"Qarabağ" ordeni ilə təltif edilənlərin siyahısı

"Qarabağ" ordeni — Azərbaycanda Vətən müharibəsində qələbə münasibətilə təsis edilmiş ali hərbi ordenidir. 2020-ci il noyabrın 20-də Azərbaycan Respublikasının Milli Məclisində Vətən Müharibəsində qələbə münasibətilə Azərbaycan Respublikasının orden və medallarının təsis edilməsi ilə əlaqədar "Azərbaycan Respublikasının orden və medallarının təsis edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikasının Qanununda dəyişiklik edilməsi barədə Azərbaycan Respublikası qanununun layihəsi təqdim edilmiş[1] və birinci oxunuşda təsdiqlənmişdir.[2]9 dekabr 2020-ci ildə Qarabağ ordeni ilə 204 nəfər təltif edilmişdir.[3]

"Qarabağ" ordeni
AZ Karabakh order ribbon.png
Karabakh order.png

2020Redaktə

  1. Məmmədov Şahin İsgəndər oğlu – general-leytenant
  2. Nağıyev Əfqan Vəli oğlu – general-leytenant
  3. Osmanov Nizam Ramazan oğlu – general-leytenant
  4. Rəhimov Arzu Yusif oğlu – general-leytenant
  5. Abdullayev Cavid Mirhəmzə oğlu – general-mayor
  6. Bağırov Ramin Sabir oğlu – general-mayor
  7. Bərxudarov Mais Şükür oğlu – general-mayor
  8. Eminov Məmməd Şəmil oğlu – general-mayor
  9. Həsənov Hikmət Hüseyn oğlu – general-mayor
  10. Kazımov Vasif Ramiz oğlu – general-mayor
  11. Abdullayev Rafael Kamil oğlu – polkovnik
  12. Cəfərov Ceyhun Sədulla oğlu – polkovnik
  13. Əlövsədov Həsən Əli oğlu – polkovnik
  14. Quliyev Xaliq Qulu oğlu – polkovnik
  15. Məmmədov Teymur Davud oğlu – polkovnik
  16. Məşədiyev Taleh Vəliyət oğlu – polkovnik
  17. Musayev Telman Qurban oğlu – polkovnik
  18. Namazov Eldəniz Firuddin oğlu – polkovnik
  19. Omarov Barat Bayram oğlu – polkovnik
  20. Orucəliyev Mayis Mirzəyar oğlu – polkovnik
  21. Pənahov Elşad İslam oğlu – polkovnik
  22. Rəhimov Rəşad Manaf oğlu – polkovnik
  23. Rüstəmov Zaur Zeynalabdul oğlu – polkovnik
  24. Rzayev Gülməmməd Tofiq oğlu – polkovnik
  25. Seyfullayev Cəbi Güləhməd oğlu – polkovnik
  26. Şıxiyev Həbib Vələddin oğlu – polkovnik
  27. Abduləzizov Elnur Abduləziz oğlu – polkovnik-leytenant
  28. Abdullayev Vüqar Arif oğlu – polkovnik-leytenant
  29. Ağagülov Elşən Etibar oğlu – polkovnik-leytenant
  30. Ağcayev Bayram İlyas oğlu – polkovnik-leytenant
  31. Aslanov Rəşad Əmirbəy oğlu – polkovnik-leytenant
  32. Bağırov Ceyhun Əkbər oğlu – polkovnik-leytenant
  33. Bayramov Teyyub Nurəli – polkovnik-leytenant
  34. Bədəlov Firuz Əhməd oğlu – polkovnik-leytenant
  35. Əmirov Zamiq Məhəmməd oğlu – polkovnik-leytenant
  36. Əsədli Aqil Əlirza oğlu – polkovnik-leytenant
  37. Fərmanov Reyhun Arif oğlu – polkovnik-leytenant
  38. Haqverdiyev Qulam Fikrət oğlu – polkovnik-leytenant
  39. Həziyev Şəmşir Bəxtiyar oğlu – polkovnik-leytenant
  40. Hüseynov Elxan Kərim oğlu – polkovnik-leytenant
  41. İbrahimov Pərviz Bəhram oğlu – polkovnik-leytenant
  42. İsmayılov Samir Əlmusa oğlu – polkovnik-leytenant
  43. Qənbərov Mehman Nərman oğlu – polkovnik-leytenant (ölümündən sonra)
  44. Quliyev Anar Eldar oğlu – polkovnik-leytenant
  45. Quliyev Ümüdvar Əzizalı oğlu – polkovnik-leytenant
  46. Qurbanov Səfər Qurban oğlu – polkovnik-leytenant
  47. Məmmədov Ehtiram Eldar oğlu – polkovnik-leytenant
  48. Məmmədov Elçin Ziyadxan oğlu – polkovnik-leytenant
  49. Məmmədov Elmir Ağamalı oğlu – polkovnik-leytenant
  50. Məmmədov Zaur Alxan oğlu – polkovnik-leytenant
  51. Mustafayev Babək Salman oğlu – polkovnik-leytenant
  52. Müslümov Dəyanət Nuru oğlu – polkovnik-leytenant
  53. Rəfiyev Elçin Mirzəxan oğlu – polkovnik-leytenant
  54. Rizvanov Həbib Səməd oğlu – polkovnik-leytenant
  55. Rüstəmov Teyfur Çərkəz oğlu – polkovnik-leytenant
  56. Rüstəmov Zaur Tahir oğlu – polkovnik-leytenant
  57. Rzayev Orxan Nüsrət oğlu – polkovnik-leytenant
  58. Salahov Vüqar Nizami oğlu – polkovnik-leytenant
  59. Səlimov Şamxal Naid oğlu – polkovnik-leytenant
  60. Şadmanov Nəsimi Yunis oğlu – polkovnik-leytenant
  61. Şəfiyev Famil Mirsahib oğlu – polkovnik-leytenant
  62. Şirvanov Mehman Mirəziz oğlu – polkovnik-leytenant (ölümündən sonra)
  63. Tağıyev Samir Nəsrəddin oğlu – polkovnik-leytenant
  64. Ağayev Rövşən Eldar oğlu – mayor
  65. Axundov Emil Aqil oğlu – mayor
  66. Atakişiyev Rəşad Nazim oğlu – mayor
  67. Babayev Mahir Tahir oğlu – mayor
  68. Balıev Hüseynağa Salman oğlu – mayor (ölümündən sonra)
  69. Bilalov Amil Adil oğlu – mayor
  70. Cəfərov Azad Asif oğlu – mayor
  71. Daşdəmirov Nail Təmraz oğlu – mayor
  72. Eminov Elimdar Həsən oğlu – mayor
  73. Əliyev Kəramət İbrahim oğlu – mayor
  74. Əliyev Pərviz Həmzə oğlu – mayor
  75. Əliyev Ramin Rizvan oğlu – mayor
  76. [Əliyev Rəvan Musa oğlu – mayor
  77. Fərəcov Cavid Yaşar oğlu – mayor
  78. Fərəcov Əliheydər İsrafil oğlu – mayor
  79. Hacıyev Ramid Nəriman oğlu – mayor (ölümündən sonra)
  80. Həsənov Əlişan Şakir oğlu – mayor
  81. Həsənov Hümmət Fərrux oğlu – mayor
  82. Hüseynov Rəhim Qədir oğlu – mayor (ölümündən sonra)
  83. Kərimov Taleh Adil oğlu – mayor (ölümündən sonra)
  84. Qənbərov İdris Dərya oğlu – mayor
  85. Qəribov Sahib Xanlar oğlu – mayor
  86. Qlinçev Anar Mirzəli oğlu – mayor
  87. Mehdiyev Rüstəm Süleyman oğlu – mayor
  88. Məlikov Vüqar Telman oğlu – mayor
  89. Məmmədov Elşən Tağı oğlu – mayor
  90. Mikayılov Azər Əmrah oğlu – mayor (ölümündən sonra)
  91. Muxtarov Ələsgər Faiq oğlu – mayor
  92. Paşayev Elsevər Vaqif oğlu – mayor (ölümündən sonra)
  93. Səfərov Elgün Elmar oğlu – mayor
  94. Süleymanlı Elçin Səlimxan oğlu – mayor
  95. Şükürov Mahmud Sabir oğlu – mayor
  96. Zeynalov Rauf Çingiz oğlu – mayor
  97. Ağayev Şamxal Elşad oğlu – kapitan
  98. Aslanov Elmin Məhərrəm oğlu – kapitan
  99. Babayev Xaliq Əli oğlu – kapitan
  100. Baxşəliyev Nizami Füzuli oğlu – kapitan
  101. Gülüyev Zaur Rusxət oğlu – kapitan
  102. Hacımuradov Səbrulla Hacımurad oğlu – kapitan
  103. Həsənov Vüsal Oktay oğlu – kapitan
  104. Hüseynov Elşən Əli oğlu – kapitan
  105. Hüseynov Ülvü Möhsün oğlu – kapitan (ölümündən sonra)
  106. Hüseynzadə Həmidağa Bağı oğlu – kapitan (ölümündən sonra)
  107. İbadov Tahir Allahverdi oğlu – kapitan
  108. İbrahimov Abdal Rafiq oğlu – kapitan
  109. Qurbanov Elman Xanlar oğlu – kapitan
  110. Məmmədov Ceyhun İslam oğlu – kapitan
  111. Məmmədov Əsgər Zaman oğlu – kapitan
  112. Məmmədov Nurlan Qabil oğlu – kapitan
  113. Rəşidli Tamerlan Elçin oğlu – kapitan
  114. Rüstəmzadə Qalib Firdovsi oğlu – kapitan
  115. Rzabəyli Eltürk Əli oğlu – kapitan
  116. Şikarov Nəcəf Şikar oğlu – kapitan (ölümündən sonra)
  117. Şirinov Kamil Əliş oğlu – kapitan (ölümündən sonra)
  118. Tağıyev Elçin Ağaqulu oğlu – kapitan (ölümündən sonra)
  119. Vəliyev Rəşad Elşən oğlu – kapitan
  120. Həşimov Fərrux Mirzəmməd oğlu – kapitan-leytenant (ölümündən sonra)
  121. Abbasbəyli Həmid Cavanşir oğlu – baş leytenant (ölümündən sonra)
  122. Abbaslı Arif Firuz oğlu – baş leytenant (ölümündən sonra)
  123. Abbaslı Cəlal Cəlil oğlu – baş leytenant
  124. Abbaslı Cəsarət Ədalət oğlu – baş leytenant
  125. Abbasov Eldar Adil oğlu – baş leytenant
  126. Abdullayev İbrahim Habil oğlu – baş leytenant (ölümündən sonra)
  127. Abdullayev Ramazan Səfəralı oğlu – baş leytenant
  128. Ağayev Süleyman Əhəd oğlu – baş leytenant
  129. Aslanov Ülvü Tahir oğlu – baş leytenant
  130. Əhmədzadə Natiq Nadir oğlu – baş leytenant
  131. Ələkbərov Əlisahib Selman oğlu – baş leytenant (ölümündən sonra)
  132. Əliyev Faiq Fəyyaz oğlu – baş leytenant
  133. Əsgərzadə Bəkir Zakir oğlu – baş leytenant
  134. Feyzullayev Polad Taryel oğlu – baş leytenant
  135. Həsənov Vüsal Vüqar oğlu – baş leytenant
  136. Hüseynov Nəbi Hacıbala oğlu – baş leytenant (ölümündən sonra)
  137. Kazımov Kamran Qurbanəli oğlu – baş leytenant (ölümündən sonra)
  138. Quliyev Tural Adil oğlu – baş leytenant
  139. Qüdrətli Elçin Yaşar oğlu – baş leytenant
  140. Lətifov Lətif Nazim oğlu – baş leytenant
  141. Mustafayev Rauf Əzizağa oğlu – baş leytenant
  142. Nəcəfov Cəmil Nəcəf oğlu – baş leytenant (ölümündən sonra)
  143. Rzazadə Həsən Vüqar oğlu – baş leytenant (ölümündən sonra)
  144. Salmanov Həmzə Telman oğlu – baş leytenant
  145. Zeynalov Elnur Elsevər oğlu – baş leytenant (ölümündən sonra)
  146. Bayramov Emil Mürsəl oğlu – leytenant
  147. Bədəlov Fərəc Simran oğlu – leytenant
  148. Eyvazov Elvin Pərviz oğlu – leytenant
  149. Əsədov Emil Balaqardaş oğlu – leytenant (ölümündən sonra)
  150. Hüseynov Qarakişi Arif oğlu – leytenant
  151. Qaraşov Məhəmməd İlham oğlu – leytenant
  152. Qədirov Məhəmməd Valeh oğlu – leytenant
  153. Mehdiyev Rəşad Faxrəddin oğlu – leytenant
  154. Məmmədov Əhməd Qüdrət oğlu – leytenant
  155. Mövlamov Sabir Rasim oğlu – leytenant
  156. Rəsulov Samir Elxan oğlu – leytenant
  157. Səmirov Baloğlan Nəriman oğlu – leytenant
  158. Şirinov Pünhan Niyaz oğlu – leytenant
  159. Cabbarov Yusif Yunsur oğlu – baş gizir
  160. Cavadov Natiq Şahin oğlu – baş gizir
  161. Fərəcov Famil Yavər oğlu – baş gizir
  162. Yusifov Mehman Musa oğlu – baş gizir (ölümündən sonra)
  163. Mehdizadə Mərdan Əhməd oğlu – baş miçman (ölümündən sonra)
  164. Budaqov Rufiz Şirzad oğlu – gizir (ölümündən sonra)
  165. Cavadlı Nemət Cavid oğlu – gizir (ölümündən sonra)
  166. Ələsgərli Zaur Mübariz oğlu – gizir (ölümündən sonra)
  167. Əliyev Tural Səfər oğlu – gizir
  168. Əmənov Məhəmməd İltizam oğlu – gizir (ölümündən sonra)
  169. Əsgərov Asəf İlqar oğlu – gizir (ölümündən sonra)
  170. Həsənov Mustafa Elşad oğlu – gizir
  171. Hüseynov Azər Fəxrəddin oğlu – gizir
  172. İbrahimov Əlmuxtar Gülağa oğlu – gizir
  173. Qarayev Əfsər Hafis oğlu – gizir
  174. Qasımov Nuran Sabir oğlu – gizir
  175. Quliyev Nəbi Tələt oğlu – gizir
  176. Quliyev Şəhriyar Nəsib oğlu – gizir (ölümündən sonra)
  177. Mirzəyev Zəka Kamal oğlu – gizir
  178. Nağıyev Anar Sahib oğlu – gizir (ölümündən sonra)
  179. Rəşidov Tural Fazil oğlu – gizir (ölümündən sonra)
  180. Sadıqlı İbrahim Şahin oğlu – gizir (ölümündən sonra)
  181. Zeynalov Xalid İltifat oğlu – gizir
  182. Məmmədov Vüsal Qüdrət oğlu – miçman (ölümündən sonra)
  183. Nəcəfov Fuad Taleh oğlu – miçman (ölümündən sonra)
  184. Rəcəbov Ruslan Rəcəb oğlu – miçman (ölümündən sonra)
  185. Səfərov Elvin Ramiz oğlu – miçman (ölümündən sonra)
  186. Abdullayev Elcan Elçin oğlu – kiçik gizir
  187. Cavadov Yelmar Elgiz oğlu – kiçik gizir
  188. Dəmirov Siyahim Əlizamin oğlu – kiçik gizir (ölümündən sonra)
  189. Əzizli Əziz Sabir oğlu – kiçik gizir
  190. Xanzadə Elnur Yusif oğlu – kiçik gizir
  191. Qardaşxanov İbrahim Səmid oğlu – kiçik gizir
  192. Qasımov Mirağa Hafiz oğlu – kiçik gizir (ölümündən sonra)
  193. Quliyev Pərviz Aydəmir oğlu – kiçik gizir
  194. Quluzadə Orxan Elxan oğlu – kiçik gizir (ölümündən sonra)
  195. Mənəfov Şahmar Vidadi oğlu – kiçik gizir (ölümündən sonra)
  196. Mikayılov Nazim Namik oğlu – kiçik gizir
  197. Musayev Ramil Aydın oğlu – kiçik gizir (ölümündən sonra)
  198. Şıxəliyev Mehti Yalçın oğlu – kiçik gizir (ölümündən sonra)
  199. Abdullayev Tural Şakir oğlu – baş çavuş (ölümündən sonra)
  200. Allahyarov Vüsal Şakir oğlu – baş çavuş (ölümündən sonra)
  201. Hüseynli Ələddin Zahid oğlu – çavuş
  202. Cabbarov Elnur Şahmurad oğlu – əsgər (ölümündən sonra)
  203. Məhərrəmov Əkbər Səyyaf oğlu – əsgər
  204. Mənaflı Dursun Marif oğlu – əsgər.

2021Redaktə

  1. Səlcuq BayraqdarTürk iş adamı, mühəndis, texniki direktor və Baykar Makinanın ortaq sahibi.[4]

İstinadlarRedaktə

  1. ""Vətən Müharibəsində qələbə münasibətilə" Azərbaycan Respublikasının orden və medallarının təsis edilməsi ilə əlaqədar "Azərbaycan Respublikasının orden və medallarının təsis edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikasının Qanununda dəyişiklik edilməsi barədə Azərbaycan Respublikası qanununun layihəsi haqqında". meclis.gov.az. Azərbaycan Respublikasının Milli Məclisi. 20 noyabr 2020. 20 noyabr 2020 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 25 dekabr 2020.
  2. "Milli Məclis qələbə münasibətilə orden və medalların təsis olunması layihəsini birinci oxunuşda təsdiqlədi". report.az. 20 noyabr 2020. 20 noyabr 2020 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 25 dekabr 2020.
  3. "Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularının "Qarabağ" ordeni ilə təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Prezidentinin 09.12.2020-ci il tarixli Sərəncamı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) ( (az.)). 09.12.2020. 2020-12-09 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 09.12.2020.
  4. https://twitter.com/Selcuk/status/1377570186375561218