Lüksemburq qalalarının siyahısı

Lüksemburq qalalarının siyahısı—Bəzi nikbin qiymətləndirmələrə görə, Lüksemburqda 130-a qədər qala, böyük yaşayış yerləri və ya malikanələr var.[1] Lüksemburqdakı mövcud qalalar siyahısı təxminən 50-yə qədərdir və ölkədəki bütün tanınmış qalaları və yaşayış şatolarını əhatə edir.

Şəkil Ad Tikilmə tarixi Yer Hazırki vəziyyət
200x200px[ölü keçid] Ansembourq Qəsri 1135 Ansembourq Şəxsi mülkdür, ziyarətçi yoxdur
200x200px[ölü keçid] Ansembourq yeni qəsri 1639 Ansembourq Şəxsi mülkiyyətində olan, təmirli, xalqa açıq bağçalar
200x200px[ölü keçid] Aspelt qəsri 1590 Aspelt Bərpa işləri aparılır
200x200px[ölü keçid] Beaufort qəsri 11.əsr Beaufort Ziyarətçilərə açıqdır
200x200px[ölü keçid] Beggen qəsri 1895 Dommeldange İndi Rusiya səfirliyi
200x200px[ölü keçid] Berq qəsri 1911 Colmar-Berq Grand-ducal iqamətgahı
200x200px[ölü keçid] Bettange-sur-Mess qəsri 1753 Bettange-sur-Mess Zehni əlillər üçün reabilitasiya mərkəzi
200x200px[ölü keçid] Bettembourq qəsri 1733 Bettembourq Bettembourg bələdiyyə zalı
200x200px[ölü keçid] Bettendorf qəsri 1728 Bettendorf Şəxsi mülkdür, ziyarətçi yoxdur
Betzdorf qəsri 17.əsr Betzdorf SES rabitəsinə məxsusdur, ziyarətçi yoxdur
200x200px[ölü keçid] Born qəsri 18.əsr Born, Lüksemburq Şəxsi
200x200px[ölü keçid] Bourglinster qəsri 11.əsr Bourglinster Otel və konfrans mərkəzi
200x200px[ölü keçid] Bourscheid qəsri 1095 Bourscheid Qismən bərpa edildi, ziyarətçilərə açıqdır
200x200px[ölü keçid] Brandenbourq qəsri 13.əsr Brandenbourq Xarabalıq, artıq ziyarətçilərə açıq deyil
200x200px[ölü keçid] Clemency qəsri 1665 Clemency, SW Lüksemburq Tamamilə bərpa edilmiş, bəzən ziyarətçilərə açıqdır
200x200px[ölü keçid] Clervaux Qəsri 12.əsr Clervaux Tamamilə bərpa olunub, ziyarətçilərə açıqdır
200x200px[ölü keçid] Colpach Qəsri 18.əsr Colpach-Bas Sağalma mərkəzi
200x200px[ölü keçid] Differdange qəsri 1577 Differdange Miami University
200x200px[ölü keçid] Dommeldange qəsri 17.əsr Dommeldange Çin səfirliyi
200x200px[ölü keçid] Dudelange qəsri 15.əsr Mont St. Jean, Luxembourg Xaraba
200x200px[ölü keçid] Erpeldange qəsri 1630 Erpeldange Kommunal ofislər
200x200px[ölü keçid] Esch-sur-Sûre qəsri 13.əsr Esch-sur-Sûre Harabələr, sayt ziyarətçilərə açıqdır
200x200px[ölü keçid] Fischbach qəsri 17.əsr Fischbach Grand-ducal iqamətgahı
200x200px[ölü keçid] Grand Ducal Palace, Luxembourg 1572 Lüksemburq (şəhər) Grand-ducal iqamətgahı
200x200px[ölü keçid] Heisdorf qəsri 19.əsr Heisdorf Qocalar evi
200x200px[ölü keçid] Hesperange qəsri 13.əsr Hesperange Xarabalıq, xüsusi mülkdür, əlçatmazdır
200x200px[ölü keçid] Hollenfels qəsri 11.əsr Hollenfels Gənclər üçün təhsil mərkəzi
200x200px[ölü keçid] Koerich qəsri 13.əsr Koerich Ziyarətçilərə açıqdır
200x200px[ölü keçid] La Fontaine qəsri 1563 Clausen, Lüksemburq (şəhər) Bu gün keçmiş saraydan demək olar ki, heç nə qalmayıb
200x200px[ölü keçid] Larochette qəsri 11.əsr Larochette Yayda ictimaiyyət üçün açıqdır
267x267px[ölü keçid] Lucilinburugh 963 Luxembourg Bock Xalqa açıqdır
200x200px[ölü keçid] Mamer qəsri 1830 Mamer Bələdiyyə binası və kommunal idarələr
200x200px[ölü keçid] Mersch qəsri 16.əsr Mersch Kommuna rəhbərliyi, saytı ziyarət edə bilər
200x200px[ölü keçid] Meysembourg qəsri 1880 Larochette Şəxsi mülkdür, ziyarətçi yoxdur
200x200px[ölü keçid] Munsbach qəsri 1775 Munsbach Təhsil müəssisəsi
200x200px[ölü keçid] Pettingen qəsri 16.əsr Pettingen xalqa açıqdır
200x200px[ölü keçid] Rosport qəsri 1892 Rosport Muzey xalqa açıqdır
200x200px[ölü keçid] Sanem qəsri 1557 Sanem Uşaq evi
200x200px[ölü keçid] Schengen qəsri 19.əsr Schengen Otel və konqres mərkəzi
200x200px[ölü keçid] Schoenfels qəsri 17.əsr Schoenfels Sayt ictimaiyyətə açıqdır
200x200px[ölü keçid] Schuttbourq qəsri 1404 Near Kautenbach Şəxsi mülkdür, ziyarətçi yoxdur
200x200px[ölü keçid] Schauwenburg qəsri 16.əsr Bertrange Bələdiyyə binası və kommunal idarələr
200x200px[ölü keçid] Senningen qəsri 1750 Near Niederanven Dövlət konfrans mərkəzi, ziyarətçi yoxdur
200x200px[ölü keçid] Septfontaines qəsri 13.əsr Septfontaines Şəxsi mülkdür, ziyarətçi yoxdur
200x200px[ölü keçid] Septfontaines, Rollingergrund 1775 Lüksemburq (şəhər) Konqres mərkəzi
200x200px[ölü keçid] Stadtbredimus qəsri 1724 Stadtbredimus Şərab kooperativi
200x200px[ölü keçid] Stolzemburq qəsri 1898 Stolzembourg Şəxsi mülkdür, ziyarətçi yoxdur
200x200px[ölü keçid] Urspelt qəsri 1860 near Clervaux Otel
200x200px[ölü keçid] Useldange qəsri 12.əsr Useldange Xalqa açıq
200x200px[ölü keçid] Vianden qəsri 11.-14.əsr Vianden Tamamilə bərpa edilmiş, il ərzində xalqa açıqdır
200x200px[ölü keçid] Walferdange qəsri 1824 Walferdange Lüksemburq Universiteti
200x200px[ölü keçid] Wiltz qəsri 1727 Wiltz məktəb
279x279px[ölü keçid] Wintrange qəsri 1610 Wintrange Xüsusi olaraq, Tədbir yeri. Milli Tarixi Abidə.[2]

İstinadlarRedaktə

  1. Evy Friedrich, "Burgen und Schlösser", Editions Guy Binsfeld, Luxembourg. ISBN 3-88957-033-X.
  2. "Château de Wintrange". Château de Wintrange.