Azərbaycan televiziya kanallarının siyahısı

Azərbaycan televiziya kanallarının siyahısıAzərbaycanın televiziya kanallarının siyahısı

Azərbaycanda ilk televiziya olan Azərbaycan Televiziyası 14 fevral 1956-cı il tarixində yayıma başlamışdır.

Azərbaycanda televiziya və radioya nəzarət Azərbaycan Respublikası Milli Televiziya və Radio Şurasına məxsusdur. Yayımı isə Teleradio İstehsalat Birliyi həyata keçirir.

ÜmumrespublikaRedaktə

DövlətRedaktə

Qeyd: xoronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

Leybl Kanalın adı Peyk Dərəcə Tezlik Polarizasya Axın sürəti Fec Görüntü formatı Şifrlənmə İnternet səhifəsi Sahibi Yarandığı il Qeyd
AzTV Azerspace-1/Africasat-1a
ASTRA 5B
Hotbird 13C
46E
46E
31.5E
13E
11135
11175
12266
11296
H
H
H
H
27500
27500
27500
27500
5/6
5/6
5/6
5/6
16:9 - HD DVB-S MPEG4 HD $ www.aztv.az Azərbaycan Televiziya və Radio Verilişləri QSC[1] 14 fevral 1956[1] Bəzi futbol maçlarında kanal
BİSS şifrləmə sistemi ilə bağlanır.
İTV Azerspace-1/Africasat 1a
Hotbird13C
46E
46E
13E
11135
11175
11296
H
H
H
27500
27500
27500
5/6
5/6
5/6
16:9 - HD DVB-S MPEG4 HD $ www.itv.az İctimai Televiziya və Radio Yayımları Şirkəti[2] 29 avqust 2005[2] Bəzi futbol maçlarında kanal
BİSS şifrləmə sistemi ilə bağlanır.
İdman TV Azerspace-1/Africasat-1a 46E 11175 H 27500 5/6 16:9 - HD DVB-S MPEG4 HD $ www.idmantv.az Azərbaycan Televiziya və Radio Verilişləri QSC[3] 1 yanvar 2009[3] Bəzi futbol maçlarında və Formula 1
yarışlarında kanal BİSS şifrləmə
sistemi ilə bağlanır
Mədəniyyət TV Azerspace-1/Africasat-1a 46E 11175 H 27500 5/6
5/6
16:9 - HD DVB-S MPEG4 HD $ www.medeniyyettv.az Azərbaycan Televiziya və Radio Verilişləri QSC 14 fevral 2011

ÖzəlRedaktə

Qeyd: xronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

Leybl Kanalın adı Peyk Dərəcə Tezlik Polarizasya Axın sürəti Fec Görüntü formatı Şifrlənmə İnternet səhifəsi Sahibi Yarandığı tarix Qeyd
Space TV Azerspace-1 46E 111135 H 27500 5/6 16:9 DVB-S MPEG2 SD spacetv.az Space Müstəqil Televiziya və Radio Şirkəti[4] 12 oktyabr 1997[4]
Lider TV Azerspace-1 46E 11135 H 27500 5/6 16:9 DVB-S MPEG2 SD lidertv.com Lider TV&Radio Azərbaycan MMC 1 sentyabr 2000
ATV Azerspace-1 46E 11175 H 27500 5/6 16:9 DVB-S MPEG4 HD atv.az Azad Azərbaycan Müstəqil Teleradio Kompaniyası[5] 25 dekabr 2000[5]
  Xəzər TV Azerspace-1
Hotbird13C
46E
13E
11175
11296
H
H
27500
27500
5/6
5/6
16:9 DVB-S MPEG4 HD
DVB-S MPEG2 SD
xezertv.az SOCAR Media İctimai Birliyi 2 oktyabr 2007[6]
ARB Azerspace-1/Africasat-1a 46E 11024 V 12698 5/6 16:9 DVB-S MPEG4 HD arbtv.az ARB Media Qrup 10 may 2014[7]
CBC Sport Azerspace-1 46E 11134 H 27500 5/6 16:9 DVB-S MPEG4 HD $ cbcs.tv SOCAR Media İctimai Birliyi 1 oktyabr 2015
Real TV Azerspace-1 46E 11135 H 27500 5/6 16:9 DVB-S MPEG4 HD realtv.az «Real Təhlil və İnformasiya Mərkəzi» MMC 15 mart 2018[8]
ARB 24 Azerspace-1 46E 11024 V 12698 5/6 16:9 DVB-S MPEG4 HD arbtv.az ARB Media Qrup 27 noyabr 2018[9] Ümumrespublika yayımına keçməsi məqsədilə Tovuzdan Bakıya köçdü.

RegionalRedaktə

DövlətRedaktə

Qeyd: xronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

Leybl Kanalın adı Peyk Dərəcə Tezlik Polarizasya Axın sürəti Fec İnternet səhifəsi Sahibi Yarandığı tarix Mərkəzi Qeyd
Naxçıvan TV Azerspace-1 46E [test card] [test card] [test card] [test card] www.naxcivantv.az Naxçıvan Muxtar Respublikası Dövlət Televiziya və Radio Verilişləri Komitəsi[10] 1963[10] Naxçıvan
Kanal 35 Azerspace-1 46E [test card] [test card] [test card] [test card] www.kanal35.tv Naxçıvan Muxtar Respublikası Rabitə və İnformasiya Texnologiyaları Nazirliyinin Radio-Televiziya Ötürücü Mərkəzi 14 iyul 2004 Naxçıvan

ÖzəlRedaktə

Qeyd: xronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

Leybl Kanalın adı Peyk Dərəcə Tezlik Polarizasya Axın sürəti Fec İnternet səhifəsi Sahibi Yarandığı tarix Mərkəzi Qeyd
Kəpəz TV www.kepeztv.az ARB Media Qrup 6 may 1994[11] Gəncə
Mingəçevir TV Azerspace-1 46E TEST CARD www.mtv.az Mingəçevir Televiziya və Radio Şirkəti 4 may 1998[12] Mingəçevir
Qafqaz TV Azerspace-1 46E TEST CARD www.qafqaztv.az Qafqaz Müstəqil Televiziya və Radio Şirkəti 1 sentyabr 1998[11] Quba
Dünya TV Azerspace-1 46E 11135 H 27500 5/6 www.dunyatv.az "Dünya" Müstəqil Televiziya və Radio Şirkəti[13] 15 oktyabr 1998[13] Sumqayıt
ARB Şimal arbtv.az ARB Media Qrup 15 noyabr 2007[14] Xaçmaz
ARB Cənub arbtv.az ARB Media Qrup 31 dekabr 2007[15] Lənkəran
ARB Şəki arbtv.az ARB Media Qrup 29 dekabr 2008[16] Şəki
EL TV www.eltv.az ARB Media Qrup 17 iyul 2009[17] Yevlax
ARB Günəş Azerspace-1 46E 11024 V 12698 5/6 arbtv.az ARB Media Qrup 1 aprel 2015[18] Quba

PeykRedaktə

Qeyd: xronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

Leybl Kanalın adı Peyk Dərəcə Tezlik Polarizasya Axın sürəti Fec İnternet səhifəsi Sahibi Yarandığı tarix Mərkəzi Qeyd
MTV Azerbaijan Azerspace-1 46E 11175 H 27500 5/6 www.muz-tv.az 11 may 2012 Bakı
CBC Azerspace-1
Eutelsat Hotbird 13C
46E
13E
11175
11296
H
H
27500
27500
5/6
5/6
www.cbc.az SOCAR 10 aprel 2013 Bakı
Dalğa TV Azerspace-1 46E 11135 H 27500 5/6 www.dalga.az[19] SOCAR 4 dekabr 2017 Bakı

İnternetRedaktə

Qeyd: xronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

Leybl Kanalın adı Yayım İnternet səhifəsi Sahibi Yarandığı tarix Mərkəzi Qeyd
"Vision TV" MMC internet www.visiontv.az Elvin Abbasov 1 May 2013 Bakı İnternet Televizyası

Fəaliyyətini dayandıranRedaktə

Qeyd: xronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

Leybl Kanalın adı Sahibi Yarandığı il Qapandığı il Tipi Mərkəzi Qeyd
ANS Vahid Mustafayev 26 noyabr 1991 18 iyul 2016 Ümumrespublika Bakı Fətullah Gülənlə olan müsahibəyə görə fəaliyyəti dayandırıldı.
AzTV 2 Azərbaycan Televiziya və Radio Verilişləri QSC 1992 2005 Ümumrespublika Bakı İctimai Televiziyanın yaradılmasıyla fəaliyyəti dayandırıldı.
Bakı TV [20] 1 yanvar 1992 məlum deyil Regional Bakı Maliyyə problemlərinə görə fəaliyyəti dayandırıldı.
BMTİ avqust 1993 may 1994 Regional Bakı Maliyyə problemlərinə görə fəaliyyətini dayandırdı.
Sara TV Rəsul Rauf 16 iyun 1995 1999 Regional Bakı Təsisçisi Rəsul Raufun xarici ölkə vətəndaşı olmasına görə fəaliyyəti dayandırıldı.
ARB Ulduz ARB Media Qrup 15 mart 2001[21] 3 mart 2019 Regional Gəncə
SM TV SM TV Teleradio Kompaniyası 26 iyul 1995 2010[22] Regional Bakı Sahibindən alınaraq bazasında Türkel TV fəaliyyətə başladı.
Aygün TV Rüstəm Abbasov 25 yanvar 1996[11] 14 fevral 2014[23] Regional Zaqatala Lisenziya üçün tələb olunan sənədləri MTRŞ-na təqdim etmədiyinə görə lisenziyasına xitam verildi.
ABA TV Faiq Zülfüqarov 19 iyul 1999 17 iyul 2001 Ümumrespublika Bakı Vergidən yayınma ilə əlaqədar cinayət işi başlanan telekanalın sahibi Faiq Zülfüqarov kanalı bağlayaraq ABŞ-a qaçdı.
Peyk TV Regional Bakı Bakının Nizami və Sabunçu rayonları ərazisində yayımlanan telekanalın bağlanma səbəbi məlum deyil.
Yevlax TV Yevlax TV MMC 14 iyul 2006[11] 2010[22] Regional Yevlax Sahibindən alınaraq bazasında EL TV fəaliyyətə başladı.
ATV International Azad Azərbaycan Müstəqil Teleradio Kompaniyası 5 oktyabr 2009[24] 10 aprel 2013[25] Ümumrespublika Bakı Sahibindən alınaraq bazasında CBC fəaliyyətə başladı.
Yurd TV Rüstəm Əliyev 1 mart 2011[26] 11 aprel 2014[26] İnternet Bakı www.yurd.tv
Maarif TV 2013 17 may 2014 İnternet Bakı www.maarif.tv
  TV Tibb 3 mart 2014 İnternet Bakı www.tvtibb.az

Efir-kabel və kabel tv şirkətləriRedaktə

Qeyd: xronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

Leybl Adı Sahibi Yarandığı il Mərkəzi İnternet səhifəsi Qeyd
B&B TV BB TV Kommunikeyşn MMC 1996[27] Bakı www.bbtv.az
SNTV SN Telecom MMC Sumqayıt www.sntv.az
KATV1 AG Telekom MMC 2006[28] Bakı www.katv1.az
Albax TV Bakı new.albaxtv-cinema.com
DigiCom DİGİCOM MMC 1 dekabr 2006[29] Bakı
Ailə TV Caspian Telecom MMC 2010[30] Bakı www.aile.tv
Connect Bakı www.connect.az
Smart TV Plus ŞAM MMC 2 dekabr 2011[31] Gəncə http://smarttv.az/
ATV Plus Azad Azərbaycan Müstəqil Teleradio Kompaniyası 16 avqust 2013[32] Bakı www.atvplus.az

İstinadlarRedaktə

  1. 1 2 "AzTV" (azərb.). aztv.az. İstifadə tarixi: 2014-05-15. (#text_ignored)
  2. 1 2 "BİZİM TARİX" (azərb.). itv.az. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  3. 1 2 "İdman Azərbaycan Televiziya Kanalı Haqqında" (azərb.). idmantv.az. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  4. 1 2 "BARƏMİZDƏ, Müstəqil Teleradioşirkəti `SPACE`" (azərb.). spacetv.az. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  5. 1 2 "Haqqımızda" (azərb.). atv.az. İstifadə tarixi: 2018-03-12.
  6. Hüseyn Dinləməz. "AİLƏNİZİN "XƏZƏR"İ" (azərb.). xazar.tv. İstifadə tarixi: 2014-08-26.
  7. http://www.dalga.az/az/pages/haqqimizda
  8. http://tvreal.az/content/az/2
  9. http://24.arbtv.az/az/pages/arbmedia
  10. 1 2 Sevinc (2009-10-11). "NAXÇIVAN TV BÜTÜN AZƏRBAYCANA YAYIMLANSA..." (azərb.). musavat.com. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  11. 1 2 3 4 "Regional Yayımçılar / Azərbaycan Respublikasında fəaliyyət göstərən regional yayımçılar" (azərb.). ajb.az. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  12. "HAQQIMIZDA" (azərb.). mtv.az. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  13. 1 2 Asəf Qarayev (2013-10-04). "Haqqımızda" (azərb.). dunyatv.az. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  14. "Haqqımızda" (azərb.). regionaltv.az. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  15. "HAQQIMIZDA" (azərb.). ctv.az. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  16. "Şirkət haqqında" (azərb.). kanals.az. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  17. "Haqqımızda" (azərb.). eltv.az. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  18. http://gunesh.arbtv.az/az/pages/arbgunesh
  19. http://www.dalga.az/az/pages/haqqimizda
  20. https://www.youtube.com/watch?v=-DH8fy9cg3Q
  21. "Regional Yayımçılar / Azərbaycan Respublikasında fəaliyyət göstərən regional yayımçılar" (azərb.). ajb.az. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  22. 1 2 Teymur Həsənli (2010-08-28). "BÖLGƏ TELEKANALLARI SAHİBLƏRİNDƏN ALINIR" (azərb.). musavat.com. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  23. "Azərbaycanda regional televiziya kanalının fəaliyyəti dayandırıldı (ƏLAVƏ OLUNUB)" (azərb.). az.trend.az. 2014-02-14. İstifadə tarixi: 2014-08-12.
  24. ""Azad Azərbaycan İnternational" (ATV İnternational) açılış mərasimi keçirilib" (azərb.). xeber.azeri.net. 2009-12-24. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  25. ""ATV İnternational" televiziya kanalı "CBC" adı ilə fəaliyyətə başlayacaq" (azərb.). aztv.az. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  26. 1 2 Meydan TV (2014-04-11). ""Yurd" TV bağlandı" (azərb.). meydan.tv. İstifadə tarixi: 2014-08-12.
  27. "Şirkət haqqında" (azərb.). bbtv.az. İstifadə tarixi: 2014-08-12.
  28. "Haqqımızda" (azərb.). katv1.az. İstifadə tarixi: 2014-08-12.
  29. ""DİGİCOM" MMC" (azərb.). ntrc.gov.az. İstifadə tarixi: 2014-08-12.
  30. "Haqqımızda" (azərb.). aile.tv. İstifadə tarixi: 2014-08-12.
  31. ""Smart TV Plus"un təqdimat mərasimi keçirilib" (azərb.). https://www.facebook.com/SmartTVaz. İstifadə tarixi: 2014-08-12.
  32. "Haqqımızda" (azərb.). atvplus.az. İstifadə tarixi: 2014-08-12.

Həmçinin baxRedaktə

Xarici keçidlərRedaktə