Azərbaycan mövzulu sovet poçt markalarının siyahısı

(Azərbaycan haqqında sovet poçt markalarının siyahısı səhifəsindən istiqamətləndirilmişdir)

Azərbaycan mövzulu sovet poçt markalarının siyahısıSSRİ-nin poçt təşkilatı tərəfindən buraxılmış Azərbaycan mövzulu rəsmi poçt markalarından ibarətdir.

İllər üzrəRedaktə

1933Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
  Gürcü, erməni, türk(azərbaycanlı)[1][2].
  26 Bakı komissarının güllələnməsi[1][3].
  26 Bakı komissarının xatirəsinə ucaldılmış abidə[1][3].
  26 Bakı komissarı[3].
  Bakı neft mədənləri

1938Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
  20 qəpik Azərbaycan SSR-in Dövlət Gerbi[4][5].

1939Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
  30 qəpik Azərbaycan SSR pavilyonu.[6].

1947Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
  30 qəpik Azərbaycan SSR-in Dövlət Gerbi[7].

1950Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
  25 qəpik Bakı, Azərbaycan Dövlət Akademik Opera və Balet Teatrı; Azərbaycan SSR-in 30 illiyi münasibətilə buraxılmışdır.
  40 qəpik Bakı, Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyası; Azərbaycan SSR-in 30 illiyi münasibətilə buraxılmışdır.
  1 rubl Bakı, Neftçilər prospekti; Azərbaycan SSR-in 30 illiyi münasibətilə buraxılmışdır.

1955Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
1824   40 qəpik Azərbaycan SSR pavilyonu.

1956Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
1931   40 qəpik 148 yaşlı kolxozçu Mahmud Eyvazov haqqında səhvən çap olunmuş poçt markası[8]
1931A   40 qəpik 148 yaşlı kolxozçu Mahmud Eyvazov

1957Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
  40 qəpik Oktyabr inqilabının 40 illiyi münasibətilə buraxılmışdır[9].

1958Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
  40 qəpik Bakı, Kommunist prospekti
  40 qəpik Məhəmməd Füzuli[10]

1960Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
  40 qəpik Bakı; Azərbaycan SSR-in 40 illiyi münasibətilə buraxılmışdır.

1961Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
  4 qəpik Naxçıvan, Lenin küçəsi[11].

1962Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
  4 qəpik Mirzə Fətəli Axundovun 150 illiyi münasibətilə buraxılmışdır[12].
2626I   4 qəpik Mirzə Ələkbər Sabirin 100 illiyi münasibətilə buraxılmışdır[13][14].
2626II   4 qəpik Mirzə Ələkbər Sabirin 100 illiyi münasibətilə buraxılmışdır[15].

1963Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
  4 qəpik Azərbaycan xalq geyimləri[16].

1964Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
  4 qəpik Bakı; Azərbaycannın Rusiya İmperiyasının tərkibinə daxil edilməsinin 150 illiyi münasibətilə buraxılmışdır[17].

1966Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
  4 qəpik Cəlil Məmmədquluzadənin 100 illiyi münasibətilə buraxılmışdır.
  4 qəpik "Nərgiz" operası[18].
  4 qəpik "Koroğlu" operası[19].

1967Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
3517   4 qəpik 26 Bakı komissarı[20]

1968Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
3664   4 qəpik Böyük Oktyabr İnqilabının 50 illiyi[21]

1970Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
  4 qəpik Azərbaycan SSR-in 50 illiyi

1971Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
  4 qəpik Bakı, Neft Daşları

1972Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
  4 qəpik Məmməd Səid Ordubadi[22]

1973Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
  4 qəpik İmadəddin Nəsiminin 600 illiyi münasibətilə buraxılmışdır.
  4 qəpik Nəriman Nərimanov

1974Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
  6 qəpik Azərbaycan Dram Teatrının 100 illiyi.
  4 qəpik Naxçıvan MSSR-nın 50 illiyi.

1976Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
  4 qəpik Səməd Vurğunun 70 illiyi münasibətilə buraxılmışdır[23].
  1 qəpik Qızılağac dövlət təbiət qoruğu

1980Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
  4 qəpik

1981Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
  4 qəpik Nizami Gəncəvinin 840 illiyi münasibətilə buraxılmışdır.

1989Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
  10 qəpik Koroğlu

1990Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
SU6055   10 qəpik Azərbaycanın milli musiqi alətləri
  5 qəpik 18.5 x 26 mm Bakı, Qız qalası və Divanxana[24]
  15 qəpik Bakı[25]
  5 qəpik Bakı[26]

1991Redaktə

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
  15 qəpik Novruz bayramı

Həmçinin baxRedaktə

İstinadlarRedaktə

  1. 1 2 3 Каталог марок СССР, 1933. kolekzioner.net  (rus.)
  2. Грузины, армяне, азербайджанцы  (rus.)
  3. 1 2 3 Серия почтовых марок СССР "15-летие со дня героической гибели 26 бакинских комиссаров (20.09 1918)". webmarki.com  (rus.)
  4. Каталог марок СССР, 1938. kolekzioner.net  (rus.)
  5. осударственный герб Азербайджанской ССР webmarki.com  (rus.)
  6. Michel #18III, 1941 "Laisvi/Telsiai/1941. VI. 26" overprint on 30K Azerbaijan Pavilion, Ty. III. stampauctionnetwork.com  (rus.)
  7. Arms of Soviet Republics.  (ing.)
  8. Почтовые марки сделали их знаменитыми (cтатьи о почтовых марках и филателии)
  9. 40th Anniversary of Great October Revolution.  (ing.)
  10. kolekzioner.net
  11. Stock Photo - The scanned stamp. The Soviet stamp. The city of Nakhichevan, capital of Nakhichevan. 123rf.com  (ing.)
  12. 150th Birth Anniv of Akhundov  (ing.)
  13. 100 лет со дня рождения Сабира.  (rus.)
  14. Birth Centenary of Sabir. 2625I  (ing.)
  15. Birth Centenary of Sabir. 2625II  (ing.)
  16. Азербайджанские народные костюмы.  (rus.)
  17. 150th Anniversary of Union Russia and Azerbaijan.  (ing.)
  18. Scene from the opera "Nargiz"
  19. Azerbaijan Operas.
  20. Stock Photo - USSR - CIRCA 1968: A postage stamp printed in the USSR devoted to exploit the 26 Baku Commissars, circa 1968. 123rf.com  (ing.)
  21. Азербайджанская ССР. Баку
  22. Birth Centenary of M.S.Ordubady.  (ing.)
  23. Series: 70th Birth Anniv of Vurgun  (ing.)
  24. Maiden's tower and Divan-Khane palace (Baku)
  25. [1]
  26. Филиал ЦМЛ (1960, арх. Г. Меджинов)