Azərbaycan kinoteatrlarının siyahısı

Azərbaycan kinoteatrlarının siyahısı — Azərbaycandan fəaliyyət göstərmiş və göstərən dövlət və özəl kinoteatrların siyahısı.

Seçilmiş siyahıRedaktə

Ümumi siyahıRedaktə

  • "Azərbaycan” kinoteatrı (Səbail rayonu) (Cinema Plus)
  • "İnqilab” kinoteatrı (Binəqədi rayonu)
  • "Təbriz” kinoteatrının yay zalı (Nizami rayonu)
  • "Araz” kinoteatrı (Səbail rayonu)
  • "Sevil” kinoteatrı (Yasamal rayonu)
  • "İzmir” kinoteatrı (Nərimanov rayonu)
  • "N.Nərimanov” kinoteatrı (Nərimanov rayonu)
  • "Şuşa” kinoteatrı (Nərimanov rayonu)
  • "N.Nərimanov” kinoteatrının yay zalı (Nərimanov rayonu)
  • "Babək” kinoteatrı (Bakı şəhəri)
  • "Vətən” kinoteatrının yay zalının bir hissəsi (Bakı şəhəri)
  • "Gənclik” Beynəlxalq Turizm Mərkəzi
  • "Nizami” kinoteatrı (Şirvan şəhəri) Rayonlararası kinoprokat bazası (Şirvan şəhəri)
  • "Arzu” kinoqurğusunun yay zalı (Gəncə şəhəri)
  • "Dəmiryolçu” kinoqurğusu (zalı ilə) (Gəncə şəhəri)
  • "Azərbaycan” kinoqurğusu (zalı ilə) (Gəncə şəhəri)
  • "Gəncə” kinoteatrı (Gəncə şəhəri)
  • "Qələbə” kinoqurğusu (zalı ilə) (Gəncə şəhəri)
  • İTR qəsəbəsi yay kinoqurğusu (zalı ilə) (Gəncə şəhəri)
  • Gəncə kinoprokat məntəqəsi (Gəncə şəhəri)
  • "Spartak” kinoteatrı (Lənkəran şəhəri)
  • "Nizami” kinoteatrının yay zalı (Lənkəran şəhəri)
  • Lənkəran şəhər uşaq istirahət düşərgəsi
  • "Füzuli” yay kinoteatrı (Lənkəran rayonu, Liman qəsəbəsi)
  • Yay kinoteatrı (Yevlax şəhəri)
  • "Sevil” yay kinoteatrı (Mingəçevir şəhəri)
  • "Sülh” yay kinoteatrı (Mingəçevir şəhəri)
  • "Bahar” yay kinoteatrı (Mingəçevir şəhəri)
  • "Arzu” qış kinolektoriyası (Mingəçevir şəhəri)
  • "Kosmos” kinoteatrı (Sumqayıt şəhəri)
  • "Vaqif” kinoteatrı və yay zalı (Sumqayıt şəhəri)
  • "Qarabağ” kinoteatrı (Sumqayıt şəhəri)
  • Saray kənd kinoteatrı (Abşeron rayonu)
  • Saray kənd yay kinoteatrı (Abşeron rayonu)
  • Novxanı kənd yay kinoteatrı (Abşeron rayonu)
  • Ceyranbatan kənd yay kinoteatrı (Abşeron rayonu)
  • Zeynəddin yay kinoteatrı (Ağdaş rayonu)
  • "Dostluq” yay kinoteatrı (Ağsu rayonu)
  • Ağcabədi kinoteatrı (Ağcabədi rayonu)
  • Şirvanlı kənd kinoteatrı (Bərdə rayonu)
  • "Astara” kinoteatrı (Astara rayonu)
  • "Muğan” kinoteatrı (Biləsuvar rayonu)
  • "Mil” kinoteatrının yay zalı (Beyləqan şəhəri)
  • "Mil” kinoteatrı (Beyləqan rayonu)
  • Nic kənd yay kinoteatrı (Qəbələ rayonu)
  • Vəndam kənd kinoteatrı (Qəbələ rayonu)
  • Hacallı kənd kinoteatrı (Qəbələ rayonu)
  • S.Nuxa kənd kinoteatrı (Qəbələ rayonu)
  • "Dostluq” kinoteatrının yay zalı (Ucar şəhəri)
  • A.Bakıxanov adına kinoteatr (Quba rayonu)
  • S.Vurğun adına kinoteatr (Quba rayonu)
  • "Ulduz” yay kinoteatrı (Qusar rayonu)
  • "Avanqard” kinoqurğusu (Xaçmaz şəhəri)
  • "Avanqard” yay kinoteatrı (Xaçmaz şəhəri)
  • "Xaçmaz” yay kinoteatrı (Xaçmaz rayonu)
  • "Nabran” yay kinoteatrı (Xaçmaz rayonu)
  • "Gənclik” kinoteatrı (İsmayıllı rayonu)
  • "Nizami” kinoteatrının yay zalı (Kürdəmir şəhəri)
  • "Bahar” kinoteatrı (Kürdəmir şəhəri)
  • Yay kinoteatrı (Şamaxı şəhəri)
  • Dəlməmmədli yay kinoteatrı (Goranboy rayonu)
  • Ə.Məmmədov adına kinoteatr (Göyçay rayonu)
  • F.Rüstəmov adına kinoteatr (Göyçay rayonu)
  • Rayonlararası kinoprokat məntəqəsi (Göyçay rayonu)
  • Privolnoye kənd yay kinoteatrı (Cəlilabad rayonu)
  • N.Nərimanov adına yay kinoteatrı (Masallı şəhəri)
  • "Xəzər” kinoteatrı (Neftçala rayonu)
  • "Dostluq” kinoteatrı (Oğuz rayonu)
  • "Dostluq” kinoteatrının yay zalı (Oğuz şəhəri)
  • Quruzma kənd yay kinoteatrı (Sabirabad rayonu)
  • S.Vurğun adına yay kinoteatrı (Sabirabad rayonu)
  • "Babək” kinoteatrının yay zalı (Salyan rayonu)
  • "Tərtər” yay kinoteatrının yay zalı (Tərtər şəhəri)
  • Aşağı Ayıblı kənd kinoteatrı (Tovuz rayonu)
  • S.Vurğun adına yay kinoteatrı (Tovuz rayonu)
  • "Dəmiryolu” yay kinoteatrı (Tovuz şəhəri)
  • "Bahar” kinoteatrı (Cəlilabad rayonu)
  • M.F.Axundov kinoteatrının yay zalı (Şəki şəhəri)
  • "Azərbaycan” kinoteatrı (Şəki şəhəri)
  • "Azərbaycan” kinoteatrının yay zalı (Şəki şəhəri)
  • "Qışlaq” kinoteatrı (Şəki şəhəri)
  • S.Vurğun adına yay kinoteatrı (Şəki şəhəri)
  • Vidadi adına kinoteatrın yay zalı (Şəmkir rayonu)
  • Şəmkir yay kinoteatrı (Şəmkir şəhəri)
  • Zəyəm kənd yay kinoteatrı (Şəmkir rayonu)
  • Dəllər kənd yay kinoteatrı (Şəmkir rayonu)
  • Çinarlı kənd yay kinoteatrı (Şəmkir rayonu)
  • Çinarlı kənd qış kinoteatrı (Şəmkir rayonu)
  • Əliabad kənd qış kinoteatrı (Zaqatala rayonu)
  • Əliabad kənd yay kinoteatrı (Zaqatala rayonu)
  • Yay kinoteatrı (Zaqatala şəhəri)
  • "Arzu” yay kinoteatrı (Zərdab şəhəri)
  • Lerik rayon kinoteatrı (Lerik rayonu)
  • Naftalan şəhər kinoteatrı (Naftalan şəhəri)
  • "Rza Təhmasib” kinoteatrı (Naxçıvan şəhəri)
  • "Əlincə” kinoteatrı (Culfa rayonu)
  • "Araz” yay kinoteatrı (Culfa rayonu)
  • Nehrəm kənd yay kinoteatrı (Babək rayonu)
  • "Bahar” yay kinoteatrı (Şərur rayonu)
  • "Çinar” yay kinoteatrı (Ordubad rayonu)
  • Dəstə kənd yay kinoteatrı (Ordubad rayonu)

ŞəbəkəRedaktə

Həmçinin baxRedaktə

İstinadlarRedaktə

  1. "Ha indi bu da Şəkinin kinoteatrı - FOTO". 2021-12-27 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-12-27.
  2. Nigar İxtiyarqızı. hafta.az. 26 oktyabr 2011 https://web.archive.org/web/20210916113143/https://hafta.az/azerbaycan-kinoteatri-baglanir-%0D%0A%0D%0A%0D%0A-11600-xeber.html (#bare_url_missing_title). 2021-09-16 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 19 sentyabr 2021.
  3. Report İ.A. "Azərbaycan kinoteatrı tamamilə yenidən qurularaq fəaliyyətini bərpa etmişdir". www.report.az. 06.12.2016. 2021-12-21 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 19 sentyabr 2021.
  4. "Bakıda "Moskva"nı satıb, sonra da sökdülər". 2022-04-25 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-25.
  5. "Sumqayıtdakı Nizami kinoteatrı yenidən qurulacaq". 2021-12-27 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-12-27.
  6. "İlham Əliyev Sumqayıtda "Nizami" kinoteatrının yeni binasının açılışında iştirak edib". 2019-11-21.
  7. "Şuşa Dövlət Musiqili Dram Teatrı binasının əsaslı tikinti və yenidənqurmadan sonra açılış mərasimi keçirildi". 2021-12-21 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-12-21.
  8. "Şuşa Dövlət Musiqili Dram Teatrının binasının əsaslı tikinti və yenidən qurulmadan sonra açılışı olub". 2021-12-21 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-12-21.
  9. ""Sevinc"in sevincsiz günləri – Bakının daha bir xatirəsi tarixə qovuşur". sputnik.az. sputnik.az. 2020-03-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 26 mart 2020.
  10. "'Vətən' kinoteatrının sökülməsi köhnə bakılıları dilə gətirib". www.azadliq.org. www.azadliq.org. 2021-12-21 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 26 mart 2020.
  11. 1 2 "Bakının kinoteatrları - böyük kino aləminə bilet". 2021-12-27 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-12-27.
  12. "Zaur Darabzadədən təklif: Kinoteatrların fəaliyyəti gecə saat 2-yə qədər uzadılsın". 2022-03-09 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-12-30.

MənbəRedaktə

Xarici keçidlərRedaktə