Fayl:Samsun ve Sinop civarı Kızılırmak haritası, 12 Ağustos 1923.jpg

Faylın orijinalı(1.839 × 3.659 piksel, fayl həcmi: 3,09 MB, MIME növü: image/jpeg)

Bu fayl "Vikimedia Commons"dadır
və digər layihələrdə istifadə edilə bilər.
təsvir səhifəsi
təsvir səhifəsi
Faylın təsvir səhifəsinə get

Xülasə

İzah
Türkçe: Kuzey Anadolu, Samsun ve Sinop civarı Kızılırmak kaynağına kadar yapılmış eski bir harita. Osmanlı Arşivlerinde HRT fon kodu ve 01.44 gömlek numarasıyla kayıtlıdır.


Haritanın üst bölümünde bütün köprüler, ormanlık alanlar ve nakliye amacıyla kullanılan su vasıtalarının istasyonları bulunmaktadır. Alt bölümde ise Samsun İskelesi, Bafra ve Çarşamba'da yol olarak kullanılan Kızılırmak ve Yeşilırmak nehirleri yer almaktadır. Mustafa Kemal'in 1919'da kullandığı Samsun-Amasya-Tokat-Sivas karayolu yapılmadan önce iç bölgelerle ulaşım Kızılırmak ve Yeşilırmak üzerinden sağlanmaktaydı. Bu haritada da bu su yolu güzergahı yer almaktadır.
Tarix Naməlum tarix
Unknown date
Mənbə Osmanlı Arşivleri
Müəllif Ahmed Münir Bey

Lisenziya

Public domain
This work first published in the Ottoman Empire is now in the public domain because the Empire's copyright formalities were not met (copyright notice, registration, and deposit), or because the copyright term (30 years after the death of the author, sometimes less) expired before the Empire was dissolved (details).

Faylın tarixçəsi

Faylın əvvəlki versiyasını görmək üçün gün/tarix bölməsindəki tarixlərə klikləyin.

Tarix/VaxtKiçik şəkilÖlçülərİstifadəçiŞərh
indiki06:57, 12 iyul 201406:57, 12 iyul 2014 tarixindəki versiyanın kiçildilmiş görüntüsü1.839 × 3.659 (3,09 MB)𐰇𐱅𐰚𐰤User created page with UploadWizard

Aşağıdakı səhifə bu faylı istifadə edir:

Faylın qlobal istifadəsi

Bu fayl aşağıdakı vikilərdə istifadə olunur:

Metaməlumatlar