Silinən məzmun Əlavə edilmiş məzmun
Sətir 444:
İyi günler. Acaba yaptığım değişiklikleri, kaynaklı olmasına rağmen neden geri aldığınızı sorabilir miyim? [[İstifadəçi:Erim Turukku|Erim Turukku]] ([[İstifadəçi müzakirəsi:Erim Turukku|talk]]) 11:50, 7 fevral 2014 (UTC)
:Salam. Redaktələriniz ona görə geri qaytarılıb ki, istinad etdiyiniz mənbələr etibarlı mənbələr deyil. Məsələn, http://tarihturklerdebaslar.wordpress.com/ kimi bloqlara istinad edib məqalələrə əlavələr etmək, ucdantutma hamını və hər kəsi türk elan eləmək düzgün deyil. Bu azvikinin özünün etibarlı mənbə kimi səviyyəsini aşağı salır. Digər tərəfdən əlavələriniz türk dilindən tərcümələrdir və Azərbaycan dilinin qaydalarının pozulduğu tərcümələrdir. Xatırladım ki, əgər bu fəaliyyətinizi davam etdirsəniz və israrla geri qaytarılan redaktələri yenidən bərpa etsəniz bloklana bilərsiniz. Hörmətlə:--[[İstifadəçi:Sortilegus|Sortilegus]] ([[İstifadəçi müzakirəsi:Sortilegus|talk]]) 14:28, 7 fevral 2014 (UTC)
Bazıları blog olsa da hepsi değil. Örneğin aralarında Zekiev gibi ünlü ve güvenilir bilim adamlarının eserleri de yer almaktadır. Ve ''herkesi Türk ilan etmek doğru değil'' diyerek itiraz etmek de bilimsel olmaz. Mesela Alanların İrani olduklarına dair hiç bir kanıt yokken Göktürk yazıtlarında Türk boylarından biri olarak geçer, Kaşgarlı Mahmut onların bir Türk boyu olduğunu söylemiştir. Veya Massagetlerin hükümdarı Tomrisin Azerbaycan Türkü olduğu yazıyor ama Massagetlere bakıyoruz İrani diyor, çok çelişkili doğrusu. Ben de bunları kaynaklarla düzelttim. Farsların Güney Azerbaycan'da Türklere yaptığı zulümler ortada. O yüzden Türkler olarak daha bilinçli olmamız gerekir. Kendi tarihimizi Farslara çaldırarak hiç bir şey elde edemeyiz. [[İstifadəçi:Erim Turukku|Erim Turukku]] ([[İstifadəçi müzakirəsi:Erim Turukku|talk]]) 10:28, 8 fevral 2014 (UTC)