Aleksandri Herkulanu: Redaktələr arasındakı fərq

Silinən məzmun Əlavə edilmiş məzmun
Redaktənin izahı yoxdur
Sətir 35:
|vikianbar =
}}
'''Aleksandri Herkulanu''' ({{DVTY}}) - [[Portuqaliya]] tarixçisi, yazıçı, siyasi xadim. 1844-cü ildәn Portuqaliya Elmlər Akademiyasının üzvü olmuşdur.
 
1831-361831–36-cı illәrdә siyasi fәaliyyәtlә mәşğul olmuş, liberal mövqedәn çıxış etmişdir. Ən böyük әsәri olan "Portuqaliya tarixi" ''({{dil-pt|Historia de Portugal}})'', 13-cü әsrin ortalarınadәk olan dövrü әhatә edir. Herkulanu hәmçinin sәnәdli vә antiklerikal ruhlu "Portuqaliyada inkvizisiyanın meydana gәlmәsi vә bәrqәrar olması tarixi" ''({{dil-pt|Historia da origen e es tabelecimento da İnquisição em Portuqal}})'' әsәrinin müәllifidir. Uzun müddәt Portuqaliya tarixi sәnәdlәrinin nәşrinә rәhbәrlik etmişdir. Siyasi şeirlәrin vә tarixi romanların müәllifidir. Əsәrlәrindә Portuqaliyanın ictimaisiyasi hәyatını, orta әsrlәrin mәişәt vә adәtlәrini tәsvir etmişdir.
 
1831-36-cı illәrdә siyasi fәaliyyәtlә mәşğul olmuş, liberal mövqedәn çıxış etmişdir. Ən böyük әsәri olan "Portuqaliya tarixi" ''({{dil-pt|Historia de Portugal}})'', 13-cü әsrin ortalarınadәk olan dövrü әhatә edir. Herkulanu hәmçinin sәnәdli vә antiklerikal ruhlu "Portuqaliyada inkvizisiyanın meydana gәlmәsi vә bәrqәrar olması tarixi" ''({{dil-pt|Historia da origen e es tabelecimento da İnquisição em Portuqal}})'' әsәrinin müәllifidir. Uzun müddәt Portuqaliya tarixi sәnәdlәrinin nәşrinә rәhbәrlik etmişdir. Siyasi şeirlәrin vә tarixi romanların müәllifidir. Əsәrlәrindә Portuqaliyanın ictimaisiyasi hәyatını, orta әsrlәrin mәişәt vә adәtlәrini tәsvir etmişdir.
== İstinadlar ==
{{İstinad siyahısı}}