Ağır atletika üzrə Olimpiya oyunları mükafatçılarının siyahısı (kişilər)

Ağır atletika üzrə olimpiya medalçılarının tam siyahısı 1896-cı ildən 2008-ci ilə qədər

Müasir proqramRedaktə

Ən yüngül çəkiRedaktə

  • −56 kq (1948—1968)
  • 52-56 kq (1972—1992)
  • 54-59 kq (1996)
  • −56 kq (2000-)
Qızıl Gümüş Bürünc
London,1948   Cozef de Petro
ABŞ
  Culian Kreus
Böyük Britaniya
  Riçard Tom
ABŞ
Helsinki,1952   İvan Urodov
SSRİ
  Mahmud Namdju
İran
  Əli Mirzai
İran
Melburn,1956   Çarlz Vinçi
ABŞ
  Vladimir Stoqov
SSRİ
  Mahmud Namdju
İran
Roma, 1960   Çarlz Vinçi
ABŞ
  Yosinobu Miyake
Yaponiya
  İsmayıl Elmkax
İran
Tokio,1964   Aleksey Vaxonin
SSRİ
  İmre Fyoldi
Macarıstan
  Siro İsinoseki
Yaponiya
Mexiko,1968   Məhəmməd Nassiri
İran
  İmre Fyoldi
Macarıstan
  Henrik Trebiskiy
Polşa
Münhen, 1972   İmre Fyoldi
Macarıstan
  Məhəmməd Nassiri
İran
  Genadi Çetin
SSRİ
Monreal, 1976   Norair Nurikyan
Bolqarıstan
  Qjeqoj Çura
ABŞ
  Kenkiti Ando
AFR
Moskva, 1980   Daniel Nunes
Kuba
  Yurik Sarkisyan
SSRİ
  Taeduş Dembonçik
Polşa
Los-Anceles, 1984   U-Şude
Çin
  Lay Junmin
Çin
  Masaxiro Kotaka
Yaponiya
Seul, 1988   Oksen Mirzoyan
SSRİ
  Xe Yinsyan
Çin
  Lyu Şoubin
Çin
Barselona, 1992   Çon Byonqvan
Cənubi Koreya
  Lyu Şoubin
Çin
  Lo Szyanmin
Çin
Atlanta, 1996   Xəlil Mutlu
Türkiyə
  Leonidas Sampanis
Yunanıstan
  Nikolay Peşalov
Bolqarıstan
Sidney, 2000   Xəlil Mutlu
Türkiyə
  U Vensyun
Çin
  Çjan Syansyan
Çin
Afina, 2004   Xəlil Mutlu
Türkiyə
  U Meyszin
Çin
  Sedat Artuk
Türkiyə
Pekin, 2008   Sinsyuan Ayları
Çin
  Xoanq An Tuan
Vyetnam
  Eko Yulya İravan
İndoneziya
London, 2012   Om Yun Cxol
Koreya Xalq Demokratik Respublikası
  U Szinbyao
Çin
  İsa Valentini
Azərbaycan

Yarımyüngül çəkiRedaktə

  • −60 kq (1920 — 1936)
  • 56-60 kq (1948 — 1992)
  • 59-64 kq (1996)
  • 56-62 kq (2000-)
Qızıl Gümüş Bürünc
Antverpen, 1920   Frans de Has
Belçika
  Alfred Şmidt
Estoniya
  Yucin Riter
İsveçrə
Paris, 1924   Perino Qabetti
İtaliya
  Andreas Stadler
Avstriya
  Artur Reynmann
İsveçrə
Amsterdam, 1928   Frans Andrisek
Avstriya
  Perino Qabetti
İtaliya
  Hans Vyolpert
Almaniya
Los-Anceles, 1932   Raymon Syuvini
Fransa
  Hans Vyolpert
Almaniya
  Entoni Terlasso
ABŞ
Berlin, 1936   Entoni Terlasso
ABŞ
  Saleh Soliman
Misir
  İbrahim Şams
Misir
London, 1948   Mahmud Fayyad
Misir
  Uilks Rodni
Trinidad və Tobaqo
  Cəfər Salmassi
İran
Helsinki, 1952   Rafael Çimişkyan
SSRİ
  Nikolay Saksonov
SSRİ
  Uilks Rodni
Trinidad və Tobaqo
Melburn, 1956   Ayzek Berqer
ABŞ
  Yevgeni Minayev
SSRİ
  Maryana Zelinskiy
Polşa
Roma, 1960   Yevgeni Minayev
SSRİ
  Ayzek Berqer
ABŞ
  Sebastyano Mannironi
İtaliya
Tokio, 1964   Yosinobu Miyake
Yaponiya
  Ayzek Berqer
ABŞ
  Meçislav Novak
Polşa
Mexiko, 1968   Yosinobu Miyake
Yaponiya
  Dito Şanidze
SSRİ
  Yosiyuki Miyake
Yaponiya
Münhen, 1972   Norair Nurikyan
Bolqarıstan
  Dito Şanidze
SSRİ
  Yanoş Benedek
Macarıstan
Monreal, 1976   Nikolay Kolesnikov
SSRİ
  Qeorqi Todorov
Bolqarıstan
  Kazumasa Xirai
Yaponiya
Moskva, 1980   Viktor Mazin
SSRİ
  Stefan Dmitrov
Bolqarıstan
  Severinaların Mareyi
Polşa
Los-Anceles, 1984   Çen Veysyan
Çin
  Qelu Radu
Rumıniya
  Tsay Veni
Tayvan
Seul, 1988   Naim Suleymanoqlu
Türkiyə
  Stefan Topurov
Bolqarıstan
  Ye Xuanmin
Çin
Barselona, 1992   Naim Suleymanoqlu
Türkiyə
  Nikolay Peşalov
Bolqarıstan
  Xe Yinsyan
Çin
Atlanta, 1996   Naim Suleymanoqlu
Türkiyə
  Valerios Leonidis
Yunanıstan
  Syao Szyanan
Çin
Sidney, 2000   Nikolay Peşalov
Xorvatiya
  Leonidas Sampanis
Yunanıstan
  Genadi Oleşuk
Belarus
Afina, 2004   Şi Çjiyon
Çin
  Le Maoşen
Çin
  İsrael Xose Rubio
Venesuela
Pekin, 2008   Çjan Syansyan
Çin
  Dieqo Fernando Salasar
Kolumbiya
  Triyatno
İndoneziya
London, 2012   Kim In Quk
Koreya Xalq Demokratik Respublikası
  Oskar Albeyro Fiqeroa Moskera
Kolumbiya
  Eko Yulya İravan
İndoneziya

Yüngül çəkiRedaktə

  • 60-67,5 kq (1920 — 1992)
  • 64-70 kq (1996)
  • 62-69 kq (2000-)
Qızıl Gümüş Bürünc
Antverpen, 1920   Alfred Neyland
Estoniya
  Lui Vilike
Belçika
  Corc Rums
Belçika
Paris, 1924   Edmon Dekotine
Fransa
  Anton Yekə heyvan
Avstriya
  Boqomil Durdis
Çexiya
Amsterdam, 1928   Hans Xaas
Avstriya
yoxdur   Fernan Arnu
Fransa
  Kurt Xelbiq
Almaniya

İstinadlarRedaktə