1920-ci illər Azərbaycan filmlərinin siyahısı




1920 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929

1920Redaktə

  1. XI qırmızı ordu hissələrinin Bakıda paradı (film, 1920) (qısametrajlı sənədli film)
  2. XI qırmızı ordu hissələrinin Bakıya gəlişi (film, 1920) (qısametrajlı sənədli film)
  3. XI qırmızı ordu komandirləri dağlıların qonağıdır (film, 1920) (qısametrajlı sənədli film)
  4. 26 Bakı komissarı cənazələrinin dəfni (film, 1920) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Bakıda şərq xalqlarının I qurultayı (film, 1920) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Pyotr Meydanında iməcilik (film, 1920) (qısametrajlı sənədli film)

1921Redaktə

  1. Azərbaycanın şuralaşmasının birinci ildönümü (film, 1921)(Qısametrajlı Sənədli Film)

1922Redaktə

  1. Suraxanı neft mədənlərində yanğın (film, 1922) (sənədli film)

1923Redaktə

  1. IX beynəlxalq gənclər gününün bayram edilməsi (film, 1923) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Azərbaycan Sovet Şura Cümhuriyyətinin üçüncü ildönümü (film, 1923) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Azərbaycanda çəyirtkə ilə mübarizə (film, 1923) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Azərbaycanda ipəkçilik sənayesi (film, 1923) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Azərbaycanda suvarmanın və pambıqçılığın bərpa edilməsi (film, 1923) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Dağıstanda "Oktyabr İnqilabı" kanalı (film, 1923) (sənədli film)
  7. Hərbi dənizçilərin həyatı (film, 1923) (sənədli film)
  8. Qız qalası əfsanəsi (film, 1923) (tammetrajlı bədii film)
  9. M. İ. Kalininin Bakıya səfəri (film, 1923) (qısametrajlı sənədli film)

1924Redaktə

  1. Azərbaycana səyahət (film, 1924) (sənədli film)
  2. Bakıda tramvay yolunun salınması və yolun açılışı (film, 1924) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Bayquş (film, 1924) (tammetrajlı bədii film)
  4. Culfa-Bakı yolu (film, 1924) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Fəhlə məişəti (film, 1924) (sənədli film)
  6. Xalq Torpaq Komissarlığı (film, 1924) (sənədli film)
  7. Xəzər gəmiçiliyi (film, 1924) (qısametrajlı sənədli film)
  8. Mədənçi-neftçi istirahətdə və müalicədə (film, 1924) (tammetrajlı bədii film)
  9. Trotskinin Bakıya səfəri (film, 1924) (sənədli film)

1925Redaktə

  1. 1 may 1925-ci il (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  2. 1925-ci ildə Bakı neftçilərinin istirahəti (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Almaniya fəhlə nümayəndə heyətinin Bakıya səfəri (film, 1925) (sənədli film)
  4. Atəşpərəstlər məbədi (film, 1925) (sənədli film)
  5. Azərbaycan balığı (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Azərbaycan Həmkarlar İttifaqı Şurasının V ildönümü (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  7. Azərbaycan Mədən Fəhlələri Həmkarlar İttifaqının IX qurultayı (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  8. Bakı İşçi Teatrının 5 illiyi (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  9. Bakı SSRİ-nin incisidir (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  10. Bibiheybətdə qaz fontanı yanğını (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  11. Bismillah (film, 1925) (tammetrajlı bədii film)
  12. Dördüncü Bakı yarmarkası (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  13. Əvəz-əvəzə (film, 1925) (tammetrajlı bədii film)
  14. Frunzenin iştirakilə Qızıl Ordunun manevri (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  15. Funtikovun mühakiməsi (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  16. İngiltərə Parlamenti nümayəndə heyəti Bakıda (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  17. Nəriman Nərimanovun dəfni (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  18. Rəhbərlərin Bakıya səfəri (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  19. Sergey Yeseninin Bakıya səfəri (film, 1925) (sənədli film)
  20. Suraxanıda qaz fontanı (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  21. Şaxsey-vaxsey (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)

1926Redaktə

  1. 1-ci Türkoloji Qurultay (film, 1926) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Azərbaycanda kənd təsərrüfatı (film, 1926) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Belçika fəhlə nümayəndə heyəti Bakıda (film, 1926) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Həyat uğrunda mübarizə (film, 1926) (tammetrajlı sənədli film)
  5. Müxtəlif sahillərdə (film, 1926) (tammetrajlı bədii film)

1927Redaktə

  1. Azərbaycan Sovetlərinin V qurultayı (film, 1927) (qısametrajlı sənədli film)
  2. B. S. Troyanovskinin qastrolları (film, 1927) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Balıqçılar (film, 1927) (qısametrajlı bədii film)
  4. Mədənçilər İttifaqının 20 illiyi (film, 1927) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Oktyabrın on illiyi (film, 1927) (tammetrajlı sənədli film)

1928Redaktə

  1. Azərbaycanda kinopavilyonun açılışı (film, 1928) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Bakı Soveti (film, 1928) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Balıqçılıq sənayesi (film, 1928) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Bizim əsas yolumuz (film, 1928) (tammetrajlı sənədli film)
  5. Əleyhqazla müdafiə (film, 1928) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Gilan qızı (film, 1928) (tammetrajlı bədii film)
  7. İpəkçilik (film, 1928) (tammetrajlı sənədli film)
  8. Küləklər şəhəri (film, 1928) (tammetrajlı sənədli film)
  9. Qırmızı Ordunun onilliyi (film, 1928) (qısametrajlı sənədli film)
  10. Maksim Qorki Bakıda (film, 1928) (qısametrajlı sənədli film)
  11. Pambıqçılıq (film, 1928) (qısametrajlı sənədli film)
  12. Tütünçülük (film, 1928) (qısametrajlı sənədli film)
  13. Üç dəniz ölkəsinin spartakiadası (film, 1928) (qısametrajlı sənədli film)
  14. Üzümçülük və şərabçılıq (film, 1928) (qısametrajlı sənədli film)
  15. Zəhmətkeşlərin paradı (film, 1928) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)

1929Redaktə

  1. Hacı Qara (film, 1929) (tammetrajlı bədii film)
  2. Xiffət (film, 1929) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Kommunist əməyi qalib gəlir (film, 1929) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Mürsəlli daşqını (film, 1929) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Neft fontanı (film, 1929) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Sevil (film, 1929) (tammetrajlı bədii film)
  7. Vulkan üzərində ev (film, 1929) (tammetrajlı bədii film)
  8. Yaz səpini (film, 1929) (qısametrajlı sənədli film)