Silinən məzmun Əlavə edilmiş məzmun
Number Pi (müzakirə | töhfələr)
Sətir 142:
Salam Asparux xan Bulqar. Sizi yenə narahat edirəm ancaq köməyiniz lazımdır. Mən vikipediyaya dörd fayl yükləmişəm: [https://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:ListFiles/Shahrux&ilshowall=1] ancaq hansı dildə olduqlarını bilmirəm, kömək etsə idiz, çox yaxşı olardı.--[[İstifadəçi:Shahrux|Shahrux]] ([[İstifadəçi müzakirəsi:Shahrux|müzakirə]]) 21:11, 5 dekabr 2015 (UTC)
:Əleyküm salam həmkar. Yox əsla narahat etmirsiz: bacardığım qədər kömək etmək mənə həmişə xoşdur. Demək həmin jurnalda girişə belə yazılıb: "Bu çalışmada, öncelikle çalışılan muvaşşah örneğinin yazarının hayatına kısaca değinilmiştir. Kayıtlarda yazarına dair bilgi bulunmayan metnin yazarının, Farsça gazelin mahlas beytinden yola çıkarak Nesimi’ye ait olduğu tahmin edilmektedir. Daha sonra muvaşşahın tanımı yapılmış ve muvaşşah hakkında genel bilgi verilmiştir. Çalışmada bilinen örneklerin dışında kalan bir muvaşşah örneği tanıtılmaktadır. '''Üç dille yazılmış''' olan muvaşşah örneğinin metni transkripsiyon harflerine aktarılarak şekil ve muhteva yönünden değerlendirilmeye çalışılmıştır." Yenə jurnalın 533-cü səhifəsində məqalə müəllifi yazır: "Nesimi’nin Arapça, Farsça ve Türkçeye, üç dilde şiir yazacak kadar vakıf olması tahmini güçlendirmektedir. Muvaşşah örneğinde 20 beyit Arapça şiir yazılmıştır. Arapça şiirin içindeki kırmızı harfler yan yana getirildiğine 10 beyit Farsça şiir oluşmaktadır. Farsça şiirin içindeki kırmızı ile yazılmış harfler toplandığında ise 5 beyit Türkçe şiir ortaya çıkmaktadır. Bu makalede Nesimi’nin hayatından kısaca bahsedilecek, Halet Efendi Kütüphanesi numara 174’te kayıtlı olan muvaşşah metnindeki şiirler transkribe edilmiş haliyle verilecek, şiirlerin muhteva ve şekil özellikleri üzerinde durulacaktır." Yəni qısa olaraq desək bu əlyazma ərəbcə yazılmış 20 beyt şerdir amma ustad şair hərflərlə oynamış və başqa baxışlarla eyni mətndə 10 beyt farsca və 5 beyt türkcə şer yazmışdır.--[[İstifadəçi:Asparux Xan Bulqar|Asparux Xan Bulqar]] ([[İstifadəçi müzakirəsi:Asparux Xan Bulqar|müzakirə]]) 21:40, 5 dekabr 2015 (UTC)
::Hə, başa düşdüm. Təşəkkürlər.--[[İstifadəçi:Shahrux|Shahrux]] ([[İstifadəçi müzakirəsi:Shahrux|müzakirə]]) 05:26, 6 dekabr 2015 (UTC)