Əsas menyunu aç

Aşağıda dünyanın ən böyük kitabxanalarının siyahısı verilmişdir.

Sıra Ad Yer Rəsmi üzv sayı İllik ziyarətçi sayı Büdcə İşçilərin sayı
1 Konqres Kitabxanası Flag of the United States.svg ABŞ, Vaşinqton _0144600000150 milyon[1] _00017500001,75 milyon[2] _19523722680647 milyon $[2] _036243624[2]
2 Britaniya Milli Kitabxanası Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya, London _0150000000150 milyon[3]
_00017500001,75 milyon[4] _06840748300141 milyon £[5] _019771977[5]
3 Nyu-York Xalq Kitabxanası Flag of the United States.svg ABŞ, Nyu-York _005310000053,1 milyon[6] _001800000018 milyon[6] _07546275000250 milyon $[6] _029372937[6]
4 Rusiya Dövlət Kitabxanası Flag of Russia.svg Rusiya, Moskva _004440000044,4 milyon[7] _00011700001,17 milyon[7] _016400000001,64 milyard RUB[7] _019721972[7]
5 Rusiya Milli Kitabxanası Flag of Russia.svg Rusiya, Sankt-Peterburq _003647600036,5 milyon[8] _00009660001 milyon[8]
6 Milli Parlament Kitabxanası Flag of Japan.svg Yaponiya, Tokio, Kioto _003560000035,6 milyon[9] _0000654000654.000[9] _0712892700021,8 milyard ¥[9] _00908908[9]
7 Fransa Milli Kitabxanası Flag of France.svg Fransa, Paris _003100000031 milyon[10] _00013000001,3 milyon[11] _11038967000254 milyon [12] _026682668[13]
8 Kopenhagen Kral Kitabxanası Flag of Denmark.svg Danimarka, Kopenhagen _003021688530,2 milyon[14] _0000850301850.000[14] _02249892000385,9 milyon DKK[15] _00492492,5 (toplam 610)[15]
9 Pekin Milli Kitabxanası Flag of the People's Republic of China.svg ÇXR, Pekin _002900000029 milyon[16] _00052000005,2 milyon[17] _013651365[17]
10 Rusiya Elmlər Akademiyası Kitabxanası Flag of Russia.svg Rusiya, Sankt-Peterburq _002650000026,5 milyon[18]
11 İspaniya Milli Kitabxanası Flag of Spain.svg İspaniya, Madrid _002500000025 milyon[19][20] _0229906045052,9 milyon €[20] _010901090[20]
12 Almaniya Milli Kitabxanası Flag of Germany.svg Almaniya, Leypsiq, Frankfurt, Berlin _002470000024,7 milyon _0000904000904.000 _0183403310042,2 milyon € _00622622
13 Berlin Əyalət Kitabxanası Flag of Germany.svg Almaniya, Berlin _002340000023,4 milyon _00014000001,4 milyon
14 Boston Xalq Kitabxanası Flag of the United States.svg ABŞ, Boston _002240000022,4 milyon _0117420039038,9 milyon $
15 Kanada Kitabxanası və Arxivləri Flag of Canada.svg Kanada, Ottava _002000000020 milyon _03434708640127 milyon C$ _011521152
16 Nyu-York Əyalət Kitabxanası Flag of the United States.svg ABŞ, Albany, Nyu-York _002000000020 milyon
17 İsveç Milli Kitabxanası Flag of Sweden.svg İsveç, Stokholm _001500000018 milyon
18 Harvard Üniversiteti Kitabxanası Flag of the United States.svg ABŞ, Cembric, Massaçusets _001660000016,6 milyon _05040911700167 milyon $ _011001100
19 Ukrayna Vernadski adına Milli Kitabxanası Flag of Ukraine.svg Ukrayna, Kiyev _001500000015 milyon _0000500000500.000 _0018860991050,3 milyon _00900900
20 Rusiya Elmlər Akademiyası Təbiət Elmləri Kitabxanası Flag of Russia.svg Rusiya, Moskva _001500000015 milyon _00300300

İstinadlarRedaktə

  1. 2010 At A Glance
  2. 2,0 2,1 2,2 url=http://www.loc.gov/about/generalinfo.htmlarşivurl=http://www.webcitation.org/619r7MYyU%7Carşivtarihi=23.08.2011}}
  3. url=http://www.bl.uk/aboutus/quickinfo/facts/index.html%7Chttp://www.webcitation.org/66R0Tpvsg%7Carşivtarihi=25.03.2012}}
  4. http://www.bl.uk/about/annual/2008to2009/performance/performance.html%7Chttp://www.webcitation.org/66R0VWvi3%7Carşivtarihi=25.03.2012}}
  5. 5,0 5,1 url=http://www.bl.uk/about/annual/2008to2009/accounts.pdfhttp://www.webcitation.org/65p7FGUHC%7Carşivtarihi=01.03.2012}}
  6. 6,0 6,1 6,2 6,3 http://www.nypl.org/sites/default/files/2009_Annual_Report.pdf%7Cbaşlık=The New York Public Library’s 2009 Annual Report|erişimtarihi=15.07.2010|lang=en|arşivurl=http://www.webcitation.org/66ODxZ9hd%7Carşivtarihi=24.03.2012}}
  7. 7,0 7,1 7,2 7,3 http://leninka.ru/index.php?doc=2661 | http://web.archive.org/web/20140428120502/http://leninka.ru/index.php?doc=2661 | arşivtarihi = 28 Nisan 2014}}
  8. 8,0 8,1 http://www.nlr.ru:8100/nlr/docs/stat.htm |http://web.archive.org/web/20141019224233/http://www.nlr.ru:8100/nlr/docs/stat.htm | arşivtarihi = 19 Ekim 2014}}
  9. 9,0 9,1 9,2 9,3 http://www.ndl.go.jp/en/publication/annual/2008/2008trends.pdfhttp://www.webcitation.org/667v7EYXv%7Carşivtarihi=13.03.2012}}
  10. http://www.bnf.fr/en/bnf/presentation_space/a.abc_of_the_collections.html#SHDC__Attribute_BlocArticle7BnF%7Chttp://www.webcitation.org/65oi4Cksu%7Carşivtarihi=29.02.2012}}
  11. http://www.bnf.fr/fr/la_bnf/bnf_en_chiffres/s.chiffres_publics.html?first_Art=non%7Chttp://www.webcitation.org/65oi6XHcw%7Carşivtarihi=29.02.2012}}
  12. http://www.bnf.fr/fr/la_bnf/bnf_en_chiffres/s.chiffres_budget.html?first_Art=non%7Chttp://www.webcitation.org/65oi7NQ3Y%7Carşivtarihi=29.02.2012}}
  13. http://www.bnf.fr/fr/la_bnf/bnf_en_chiffres/s.chiffres_personnels.html?first_Art=non |http://web.archive.org/web/20121109211200/http://www.bnf.fr/fr/la_bnf/bnf_en_chiffres/s.chiffres_personnels.html?first_Art=non |
  14. 14,0 14,1 {http://www.kb.dk/export/sites/kb_dk/da/kb/aarsberetning/aarsberetninger/2007.pdf%7Chttp://www.webcitation.org/66R0WH6hC%7Carşivtarihi=25.03.2012}}
  15. 15,0 15,1 http://web.archive.org/web/20121022071809/http://www.kb.dk/export/sites/kb_dk/en/kb/aarsberetning/aarsberetninger/Summary2009.doc | arşivtarihi = 22 Ekim 2012}}
  16. http://www.nlc.gov.cn/newen/newVisitUs/nlcrs/ | http://web.archive.org/web/20150602010934/http://www.nlc.gov.cn:80/newen/newVisitUs/nlcrs/
  17. 17,0 17,1 http://www.ndl.go.jp/en/cdnlao/meetings/pdf/CR2010_China.pdf%7Chttp://www.webcitation.org/66R0WvDjo%7Carşivtarihi=25.03.2012}}
  18. http://www.rasl.ru/b_resours/index.php%7Cbaşlık=Единый фонд системы Библиотеки Российской Академии наук - главный информационный ресурс|erişimtarihi=14.07.2010|lang=|arşivurl=http://www.webcitation.org/65jLctH5U%7C
  19. http://www.bne.es/export/sites/BNWEB1/es/LaBNE/MemoriaPlan/MemoriasBN/docs/memoriaBNdef2008.pdf%7Cbaşlık=Biblioteca Nacional de España. Memoria http://www.webcitation.org/66R0XQbE8%7Carşivtarihi=25.03.2012}}
  20. 20,0 20,1 20,2 http://www.bne.es/export/sites/BNWEB1/es/LaBNE/MemoriaPlan/MemoriasBN/docs/memoria_2009_web.pdfhttp://www.webcitation.org/66R0Y6Xcr%7Carşivtarihi=25.03.2012}}