Azərbaycan Respublikasının əməkdar jurnalistlərinin siyahısı

“Əməkdar jurnalist” fəxri adının döş nişanı

1991Redaktə

  1. Elxan Hacıağa oğlu Əliyev — 04.05.1991[1]
  2. Vahid Həbib oğlu Bağırov — 04.05.1991[1]
  3. Altay Qulam oğlu Zahidov — 04.05.1991[1]
  4. Hidayət Əhməd oğlu Səfərli — 04.05.1991[1]
  5. Dilbər Tofiq qızı Axundzadə — 22.07.1991[2]
  6. Sona Bəhrəli qızı Bağırova — 22.07.1991[2]
  7. Rüstəm Duman oğlu Əzizov — 22.07.1991[2]
  8. Nazim İbrahim oğlu Əhmədov — 22.07.1991[2]
  9. Əminə Yusif qızı Əhmədova — 22.07.1991[2]
  10. Tofiq Ovsadoviç Məmmədov — 22.07.1991[2]
  11. Ağababa Səməd oğlu Rzayev — 22.07.1991[2]
  12. Ziyəddin Kamal oğlu Sultanov — 22.07.1991[2]
  13. Yaşar Əbdülrəhman oğlu Xəlilov — 22.07.1991[2]
  14. Nadir Rza oğlu Xəlilov — 22.07.1991[2]
  15. Bəbir Qüdrət oğlu Hüseynov — 22.07.1991[2]
  16. Asim Qulu oğlu Cəlilov — 22.07.1991[2]
  17. Salis Məmmədsani oğlu Məmmədov — 23.10.1991[3]

1992Redaktə

  1. Alı Mustafa oğlu Mustafayev (ölümündən sonra) — 14.04.1992[4]
  2. Vasif Həzərxan oğlu Səmədov — 25.04.1992[5]
  3. Hüseyn Məmmədxan oğlu Həsənov — 04.05.1992[6]
  4. İlyas Xıdır oğlu Adıgözəlov — 06.11.1992[7]
  5. İbrahimov Sadıq Qurbanqulu oğlu (Sadıq Elcanlı) — 06.11.1992[7]

2005Redaktə

  1. Abbasov Aqil Məhəmməd oğlu — 21.07.2005[8]
  2. Abbasov Famil Qulam oğlu — 21.07.2005[8]
  3. Abbasov Zakir Mahmud oğlu — 21.07.2005[8]
  4. Abbasov Fazil Famil oğlu — 21.07.2005[8]
  5. Axundova Elmira Hüseynovna — 21.07.2005[8]
  6. Aslanov Qədir Təyyar oğlu — 21.07.2005[8]
  7. Babayev Nurəddin Məmmədəli oğlu — 21.07.2005[8]
  8. Cabbarov Xəlil Əliabbas oğlu — 21.07.2005[8]
  9. Cabbarov Zeytulla Əbdül oğlu — 21.07.2005[8]
  10. Cəbiyev Rizvan İsrafil oğlu — 21.07.2005[8]
  11. Əsədov Habil Əsəd oğlu — 21.07.2005[8]
  12. Əsgərov Ağabəy Məmməd oğlu — 21.07.2005[8]
  13. Həsənov Həsən Zal oğlu — 21.07.2005[8]
  14. Həsənova Mədinə Eylaq qızı — 21.07.2005[8]
  15. Hüseynzadə Rəhim Məmməd oğlu — 21.07.2005[8]
  16. Xəlilov Mövsüm Miriş oğlu — 21.07.2005[8]
  17. İmanov Rafiq Hüseyn oğlu — 21.07.2005[8]
  18. Qaçayev İttifaq Məmmədcan oğlu — 21.07.2005[8]
  19. Quliyeva Qəmər Məhərrəm qızı — 21.07.2005[8]
  20. Qurbanova Nərgiz Əhməd qızı — 21.07.2005[8]
  21. Məlikov Qüdrət Balakişi oğlu — 21.07.2005[8]
  22. Məmmədov Firudin Müzəffər oğlu — 21.07.2005[8]
  23. Mirqədirov Rauf Həbibulla oğlu — 21.07.2005[8]
  24. Morozkov Vladimir Nikolayeviç — 21.07.2005[8]
  25. Nəbili Mahir Məhəmməd oğlu — 21.07.2005[8]
  26. Niyazov Xalid Qüdrət oğlu — 21.07.2005[8]
  27. Novruzov Kazım Hüseyn oğlu — 21.07.2005[8]
  28. Paşayev Cəfərqulu Əli oğlu — 21.07.2005[8]
  29. Rəhimzadə Vüqar Gəncəli oğlu — 21.07.2005[8]
  30. Rüstəmov Fariz Zal oğlu — 21.07.2005[8]
  31. Rüstəmov İbrahim İbad oğlu — 21.07.2005[8]
  32. Rüstəmov Rüstəm Məhəmmədəli oğlu — 21.07.2005[8]
  33. Rüstəmov Tahir Aydın oğlu — 21.07.2005[8]
  34. Sadıqov Bəxtiyar Yusif oğlu — 21.07.2005[8]
  35. Şulman Viktor Semyonoviç — 21.07.2005[8]
  36. Şıxlinski Elçin İsmayıl oğlu — 21.07.2005[8]
  37. Talışinski Rauf Rəfail oğlu — 21.07.2005[8]

2008Redaktə

  1. Bayramov Oqtay Nəsib oğlu — 05.03.2008[9]
  2. Əzimov Abas Əzim oğlu — 05.03.2008[9]
  3. Nuriyev Yaqub Qayıbqulu oğlu — 05.03.2008[9]
  4. Qonaqova Əntiqə Güləmməd qızı - 27.09.2008 [9]
  5. Mehdiyev Qabil Sabir oğlu - 22.12.2009
  6. Fərəcov Əli Yusif oğlu - 22.12.2009

2010Redaktə

  1. İsmayılov Eldar Ələsgər oğlu — 20.09.2010[10]
  2. Əliyev Əbülfət Mədət oğlu ---22.07.2010
  3. Qaradağlı Vüqar Aydın oğlu - 22.07.2010
  4. Əliyeva İradə Əbdül qızı - 22.07.2010

2013Redaktə

  1. Xəlilova Flora Fətula qızı — 04.03.2013[11]
  2. Bayramov Nardar Məmməd oğlu — 22.04.2013[12]
  3. İsmayılov Nadir Nəbi oğlu — 04.03.2013

2015Redaktə

  1. Həsənova Aygün Vəzir qızı — 26.02.2015[13]
  2. Sadıxlı Nərgiz Murtuz qızı — 26.02.2015[13]
  3. Allahverdiyev Zərbalı Mirzə oğlu — 9.04.2016[14]
  4. Abbasov Rauf Arif oğlu — 15.07.2015[15]
  5. Abdullayev Mübariz Əhməd oğlu — 15.07.2015[15]
  6. Abdullayeva Ülviyyə Bazim qızı — 15.07.2015[15]
  7. Abdulov İlham Rasim oğlu — 15.07.2015[15]
  8. Babayev Elman Şahbaba oğlu — 15.07.2015[15]
  9. Babayev Fuad İlyas oğlu — 15.07.2015[15]
  10. Cavadov Nərman Əhməd oğlu — 15.07.2015[15]
  11. Əsgərov Mübariz Ağali oğlu — 15.07.2015[15]
  12. Əsgərzadə Qafar Ələsgər oğlu — 15.07.2015[15]
  13. Hacalıyev Elnur Bəybala oğlu — 15.07.2015[15]
  14. Həsrət Azər Hacıqulu oğlu — 15.07.2015[15]
  15. Hüseynova Qahirə Müslüm qızı — 15.07.2015[15]
  16. Hüseynzadə Bayram Əvəz oğlu — 15.07.2015[15]
  17. Xəlilov Azər Nəriman oğlu — 15.07.2015[15]
  18. İbrahimova İradə Məmməd qızı — 15.07.2015[15]
  19. İsmayılov İmamverdi İbiş oğlu — 15.07.2015[15]
  20. İsmayılova Ləman Aləşrəf qızı — 15.07.2015[15]
  21. Mehdiyev Mehman Mehdi oğlu — 15.07.2015[15]
  22. Mehrəliyev Elimxan Abdulbağı oğlu — 15.07.2015[15]
  23. Məhərrəmov Akif Əli oğlu — 15.07.2015[15]
  24. Məhərrəmova Təranə Sərdar qızı — 15.07.2015[15]
  25. Məmmədov Səhrəd Hüseyn oğlu — 15.07.2015[15]
  26. Məmmədova Xuraman İsmayıl qızı — 15.07.2015[15]
  27. Mikayılova Sevil Əlirazı qızı — 15.07.2015[15]
  28. Mustafayev Sabir Yadulla oğlu — 15.07.2015[15]
  29. Mustafayev Samir Elman oğlu — 15.07.2015[15]
  30. Nəbiyeva Bəturə Qiyas qızı — 15.07.2015[15]
  31. Ocaqova Cəmilə Rasim qızı — 15.07.2015[15]
  32. Orucov Yunis Qurbanəli oğlu — 15.07.2015[15]
  33. Qasımov Hamlet Zeynal oğlu — 15.07.2015[15]
  34. Qasımov Qəhrəman Əmirağa oğlu — 15.07.2015[15]
  35. Qasımova Tünzalə Yusif qızı — 15.07.2015[15]
  36. Quliyev Ələmdar Allahverdi oğlu — 15.07.2015[15]
  37. Quliyeva Aynur Camal qızı — 15.07.2015[15]
  38. Quliyeva Qərənfil Dünyamin qızı — 15.07.2015[15]
  39. Quluyev İlham Abasqulu oğlu — 15.07.2015[15]
  40. Rüstəmov Qabil Abbas oğlu — 15.07.2015[15]
  41. Rzayev Yusif Məmməd oğlu — 15.07.2015[15]
  42. Sadıqova Flora Yusif qızı — 15.07.2015[15]
  43. Salahlı Səyyad Adil oğlu — 15.07.2015[15]
  44. Salamov Akif Salam oğlu — 15.07.2015[15]
  45. Səidov Abdulməcid İbrahim oğlu — 15.07.2015[15]
  46. Şərifov Vaqif Gülmirzə oğlu — 15.07.2015[15]
  47. Vəliyev Elçin Yavər oğlu — 15.07.2015[15]

2016Redaktə

  1. Rəşad Barat oğlu Nəsirov — 07.11.2016[16]
  2. Şəlalə Arif qızı Həsənova — 14.12.2016[17]

2020Redaktə

  1. Vüqar Zifər oğlu Əliyev — 22.07.2020[18]
  2. Mirzəbəyli Elçin Əbdülrəhim oğlu - 22.07.2020
  3. Fətullayev Eynulla Emin oğlu — 22.07.2020
  4. Məmmədov Vüsal Fəxrəddin oğlu — 22.07.2020
  5. Bağırov Aydın Rövşən oğlu — 22.07.2020
  6. Süleyman İsmayılbəyli – 22.07.2020


İstinadlarRedaktə

  1. 1 2 3 4 "Azərbaycan Dövlət Teleradio Verilişləri Şirkətinin və Naxçıvan Muxtar Respublikası kütləvi informasiya vasitələrinin işçilərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 may 1991-ci il tarixli, 200 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  2. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 "Respublikanın kütləvi informasiya vasitələri işçilərinin bir qrupuna "Azərbaycan Respublikasının əməkdar jurnalisti" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 22 iyul 1991-ci il tarixli, 297 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  3. "S.M.Məmmədova "Azərbaycan Respublikasının əməkdar jurnalisti" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 23 oktyabr 1991-ci il tarixli, 394 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  4. "A. M. Mustafayevə "Azərbaycan Respublikasının əməkdar jurnalisti" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 14 aprel 1992-ci il tarixli, 678 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  5. "V. H. Səmədova "Azərbaycan Respublikasının əməkdar jurnalisti" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 25 aprel 1992-ci il tarixli, 702 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  6. "H. M. Həsənova "Azərbaycan Respublikasının əməkdar jurnalisti" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 may 1992-ci il tarixli, 713 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  7. 1 2 "T. T. Vəliyevə, S. Q. İbrahimova (Sadıq Elcanlıya) və İ. X. Adıgözəlova Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 6 noyabr 1992-ci il tarixli, 295 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  8. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 "Azərbaycan mətbuat işçilərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 21 iyul 2005-ci il tarixli, 925 saylı Sərəncamı". e-qanun.az (az.). e-qanun.az. 21 iyul 2005-ci il. İstifadə tarixi: 2014-10-28.[ölü keçid]
  9. 1 2 3 4 Azərbaycan Respublikası Prokurorluğunun əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı (az.)
  10. "Azərbaycan Tibb Universitetinin əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 20 sentyabr 2010-cu il tarixli Sərəncamı" (az.). president.az. 20 sentyabr 2010. İstifadə tarixi: 2015-05-11.
  11. Azərbaycan qadınlarının bir qrupuna fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 mart 2013-cü il tarixli Sərəncamı
  12. “Yeni Azərbaycan” qəzetinin əməkdaşlarına “Əməkdar Jurnalist” fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 22 aprel 2013-cü il tarixli Sərəncamı
  13. 1 2 "Azərbaycan Dövlət İnformasiya Agentliyinin (AzərTAc-ın) əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 26 fevral 2015-ci il tarixli Sərəncamı". president.az (az.). president.az. 26 fevral 2015. İstifadə tarixi: 2015-03-08.
  14. "İnşaat işçilərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 9 aprel 2015-ci il tarixli, 1166 nömrəli Sərəncamı" (az.). president.az. 9 iyun 2016. İstifadə tarixi: 2016-06-09.
  15. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 "Azərbaycan Respublikasının kütləvi informasiya vasitələri əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 15 iyul 2015-ci il tarixli Sərəncamı" (az.). president.az. 20 iyul 2015. İstifadə tarixi: 2015-07-22.
  16. Azərbaycan Respublikasının televiziya və radio işçilərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 7 noyabr 2016-cı il tarixli Sərəncamı
  17. Bakı Slavyan Universitetinin əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı
  18. "Azərbaycan Respublikasının kütləvi informasiya vasitələri nümayəndələrinin təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 22 iyul 2020. 2020-07-22 tarixində orijinalından arxivləşdirilib.

Həmçinin baxRedaktə