Ən hündür binaların siyahısı

Ən hündür binaların siyahısına hündürlüyü 300 metr və daha artıq olan göydələnlər daxil edilmişdir.

Tallest buildings in the world (over 400m)

Tikilmiş və tikilmək üzrə olan binalarRedaktə

Bu alt siyahıya tikintisi başa çatmış və hal-hazırda tikilməkdə olan, ancaq maksimal hündürlüyünə çatmış binalar daxil ediliblər. Bina sözünün altında insanların yaşayışı üçün və/yaxud fəaliyyəti üçün nəzərdə tutulmuş yerüstü tikililər başa düşülür. Digər məqsədlər üçün nəzərdə tutulmuş tikililər (məsələn: televiziya qüllələri, tüstü turbaları və d.) hesaba alınmır.

Siyahıda yeri Adı Şəkil Şəhər Hündürlüyü, m Damın hündürlüyü, m İstismarda olan sonuncu mərtəbənin hündürlüyü, m Mərtəbələrin sayı İstismara verildiyi il Qeyd
1 «Bürc Xəlifə»   Dubay 828 636 584.5 163 2010 Dünyanın ən hündür və çoxfunksiyalı binası[1].
2 «Əbrəc Əlbeyt»
 
Əbrəc Əlbeyt Qüllələri
  Məkkə 601 Məlum deyil(m/d) 558,7 95 2012 Dünyanın ən hündür oteli, tikinti həcminə görə dünyanın ən böyük binası, ən böyük və ən hündürdə yerləşən saatı ilə[2].
3 «Taybey 101» Taybey 508 m/d 438 101 2004 Dünyanın ən hündür ofis binası[3].
4 «Şanxay Beynəlxalq Ticarət Mərkəzi»   Şanxay 492 m/d 474 101 2008 [4]
5 «Beynəlxalq Ticarət Mərkəzi»   Honkonq 484 m/d 468 108 2010 [5]
6 «Petronas qülləsi-1»   Kuala Lumpur 451,9 m/d 375 88 1998 [5]
7 «Petronas qülləsi-2»   Kuala Lumpur 451,9 m/d 375 88 1998 [6]
8 «Nantsin Qrinlend Maliyyə Mərkəzi»   Nankin 450 m/d 316.6 66 2010 [7]
9 «Uillis Tauer»   Çikaqo 442,1 m/d 412,7 108 1974 [8]
10 «Kingkey 100»   Şençjen 441,8 m/d 427,1 100 2011 [9]
11 «Beyəlxalq Maliyyə Mərkəzi»   Quançjou 438,6 m/d 415,1 103 2010 [10]
12 «Tsin Mao»   Şanxay 420,5 m/d 348,4 88 1999 [11]
13 «Beyəlxalq Maliyyə Mərkəzi»   Honkonq 415,03 m/d 387,6 88 2003 [12]
14 «Trampın Beynəlxalq Oteli və Qülləsi»   Çikaqo 414,99 m/d 340,1 98 2009 [13]
15 «Princess Tower»   Dubay 414 m/d 358,2 101 2011 [14]
16 «Al Hamra Tower»   Küveyt 412,02 m/d 368 77 2011 [15]
17 «23 Marina»   Dubay 395 m/d m/d 90 2011 [16]
18 «CITIC Plaza»   Quançjou 390,2 m/d 296,9 80 1996 [17]
19 «Şun Hin Qülləsi»   Şençjen 384 m/d 298,1 69 1996 [18]
20 «The Domain»   Əbu-Dabi 382.0 m/d m/d 88 2012 [19]
21 «Empayr Steyt Bildinq»     Nyu-York 381 m/d 373 102 1931 [20]
22 «Elite Residence»   Dubay 381 m/d m/d 87 2012 Ən hündür yaşayış binası[21].
23 «Sentral Plaza»     Honkonq {373.9 m/d 299 78 1992 [22]
24 «Çin Bankının Qülləsi»     Honkonq 367.4 m/d 288.3 72 1990 [23]
25 «Amerika Bankının Qülləsi»     Nyu-York 365.8 m/d 234.5 55 2009 [24]
26 «Almas Qülləsi»   Dubay 360 m/d 279.3 68 2008 [25]
27 «The Pinnacle»     Quançjou 360 m/d 264.7 60 2012 [26]
28 «JW Marriott Marquis Dubai 1»   Dubay 355 m/d m/d 77 2012 [27]
29 «JW Marriott Marquis Dubai 2»   Dubay 355 m/d m/d 77 2012 [28]
30 «Emirates Office Tower»   Dubay 354.6 m/d 241.4 54 2000 [29]
31 «Tanteks Skay Tauer»   Qaosyun 347.5 m/d 341 85 1997 [30]
32 «Aon Mərkəzi»     Çikaqo 346.3 m/d m/d 83 1973 [31]
33 «The Center»     Honkonq 346 m/d 275 73 1998 [32]
34 «Con Henkok Mərkəzi»     Çikaqo 343.7 m/d 321.3 100 1969 [33]
35 «Əhməd Əbsül Rəhim Əl Əttar Qülləsi»     Dubay 342 m/d m/d 76 2013 [34]
36 «Tyantszin Beynəlxalq Maliyyə Mərkəzi»     Tyantszin 336.9 m/d m/d 76 2011 [35]
37 «The Torch»   Dubay 336.8 m/d 276.3 86 2011 [36]
38 «Keangnam Hanoi Landmark Tower»   Hanoy 336 m/d m/d 70 2011 [37]
39 «Shimao International Plaza»     Şanxay 333.02 m/d 246 60 2006 [38]
40 «Qızılgül Qülləsi»   Dubay 333.02 m/d 258 72 2007 [39]
41 «Minsheng Bank Building»     Uxan 331 m/d 237.4 68 2008 [40]
42 «Ryuqyon Oteli»     Pxenyan 330.02 m/d m/d 105 2012 [41]
43 «Əl Yaqub Qülləsi»   Dubay 330 m/d m/d 72 2012 [42]
44 «China World Trade Center Tower 3»     Pekin 330 m/d 311.8 74 2010 [43]
45 «The Index»   Dubay 328.02 m/d 322 80 2010 [44]
46 «Longxi International Hotel»   Usi 328 m/d m/d 72 2011 [45]
47 «The Landmark»     Əbu-Dabi 324.01 m/d m/d 72 2012 [43]
48 «Q1 Tower»     Qold Kost 322.5 m/d 235 78 2005 [46]
49 «Vençjou Ticarət Mərkəzi»     Vençjou 321.9 m/d m/d 68 2011 [47]
50 «Bürc əl-ərəb»   Dubay 321 m/d m/d 60 1999 [48]
51 «Kraysler Bildinq»     Nyu-York 318.92 m/d 274 77 1930 [49]
52 «Nina Tower»     Honkonq 318.9 m/d 301.1 80 2007 [50]
53 «The New York Times Building»     Nyu-York 318.82 m/d 219.9 52 2007 [49]
54 «HHHR Tower»   Dubay 317.6 m/d m/d 72 2010 [51]
55 «Bank of America Plaza»     Atlanta 317 m/d m/d 55 1993 [52]
56 «ABŞ Bankının Qülləsi»     Los-Anceles 310.3 m/d m/d 73 1990 [53]
57 «Okean Zirvələri»   Dubay 310 m/d 288.6 83 2010 [54]
58 «Menara Telekom»     Kuala Lumpur 310 m/d m/d 55 2001 [55]
59 «Sky Tower»   Əbu-Dabi 310 m/d m/d 74 2010 [56]
60 «The Shard»     London 310 m/d 224.03 95 2012 [57]
61 «Pearl River Tower»     Quançjou 309.7 m/d m/d 71 2011 [58]
62 «Jumeirah Emirates Towers»   Dubay 309 m/d 212.5 56 2000 [59]
63 «Northeast Asia Trade Tower»   İnçxon 308 m/d 276.7 68 2011 [60]
64 «Infinity Tower»   Dubay 307 m/d m/d 73 2012 [61]
65 «AT&T Corporate Center»   Çikaqo 306.9 m/d 252 60 1989 [62]
66 «East Pacific Center» Qüllə A   Şençjen 306 m/d m/d 85 2013 [63]
67 «One57»     Nyu-York 306 m/d m/d 75 2013 [64]
68 «The Address Downtown Dubai»   Dubay 306 m/d 228.3 63 2008 [65]
69 «JPMorgan Chase Tower»     Hyuston 305.41 m/d 268 75 1982 [66]
70 «Etihad Qüllələri» Qüllə 2   Əbu-Dabi 305.3 m/d 281.6 82 2011 [67]
71 «Bayyok Qülləsi 2»     Banqkok 304 m/d m/d 85 1997 [68]
72 «Two Prudential Plaza»     Çikaqo 303.3 m/d m/d 64 1990 [69]
73 «Leatop Plaza»     Quançjou 302.7 m/d m/d 65 2012 [70]
74 «Wells Fargo Plaza»     Hyuston 302.37 m/d m/d 71 1983 [71]
75 «Kingdom Centre»   Ər-Riyad 302.33 m/d 290.4 41 2002 [72]
76 «Gate to the East»     Suçjou 301.8 m/d m/d 74 2013 [73]
77 «Paytaxtlar şəhəri»   Moskva 301.59 m/d 295.2 76 2010 [74]
78 «Doosan Haeundae We've the Zenith Tower A»   Pusan 301 m/d m/d 80 2011 [75]
79 «Aspire Tower»   Doha 300.05 m/d 238 36 2007 [76]
80 «Arraya Tower»     Küveyt 300 m/d 229 60 2009 [77]
81 «Gran Torre Santiago»     Santyaqo 300 m/d 254.6 64 2013 [78]

Tikilməkdə olan binalarRedaktə

Siyahıda yeri Adı Şəhər Hündürlüyü, m Damın hündürlüyü, m İstismarda olan sonuncu mərtəbənin hündürlüyü, m Mərtəbələrin sayı İstismara veriləcəyi il Qeyd
1 «Şanxay Qülləsi»   Şanxay 632.1 m/d m/d 121 2014 [79]
2 «Goldin Finance 117»   Tyantszin 596.6 m/d 584.1 117 2015 [80]
3 «Lotte World Premium Tower»   Seul 555.7 m/d m/d 123 2015 [81]
4 «Ümumdünya Ticarət Mərkəzi 1»   Nyu-York 541.3 m/d 386.1 104 2013 [82]
5 «Dalian Greenland Center»   Dalyan 518 m/d 410 85 2016 [83]
6 «Busan Lotte World Tower»   Pusan 510.1 m/d m/d 107 2016 [84]
7 «Federasiya (kompleks) »   Moskva 506 m/d 380 93 2013 [85]
8 «Tianjin R&F Guangdong Tower»   Tyantszin 500 m/d m/d 91 2015 [86]
9 «World One»   Mumbay 442 m/d m/d 117 2015 [87]
10 «DAMAC Heights»   Dubay 420 m/d m/d 87 2014 [88]
11 «Marina 101»   Dubay 412 m/d 353.7 101 2012 [89]
12 «Eton Place Dalian Tower 1»   Dalyan 388.4 m/d 349.4 81 2013 [90]
13 «Capital Market Authority Headquarters»   Ər-Riyad 385 m/d m/d 77 2013 [91]
14 «Forum 66 Tower 1»   Şenyan 384 m/d m/d 76 2013 [92]
15 «Oberoi Oasis Residential Tower»   Mumbay 372 m/d 355.7 82 [93]
16 «Zhujiang New City Tower»   Quançjou 371 m/d m/d 87 [94]
17 «VietinBank Business Center Office Tower»   Hanoy 363 m/d m/d 68 [95]
18 «Sinosteel International Tower A»   Tyantszin 358 m/d m/d 80 2014 [93]
19 «Forum 66 Tower 2»   Şenyan 350.6 m/d m/d 68 2013 [96]
20 «DLF Tower 1»   Mumbay 350 m/d m/d 90 m/d [97]
20 «DLF Tower 2»   Mumbay 350.0 m/d m/d 90 m/d [98]
20 «DLF Tower 3»   Mumbay 350 m/d m/d 90 m/d [99]
20 «DLF Tower 1»   Mumbay 350 m/d m/d 90 m/d [100]
20 «Lamar Tower 1»   Ciddə 350 m/d m/d 72 2013 [93]
25 «Ahmed Abdul Rahim Al Attar Tower»   Dubay 342 m/d m/d 76 2012 [101]

Qitələrə görə ən hündür binalarRedaktə

Qitə Bina Şəkil Hündürlüyü, m Mərtəbələrin sayı İstismara verildiyi il Şəhər
Asiya Bürc Xəlifə 828 163 2009   Dubay
Afrika Carlton Centre 223 50 1973   Yohannesburq
Şimali Amerika Uillis Tauer 443,2 110 1973   Çikaqo
Cənubi Amerika Gran Torre Santiago 300 64 2013   Santyaqo
Avropa Merkuri qülləsi 339 75 2013   Moskva
Avstraliya və Okeaniya Q1 Tower 323 78 2005   Qold-Kost

Ən hündür binaların xronologiyasıRedaktə

Adı Şəkil İstismara verildiyi il Şəhər Vəziyyəti Hündürlüyü, m Mərtəbələrin sayı
The Home Insurance Building 1885   Çikaqo 1931-ci ildə sökülüb 55 12
New York World Building 1890   Nyu-York 1955-ci ildə sökülüb 94 20
Manhattan Life Insurance Building 1894   Nyu-York 1930-cu ildə sökülüb 106 18
Park Row Building 1899   Nyu-York mövcuddur 119 30
Singer Building 1908   Nyu-York 1968-ci ildə sökülüb 187 47
Met Life Tower 1909   Nyu-York mövcuddur 213 50
Woolworth Building 1913   Nyu-York mövcuddur 241 60
40 Wall Street 1930   Nyu-York mövcuddur 283 71
Chrysler Building 1930   Nyu-York mövcuddur 319 77
Empayr Steyt Bildinq 1931   Nyu-York mövcuddur 381,3 102
Dünya Ticarət Mərkəzi 1972   Nyu-York 2001-ci ildə dağıdılıb 417 110
Uillis Tauer 1973   Çikaqo mövcuddur 443,2 110
Petronas qüllələri 1998   Kuala Lumpur mövcuddur 451,9 88
Şanxay Ümümdünya Maliyyə Mərkəzi 2008   Şanxay mövcuddur 492 100
Taybey 101 2004 Taybey mövcuddur 508 101
Bürc Xəlifə 2009   Dubay mövcuddur 828 163

Xarici keçidlərRedaktə

Vikianbarda Ən hündür binaların siyahısı ilə əlaqəli mediafayllar var.

İstinadlarRedaktə

  1. "Burj Khalifa" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  2. "Makkah Royal Clock Tower Hotel" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  3. "Taipei 101" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  4. "Shanghai World Financial Center" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  5. 1 2 "Petronas Tower 1" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  6. "Petronas Tower 2" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  7. "Zifeng Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  8. "Willis Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  9. "Kingkey 100" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  10. "Guangzhou International Finance Center" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  11. "Jin Mao Building" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  12. "Two International Finance Centre" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  13. "Trump International Hotel & Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  14. "Princess Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 1.10.2011. (#parameter_ignored)
  15. "Al Hamra Firdous Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  16. "23 Marina" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  17. "CITIC Plaza" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  18. "Shun Hing Square" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  19. "The Domain" (ingilis). 2012-11-23 tarixində orijinalından arxivləşdirilib.
  20. "Empire State Building" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  21. "Elite Residence" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  22. "Central Plaza" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  23. "Bank of China Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  24. "Bank of America Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  25. "Almas Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  26. "The Pinnacle" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  27. "Emirates Park Towers Hotel & Spa 1" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  28. "Emirates Park Towers Hotel & Spa 2" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  29. "Emirates Tower One" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  30. "Tuntex Sky Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  31. "Aon Center" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  32. "The Center" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  33. "John Hancock Center" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  34. "Ahmed Abdul Rahim Al Attar Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  35. "Tianjin World Financial Center" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  36. "Torch" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.09.2011. (#parameter_ignored)
  37. "Keangnam Hanoi Landmark Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  38. "Shimao International Plaza" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  39. "Rose Rayhaan by Rotana" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  40. "Minsheng Bank Building" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  41. "Ryugyong Hotel" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  42. "Al Yaqoub Tower" (ingilis). 2012-11-23 tarixində orijinalından arxivləşdirilib.
  43. 1 2 "China World Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  44. "The Index" (ingilis). 2012-11-23 tarixində orijinalından arxivləşdirilib.
  45. "Hanging Village of Huaxi" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  46. "Q1" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  47. "Wenzhou Trade Center" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  48. "Burj Al Arab Hotel" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  49. 1 2 "Chrysler Building" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  50. "Nina Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  51. "HHHR Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  52. "Bank of America Plaza" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  53. "U.S. Bank Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  54. "Ocean Heights" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  55. "Menara Telekom" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  56. "Sky Tower" (ingilis). 2012-11-23 tarixində orijinalından arxivləşdirilib.
  57. "The Shard" (ingilis). 2012-11-23 tarixində orijinalından arxivləşdirilib.
  58. "Pearl River Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  59. "Emirates Tower Two" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  60. "Northeast Asia Trade Tower" (ingilis). 2012-11-23 tarixində orijinalından arxivləşdirilib.
  61. "Infinity Tower" (ingilis). 2012-11-23 tarixində orijinalından arxivləşdirilib.
  62. "AT&T Corporate Center" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  63. "East Pacific Center Tower A" (ingilis). 2012-11-23 tarixində orijinalından arxivləşdirilib.
  64. "One57" (ingilis). 2012-11-23 tarixində orijinalından arxivləşdirilib.
  65. "The Address" (ingilis). 2012-11-23 tarixində orijinalından arxivləşdirilib.
  66. "JPMorgan Chase Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  67. "Etihad Tower 2" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  68. "Baiyoke Tower II" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  69. "Two Prudential Plaza" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  70. "Leatop Plaza" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  71. "Wells Fargo Plaza" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  72. "Kingdom Centre" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  73. "Gate to the East" (ingilis). 2012-11-23 tarixində orijinalından arxivləşdirilib.
  74. "Capital City Moscow Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  75. "Doosan Haeundae We've the Zenith Tower A" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  76. "Aspire Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  77. "Arraya Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  78. "Gran Torre Costanera" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 6.03.2012. (#parameter_ignored)
  79. "Shanghai Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  80. "Goldin Finance 117" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  81. "Lotte Jamsil Super Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  82. "One World Trade Center" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  83. "Dalian Greenland Center" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  84. "Busan Lotte World Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  85. "Federation Towers - Vostok Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21.09.2011. (#parameter_ignored)
  86. "Tianjin R&F Guangdong Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 1.10.2011. (#parameter_ignored)
  87. "World One" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 1.10.2011. (#parameter_ignored)
  88. "DAMAC Heights" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 1.10.2011. (#parameter_ignored)
  89. "Marina 101" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 1.10.2011. (#parameter_ignored)
  90. "Eton Place Dalian Tower 1" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 1.10.2011. (#parameter_ignored)
  91. "Capital Market Authority Headquarters" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 1.10.2011. (#parameter_ignored)
  92. "Federation Towers - Vostok Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 1.10.2011. (#parameter_ignored)
  93. 1 2 3 "Oberoi Oasis Residential Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 15.10.2011. (#parameter_ignored)
  94. "Zhujiang New City Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 15.10.2011. (#parameter_ignored)
  95. "Oberoi Oasis Residential Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 15.10.2011. (#parameter_ignored)
  96. "Forum 66 Tower 2" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 15.10.2011. (#parameter_ignored)
  97. "DLF Tower 1" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 15.10.2011. (#parameter_ignored)
  98. "DLF Tower 2" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 15.10.2011. (#parameter_ignored)
  99. "DLF Tower 3" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 15.10.2011. (#parameter_ignored)
  100. "DLF Tower 1" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 15.10.2011. (#parameter_ignored)
  101. "Ahmed Abdul Rahim Al Attar Tower" (ingilis). 2012-08-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 15.10.2011. (#parameter_ignored)