Əsas menyunu aç

Bilderberq toplantılarının siyahısı

1954-cü ildən bəri Bilderberq klubunun dəvəti ilə yalnız bir sıra görüşlər keçirib:[1]

Tarix Otel Yer
1954 (29-31 may) Hotel de Bilderberg Niderland Osterbek, Gelderland
1955 (18-20 mart) L'Hôtellerie du Bas-Bréau Fransa Barbizon, İl-de-Frans
1955 (23-25 sentyabr) Grand Hotel Sonnenbichl Almaniya Garmiş-Partenkirxen, Bavariya
1956 (11-13 may) Hotel Store Kro Danimarka Fredensborg, Frederiksborg County
1957 (15-17 fevral) King and Prince Hotel ABŞ Sent-Simons adası, Corciya[2][3]
1957 (4-6 oktyabr) Grand Hotel Palazzo della Fonte İtaliya Fyüci, Latsio
1958 (13-15 sentyabr) Palace Hotel Böyük Britaniya Bukston, Derbişir
1959 (18-20 sentyabr) Çinar Hotel Türkiyə Yeşilköy, İstanbul
1960 (28-29 may) Palace Hotel İsveçrə Bürgenstok, Nidvalden
1961 (21-23 aprel) Manoir St-Castin Kanada Lak-Biuport, Kvebek
1962 (18-20 may) Grand Hotel Saltsjöbaden İsveç Saltsjöbaden, Stokholm County
1963 (29-31 may) Fransa Kann, PACA
1964 (20-22 mart) ABŞ Uillyamsburq, Virciniya[4]
1965 (2-4 aprel) Villa d'Este İtaliya Kernobbio, Lombardiya[5][6]
1966 (25-27 mart) Hotel Nassauer Hof Almaniya Visbaden, Hessen
1967 (31 mart - 2 aprel) Böyük Britaniya Kembric, Kembricşir
1968 (26-28 aprel) Kanada Mont Tremblant, Kvebek
1969 (9-11 may) Hotel Marienlyst Danimarka Helsingör, Helsingör Kommune
1970 (17-19 aprel) Grand Hotel Quellenhof İsveçrə Bad Ragaz, Sankt-Qallen kantonu
1971 (23-25 aprel) Woodstock Inn ABŞ Vudstok, Vermont
1972 (21-23 aprel) La Reserve du Knokke-Heist Belçika Knokke-Heist, Flandriya
1973 (11-13 may) Grand Hotel Saltsjöbaden İsveç Saltsjöbaden, Stokholm County
1974 (19-21 aprel) Chalet du Mont d'Arbois Fransa Mejev, Mejev
1975 (22-24 aprel) Golden Dolphin Resort Hotel Türkiyə Çeşme, İzmir
1976* keçirilməyib
1977 (22-24 aprel) Imperial Hotel Böyük Britaniya Torki, Devon
1978 (21-23 aprel) Chauncey Conference Center ABŞ Prinston, Nyu Cersi
1979 (27-29 aprel) Grand Hotel Sauerhof Avstriya Baden, Aşağı Avstriya
1980 (18-20 aprel) Dorint Sofitel Quellenhof Aachen Almaniya Aaxen, Şimali Reyn-Vestfaliya
1981 (15-17 may) Palace Hotel İsveçrə Bürgenstok, Nidvalden
1982 (14-16 may) Rica Park Hotel Sandefjord Norveç Sandefjord, Vestfold County
1983 (13-15 may) Château Montebello Kanada Montebello, Kvebek[7]
1984 (11-13 may) Grand Hotel Saltsjöbaden İsveç Saltsjöbaden, Stokholm County
1985 (10-12 may) Doral Arrowwood Hotel ABŞ Rye Bruk, Nyu-York
1986 (25-27 aprel) Gleneagles Hotel Böyük Britaniya Gleneagles, Auchterarder
1987 (24-26 aprel) Villa d'Este İtaliya Kernobbio, Lombardiya
1988 (3-5 iyun) Interalpen-Hotel Tyrol Avstriya Telfs, Tirol
1989 (12-14 may) Gran Hotel de La Toja İspaniya Isla de La Toja, Qalisiya
1990 (11-13 may) Harrison Conference Center ABŞ Glen Kove, Nyu-York
1991 (6-9 iyun) Hotel Badischer Hof və Schlosshotel Bühlerhöhe Almaniya BühlBaden-Baden (Baden-Vürtemberq)
1992 (21-24 may) Hotel Royal və Hotel Ermitage Fransa Evian-les-Bains, Ron-Əlp
1993 (22-25 aprel) Astir Palace Resort Yunanıstan Vouliaqmen, Attika
1994 (2-5 iyun) Kalastajatorppa Finlandiya Helsinki, Uusimaa
1995 (8-11 iyun) Palace Hotel İsveçrə Bürgenstok, Nidvalden
1996 (30 may - 2 iyun) The Kingbridge Centre Kanada Kinq Siti, Ontario
1997 (12-15 iyun) Pine Isle Resort ABŞ Lanir gölü, Corciya
1998 (14-17 may) Turnberry Hotel Böyük Britaniya Törnberi, Cənubi Erşir
1999 (3-6 iyun) Caesar Park Penha Longa Hotel Portuqaliya Sintra, Lissabon regionu
2000 (1-4 iyun) Le Château du Lac Belçika Genval, Brussels
2001 (24-27 may) Hotel Stenungsbaden İsveç Stenungsund, Västra Götaland County
2002 (30 may - 2 iyun) Westfields Marriott ABŞ Çantilli, Virciniya
2003 (15-18 may) Trianon Palace Hotel Fransa Versailles, İl-de-Frans
2004 (3-6 iyun) Grand Hotel des Iles Borromees İtaliya Stresa, Pyemont[8]
2005 (5-8 may) Seehotel Überfahrt Almaniya Rottach-Egern, Bavariya[9]
2006 (8-11 iyun) Brookstreet Hotel Kanada Kanata, Ontario[10]
2007 (31 may - 3 iyun) Ritz-Carlton Hotel[11] Türkiyə Şişli, İstanbul.
2008 (5-8 iyun) Westfields Marriott ABŞ Çantilli, Virciniya[12][13]
2009 (14-16 may) Astir Palace Resort Yunanıstan Vouliaqmen, Attika[14][15]
2010 (4-6 iyun) Dolce Hotels and Resorts İspaniya Sitges[16]
2011 (9-12 iyun) Suvretta House İsveçrə Sankt-Morits, Graubünden
2012 (31 may - 3 iyun) Westfields Marriott ABŞ Çantilli, Virciniya
2013 (8-9 iyun) The Grove Hotel Böyük Britaniya Uotford, Hertfordşir
2014 (29 may - 1 iyun) Marriott Hotel Danimarka Kopenhagen, Paytaxt regionu
2015 (11-14 iyun) Interalpen-Hotel Tyrol Avstriya Telfs, Tirol
  • 1976-cı ildə Bilderberq konfransının aprel ayında ABŞ-ın Virciniya ştatının Hot Springs şəhərindəki "The Homestead" otelində keçirilməsi planlaşdırılmışdı. Lakin şahzadə Bernardın cəlb olunduğu Lokxid skandalı səbəbindən ləğv edilmişdir.

İstinadlarRedaktə

  1. "Conferences". Official Bilderberg website.
  2. "VIEWS EXCHANGED ON NATO POLICIES; Informal Session in Georgia, First in U.S., Is Forum for Leaders of Nations". AP. The New York Times. February 16, 1957. http://query.nytimes.com/gst/abstract.html?res=9C04E5DB113BE433A25755C1A9649C946692D6CF.
  3. "WORLD DISCUSSIONS END; European-U.S. Group Asks Greater Western Unity". The New York Times. February 19, 1957. http://select.nytimes.com/gst/abstract.html?res=F00D1FF93D54177B93CBA81789D85F438585F9.
  4. "Talks on World Affairs Are Closed in Williamsburg". AP. The New York Times. March 23, 1964. http://query.nytimes.com/gst/abstract.html?res=9800E4DA133FEE32A25750C2A9659C946591D6CF.
  5. "80 Western Leaders End Parley on Ways to Peace". The New York Times. April 5, 1965. http://query.nytimes.com/gst/abstract.html?res=9803EFDE1F38E13ABC4D53DFB266838E679EDE.
  6. "Cooperation Stressed". The New York Times. April 5, 1965. http://select.nytimes.com/gst/abstract.html?res=F10717FC345C147A93C7A9178FD85F418685F9.
  7. High-security fences surround resort town in preparation for summit, Edmonton Journal, August 18, 2007. Retrieved August 19, 2007.
  8. Cowell, Alan; Halbfinger, David M. (July 11, 2004). "The Nation: Conspiracy Theorists Unite; A Secret Conference Thought to Rule the World". The New York Times. http://www.nytimes.com/2004/07/11/weekinreview/nation-conspiracy-theorists-unite-secret-conference-thought-rule-world.html.
  9. "Asia Times Online :: Asian News, Business and Economy.".
  10. Panetta, Alexander (2006). "Secretive Bilderbergers meet". www.thestar.com (Toronto Star Newspapers Limited). http://www.thestar.com/NASApp/cs/ContentServer?pagename=thestar/Layout/Article_Type1&c=Article&cid=1149803410449&call_pageid=968332188774&col=968350116467. İstifadə tarixi: 2006-06-12.
  11. What was discussed at Bilderberg?, Turkish Daily News, June 5, 2007. Retrieved August 18, 2007.
  12. "Bilderberg Announces 2008 Conference". BusinessWire (2008).
  13. "Balkenende to Meet Bush in Washington". NIS News Bulletin (2008).
  14. "Demonstrations against the secret meeting of the Bilderbergs in "Aster Palace" hotel". GRReported. 17 May 2009. http://www.grreporter.info/en/node/774.
  15. "Charlie Skelton's Bilderberg files". The Guardian (London). May 15, 2009. http://www.guardian.co.uk/world/series/charlie-skeltons-bilderberg-files. İstifadə tarixi: 2009-05-15.
  16. Skelton, Charlie (June 2, 2010). "Bilderberg 2010: Plutocracy with palm trees". The Guardian (London). http://www.guardian.co.uk/world/blog/2010/jun/02/charlie-skelton-bilderberg-spain.

Xarici keçidlərRedaktə