500 və daha çox qol vuran futbolçuların siyahısı

500 və daha çox qol vuran futbolçuların siyahısına — Klub və milli peşəkar futbol oyunlarında 500 və ya daha çox qol vuran futbolçuların adları daxildir. Siyahıda RSSSF tərəfindən açıqlanan məlumatlardan istifadə olunmuşdur. Bu günə qədər 51 futbolçu 500-dən çox qol vurmuşdur.[1]

SıralamaRedaktə

Yer Oyunçu Ümumi

qol sayı

Ümumi

oyun sayı

Nisbət İllər
1   Ervin Helmxen 982 575 1.71 1924–1951
2     Yozef Bitsan 948 621 1.53 1930–1957
3   Ferents Puşkaş 808 794 1.02 1943–1967
4   Kriştiano Ronaldo 801 1109 0.72 2001-indiyədək
5   Ferents Deak 794 510 1.56 1939–1959
6   Romario 780 1000 0.78 1985–2009
7   Lionel Messi 776 983 0.79 2003–indiyədək
8   Pele 775 841 0.92 1956–1977
9   Gerd Müller 735 793 0.93 1958–1981
10   Abe Lenstra +710 752 0.94 1936–1963
11   Co Bembrik +678 565 1.2 1926–1939
12   Cimmi Cons +673 635 1.06 1946–1965
13     Ernst Villimovski +663 474 1.4 1934–1955
14   Tommi Louton +657 742 0.89 1933–1956
15   Ferents Bene 630 946 0.67 1961–1979
16   Dyula Jengeller 611 641 0.95 1935–1953
17   Fernando Peyroteu 597 369 1.62 1937–1949
18   Eysebio +591 631 0.94 1957–1980
19   Uve Zeeler 582 686 0.85 1946–1972
20   Tulio Kosta 575 838 0.69 1988–2019
21   Frits Valter +574 572 1 1928–1959
22   Zlatan İbrahimoviç 571 964 0.59 1999–indiyədək
23   Franz Binder +569 430 1.32 1930–1949
  Imre Schlosser +569 458 1.24 1905–1928
25   Jimmy Greaves 567 812 0.7 1955–1980
26   Glenn Ferguson 563 1058 0.53 1987–2011
27   Hugo Sánchez 562 956 0.59 1972–1997
28   José Torres 561 615 0.91 1953–1980
29   Sándor Kocsis 556 537 1.04 1945–1965
30   Fred Roberts 554 427 1.3 1924–1934
31   Robert Levandovski 553 821 0.67 2005-indiyədək
32   James McGrory 549 545 1.01 1918–1935
33   Ziko 545 797 0.68 1960–1994
34   Ferenc Szusza 541 594 0.91 1941–1960
35   Jimmy Kelly 538 951 0.57 1926–1956
36   Isidro Lángara 534 433 1.23 1930–1948
37   Dixie Dean 531 577 0.92 1923–1940
38   Nándor Hidegkuti 526 678 0.78 1942–1958
39   Boy Martin +521 465 1.12 1930–1947
40   József Takács 518 505 1.03 1917–1934
  Hans Krankl 518 725 0.71 1970–1989
42   Roberto Dinamite 517 852 0.61 1969–1993
43     Alfredo Di Stefano 513 703 0.73 1945–1966
44   Qunnar Nordal +510 587 0.87 1937–1960
45   Joseph Mermans 509 634 0.8 1932–1967
46   Luis Suarez 508 819 0.62 2005-indiyədək
47   Hughie Gallacher 507 657 0.77 1921–1939
48   György Sárosi 507 592 0.86 1930–1948
49   Steve Bloomer 505 753 0.67 1894–1914
50   Roger Milla 503 905 0.56 1967–1996
51   Lajos Tichy 500 610 0.82 1953–1971
Açar

  Təsdiq edilə bilməyən məlumatlar futbolçu məlumatlarına daxil edilməmişdir.
Tünd rəngli hərfli futbolçular 30 iyun 2021-cı il etibarı ilə aktiv futbolçulardır.[2][3]

Həmçinin baxRedaktə

Statistika milli futbol komandası

İstinadlarRedaktə

  1. Kolos, Vladimir (30 June 2021). "Prolific Scorers Data: Best Goalscorers All-Time (Official Matches)". Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. İstifadə tarixi: 30 June 2021.
  2. "Matches of Cristiano Ronaldo". Soccerway. İstifadə tarixi: 30 June 2021.
  3. "Matches of L. Messi". Soccerway. İstifadə tarixi: 30 June 2021.