Avropanın ən hündür binalarının siyahısı

Avropanın ən hündür binalarının siyahısı

Avropanın ən hündür göydələnləriRedaktə

Yeri Adı Şəhər Hündürlük Mərtəbə İl
м Фт
1 Laxta-mərkəz Sankt-Peterburq   462 1519 87 2018
2 Federasiya (kompleks) Şərqi qüllə Moskva   373,7[1] 1223 95 2016
3 Oko Cənubi Moskva   354 1154 85 2015
4 Merkuri qülləsi Moskva   339 1112 75 2013
5 The Shard London   309,6 1017 87 2012
6 Avrasiya Moskva   309 1014 70 2013
7 Paytaxtlar şəhəri Moskva qülləsi Moskva   301,6 989 76 2009
8 Kommertsbank Tauer Frankfurt   300,1 849 56 1997
9 Sahilkənarı qüllə Moskva   268,4 881 59 2007
10 Triumf Palas Moskva   264,3 867 57 2005
11 İstanbul yaqutu İstanbul   261 856 54 2009
12 Paytaxtlar şəhəri Sankt-Peterburq qülləsi Moskva   257 843 65 2008
13 Messeturm Frankfurt   256,6 842 55 1990
14 Təkamül qülləsi Moskva   255 837 54 2014
15 Baku Tower Bakı   290 900 50 2017
16 Şüşəli qüllə Madrid   249 817 45, 50 или 53 2008
17 DC Towers Vyenna   248 813,65 60 2014
18 Heron Tower London   246 807 47 2011
19 Oko Şimali Moskva   245 803 49 2014
20 Federasiya (kompleks) Qərbi Moskva   242,4 795 62 2007
21 Moskva Dövlət Universitetinin əsas binası Moskva   240 787 36 1953
22 İmperiya (göydələn) Moskva   239 783 60 2011
23 Mədəniyyət və elm sarayı Varşava   237 777 43 1955
24 Torre Espacio Madrid   236 775 57 2008
24 Torre Sacyr Vallehermoso Madrid   236 774 52 2008
25 1 Canada Square London   235,1 771 50 1991
26 Порта Тауэр Batumi   220 721 43 2016
27 Исеть Yekaterinburq   215 705 50 2014
28 Mosfilmovskaya üzərindəki ev Moskva   213,3 700 54 2009
29 Sky Tower Vrotslav   212 846 56 2011
30 Monparnas qülləsi Paris   210 689 59 1972
31 SOCAR Tower Bakı   209 682 53 2014
32 Varşava ticarət qülləsi Var   208 682 43 1999
32 Westendstraße 1 Frankfurt-Mayn   208 682 53 1993
33 Гостиница Украина Moskva   206 668 34 1955
34 Millennium Tower Vyana   202 663 51 1999
35 Tower 185 Frankfurt   200 656 55 2011
35 Майнтауэр Frankfurt   200 656 55 1999
35 Батумский технологический университет Batumi   200 656 35 2012
38 25 Canada Square London   199,5 654,4 45 2001
38 8 Canada Square London   199,5 654,4 45 2002
40 Mirax-Plaza башня «А» Moskva   193 633 47 2015
41 ЖК «Триколор» Moskva   192 630 58 2015
42 Континенталь Moskva   191 627 50 2010
43 HSB Turning Torso Malmö   190 623 57 2005
43 Flame Towers Bakı   190 620 39 2012
45 «Высоцкий» Yekaterinburq   188,3 617 53 2011
46 Воробьёвы Горы Башня II Moskva   188,2 617 49 2004
47 Gran Hotel Bali Benidorm   187 614 52 2002
47 Tour Total Paris   187 614 48 1985
49 Trianon Frankfurt   186 610 45 1993
50 Tour T1 Paris   185 607 36 2008
51 Tour Areva Paris   184 604 44 1974
52 Tower 42 London   183 600 43 1980
52 Tour Granite Paris   183 600 36 2008
54 30 St Mary Axe İstanbul   181 594 52 2000
55 Сент-Мэри Экс 30 London   179,8 589,9 41 2003
56 ЖК «Алые паруса» Moskva   179 587 48 2003
57 Tour Gan Paris   179 587 44 1974
58 Эдельвейс Moskva   176 577 43 2003
58 Ж/д на Котельнической наб. Moskva   176 577 32 1952
60 ЖК «Алые паруса» 2 Moskva   175,6 576 48 2003
61 Nordstar tower Moskva   172 564,3 42 2009
61 Avaz Twist Tower Sarayevo   172 564,3 41 2007
61 Rusiya Federasiyasının Xarici İşlər Nazirliyi Moskva   172 564 27 1953
64 Sisli Plaza İstanbul   170 558 46 2007
65 Beetham Tower Mançester   169 554 50 2006
65 Carnegie Center Kiyev   169 551 49 2012
67 Tekstilkent Plaza 1 İstanbul   168 551 44 2000
68 Mirax Plaza башня «Б» Moskva   167 548 41 2015
68 Tour Alicante Paris   167 548 37 1995
68 Tour Chassagne Paris   167 548 37 1995
71 Свиссотель Красные Холмы Moskva   166,5 546 35 2005
72 Silver Tower Frankfurt-Mayn   166 545 32 1978
73 Tour du Crédit Lyonnais Lion   165 541 42 1977
73 Tour EDF Paris   165 541 41 2001
73 Swissotel Красные Холмы Moskva   165 541 34 2005
76 Broadgate Tower London   164,3 539 35 2007
77 Интерконтиненталь Варшава Varşava   164 538 45 2003
78 Post Tower Bonn   163 535 42 2002
79 Well House на Ленинском Moskva   162 531 46 2009
80 Cœur Défense Paris   161 528 40 2001
81 ЖД на Кудринской площади Moskva   160 525 22 1954
81 Gulliver Kiyev   160 469 38 2010
81 Tour Assur (AXA) Paris   159 522 39 1974
81 Plaza Büro Center Frankfurt-Mayn   159 522 47 1976
81 Rondo 1-B Varşava   159 522 40 2006
86 Akbank Tower İstanbul   158 518 39 1993
86 Torre Lugano Benidorm   158 518 43 2008
88 Torre Picasso Madrid   156 512 43 1988
88 One Churchill Place London   156 512 32 2004
88 Здание на Кудринской площади Moskva   156 512 22 1954
91 Tour Adria Paris   155 509 40 2002
91 Tour Egée Paris   155 509 40 1999
91 Deutsche-Bank-Hochhaus I Frankfurt-Mayn   155 509 40 1984
91 Deutsche-Bank-Hochhaus II Frankfurt-Mayn   155 509 38 1984
95 Hotel Arts Барселона Barselona   154 505 44 1992
95 Torre Mapfre Barselona   154 505 40 1992
95 Skyper Frankfurt-Mayn   154 505 38 2004
95 Süzer Plaza Ritz-Carlton İstanbul   154 504 34 1998
99 Polat Tower Residence İstanbul   153 500 40 2001
99 25 Bank Street London   153 502 33 2003
99 40 Bank Street London   153 502 33 2003
102 Tour Ariane Paris   152 499 36 1975
103 «Призма» Yekaterinburq   151 495 37 2012
103 Gebouw Delftse Poort 1 Rotterdam   151 495 41 1992
103 Здание «Газпрома» Moskva   151 495 35 1994
103 10 Upper Bank Street London   151 495 32 2003
107 Феникс Грозный-сити Qroznı   150 495 45 2011
107 Tour du Midi Brüssel   150 492 38 1967
107 Рембрандт Тауэр Amsterdam   150 492 35 1995
110 Millennium Tower Roterdam   149 489 35 2000
111 Europa Tower Vilnüs   148 486 33 2004
111 Köln Turm Köln   148 486 43 2001
111 Eurotower Frankfurt-Mayn   148 486 39 1977
114 Pan Peninsula London   147,4 483,6 48 2008
115 Colonia-Hochhaus Köln   147 482 42 1972
115 Sun Plaza İstanbul   147 482 38 2005
117 Hochaus Uptown München Münhen   146 479 38 2004
118 Leader Tower Sankt-Peterburq   145,5 478 42 2013
119 Finance Tower Brüssel   145 476 36 1984
119 Dexia Tower Brüssel   145 476 38 2006
119 Jen-Tower Yena   145 476 30 1973
119 Neguri Gane Benidorm   145 476 40 2002
123 Торре Агбар Barselona   144,44 474 33 2004
124 Tour de Bretagne Nant   144 472 32 1976
124 Варшавский финансовый центр Varşava   144 472 35 1998
126 Tour Pleyel Paris   143 469 37 1972
126 Metrocity Tower 2 İstanbul   143 469 35 2000
126 Metrocity Tower 3 İstanbul   143 469 35 2000
126 TAT Tower 1 İstanbul   143 469 34 2000
126 TAT Tower 2 İstanbul   143 469 34 2000
126 Metrocity Tower 1 İstanbul   143 469 31 2000
132 Guy's Tower London   142,6 467,8 34 1974
133 Tour CBX Paris   142 466 36 2005
133 City-Haus Frankfurt-Mayn   142 466 42 1974
133 Frankfurter Büro Center Frankfurt-Mayn   142 466 40 1980
133= City-Hochhaus Лейпциг Leypsiq   142 466 36 1971
133 Hoftoren Haaqa   142 466 30 2003
133 Westpoint Tower Tilburq   142 466 48 2004
133 Torre de Madrid Madrid   142 466 37 1957
140 Sea Towers Qdınya   141,6 464 36 2009
141 Ušće Tower Belqrad   141,1 462 24 2004
142 Montevideo Rotterdam   140 459 43 2005
142 Centrum LIM Varşava   140 459 43 1989
142 West Tower Liverpul   140 459 40 2007
142 IZD Tower Vyana   140 459 37 2001
142 Парус Kiyev   156 459 33 2008
142= Sabanci Center 2 İstanbul   140 459 34 1993
142 Sisli Elit Residence İstanbul   140 459 35 2000
142 Edificio Kronos Benidorm   140 459 41 2008
142 SOFAZ Tower Bakı   140 459 24 2013

Avropanın ən hündür binalarının tarixiRedaktə

Adı Şəhər İl Metr Футы Mərtəbə
Laxta-mərkəz Sankt-Peterburq 2017— 462 1519 87
Federasiya (kompleks): Şərqi qüllə Moskva 2016–2017 374 1223 95
Oko (Moskva) Qərbi qüllə Moskva 2015–2016 354 1154 85
Merkuri qülləsi Moskva 2013–2015 339 1110 75
The Shard London 2012–2013 310 1017 87
Paytaxtlar şəhəri : Moskva qülləsi Moskva 2009–2011 302 948 77
Sahilkənarı qüllə Moskva 2007–2009 268 881 59
Triumf Palas Moskva 2005–2007 264 866 57
Kommertsbank Tauer Frankfurt-Mayn 1997–2005 259 849 56
Messeturm Frankfurt-Mayn 1990–1997 257 843 55
Moskva Dövlət Universitetinin əsas binası Moskva 1953–1990 240 787 36
Жилой дом на Котельнической набережной Moskva 1952–1953 176 577 32
Ульмский собор Ulm 1890–1952 161,5
Кёльнский собор Köln 1880–1890 157,4
Руанский собор Ruan 1876–1880 151
Церковь Святого Николая Hamburq 1874–1876 147,3
Страсбургский собор Strasburq 1647–1874 142 466
Церковь Святой Марии Ştralzund 1625–1647 151
Церковь Святого Олафа Tallin 1549–1625 159
Линкольнский собор Linkolhn 1311–1549 160

Tikinti prossesindəRedaktə

Adı Şəhər Metr Футы Mərtəbə Tarix
Ахмат Тауэр   Rusiya, Qroznı 435 1427 102 2020
Neva Towers   Rusiya, Moskva 337 1107 77 2019
Hermitage Plaza   Fransa, Paris 320 1059 86 2018
Generali Tower   Fransa, Paris 308 1010 50 2013
Tour Signal   Fransa, Paris 301 987 71 2015
Phare Tower   Fransa, Paris 300 984 68 2015
Bishopsgate Tower   Böyük Britaniya, London 288 945 63 2014
Belle van Zuylen   Niderland, Utrext 262 885 61 2015
Victory Towers   Ukrayna, Kiyev 260 880 60 2016
Baku Tower   Azərbaycan, Bakı 252 820 50 2017
Riverside South   Böyük Britaniya, London 236 774 45 2010
First Tower   Fransa, Paris 225 737 55 2010
122 Leadenhall Street   Böyük Britaniya, London 225 737 48 2011
CityLife (Милан) – Il Dritto   İtaliya Milan 220 726 50 2014
Tour Air2   Fransa Paris 220 721 43 2013
Sky Towers   Ukrayna Kiyev 214 702 47 2014
Hotel "Ukraine"   Ukrayna, Kiyev 210 675 60 2016
The Crescent Development Project   Azərbaycan, Bakı 203 666 43 2016
Residencial In Tempo   İspaniya, Benidorm 200 656 52 2010
Grattacielo Intesa SanPaolo   İtaliya, Turin 200 656 44 2011
Majunga Tower   Fransa, Paris 195 640 45 2012
Złota 44   Polşa, Varşava 192 630 52 2012
Mirax-Plaza   Ukrayna, Kiyev 192 630 46 2016
Piccadilly Tower   Böyük Britaniya, Mançester 188 617 58 2010
Ingria tower   Rusiya, Sankt-Peterburq 180 591 47 2017
Конгресс-Холл   Rusiya, Çelyabinsk 174 571 30 2020
Lumiere (skyscraper)   Böyük Britaniya, Lids 171 561 54 2009
CityLife (Милан) – Il Curvo   İtaliya, Milan 170 558 2009
Opernturm   Almaniya, Frankfurt-Mayn 170 558 42 2009
Tour Carpe Diem   Fransa, Paris 166 545 32 2012
Tour D2   Fransa, Paris 160 541 37 2013
Maastoren   Niderland, Rotterdam 165 541 45 2009
Iberdrola Tower   İspaniya, Bilbao 165 541 40 2011
Lombardy Region Headquarters   İtaliya, Milan 163 525 44 2009
New Orleans   Niderland, Rotterdam 158 520 45 2010
Opera   Rusiya, Yekaterinburq 155 508 42 2017
Strata   Böyük Britaniya, London 147 482 43 2010
Tour CMA-CGM   Fransa, Marsel 147 476 33 2009
AVA Tower   Fransa, Paris 142 465 34 2012
Light House   Danimarka, Orhus 142 465 43 2010
Петр великий   Rusiya, Sankt-Peterburq 140 459 46 2017
Екатерина великая   Rusiya, Sankt-Peterburq 140 459 46 2017

İstinadlarRedaktə

  1. "На 25 сентября 2014 высота «Башни Федерация» составила пока 374 метра (93 этаж)". 2014-10-02 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-01-11.