Əsas menyunu aç

"Formula-1" Qran-pri siyahısı

«Formula-1» Qran-pri siyahısı1950-ci ildən FİA Dünya Çempionatına daxil olan bütün mərhələlərin siyahısı.

Qran-pri (fr. Grand Prix) — iri həcimli motor yarışının ənənəvi adı. Bu ənənə XX əsrin əvvəlində müəyyən edilmişdir. Formula 1 Dünya Çempionatının bir hissəsi olmuş bütün yarışlara Qran-pri (1950-1960-cı illərin çempionat təqvimində olan 11 yarış, 500 km Indianapolis istisna olmaqla) adlandırıldı.

2017 mövsümünün son yarışından etibarən, 976 Qran-pri (1950-1960-cı illərdə İndianapolis 500 milin 11 sınaq mərhələsi, rəsmi olaraq Qran-pri deyil), Dünya Çempionatı çərçivəsində keçirildi.

Qran-prinin iştirak etdiyi və ya keçdiyi ölkələr
Dünya Çempionatında keçirildiyi ölkələrdə keçirilən mərhələlərin sayı

Adı ilə Qran-pri (ölkəyə görə deyil)Redaktə

Qalın şriftlə 2019 mövsümünə 21 Qran-pri qeyd olunmuşdur.

Qran-pri İl(lər) Yarış sayı
Birləşmiş Ərəb Əmirlikləri Əbu-Dabi Qran-prisi 20092018 10
Argentina Argentina Qran-prisi 19531958, 1960, 19721975, 19771981, 19951998 20
Avstraliya Avstraliya Qran-prisi 19852018 34
Avstriya Avstriya Qran-prisi 1964, 19701987, 19972003, 20142018 31
Azərbaycan Azərbaycan Qran-prisi 20172018 2
Bəhreyn Bəhreyn Qran-prisi 20042010, 20122018 14
Belçika Belçika Qran-prisi 19501956, 1958, 19601968, 1970, 19722002, 20042005, 20072018 63
Braziliya Braziliya Qran-prisi 19732018 46
Böyük Britaniya Böyük Britaniya Qran-prisi 19502018 69
ABŞ Sizars-pelas Qran-prisi 19811982 2
Kanada Kanada Qran-prisi 19671974, 19761986, 19882008, 20102018 49
Çin Çin Qran-prisi 20042018 15
ABŞ Dallas Qran-prisi 1984 1
ABŞ Detroyt Qran-prisi 19821988 7
Niderland Niderland Qran-prisi 19521953, 1955, 19581971, 19731985 30
Avropa Avropa Qran-prisi[1] 19831985, 19931997, 19992012, 2016 23
Fransa Fransa Qran-prisi 19501954, 19562008, 2018 59
Almaniya Almaniya Qran-prisi 19511954, 19561959, 19612006, 20082014, 2016, 2018 63
Macarıstan Macarıstan Qran-prisi 19862018 33
Hindistan Hindistan Qran-prisi 20112013 3
ABŞ İndianapolis Qran-prisi 19501960 11
İtaliya İtaliya Qran-prisi 19502018 69
Yaponiya Yaponiya Qran-prisi 19761977, 19872018 34
Cənubi Koreya Cənubi Koreya Qran-prisi 20102013 4
Almaniya Lüksemburq Qran-prisi[2] 19971998 2
Malayziya Malayziya Qran-prisi 19992017 19
Meksika Meksika Qran-prisi 19631970, 19861992, 20152018 19
Monako Monako Qran-prisi 1950, 19552018 65
Mərakeş Mərakeş Qran-prisi 1958 1
Yaponiya Yaponiya Qran-prisi[3] 19941995 2
İtaliya Peskara Qran-prisi[4] 1957 1
Portuqaliya Portuqaliya Qran-prisi 19581960, 19841996 16
Rusiya Rusiya Qran-prisi 20142018 5
İtaliya San-Marino Qran-prisi[5] 19812006 26
Sinqapur Sinqapur Qran-prisi 20082018 11
Cənubi Afrika Respublikası Cənubi Afrika Qran-prisi 19621963, 1965, 19671980[6], 19821985, 19921993 23
İspaniya İspaniya Qran-prisi 1951, 1954, 19681979[7], 1981, 19862018 48
İsveç İsveç Qran-prisi 19731978[8] 6
İsveçrə İsveçrə Qran-prisi 19501954[9], 1982[10] 6
Türkiyə Türkiyə Qran-prisi 20052011 7
ABŞ ABŞ Qran-prisi 19591980, 19891991, 20002007, 20122018 40
ABŞ ABŞ-Qərb Qran-prisi 19761983 8

Qran-pri mövsümləriRedaktə

1950—1959Redaktə

Mərhələ 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
1 Böyük Britaniya Britaniya İsveçrə İsveçrə İsveçrə İsveçrə Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Monako Monako
2 Monako Monako ABŞ İndi 500 ABŞ İndi 500 ABŞ İndi 500 ABŞ İndi 500 Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako ABŞ İndi 500
3 ABŞ İndi 500 Belçika Belçika Belçika Belçika Niderland Niderland Belçika Belçika ABŞ İndi 500 ABŞ İndi 500 ABŞ İndi 500 Niderland Niderland Niderland Niderland
4 İsveçrə İsveçrə Fransa Fransa Fransa Fransa Belçika Belçika Fransa Fransa Belçika Belçika Belçika Belçika Fransa Fransa ABŞ İndi 500 Fransa Fransa
5 Belçika Belçika Böyük Britaniya Britaniya Böyük Britaniya Britaniya Fransa Fransa Böyük Britaniya Britaniya Niderland Niderland Fransa Fransa Böyük Britaniya Britaniya Belçika Belçika Böyük Britaniya Britaniya
6 Fransa Fransa Almaniya Almaniya Almaniya Almaniya Böyük Britaniya Britaniya Almaniya Almaniya Böyük Britaniya Britaniya Böyük Britaniya Britaniya Almaniya Almaniya Fransa Fransa Almaniya Almaniya
7 İtaliya İtaliya İtaliya İtaliya Niderland Niderland Almaniya Almaniya İsveçrə İsveçrə İtaliya İtaliya Almaniya Almaniya İtaliya Peskara Böyük Britaniya Britaniya Portuqaliya Portuqaliya
8 İspaniya İspaniya İtaliya İtaliya İsveçrə İsveçrə İtaliya İtaliya İtaliya İtaliya İtaliya İtaliya Almaniya Almaniya İtaliya İtaliya
9 İtaliya İtaliya İspaniya İspaniya Portuqaliya Portuqaliya ABŞ ABŞ
10 İtaliya İtaliya
11 Mərakeş Mərakeş

1960—1969Redaktə

Mərhələ 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
1 Argentina Argentina Monako Monako Niderland Niderland Monako Monako Monako Monako Cənubi Afrika Respublikası C.Afrika Monako Monako Cənubi Afrika Respublikası C.Afrika Cənubi Afrika Respublikası C.Afrika Cənubi Afrika Respublikası C.Afrika
2 Monako Monako Niderland Niderland Monako Monako Belçika Belçika Niderland Niderland Monako Monako Belçika Belçika Monako Monako İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya
3 ABŞ İndi 500 Belçika Belçika Niderland Niderland Belçika Belçika Belçika Belçika Fransa Fransa Niderland Niderland Monako Monako Monako Monako
4 Niderland Niderland Fransa Fransa Fransa Fransa Fransa Fransa Fransa Fransa Fransa Fransa Böyük Britaniya Britaniya Belçika Belçika Belçika Belçika Niderland Niderland
5 Belçika Belçika Böyük Britaniya Britaniya Böyük Britaniya Britaniya Böyük Britaniya Britaniya Böyük Britaniya Britaniya Böyük Britaniya Britaniya Niderland Niderland Fransa Fransa Niderland Niderland Fransa Fransa
6 Fransa Fransa Almaniya Almaniya Almaniya Almaniya Almaniya Almaniya Almaniya Almaniya Niderland Niderland Almaniya Almaniya Böyük Britaniya Britaniya Fransa Fransa Böyük Britaniya Britaniya
7 Böyük Britaniya Britaniya İtaliya İtaliya İtaliya İtaliya İtaliya İtaliya Avstriya Avstriya Almaniya Almaniya İtaliya İtaliya Almaniya Almaniya Böyük Britaniya Britaniya Almaniya Almaniya
8 Portuqaliya Portuqaliya ABŞ ABŞ ABŞ ABŞ ABŞ ABŞ İtaliya İtaliya İtaliya İtaliya ABŞ ABŞ Kanada Kanada Almaniya Almaniya İtaliya İtaliya
9 İtaliya İtaliya Cənubi Afrika Respublikası C.Afrika Meksika Meksika ABŞ ABŞ ABŞ ABŞ Meksika Meksika İtaliya İtaliya İtaliya İtaliya Kanada Kanada
10 ABŞ ABŞ Cənubi Afrika Respublikası C.Afrika Meksika Meksika Meksika Meksika ABŞ ABŞ Kanada Kanada ABŞ ABŞ
11 Meksika Meksika ABŞ ABŞ Meksika Meksika
12 Meksika Meksika

1970—1979Redaktə

Mərhələ 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
1 Cənubi Afrika Respublikası C.Afrikaа Cənubi Afrika Respublikası C.Afrika Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Braziliya Braziliya Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina
2 İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya Cənubi Afrika Respublikası C.Afrika Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Cənubi Afrika Respublikası C.Afrika Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya
3 Monako Monako Monako Monako İspaniya İspaniya Cənubi Afrika Respublikası C.Afrika Cənubi Afrika Respublikası C.Afrika Cənubi Afrika Respublikası C.Afrika ABŞ ABŞ-Qərb Cənubi Afrika Respublikası C.Afrika Cənubi Afrika Respublikası C.Afrika Cənubi Afrika Respublikası C.Afrika
4 Belçika Belçika Niderland Niderland Monako Monako İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya ABŞ ABŞ-Qərb ABŞ ABŞ-Qərb ABŞ ABŞ-Qərb
5 Niderland Niderland Fransa Fransa Belçika Belçika Belçika Belçika Belçika Belçika Monako Monako Belçika Belçika İspaniya İspaniya Monako Monako İspaniya İspaniya
6 Fransa Fransa Böyük Britaniya Britaniya Fransa Fransa Monako Monako Monako Monako Belçika Belçika Monako Monako Monako Monako Belçika Belçika Belçika Belçika
7 Böyük Britaniya Britaniya Almaniya Almaniya Böyük Britaniya Britaniya İsveçrə İsveçrə İsveçrə İsveçrə İsveçrə İsveçrə İsveçrə İsveçrə Belçika Belçika İspaniya İspaniya Monako Monako
8 Almaniya Almaniya Avstriya Avstriya Almaniya Almaniya Fransa Fransa Niderland Niderland Niderland Niderland Fransa Fransa İsveç İsveç İsveç İsveç Fransa Fransa
9 Avstriya Avstriya İtaliya İtaliya Avstriya Avstriya Böyük Britaniya Britaniya Fransa Fransa Fransa Fransa Böyük Britaniya Britaniya Fransa Fransa Fransa Fransa Böyük Britaniya Britaniya
10 İtaliya İtaliya Kanada Kanada İtaliya İtaliya Niderland Niderland Böyük Britaniya Britaniya Böyük Britaniya Britaniya Almaniya Almaniya Böyük Britaniya Britaniya Böyük Britaniya Britaniya Almaniya Almaniya
11 Kanada Kanada ABŞ ABŞ Kanada Kanada Almaniya Almaniya Almaniya Almaniya Almaniya Almaniya Avstriya Avstriya Almaniya Almaniya Almaniya Almaniya Avstriya Avstriya
12 ABŞ ABŞ ABŞ ABŞ Avstriya Avstriya Avstriya Avstriya Avstriya Avstriya Niderland Niderland Avstriya Avstriya Avstriya Avstriya Niderland Niderland
13 Meksika Meksika İtaliya İtaliya İtaliya İtaliya İtaliya İtaliya İtaliya İtaliya Niderland Niderland Niderland Niderland İtaliya İtaliya
14 Kanada Kanada Kanada Kanada ABŞ ABŞ Kanada Kanada İtaliya İtaliya İtaliya İtaliya Kanada Kanada
15 ABŞ ABŞ ABŞ ABŞ ABŞ ABŞ ABŞ ABŞ ABŞ ABŞ ABŞ ABŞ
16 Yaponiya Yaponiya Kanada Kanada Kanada Kanada
17 Yaponiya Yaponiya

1980—1989Redaktə

Mərhələ 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
1 Argentina Argentina ABŞ ABŞ-Qərb Cənubi Afrika Respublikası C.Afrika Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya
2 Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya ABŞ ABŞ-Qərb Cənubi Afrika Respublikası C.Afrika Portuqaliya Portuqaliya İspaniya İspaniya San-Marino San-Marino San-Marino San-Marino San-Marino San-Marino
3 Cənubi Afrika Respublikası C.Afrika Argentina Argentina ABŞ ABŞ-Qərb Fransa Fransa Belçika Belçika San-Marino San-Marino San-Marino San-Marino Belçika Belçika Monako Monako Monako Monako
4 ABŞ ABŞ-Qərb San-Marino San-Marino San-Marino San-Marino San-Marino San-Marino San-Marino San-Marino Monako Monako Monako Monako Monako Monako Meksika Meksika Meksika Meksika
5 Belçika Belçika Belçika Belçika Belçika Belçika Monako Monako Fransa Fransa Kanada Kanada Belçika Belçika ABŞ Detroyt Kanada Kanada ABŞ ABŞ
6 Monako Monako Monako Monako Monako Monako Belçika Belçika Monako Monako ABŞ Detroyt Kanada Kanada Fransa Fransa ABŞ Detroyt Kanada Kanada
7 Fransa Fransa İspaniya İspaniya ABŞ Detroyt ABŞ Detroyt Kanada Kanada Fransa Fransa ABŞ Detroyt Böyük Britaniya Britaniya Fransa Fransa Fransa Fransa
8 Böyük Britaniya Britaniya Fransa Fransa Kanada Kanada Kanada Kanada ABŞ Detroyt Böyük Britaniya Britaniya Fransa Fransa Almaniya Almaniya Böyük Britaniya Britaniya Böyük Britaniya Britaniya
9 Almaniya Almaniya Böyük Britaniya Britaniya Niderland Niderland Böyük Britaniya Britaniya ABŞ Dallas Almaniya Almaniya Böyük Britaniya Britaniya Macarıstan Macarıstan Almaniya Almaniya Almaniya Almaniya
10 Avstriya Avstriya Almaniya Almaniya Böyük Britaniya Britaniya Almaniya Almaniya Böyük Britaniya Britaniya Avstriya Avstriya Almaniya Almaniya Avstriya Avstriya Macarıstan Macarıstan Macarıstan Macarıstan
11 Niderland Niderland Avstriya Avstriya Fransa Fransa Avstriya Avstriya Almaniya Almaniya Niderland Niderland Macarıstan Macarıstan İtaliya İtaliya Belçika Belçika Belçika Belçika
12 İtaliya İtaliya Niderland Niderland Almaniya Almaniya Niderland Niderland Avstriya Avstriya İtaliya İtaliya Avstriya Avstriya Portuqaliya Portuqaliya İtaliya İtaliya İtaliya İtaliya
13 Kanada Kanada İtaliya İtaliya Avstriya Avstriya İtaliya İtaliya Niderland Niderland Belçika Belçika İtaliya İtaliya İspaniya İspaniya Portuqaliya Portuqaliya Portuqaliya Portuqaliya
14 ABŞ ABŞ Kanada Kanada İsveçrə İsveçrə Avropa Avropa İtaliya İtaliya Avropa Avropa Portuqaliya Portuqaliya Meksika Meksika İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya
15 ABŞ Sizars-pelas İtaliya İtaliya Cənubi Afrika Respublikası C.Afrika Avropa Avropa Cənubi Afrika Respublikası C.Afrika Meksika Meksika Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya
16 ABŞ Sizars-pelas Portuqaliya Portuqaliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya

1990—1999Redaktə

Mərhələ 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
1 ABŞ ABŞ ABŞ ABŞ Cənubi Afrika Respublikası C.Afrika Cənubi Afrika Respublikası C.Afrika Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya
2 Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Meksika Meksika Braziliya Braziliya Yaponiya Sakit okean Argentina Argentina Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya
3 San-Marino San-Marino San-Marino San-Marino Braziliya Braziliya Avropa Avropa San-Marino San-Marino San-Marino San-Marino Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina San-Marino San-Marino
4 Monako Monako Monako Monako İspaniya İspaniya San-Marino San-Marino Monako Monako İspaniya İspaniya Avropa Avropa San-Marino San-Marino San-Marino San-Marino Monako Monako
5 Kanada Kanada Kanada Kanada San-Marino San-Marino İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya Monako Monako San-Marino San-Marino Monako Monako İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya
6 Meksika Meksika Meksika Meksika Monako Monako Monako Monako Kanada Kanada Kanada Kanada Monako Monako İspaniya İspaniya Monako Monako Kanada Kanada
7 Fransa Fransa Fransa Fransa Kanada Kanada Kanada Kanada Fransa Fransa Fransa Fransa İspaniya İspaniya Kanada Kanada Kanada Kanada Fransa Fransa
8 Böyük Britaniya Britaniya Böyük Britaniya Britaniya Fransa Fransa Fransa Fransa Böyük Britaniya Britaniya Böyük Britaniya Britaniya Kanada Kanada Fransa Fransa Fransa Fransa Böyük Britaniya Britaniya
9 Almaniya Almaniya Almaniya Almaniya Böyük Britaniya Britaniya Böyük Britaniya Britaniya Almaniya Almaniya Almaniya Almaniya Fransa Fransa Böyük Britaniya Britaniya Böyük Britaniya Britaniya Avstriya Avstriya
10 Macarıstan Macarıstan Macarıstan Macarıstan Almaniya Almaniya Almaniya Almaniya Macarıstan Macarıstan Macarıstan Macarıstan Böyük Britaniya Britaniya Almaniya Almaniya Avstriya Avstriya Almaniya Almaniya
11 Belçika Belçika Belçika Belçika Macarıstan Macarıstan Macarıstan Macarıstan Belçika Belçika Belçika Belçika Almaniya Almaniya Macarıstan Macarıstan Almaniya Almaniya Macarıstan Macarıstan
12 İtaliya İtaliya İtaliya İtaliya Belçika Belçika Belçika Belçika İtaliya İtaliya İtaliya İtaliya Belçika Belçika Belçika Belçika Belçika Belçika Belçika Belçika
13 Portuqaliya Portuqaliya Portuqaliya Portuqaliya İtaliya İtaliya İtaliya İtaliya Portuqaliya Portuqaliya Portuqaliya Portuqaliya Belçika Belçika İtaliya İtaliya Belçika Belçika İtaliya İtaliya
14 İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya Portuqaliya Portuqaliya Portuqaliya Portuqaliya Avropa Avropa Avropa Avropa İtaliya İtaliya Avstriya Avstriya İtaliya İtaliya Avropa Avropa
15 Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Sakit okean Portuqaliya Portuqaliya Lüksemburq Lüksemburq Lüksemburq Lüksemburq Malayziya Malayziya
16 Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya
17 Avstraliya Avstraliya Avropa Avropa

2000—2009Redaktə

Mərhələ 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
1 Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Bəhreyn Bəhreyn Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya
2 Braziliya Braziliya Malayziya Malayziya Malayziya Malayziya Malayziya Malayziya Malayziya Malayziya Malayziya Malayziya Malayziya Malayziya Malayziya Malayziya Malayziya Malayziya Malayziya Malayziya
3 San-Marino San-Marino Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Bəhreyn Bəhreyn Bəhreyn Bəhreyn Avstraliya Avstraliya Bəhreyn Bəhreyn Bəhreyn Bəhreyn Çin Çin
4 Böyük Britaniya Britaniya San-Marino San-Marino San-Marino San-Marino San-Marino San-Marino San-Marino San-Marino San-Marino San-Marino San-Marino San-Marino İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya Bəhreyn Bəhreyn
5 İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya Avropa Avropa Monako Monako Türkiyə Türkiyə İspaniya İspaniya
6 Avropa Avropa Avstriya Avstriya Avstriya Avstriya Avstriya Avstriya Monako Monako Monako Monako İspaniya İspaniya Kanada Kanada Monako Monako Monako Monako
7 Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako Avropa Avropa Avropa Avropa Monako Monako ABŞ ABŞ Kanada Kanada Türkiyə Türkiyə
8 Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Böyük Britaniya Britaniya Fransa Fransa Fransa Fransa Böyük Britaniya Britaniya
9 Fransa Fransa Avropa Avropa Avropa Avropa Avropa Avropa ABŞ ABŞ ABŞ ABŞ Kanada Kanada Böyük Britaniya Britaniya Böyük Britaniya Britaniya Almaniya Almaniya
10 Avstriya Avstriya Fransa Fransa Böyük Britaniya Britaniya Fransa Fransa Fransa Fransa Fransa Fransa ABŞ ABŞ Avropa Avropa Almaniya Almaniya Macarıstan Macarıstan
11 Almaniya Almaniya Böyük Britaniya Britaniya Fransa Fransa Böyük Britaniya Britaniya Böyük Britaniya Britaniya Böyük Britaniya Britaniya Fransa Fransa Macarıstan Macarıstan Macarıstan Macarıstan Avropa Avropa
12 Macarıstan Macarıstan Almaniya Almaniya Almaniya Almaniya Almaniya Almaniya Almaniya Almaniya Almaniya Almaniya Almaniya Almaniya Türkiyə Türkiyə Avropa Avropa Belçika Belçika
13 Belçika Belçika Macarıstan Macarıstan Macarıstan Macarıstan Macarıstan Macarıstan Macarıstan Macarıstan Macarıstan Macarıstan Macarıstan Macarıstan İtaliya İtaliya Belçika Belçika İtaliya İtaliya
14 İtaliya İtaliya Belçika Belçika Belçika Belçika İtaliya İtaliya Belçika Belçika Türkiyə Türkiyə Türkiyə Türkiyə Belçika Belçika İtaliya İtaliya Sinqapur Sinqapur
15 ABŞ ABŞ İtaliya İtaliya İtaliya İtaliya ABŞ ABŞ İtaliya İtaliya İtaliya İtaliya İtaliya İtaliya Çin Çin Sinqapur Sinqapur Yaponiya Yaponiya
16 Yaponiya Yaponiya ABŞ ABŞ ABŞ ABŞ Yaponiya Yaponiya Çin Çin Belçika Belçika Çin Çin Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Braziliya Braziliya
17 Malayziya Malayziya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Braziliya Braziliya Yaponiya Yaponiya Braziliya Braziliya Çin Çin Birləşmiş Ərəb Əmirlikləri Əbu-Dabi
18 Braziliya Braziliya Yaponiya Yaponiya Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya
19 Çin Çin

2010—2019Redaktə

Mərhələ 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
1 Bəhreyn Bəhreyn Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya Avstraliya
2 Avstraliya Avstraliya Malayziya Malayziya Malayziya Malayziya Malayziya Malayziya Malayziya Malayziya Malayziya Malayziya Bəhreyn Bəhreyn Çin Çin Bəhreyn Bəhreyn Bəhreyn Bəhreyn
3 Malayziya Malayziya Çin Çin Çin Çin Çin Çin Bəhreyn Bəhreyn Çin Çin Çin Çin Bəhreyn Bəhreyn Çin Çin Çin Çin
4 Çin Çin Türkiyə Türkiyə Bəhreyn Bəhreyn Bəhreyn Bəhreyn Çin Çin Bəhreyn Bəhreyn Rusiya Rusiya Rusiya Rusiya Azərbaycan Azərbaycan Azərbaycan Azərbaycan
5 İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya İspaniya
6 Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako
7 Türkiyə Türkiyə Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada
8 Kanada Kanada Avropa Avropa Avropa Avropa Böyük Britaniya Böyük Britaniya Avstriya Avstriya Avstriya Avstriya Avropa Avropa Azərbaycan Azərbaycan Fransa Fransa Fransa Fransa
9 Avropa Avropa Böyük Britaniya Böyük Britaniya Böyük Britaniya Böyük Britaniya Almaniya Almaniya Böyük Britaniya Böyük Britaniya Böyük Britaniya Böyük Britaniya Avstriya Avstriya Avstriya Avstriya Avstriya Avstriya Avstriya Avstriya
10 Böyük Britaniya Böyük Britaniya Almaniya Almaniya Almaniya Almaniya Macarıstan Macarıstan Almaniya Almaniya Macarıstan Macarıstan Böyük Britaniya Böyük Britaniya Böyük Britaniya Böyük Britaniya Böyük Britaniya Böyük Britaniya Böyük Britaniya Böyük Britaniya
11 Almaniya Almaniya Macarıstan Macarıstan Macarıstan Macarıstan Belçika Belçika Macarıstan Macarıstan Belçika Belçika Macarıstan Macarıstan Macarıstan Macarıstan Almaniya Almaniya Almaniya Almaniya
12 Macarıstan Macarıstan Belçika Belçika Belçika Belçika İtaliya İtaliya Belçika Belçika Belçika Belçika Almaniya Almaniya Belçika Belçika Macarıstan Macarıstan Macarıstan Macarıstan
13 Belçika Belçika İtaliya İtaliya İtaliya İtaliya Sinqapur Sinqapur İtaliya İtaliya Sinqapur Sinqapur Belçika Belçika İtaliya İtaliya Belçika Belçika Belçika Belçika
14 İtaliya İtaliya Sinqapur Sinqapur Sinqapur Sinqapur Cənubi Koreya Cənubi Koreya Sinqapur Sinqapur Yaponiya Yaponiya İtaliya İtaliya Sinqapur Sinqapur İtaliya İtaliya İtaliya İtaliya
15 Sinqapur Sinqapur Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya Rusiya Rusiya Sinqapur Sinqapur Malayziya Malayziya Sinqapur Sinqapur Sinqapur Sinqapur
16 Yaponiya Yaponiya Cənubi Koreya Cənubi Koreya Cənubi Koreya Cənubi Koreya Hindistan Hindistan Rusiya Rusiya ABŞ ABŞ Malayziya Malayziya Yaponiya Yaponiya Rusiya Rusiya Rusiya Rusiya
17 Cənubi Koreya Cənubi Koreya Hindistan Hindistan Hindistan Hindistan Birləşmiş Ərəb Əmirlikləri Əbu-Dabi ABŞ ABŞ Meksika Meksika Yaponiya Yaponiya ABŞ ABŞ Yaponiya Yaponiya Yaponiya Yaponiya
18 Braziliya Braziliya Birləşmiş Ərəb Əmirlikləri Əbu-Dabi Birləşmiş Ərəb Əmirlikləri Əbu-Dabi ABŞ ABŞ Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya ABŞ ABŞ Meksika Meksika ABŞ ABŞ Meksika Meksika
19 Birləşmiş Ərəb Əmirlikləri Əbu-Dabi Braziliya Braziliya ABŞ ABŞ Braziliya Braziliya Birləşmiş Ərəb Əmirlikləri Əbu-Dabi Birləşmiş Ərəb Əmirlikləri Əbu-Dabi Meksika Meksika Braziliya Braziliya Meksika Meksika ABŞ ABŞ
20 Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya Birləşmiş Ərəb Əmirlikləri Əbu-Dabi Braziliya Braziliya Braziliya Braziliya
21 Birləşmiş Ərəb Əmirlikləri Əbu-Dabi Birləşmiş Ərəb Əmirlikləri Əbu-Dabi Birləşmiş Ərəb Əmirlikləri Əbu-Dabi

İstinadlarRedaktə

  1. Avropa Qran-prisi Almaniyada (12 dəfə), İspaniyada (7 dəfə), Böyük Britaniyada (3 dəfə), Azərbaycanda (1 dəfə) keçirilmişdir.
  2. Lüksemburq Qran-prisi Almaniyada keçirilmişdir.
  3. Sakit Okean Qran-prisi Yaponiyada keçirilmişdir.
  4. Peskara Qran-prisi "Coppa Acerbo" adı ilə də tanınır.
  5. San-Marino Qran-prisi İmolada keçirilmişdir, İtaliya.
  6. 1981 Cənubi Afrika Qran-prisi FISA ilə FOCA arasındakı qarşıdurma səbəbiylə dünya çempionatının mərhələsi olmadı.
  7. 1980 İspaniya Qran-prisi FISA ilə FOCA arasındakı qarşıdurma səbəbiylə Dünya Çempionat statusunu itirdi.
  8. После смерти Ронни Петерсона на Гран-при Италии 1978 года, Гран-при Швеции 1979 года был отменён. С тех пор «Формула-1» не возвращалась на территорию Швеции.
  9. После катастрофы в Ле-Мане в 1955 году, швейцарское правительство запретило проведение кольцевых гонок на территории страны.
  10. Гран-при Швейцарии 1982 года проходил в Дижоне, Франция.