Bayraq: Redaktələr arasındakı fərq

Silinən məzmun Əlavə edilmiş məzmun
Sultan11 (müzakirə | töhfələr)
k Azadishahram tərəfindən edilmiş redaktələr geri qaytarılaraq Sultan11 tərəfindən yaradılan sonuncu versiya bərpa olundu.
Redaktənin izahı yoxdur
Sətir 13:
 
Bayraqlar ilk illərdə yalnız siqnallaşmaq üçün istifadə edilmişdir. Ölkələrin özlərinə bayraq təyin etməsi isə, döyüşlərdə tərəflərin bir-birlərini ayırd edə bilmələri üçün Orta Çağ başlarında ortaya çıxan bir faktdır. [[Kristofer Kolumb]] zamanında, hər gəminin hansı ölkəyə mensub olduğunu göstərən bir bayraq daşıması zəruri hesab olunmuşdur və bunun nəticəsində, günümüzdəki bayraq sistemi ortaya çıxmışdır.
{{Bayraqlar
 
| ad = Güney Azərbaycan Istiklal butovcu bayrağı
| şəkil = [[Şəkil:Güney Azərbaycan bayrağı.png|200px]]
| bayraq = [[İstiklal ]]-bütöv Azərbaycan yardamaq istiyənlərin [[Müvəqqət]] keçici bayrağı<ref>[http://www.GAİP.org]</ref>
| proporsiya = 1:2
| tarix = [[2003]]
| simvollar = "Panton" rənglər kataloqu<br/>göy rəng – Blue 313 C<br/> qırmızı rəng – Red 185 C<br/> yaşıl rəng – Green 3405 C <br/>qırmızı hissənin üzərində<br/> ağ rəngli aypara və <br/> üney Azerbaycan öz bağımsızlığınıelde edenden sonra ve bütün Azerbaycanın yaranışında, bizi ikiye bölen Araz çayının simgesi olan çizgi de qaldırılırken ebedi ve milli bayrağımıza qavuşmuş oluruq. Helelik, bu geçici bayrağa baxan derin düşünenler onda bütün Azerbaycan'ı görebilerler. Ne yazıq ki onda bizi zülmülen ayıran, bizi ikiye bölen sınırıda görebilirik. Bu bayraq her kesin veya her qurubun sıradan sunduğu bayrağa benzemez. Onda telesiklikle milli bayrağımızın boyalarıyla veya kesişleriyle oynanılmamışdır. Bu bayraqda bütün Azerbaycan'ın doğru ve gerçek indiki durumu görünür. Bu bayraqda bir milleti ikiye bölen Araz çayının acı gerçeğı milli bayrağımızı etgiliyen ve deyiştiren yalnız simge olmuştur. Bu bayraq ap açıq gerçeğı ortaya qoyarken ebedi ve milli bayrağımızızedelememiştir. Demek bir veteni ikiye bölündüyünü göstererken sayqısızlıkda bulunmamıştır. Yaxın geçmişte başqa sunulan ve hatta Güney Azerbaycanın milli bayrağı diye yerleştirilmeye çalışılan bayraqlarda bütün Azerbaycan bayrağına sayqısızlıkların olduğuna tanıq olmuşuq. Yazıqlar olsun ki özel ve kişisel seçeneklerden yola çıxan ve yerinin boşolmamasını güden kimseler ve quruplar ebedi ve milli bayrağımızıöz oyunlarına getirmeye çalışmışlar. İndi cüre be cüre Güney Azerbaycan bayrağı ortalarda milli bayraq adlanırken, Güney Azerbaycan İstiqlal Partiyasının bayrağı en düzgün en uyqun ve bizi simgeleyen en gerçekçi bayraq görünmektedir.
}}
== Həmçinin bax ==