Əzələ: Redaktələr arasındakı fərq

Silinən məzmun Əlavə edilmiş məzmun
k 194.135.166.146 tərəfindən edilmiş redaktələr geri qaytarılaraq Nuride Cebrayilova tərəfindən yaradılan sonuncu versiya bərpa olundu.
Teq: Geri qaytarma
Redaktənin izahı yoxdur
Sətir 47:
Mədəcikarası arakəsmənin qurluşuna gəldikdə orada da üç qata rast gəlinir: sağ, sol və orta qat. Sağ qat sağ mədəciyə, sol qat sol mədəciyə və orta qat hər ikisinə aiddir.
 
Qulaqcıqlarla mədəciklərin əzələ qişaları qulaqcıq-mədəcik dəstəsi - (lat. fasciculus atrioventricularis) vasitəsilə bir-birilə rabitədədirlər.
 
Əzələ Yorğunluğu. Uzun muddet is rejiminde olduqda ezelenin isgorme qabiliyyeti zeifleyir. Isin zeiflemesi ve ya tamamile is qabiliyyetinin tukenmesi ezele yorgunlugu adlanir. Yorgunluq zamani qiciqlarin paylanma sureti zeifleyir. Yigilma qabiliyyetinin xarakteri de deyisir. Hereket sisteminin isi zamani yorulma ilk novbede sinir qruplarinda bas verir (sinir sisteminde sinir yolunun hereket sonlugunda ve isci orqanda) sonda ezelede. Her bir ezele lifi bu zaman umumilikde ezele qrupuna nisbeten yorulmadan qalir. Ezele yorgunlugu istirahet neticesinde aradan qaldirila biler. Yorgunluq hereket aparatina aktiv istirahet verdikde daha tez aradan qaldirilir. Bu diger ezele qruplarinin yorulmus ezele qrupu ile novbelesmesi zamani bas verir (bir isi diger isle evez etme). Bunu ilk defe secenov mueyyen etdi.eger bir ezele qrupu digerini evez edirse, istirahet eden hissede tormozlanma daha guclu bas verir. Bu da hemin hissenin ise daha intensive hazirligini temin edir. Yorgunlugun aradan qaldirilmasinda merkezi sinir sisteminin rolu boyukdur. Xususile beyin qabiginin.
 
{{Anatomiya-qaralama}}