Azərbaycanın Milli Qəhrəmanlarının siyahısı

Bu siyahı Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı adına layiq görülən şəxslər və hərbi qulluqçular barədə qısa məlumatı əhatə edir.

"Qızıl Ulduz" medalı
Qızıl Ulduz medalı (Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı) - lent.png
Gold Star medal of Azerbaijan.png

Tip siyahı-məqalə[d]
Kimə verilir

Azərbaycan Respublikasının vətəndaşlarına, əcnəbilərə və vətəndaşlığı olmayan şəxslərə:
  1. Azərbaycan Respublikasının müstəqilliyi və tərəqqisi naminə xalq qarşısında müstəsna xidmətlərə və rəşadətə görə;
  2. Azərbaycan Respublikasının Prezidenti tərəfindən onun öz təşəbbüsü ilə və ya irəli sürülmüş vəsatətlərə əsasən;

  3. "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" medalı eyni şəxsə bir dəfə verilir.
Status təqdim olunur

TarixRedaktə

Azərbaycanın ərazi bütövlüyü uğrunda xüsusi xidmətlərinə və qarşıya qoyulmuş döyüş tapşırığını yerinə yetirən zaman göstərdiyi qəhrəmanlıq nümunəsinə görə, həmçinin vəzifə borcunu yerinə yetirərkən igidliyin və mərdliyin nümayiş etdirilməsinə görə Azərbaycan Respublikasının Prezidentinin Sərəncamına əsasən aşağıdakı şəxslərə Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı fəxri adı verilib. Onlardan 20 nəfəri sağlığında, 201 nəfəri isə ölümündən sonra bu adla təltif olunub. Bugünə kimi 221 nəfərə Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı adı verilib. İndiyədək Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı fəxri adı ilə təltif olunan şəxslərdən 2-sindən bu ad geri alınıb.[1][2]

Azərbaycanın Milli QəhrəmanlarıRedaktə

1992Redaktə

Foto
Milli Qəhrəman
Təltif tarixi
Rütbəsi
Qoşun növü
1
 
Məhərrəm Mirəziz oğlu Seyidov[3]
(1952 – 1990)
6 iyun 1992
 
Kapitan
  Daxili Qoşunlar
2
 
İlham Müzəffər oğlu Əliyev[3]
(1961 – 1990)
 
Leytenant
  Daxili Qoşunlar
3
 
Yuri Petro oğlu Kovalyov[3]
(1965 – 1991)
Starşina
  Daxili Qoşunlar
4
 
Mikayıl Əhmədiyyə oğlu Cəbrayılov[3]
(1952 – 1990)
 
Baş leytenant
  Daxili Qoşunlar
5
 
Əlif Lətif oğlu Hacıyev[3]
(1953 – 1992)
 
Mayor
  Daxili Qoşunlar
6
 
Səfəralı Qurban oğlu Məmmədov[3]
(1963 – 1992)
 
Leytenant
  Daxili Qoşunlar
7
 
Yusif Əliyusif oğlu Əliyev[3]
(1969 – 1991)
Sıravi
  Daxili Qoşunlar
8
 
Vüqar Tofiq oğlu Hüseynov[3]
(1969 – 1991)
Baş serjant
  Daxili Qoşunlar
9
 
Nofəl Zahid oğlu Quliyev[3]
(1963 – 1991)
Starşina
  Daxili Qoşunlar
10
 
Mehdi Yusif oğlu Abbasov[3]
(1960 – 1992)
 
Baş leytenant
  Daxili Qoşunlar
11
 
Valeh Əlizaid oğlu Müslümov[3]
(1968 – 1992)
Serjant
  Daxili Qoşunlar
12
 
Albert Aqarun oğlu Aqarunov[4]
(1969 – 1992)
7 iyun 1992
Starşina
  Quru Qoşunları
13
 
Səfiyar Abuzər oğlu Behbudov[4]
(1967 – 1992)
 
Kiçik leytenant
  Quru Qoşunları
14
 
Ramiz Bulud oğlu Qəmbərov[4]
(1962 – 1992)
Sıravi
  Quru Qoşunları
15
 
Aqil Sahib oğlu Quliyev[4]
(1963 – 1992)
 
Leytenant
  Quru Qoşunları
16
 
Yunis Əskər oğlu Əliyev[4]
(1958 – 1992)
Sıravi
  Quru Qoşunları
17
 
Riad Fikrət oğlu Əhmədov[4]
(1956 – 1992)
 
Polkovnik-leytenant
  Milli Təhlükəsizlik Nazirliyi[5]
18
 
Naiq Nəsir oğlu Yusifov[4]
(1970 – 1992)
Sıravi
  Quru Qoşunları
19
 
Yevgeni Nikolay oğlu Karlov[4]
(1960 – 1992)
 
Kapitan
  Quru Qoşunları
20
 
Elgiz Kərim oğlu Kərimov[4]
(1971 – 1992)
Sıravi
  Quru Qoşunları
21
 
Fəxrəddin Musa oğlu Musayev[4]
(1957 – 1992)
 
Baş leytenant
  Quru Qoşunları
22
 
Mərifət Əhməd oğlu Nəsibov[4]
(1972 – 1992)
Sıravi
  Quru Qoşunları
23
 
Sərxan Surxay oğlu Ocaqverdiyev[4]
(1967 – 1992)
Sıravi
  Quru Qoşunları
24
 
Canpolad Yaqub oğlu Rzayev[4]
(1968 – 1992)
 
Leytenant
  Quru Qoşunları
25
 
Mehman Qəzənfər oğlu Sayadov[4]
(1972 – 1992)
Sıravi
  Quru Qoşunları
26
 
Pərviz Əbdüləhəd oğlu Səmədov[4]
(1970 – 1992)
Sıravi
  Quru Qoşunları
27
 
Cəlil Əziz oğlu Səfərov[4]
(1962 – 1992)
 
Kapitan
  Quru Qoşunları
28
 
Fikrət Əli oğlu Hacıyev[4]
(1964 – 1992)
Sıravi
  Quru Qoşunları
29
 
Fərhad Qəmbər oğlu Hümbətov[4]
(1968 – 1992)
Sıravi
  Quru Qoşunları
30
 
Tofiq Mirsiyab oğlu Hüseynov[4]
(1954 – 1992)
 
Baş leytenant
  Quru Qoşunları
31
 
Şahlar İsa oğlu Hüseynov[4]
(1968 – 1992)
Sıravi
  Quru Qoşunları
32
 
Firudin İsa oğlu Şamoyev[4]
(1962 – 1992)
Sıravi
  Quru Qoşunları
33
 
Maşallah Babakişi oğlu Abdullayev[6]
(1950 –)
23 iyun 1992
 
Mayor
  Quru Qoşunları
34
 
Kazımağa Mövsüm oğlu Kərimov[6]
(1951 – 1992)
 
Baş leytenant
  Quru Qoşunları
35
 
Şahin Talıb oğlu Tağıyev[6]
(1949 –)
 
Polkovnik-leytenant
  Quru Qoşunları
36
 
Etibar Firuddin oğlu Hacıyev[6]
(1971 – 1992)
 
Əsgər
  Quru Qoşunları
37
 
Məhəmməd Ələsgər oğlu Həsənov[6]
(1959 – 2020)
 
Polkovnik-leytenant
  Quru Qoşunları
38
 
Şikar Şükür oğlu Şikarov[6]
(1953 – 1992)
 
Polkovnik-leytenant
  Quru Qoşunları
39
 
Anatoli Nikolay oğlu Davidoviç[7]
(1965 – 1992)
3 iyul 1992
 
Mayor
  Quru Qoşunları
40
 
Səyavuş Həsən oğlu Həsənov[8]
(1964 – 1992)
21 iyul 1992
Starşina
  Daxili Qoşunlar
41
 
Seymur Qəhrəman oğlu Məmmədov[9]
(1971 – 1992)
11 avqust 1992
 
Əsgər
  Quru Qoşunları
42
 
Əlabbas Qara oğlu İsgəndərov[10]
(1958 – 1992)
13 avqust 1992
 
Əsgər
  Quru Qoşunları
43
 
Eldar Abdulla oğlu Tağızadə
(1963 – 1992)
3 sentyabr 1992
 
Kapitan
  Daxili Qoşunlar
44
 
Hikmət Baba oğlu Nəzərli[11]
(1966 – 1992)
9 sentyabr 1992
 
Əsgər
  Daxili Qoşunlar
45
 
Kərim Məhəmməd oğlu Kərimov
(1971 – 1992)
11 sentyabr 1992
 
Əsgər
  Quru Qoşunları
46
 
Yavər Yaqub oğlu Əliyev[12]
(1956 – 1992)
14 sentyabr 1992
 
Kapitan
  Hərbi Hava Qüvvələri
47
 
Zakir Nüsrət oğlu Məcidov[12]
(1959 – 1992)
 
Baş leytenant
  Hərbi Hava Qüvvələri
48
 
Ruslan Aleksandr oğlu Polovinko[12]
(1969 – 1992)
 
Leytenant
  Hərbi Hava Qüvvələri
49
 
Cavanşir İzzət oğlu Rəhimov[12]
(1973 – 1992)
Sıravi
  Hərbi Hava Qüvvələri
50
 
Sergey Aleksandr oğlu Senyuşkin[12]
(1957 – 1992)
 
Mayor
  Hərbi Hava Qüvvələri
51
 
Ənvər Səyyad oğlu Fərəcov
(1952 – 1991)
8 oktyabr 1992
Polis
  Daxili Qoşunlar
52
 
Sahil Ələmdar oğlu Məmmədov
(1964 –)
 
Polkovnik-leytenant
  Daxili Qoşunlar
53
 
Elşad Eynulla oğlu Hüseynov
(1968 – 1992)
Polis
  Daxili Qoşunlar
54
 
Rizvan Rəhman oğlu Teymurov
(1967 – 1991)
Polis
  Daxili Qoşunlar
55
 
Pəhlivan Əhliman oğlu Fərzəliyev
(1958 – 1992)
 
Baş leytenant
  Daxili Qoşunlar
56
 
Şamoy Məhyəddin oğlu Çobanov
(1965 – 1990)
Polis
  Daxili Qoşunlar
57
 
Təbriz Xəlil Rza oğlu Xəlilbəyli
(1964 – 1992)
 
Əsgər
  Daxili Qoşunlar
58
 
Şikar Davud oğlu Aslanov
(1970 – 1992)
Serjant
  Daxili Qoşunlar
59
 
Natiq İlyas oğlu Əhmədov
(1969 – 1991)
 
Əsgər
  Daxili Qoşunlar
60
 
Akif Abbas oğlu Əkbərov
(1952 – 1991)
 
Əsgər
  Daxili Qoşunlar
61
 
Kazım Ərşad oğlu Məmmədov
(1969 – 1991)
 
Kiçik çavuş
  Daxili Qoşunlar
62
 
Elşad Məmmədhənifə oğlu Yəhyayev
(1966 – 1992)
Polis
  Daxili Qoşunlar
63
 
Nazim Qabil oğlu Quliyev
(1965 – 1992)
Kinematoqraf
  Daxili Qoşunlar
64
 
Şahlar Əvəz oğlu Şükürov
(1952 – 1990)
 
Mayor
  Daxili Qoşunlar
65
 
Sərdar Mədəd oğlu Səfərov
(1960 – 1991)
 
Baş leytenant
  Daxili Qoşunlar
66
 
İnqilab Ələkbər oğlu İsmayılov
(1962 – 1992)
Polis
  Daxili Qoşunlar
67
 
Namiq Müslüm oğlu Allahverdiyev
(1967 – 1992)
Polis
  Daxili Qoşunlar
68
 
Sadiq Dayandur oğlu Hüseynov
(1961 – 1992)
 
Leytenant
  Daxili Qoşunlar
69
 
Nizami Murad oğlu Məmmədov
(1958 – 1992)
Polis
  Daxili Qoşunlar
70
 
Hidayət Eldar oğlu Rüstəmov
(1970 – 1991)
 
Çavuş
  Daxili Qoşunlar
71
 
Şakir Şamil oğlu Salahov
(1966 – 1992)
Polis
  Daxili Qoşunlar
72
 
Malik Hamil oğlu Əsədov
(1962 – 1992)
Polis
  Daxili Qoşunlar
73
 
Cəmil Səmədxan oğlu Niftəliyev
(1968 – 1992)
Polis
  Daxili Qoşunlar
74
 
Fazil Umud oğlu Mehdiyev
(1966 – 1991)
Polis
  Daxili Qoşunlar
75
 
Faiq Alış oğlu Ağayev
(1969 – 1991)
Polis
  Daxili Qoşunlar
76
 
Faiq Qəzənfər oğlu Rəfiyev
(1955 – 1992)
 
Baş leytenant
  Daxili Qoşunlar
77
 
Arif İsmayıl oğlu Hüseynzadə
(1970 – 1991)
AzTV-də işıqçı
  Quru Qoşunları
78
 
Vüqar Mirəzbər oğlu Mürsəlov
(1963 – 1992)
 
Baş çavuş
  Daxili Qoşunlar
79
 
İmamverdi Barat oğlu Əliyev
(1950 – 1991)
Polis
  Daxili Qoşunlar
80
 
Aytəkin İsrayıl oğlu Məmmədov
(1967 – 1991)
Polis
  Daxili Qoşunlar
81
 
Tahir Tofiq oğlu Həsənov[13]
(1970 – 1992)
19 oktyabr 1992
Serjant
  Daxili Qoşunlar
82
 
İlqar Sədi oğlu İsmayılov[13]
(1959 – 1992)
 
Kapitan
  Daxili Qoşunlar
83
 
Əli Hüseyn oğlu Məmmədov[13]
(1955 – 1992)
 
Kapitan
  Daxili Qoşunlar
84
 
Ənvər Talış oğlu Arazov[14]
(1953 – 1992)
6 noyabr 1992
 
Kapitan
  Daxili Qoşunlar
85
 
Mətləb Kamran oğlu Quliyev[14]
(1959 – 1992)
 
Baş leytenant
  Daxili Qoşunlar
86
 
İqor Vladimir oğlu Makeyev[14]
(1971 – 1992)
Sıravi
  Daxili Qoşunlar
87
 
Səxavət Ələmdar oğlu Məhərrəmov[14]
(1973 – 1992)
Sıravi
  Daxili Qoşunlar
88
 
Ruslan Həmid oğlu Muradov[14]
(1973 – 1992)
Sıravi
  Quru Qoşunları
89
 
Fəxrəddin Vilayəddin oğlu Nəcəfov[14]
(1967 – 1992)
 
Baş leytenant
  Daxili Qoşunlar
90
 
Salatın Əziz qızı Əsgərova[15]
(1961 – 1991)
Jurnalist
  Quru Qoşunları
91
 
Alı Mustafa oğlu Mustafayev[15]
(1952 – 1991)
Jurnalist
  Quru Qoşunları
92
 
Çingiz Fuad oğlu Mustafayev[15]
(1960 – 1992)
Jurnalist
  Quru Qoşunları
93
 
Əliyar Yusif oğlu Əliyev[16]
(1957 – 1992)
10 noyabr 1992
 
Mayor
  Quru Qoşunları
94
 
Səfa Fətulla oğlu Axundov[17]
(1958 – 1992)
25 noyabr 1992
 
Kapitan
  Hərbi Hava Qüvvələri
95
 
Əsəd Soltan oğlu Əsədov[17]
(1956 – 1991)
Bilinmir
  Hərbi Hava Qüvvələri
96
 
Ərəstun İsfəndi oğlu Mahmudov[17]
(1957 – 1992)
 
Əsgər
  Hərbi Hava Qüvvələri
97
 
Hikmət Oqtay oğlu Muradov[17]
(1969 – 1991)
Bilinmir
  Hərbi Hava Qüvvələri
98
 
Viktor Vasili oğlu Seryogin[17]
(1944 – 1992)
Bilinmir
  Hərbi Hava Qüvvələri
99
 
Fəxrəddin İbrahim oğlu Şahbazov[18]
(1950 – 1991)
4 dekabr 1992
Kino operator
  Hərbi Hava Qüvvələri
100
 
Bəylər Tapdıq oğlu Ağayev[19]
(1969 – 1992)
7 dekabr 1992
 
Əsgər
  Quru Qoşunları
101
 
Aslan Qabil oğlu Atakişiyev[19]
(1953 – 1992)
 
Əsgər
  Quru Qoşunları
102
 
İxtiyar Qasım oğlu Qasımov[19]
(1970 – 1992)
 
Əsgər
  Quru Qoşunları
103
 
Ələkbər Həsən oğlu Əliyev[19]
(1955 – 1992)
 
Əsgər
  Quru Qoşunları
104
 
Rövşən Nəriman oğlu Əliyev[19]
(1972 – 1992)
 
Əsgər
  Quru Qoşunları
105
 
Asif Yusif oğlu Məhərrəmov[19]
(1952 – 1992)
Bilinmir
  Quru Qoşunları
106
 
Yunis İsa oğlu Nəcəfov[19]
(1967 – 1992)
 
Baş leytenant
  Quru Qoşunları
107
 
Baxşeyiş Xanəhməd oğlu Paşayev[19]
(1936 – 1992)
 
Əsgər
  Quru Qoşunları
108
 
Mirəsgər Mir Abdulla oğlu Seyidov[20]
(1970 – 1992)
18 dekabr 1992
 
Əsgər
  Quru Qoşunları

1993Redaktə

Foto
Milli Qəhrəman
Təltif tarixi
Rütbəsi
Qoşun növü
109
 
Şövqiyar Cəmil oğlu Abdullayev[21]
(1969 – 1992)
5 fevral 1993
Starşina
  Quru Qoşunları
110
 
Niyazi Şərəfxan oğlu Aslanov[21]
(1960 – 1992)
Sıravi
  Quru Qoşunları
111
 
Tahir Əminağa oğlu Bağırov[21]
(1957 – 1992)
Baş serjant
  Quru Qoşunları
112
 
  Muxtar Cahid oğlu Qasımov[21]
(1958 – 1993)
 
Kapitan
  Quru Qoşunları
113
 
Əsəd Cəlal oğlu Əhmədov[21]
(1970 – 1993)
Starşina
  Quru Qoşunları
114
 
Zakir Tofiq oğlu Yusifov[21]
(1956 – 1992)
 
Mayor
  Quru Qoşunları
115
 
Aqil Səməd oğlu Məmmədov[21]
(1969 – 1993)
Sıravi
  Quru Qoşunları
116
 
Kamil Balədə oğlu Nəsibov[21]
(1946 – 1993)
 
Baş leytenant
  Quru Qoşunları
117
 
Qasım Qara oğlu Rzayev[21]
(1970 – 1992)
Sıravi
  Quru Qoşunları
118
 
Məzahir İzzət oğlu Rüstəmov[21]
(1960 – 1993)
 
Leytenant
  Quru Qoşunları
119
 
Allahverdi Teymur oğlu Bağırov[22]
(1946 – 1992)
24 fevral 1993
Bilinmir
  Quru Qoşunları
120
 
Yusif Vəli oğlu Mirzəyev[23]
(1956 – 1993)
27 mart 1993
 
Əsgər
  Quru Qoşunları
121
 
Vəzir Surxay oğlu Orucov[23]
(1956 – 1993)
Bilinmir
  Quru Qoşunları
122
 
Vasili Əhməd oğlu Əliyev[24]
(1959 – 1992)
11 may 1993
Starşina
  Daxili Qoşunlar
123
 
Oqtay Güləli oğlu Güləliyev[24]
(1962 – 1992)
 
Baş leytenant
  Daxili Qoşunlar
124
 
Kərəm Ərşad oğlu Mirzəyev[24]
(1960 – 1992)
 
Baş leytenant
  Daxili Qoşunlar
125
 
  Soltanağa Nəhmət oğlu Bayramov[25]
(1936 – 1993)
24 avqust 1993
Rentgen texniki
  Quru Qoşunları
126
 
Etibar Böyükağa oğlu Əliyev[25]
(1955 – 1993)
Məişət xidməti idarəsinin dülgəri
  Quru Qoşunları
127
 
Paşa Qurban oğlu Təhməzov[25]
(1949 – 1993)
Məişət xidməti idarəsinin işçisi
  Quru Qoşunları
128
 
  Gültəkin Məlik qızı Əsgərova[26]
(1960 – 1992)
20 noyabr 1993
 
Baş leytenant
  Quru Qoşunları

1994Redaktə

Foto
Milli Qəhrəman
Təltif tarixi
Rütbəsi
Qoşun növü
129
 
Etibar Beylər oğlu İsmayılov
(1964 – 1994)
5 yanvar 1994
 
Əsgər
  Quru Qoşunları
130
 
İbrahim İsmayıl oğlu Məmmədov[27]
(1958 – 1994)
20 iyun 1994
 
Leytenant
  Quru Qoşunları
131
 
Rafael Əvəz oğlu Əsədov[28]
(1952 – 1992)
16 sentyabr 1994
 
Polkovnik
  Quru Qoşunları
132
 
Sergey Murtuzəliyeviç Murtuzəliyev[28]
(1963 – 1993)
 
Polkovnik-leytenant
  Quru Qoşunları
133
 
Elbrus Hacı oğlu Allahverdiyev[28]
(1958 – 1993)
 
Leytenant
  Quru Qoşunları
134
 
Rafael Şərafət oğlu Həbibov[28]
(1964 – 1992)
 
Leytenant
  Quru Qoşunları
135
 
Eldar Tofiq oğlu Məcidov[28]
(1965 – 1992)
 
Baş çavuş
  Quru Qoşunları
136
 
Namiq Vahid oğlu Abdullayev[28]
(1974 – 1993)
Sıravi
  Quru Qoşunları
137
 
Rövşən Şəmil oğlu Hüseynov[28]
(1967 – 1992)
Sıravi
  Quru Qoşunları
138
 
Şirin Vəli oğlu Mirzəyev[29]
(1947 – 1992)
 
Polkovnik-leytenant
  Quru Qoşunları
139
 
Rasim Səxavət oğlu İbrahimov[29]
(1962 – 1992)
 
Mayor
  Quru Qoşunları
140
 
Rafiq Cəfər oğlu Alıcanov[29]
(1965 – 1993)
 
Kapitan
  Quru Qoşunları
141
 
Elxan Qaçay oğlu Zülfüqarov[29]
(1954 – 1994)
 
Kapitan
  Quru Qoşunları
142
 
Mirələkbər Mirələsgər oğlu İbrahimov[29]
(1961 – 1994)
 
Kapitan
  Quru Qoşunları
143
 
Elşad Saday oğlu Əhədov[29]
(1968 – 1993)
 
Baş leytenant
  Quru Qoşunları
144
 
Rafiq Hüseyn oğlu Nəsrəddinov[29]
(1961 – 1992)
 
Baş leytenant
  Quru Qoşunları
145
 
Koroğlu İsmayıl oğlu Rəhimov[29]
(1953 – 1992)
 
Leytenant
  Quru Qoşunları
146
 
Yelmar Şahmar oğlu Edilov[29]
(1946 – 1994)
Sıravi
  Quru Qoşunları
147
 
Mübariz Əlizadə oğlu Əhmədov[29]
(1963 – 1992)
Sıravi
  Quru Qoşunları
148
 
Rövşən Telman oğlu Əkbərov[30]
(1965 –)
5 oktyabr 1994
 
General-leytenant
  Quru Qoşunları
149
 
Aqil Hüseyn oğlu Musayev[30]
(1973 – 1994)
 
Çavuş
  Quru Qoşunları
150
 
Natiq Bəşir oğlu Məmmədov[30]
(1975 – 1994)
 
Çavuş
  Quru Qoşunları
151
 
Elnur Eyvaz oğlu Nuriyev[30]
(1975 – 1994)
 
Çavuş
  Quru Qoşunları
152
Vahid Həbibulla oğlu Quliyev[31]
(1955 –)
9 oktyabr 1994
 
Kapitan
  Quru Qoşunları
153
 
Nadir Alış oğlu Əliyev[31]
(1962 – 1993)
 
Baş leytenant
  Milli Təhlükəsizlik Nazirliyi[5]
154
 
Eldar Harun oğlu Məmmədov[32]
(1968 – 1993)
11 dekabr 1994
 
Baş leytenant
  Milli Təhlükəsizlik Nazirliyi[5]

1995Redaktə

Foto
Milli Qəhrəman
Təltif tarixi
Rütbəsi
Qoşun növü
155
 
Vəzir İsa oğlu Sədiyev[33]
(1961 – 1993)
15 yanvar 1995
 
Mayor
  Quru Qoşunları
156
 
Elman Süleyman oğlu Hüseynov[33]
(1952 – 1993)
 
Mayor
  Quru Qoşunları
157
 
İsgəndər Söhrab oğlu Aznaurov[33]
(1956 – 1993)
 
Baş leytenant
  Quru Qoşunları
158
 
Rövşən Əbdülhüseyin oğlu Abdullayev[33]
(1969 – 1993)
 
Leytenant
  Daxili Qoşunlar
159
 
İsrafil Şahverdi oğlu Şahverdiyev[33]
(1952 – 1994)
 
Leytenant
  Daxili Qoşunlar
160
 
Qorxmaz Abış oğlu Eyvazov[33]
(1967 – 1994)
Starşina
  Daxili Qoşunlar
161
 
Eldar İsfəndiyar oğlu Həsənov[33]
(1965 – 1994)
Starşina
  Daxili Qoşunlar
162
 
Tabil Qasım oğlu Həsənov[33]
(1960 – 1992)
 
Əsgər
  Quru Qoşunları
163
 
Əfqan Qaraxan oğlu Hüseynov[33]
(1963 – 1992)
 
Mayor
  Quru Qoşunları
164
 
Fəxrəddin Mövsüm oğlu Cəbrayılov[34]
(1958 –)
4 aprel 1995
 
General-mayor
  Quru Qoşunları
165
 
Fərhad İslam oğlu Ağayev[34]
(1975 – 1995)
Sıravi
  Quru Qoşunları
166
 
Xanoğlan Sadıq oğlu Məmmədov[34]
(1975 – 1995)
Sıravi
  Quru Qoşunları
167
 
Arif Vəliş oğlu Qubadov[34]
(1966 – 2009)
 
Polkovnik-leytenant
  Quru Qoşunları
168
 
Samir Zirəddin oğlu Xasıyev[34]
(1973 – 1995)
 
Leytenant
  Quru Qoşunları
169
 
Roman Yasəf oğlu Yusifov[34]
(1973 – 1995)
 
Kiçik leytenant
  Quru Qoşunları
170
 
Ehtiram İsrayıl oğlu Əliyev[34]
(1972 –)
 
Baş çavuş
  Quru Qoşunları
171
 
Dilqəm Heydər oğlu Nağıyev[34]
(1975 – 1995)
 
Çavuş
  Quru Qoşunları
172
 
Nazim Abbas oğlu Babayev[34]
(1975 – 1995)
 
Çavuş
  Quru Qoşunları
173
 
Zabit Adil oğlu Quliyev[34]
(1975 –)
 
Çavuş
  Quru Qoşunları
174
 
İlham Gülbala oğlu Həsənov[34]
(1976 – 1995)
Sıravi
  Quru Qoşunları
175
 
Elşən İbrahim oğlu Hüseynov[34]
(1976 – 1995)
Sıravi
  Quru Qoşunları
176
 
Bəşir Bəylər oğlu Kərimov[34]
(1976 – 1995)
Sıravi
  Quru Qoşunları
177
 
Şamil Ağasəf oğlu Ramazanov[34]
(1976 – 1995)
Sıravi
  Quru Qoşunları
178
 
Mirzə Məcid oğlu Quliyev[34]
(1974 –)
 
Polkovnik-leytenant
  Daxili Qoşunlar
179
 
Eldar Əsgər oğlu Ağayev[34]
(1955 – 2013)
 
Polkovnik
  Quru Qoşunları
180
 
İntiqam Vahid oğlu Atakişiyev[34]
(1974 –)
 
Polkovnik-leytenant
  Sərhəd Qoşunları
181
 
Bəxtiyar Əzizulla oğlu Allahverdiyev[34]
(1974 –)
 
Mayor
  Daxili Qoşunlar
182
 
Fariz Çoban oğlu Qəhrəmanov[34]
(1974 –)
 
Polkovnik-leytenant
  Quru Qoşunları
183
 
Zaur Rəşid oğlu Sarıyev[34]
(1974 – 1995)
 
Çavuş
  Quru Qoşunları
184
 
Yalçın Canhəsən oğlu Nəsirov[34]
(1976 – 1995)
Sıravi
  Quru Qoşunları
185
 
Elşad Ramiz oğlu Məmmədov[34]
(1975 – 1995)
Sıravi
  Quru Qoşunları
186
 
Famil İsgəndər oğlu İsgəndərov[34]
(1975 – 1995)
Sıravi
  Quru Qoşunları
187
 
Arif Maasif oğlu Qədiməliyev[34]
(1975 – 1995)
Sıravi
  Quru Qoşunları
188
 
Samir Xəlil oğlu Zülfüqarov[34]
(1976 – 1995)
 
Əsgər
  Quru Qoşunları
189
 
Emin Ələkbər oğlu Quliyev[34]
(1976 – 1995)
Sıravi
  Quru Qoşunları
190
 
Novruz Əliyullah oğlu Qurbanov[34]
(1975 – 1995)
Sıravi
  Quru Qoşunları
191
 
Faiq İsfəndiyar oğlu Əmirov[34]
(1975 – 1995)
Sıravi
  Quru Qoşunları
192
 
Eldar Xəlil oğlu Xəlilov[34]
(1976 – 1995)
Sıravi
  Quru Qoşunları
193
 
Yavər Əlibala oğlu Şahbazov[34]
(1973 – 1995)
Sıravi
  Quru Qoşunları
194
 
Rəşad Akif oğlu Mirabov[34]
(1975 – 1995)
Sıravi
  Quru Qoşunları
195
 
Fariz Əlövsət oğlu Mədətov[34]
(1972 –)
 
Mayor
  Daxili Qoşunlar
196
 
Əsgər Ələkbər oğlu Əliyev[34]
(1974 – 1995)
Kursant
  Quru Qoşunları
197
 
Bəhruz Qəhrəman oğlu Mənsurov[34]
(1975 – 1995)
Kursant
  Milli Təhlükəsizlik Nazirliyi[5]
198
 
Əmiraslan Rza oğlu Əliyev[34]
(1960 – 1995)
 
Baş leytenant
  Milli Təhlükəsizlik Nazirliyi[5]
199
 
Əjdər Xalıqverdi oğlu Babayev[34]
(1950 – 1995)
Starşina
  Daxili Qoşunlar
200
 
Çingiz Adil oğlu Babayev
(1964 – 1995)
3 noyabr 1995
 
Baş leytenant
  Quru Qoşunları
201
 
Ramazan Heybullah oğlu Çirinqov
(1969 – 1995)
25 dekabr 1995
Polis
  Daxili Qoşunlar
202
 
Mədət Qəzənfər oğlu Quliyev
(1958 –)
26 dekabr 1995
 
General-polkovnik
  Quru Qoşunları
203
 
Nurəddin İslam oğlu İbrahimov
(1951 – 1995)
 
Mayor
  Daxili Qoşunlar
204
 
Faiq Əliqulu oğlu Cəfərov
(1974 – 1999)
27 dekabr 1995
 
Gizir
  Milli Təhlükəsizlik Nazirliyi[5]

1997Redaktə

Foto
Milli Qəhrəman
Təltif tarixi
Rütbəsi
Qoşun növü
205
 
Mövsüm Şahin oğlu Məmmədov
(1967 –)
25 fevral 1997
 
Polkovnik
  Daxili Qoşunlar
206
 
Ələsgər Xanlar oğlu Novruzov
(1949 – 1992)
Könüllü
  Quru Qoşunları
207
 
Füzuli Salah oğlu Rüstəmov
(1965 – 1992)
Könüllü
  Quru Qoşunları
208
 
Araz Bahadur oğlu Səlimov
(1960 – 1992)
Könüllü
  Quru Qoşunları

1999Redaktə

Foto
Milli Qəhrəman
Təltif tarixi
Rütbəsi
Qoşun növü
209
 
Mixail Aleksandroviç Slesaryov
(1955 – 2014)
12 yanvar 1999
 
Leytenant
  Ədliyyə Nazirliyi
210
 
Rövşən Abdulla oğlu Rzayev
(1969 – 1999)
 
Kapitan
  Ədliyyə Nazirliyi

2009Redaktə

Foto
Milli Qəhrəman
Təltif tarixi
Rütbəsi
Qoşun növü
211
 
Elton Xaləddin oğlu İsgəndərov[35]
(1990 – 2009)
25 iyun 2009
 
Əsgər
  Sərhəd Qoşunları

2010Redaktə

Foto
Milli Qəhrəman
Təltif tarixi
Rütbəsi
Qoşun növü
212
 
Mübariz Ağakərim oğlu İbrahimov[36]
(1988 – 2010)
22 iyul 2010
 
Gizir
  Quru Qoşunları

2016Redaktə

Foto
Milli Qəhrəman
Təltif tarixi
Rütbəsi
Qoşun növü
213
 
Şükür Nəriman oğlu Həmidov[37]
(1975 – 2020)
19 aprel 2016
 
Polkovnik
  Quru Qoşunları
214
 
Murad Telman oğlu Mirzəyev[37]
(1976 – 2016)
 
Polkovnik-leytenant
  Quru Qoşunları
215
 
Samid Gülağa oğlu İmanov[37]
(1981 – 2016)
 
Mayor
  Quru Qoşunları

2017Redaktə

Foto
Milli Qəhrəman
Təltif tarixi
Rütbəsi
Qoşun növü
216
 
Çingiz Salman oğlu Qurbanov[38]
(1994 – 2016)
7 fevral 2017
 
Əsgər
  Quru Qoşunları

2020Redaktə

Foto
Milli Qəhrəman
Təltif tarixi
Rütbəsi
Qoşun növü
217
 
Polad İsrayıl oğlu Həşimov[39]
(1975 – 2020)
9 dekabr 2020
 
General-mayor
  Quru Qoşunları
218
 
İlqar Anzor oğlu Mirzəyev[39]
(1973 – 2020)
 
Polkovnik
  Quru Qoşunları
219
 
İbad Mövsüm oğlu Hüseynov[39]
(1970 –)
 
Baş çavuş
  Quru Qoşunları

Məhrum edilənlərRedaktə

Foto
Məhrum edilən
Təltif tarixi
Rütbəsi
Məhrum olunma səbəbi
Məhrum olunma tarixi
1
Surət Davud oğlu Hüseynov
(1959 –)
9 oktyabr 1992
 
Polkovnik
Dövlət çevrilişinə cəhd göstərdiyinə görə[1]
30 oktyabr 1994
2
 
Rasim Ağa oğlu Əkbərov[12]
(1957 –)
23 iyun 1992
 
Polkovnik
Dövlət çevrilişinə cəhd göstərdiyinə görə[2]
18 iyul 2001

Həmçinin baxRedaktə

İstinadlarRedaktə

  1. 1 2 "Azərbaycan Respublikasının xalq deputatı S. D. Hüseynovun cinayət məsuliyyətinə cəlb olunmasına, barəsində həbs qəti-imkan tədbiri seçilməsinə razılıq verilməsi və onun "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adından məhrum edilməsinin tövsiyə olunması haqqında Azərbaycan Respublikası Milli Məclisinin Azərbaycan Respublikası Ali Sovetinin sədri Rəsul Quliyevin 14 oktyabr 1994-ci il tarixli 905 nömrəli qərarı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 14.10.1994. 2021-12-28 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14.10.1994.
  2. 1 2 "R.A. Əkbərovun "Azərbaycan Milli Qəhrəmanı" adından və "Azərbaycan Bayrağı" ordenindən, N.İ.Əfəndiyevin "Azərbaycan bayrağı" ordenindən məhrum edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 18 iyul 2001-ci il tarixli 537 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 18.07.2001. 2022-01-05 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 18.07.2001.
  3. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının bir qrup əməkdaşına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin səlahiyyətini həyata keçirən Azərbaycan Respublikası Ali Sovetinin sədri İsa Qəmbərovun 6 iyun 1992-ci il tarixli 831 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 06.06.1992. 2017-04-23 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 06.06.1992.
  4. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin səlahiyyətini həyata keçirən Azərbaycan Respublikası Ali Sovetinin sədri İsa Qəmbərovun 7 iyun 1992-ci il tarixli 833 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 07.06.1992. 2017-03-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 07.06.1992.
  5. 1 2 3 4 5 6 "Azərbaycan Respublikası Milli Təhlükəsizlik Nazirliyi Milli Qəhrəmanlar". Azərbaycan Respublikası Milli Təhlükəsizlik Nazirliyi (az.)). 2005. 2008-01-24 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2005.
  6. 1 2 3 4 5 6 "Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 23 iyun 1992-ci il tarixli 6 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 23.06.1992. 2021-10-22 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 23.06.1992.
  7. "Anatoli Nikolay oğlu Davidoviçə "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 3 iyul 1992-ci il tarixli 24 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 03.07.1992. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 03.07.1992.
  8. "Səyavuş Həsən oğlu Həsənova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 21 iyul 1992-ci il tarixli 69 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az. 2019-01-03 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21 iyul 1992.
  9. "Seymur Qəhrəman oğlu Məmmədova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 11 avqust 1992-ci il tarixli 131 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 11.08.1992. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11.08.1992.
  10. "Əlabbas Qara oğlu İsgəndərova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 13 avqust 1992-ci il tarixli 135 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 13.08.1992. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 13.08.1992.
  11. "Hikmət Baba oğlu Nəzərli "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 9 sentyabr 1992-ci il tarixli 178 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 09.09.1992. 2018-12-03 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 09.09.1992.
  12. 1 2 3 4 5 6 "Azərbaycan Respublikası Hərbi-Hava Qüvvələrinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 14 sentyabr 1992-ci il tarixli 204 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 14.10.1992. 2018-12-03 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14.10.1992.
  13. 1 2 3 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının əməkdaşlarına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 19 oktyabr 1992-ci il tarixli 273 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 19.10.1992. 2019-05-24 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 19.10.1992.
  14. 1 2 3 4 5 6 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının əməkdaşlarına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 6 noyabr 1992-ci il tarixli 290 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 06.11.1992. 2021-04-24 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 06.11.1992.
  15. 1 2 3 "Salatın Əziz qızı Əsgərovaya, Alı Mustafa oğlu Mustafayevə və Çingiz Fuad oğlu Mustafayevə "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 6 noyabr 1992-ci il tarixli 294 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 06.11.1992. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 06.11.1992.
  16. "Əliyar Yusif oğlu Əliyevə "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 10 noyabr 1992-ci il tarixli 301 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 10.11.1992. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10.11.1992.
  17. 1 2 3 4 5 ""Azərbaycan Hava Yolları" Dövlət Konserni əməkdaşlarına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 25 noyabr 1992-ci il tarixli 337 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 25.11.1992. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 25.11.1992.
  18. "Fəxrəddin İbrahim oğlu Şahbazova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 4 dekabr 1992-ci il tarixli 344 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 04.12.1992. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 04.12.1992.
  19. 1 2 3 4 5 6 7 8 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 7 dekabr 1992-ci il tarixli 350 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 07.12.1992. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 07.12.1992.
  20. "Mirəsgər Mir Abdulla oğlu Seyidova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 18 dekabr 1992-ci il tarixli 367 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 18.12.1992. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 18.12.1992.
  21. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 5 fevral 1993-cü il tarixli 457 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 05.02.1993. 2019-01-08 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 05.02.1993.
  22. "Allahverdi Teymur oğlu Bağırova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 24 fevral 1993-cü il tarixli 467 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 24.02.1993. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 24.02.1993.
  23. 1 2 "Yusif Vəli oğlu Mirzəyevə və Vəzir Surxay oğlu Orucova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 27 mart 1993-cü il tarixli 495 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 27.03.1993. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 27.03.1993.
  24. 1 2 3 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının əməkdaşına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 11 may 1993-cü il tarixli 599 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 11.05.1993. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11.05.1993.
  25. 1 2 3 "Etibar Böyükağa Əliyevə, Paşa Qurban oğlu Təhməzova və Sultanağa Nəhmət oğlu Bayramova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 24 avqust 1993-cü il tarixli 740 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 24.08.1993. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 24.08.1993.
  26. "Gültəkin Məlik qızı Əsgərova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 20 noyabr 1993-cü il tarixli 31 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 20.11.1993. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.11.1993.
  27. "İbrahim İsmayıl oğlu Məmmədova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 20 iyun 1994-cü il tarixli 156 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 20.06.1994. 2012-07-09 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.06.1994.
  28. 1 2 3 4 5 6 7 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 16 sentyabr 1994-cü il tarixli 202 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 16.09.1994. 2016-01-14 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 16.09.1994.
  29. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 16 sentyabr 1994-cü il tarixli 203 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 16.09.1994. 2016-03-06 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 16.09.1994.
  30. 1 2 3 4 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 5 oktyabr 1994-cü il tarixli 215 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 05.10.1994. 2021-12-28 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 05.10.1994.
  31. 1 2 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 9 oktyabr 1994-cü il tarixli 218 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 09.10.1994. 2017-06-08 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 09.10.1994.
  32. "Azərbaycan Respublikası Milli Təhlükəsizlik Nazirliyinin hərbi qulluqçuları E. H. Məmmədovun və T. Ə. Bədəlovun "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 11 dekabr 1994-cü il tarixli 247 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 11.12.1994. 2022-01-06 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11.12.1994.
  33. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 "Azərbaycan Respublikasının hərbi qulluqçularının və polis işçilərinin "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 15 yanvar 1995-ci il tarixli 262 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 15.01.1995. 2015-10-23 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 15.01.1995.
  34. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 "Azərbaycan Respublikasının hərbi qulluqçularının və polis işçilərinin "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 4 aprel 1995-ci il tarixli 307 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 04.04.1992. 2017-05-13 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 04.04.1995.
  35. "Elton Xaləddin oğlu İsgəndərova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti İlham Əliyevin 25 iyun 2009-cu il tarixli 349 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 25.06.2009. 2017-09-22 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 25.06.2009.
  36. "Mübariz Ağakərim oğlu İbrahimova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti İlham Əliyevin 22 iyul 2010-cu il tarixli 1039 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 22.07.2010. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 22.07.2010.
  37. 1 2 3 "Murad Telman oğlu Mirzəyevə, Samid Gülağa oğlu İmanova və Şükür Nəriman oğlu Həmidova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti İlham Əliyevin 19 aprel 2016-cı il tarixli 1966 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 19.04.2016. 2017-04-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 19.04.2016.
  38. "Çingiz Salman oğlu Qurbanova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti İlham Əliyevin 7 fevral 2017-ci il tarixli 2654 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 07.02.2017. 2021-09-13 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 07.02.2017.
  39. 1 2 3 "Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adının verilməsi haqqında Azərbaycan Prezidenti İlham Əliyevin 09.12.2020-ci il tarixli 2337 nömrəli Sərəncamı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 09.12.2020. 2021-01-05 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 09.12.2020.