Faylın orijinalı(1.062 × 797 piksel, fayl həcmi: 195 KB, MIME növü: image/jpeg)

Bu fayl "Vikimedia Commons"dadır
və digər layihələrdə istifadə edilə bilər.
təsvir səhifəsi
təsvir səhifəsi
Faylın təsvir səhifəsinə get
İzah
Српски / srpski: Pribojska crkva, Rođenja presvete Bogoredice, je jedna od najstarijih crkava u podmajevičkom kraju. Gradnja crkve je počela davne 1880. godine, crkva je sazidana sva od kamena a svodovi su urađeni od sige,te iste godine završeno je i prekrivanje crkve. Konačno dovršetak crkve je bio 1883. godine. Prvobitni crkveni ikonostas je izradio učitelj Mirko, koji je tada služio u srpskoj školi u Priboju. Crkveno osvećenje je bilo 22.avgusta 1883. godine, na dan Sv. mučenika Agatonika. Tadašnji Mitropolit tuzlanski je upućivao narod da slavu ovog hrama održavaju na Malu Gospojinu. Ali sledeće godine narod se spontano okupio ispred crkve na „Arlijevdan“, tako da su popovi morali da održe bogosluženje, i samim tim narod je zaveo ovaj Crkveni sabor, koji je i dan danas jedan od najvećih u ovome kraju, i tako je slava ovoga svetoga hrama ostala da se slavi na dan Sv. mucenika Agatonika, poznatiji u narodu kao "Arlijevdan".
Tarix 27 oktyabr 2007 (original upload date)
Mənbə Transferred from sr.wikipedia to Commons by BokicaK using CommonsHelper.
Müəllif Pribojac at serb Vikipediya

Lisenziya

This work has been released into the public domain by its author, Pribojac, at the ingilis Vikipediya project. This applies worldwide.

In case this is not legally possible:
Pribojac grants anyone the right to use this work for any purpose, without any conditions, unless such conditions are required by law.

Orijinal yükləmə gündəliyi

The original description page was here. All following user names refer to sr.wikipedia.
  • 2007-10-27 09:46 Pribojac 1062×797× (200018 bytes) Pribojska crkva

Captions

Add a one-line explanation of what this file represents

Items portrayed in this file

təsvir edir

27 oktyabr 2007

Faylın tarixçəsi

Faylın əvvəlki versiyasını görmək üçün gün/tarix bölməsindəki tarixlərə klikləyin.

Tarix/VaxtKiçik şəkilÖlçülərİstifadəçiŞərh
indiki11:51, 29 sentyabr 200911:51, 29 sentyabr 2009 tarixindəki versiyanın kiçildilmiş görüntüsü1.062 × 797 (195 KB)File Upload Bot (Magnus Manske) {{BotMoveToCommons|sr.wikipedia|year={{subst:CURRENTYEAR}}|month={{subst:CURRENTMONTHNAME}}|day={{subst:CURRENTDAY}}}} {{Information |Description={{sr|Pribojska crkva, Rođenja presvete Bogoredice, je jedna od najstarijih crkava u podmajevičkom kraju. G

Aşağıdakı səhifə bu faylı istifadə edir:

Faylın qlobal istifadəsi

Bu fayl aşağıdakı vikilərdə istifadə olunur:

Metaməlumatlar