Kəpəz PFK-nın baş məşqçilərinin siyahısı

Aşağıda "Kəpəz" Peşəkar Futbol Klubunun baş məşqçilərinin və onların əsas nailiyyətlərinin siyahısı təqdim edilmişdir.[Qeyd 1][Qeyd 2] Klubun hal-hazırkı baş məşqçisi 2023-cü ildə Azər Məmmədovu əvəzləmiş Adil Şükürovdur.

1959-cu ildə "Tekstilşik" (Toxucu) adı ilə yaranan komandanın ilk baş məşqçisi, bakılı, "Neftyanik"in sabiq müdafiəçisi Valentin Xlıstov olub. SSRİ dövründə komandanın ən uğurlu baş məşqçisi Vladimir Şuvalov hesab olunur. Məhz onun rəhbərliyi altında komanda 1965-ci ildə İkinci liqanın qalibi olaraq Birinci liqaya, 1967-ci ildə isə Birinci liqanın qalibi olaraq Yüksək liqaya vəsiqə qazanmışdır.

Müstəqillik dövründə "Kəpəz"in ilk baş məşqçisi, klubun keçmiş hücumçusu Şahmir Hüseynov olub. "Kəpəz" ən böyük uğurlarını 1993-2003-cü illərdə klubun baş məşqçisi olmuş Mehman Allahverdiyevin rəhbərliyi altında qazanıb. Gəncə təmsilçisi bu dönəmdə 3 dəfə Azərbaycan çempionatının, 4 dəfə isə Azərbaycan Kubokunun qalibi olub.

Baş məşqçilərin siyahısı

redaktə
Foto Baş məşqçi Vətəndaşlıq Başlama tarixi Bitmə tarixi Nailiyyətləri İstinad
  Valentin Xlıstov   SSRİ 1959 1960 [1][2][3]
  İsay Abramaşvili   SSRİ
1962
[4]
  Sabir Məmmədov   SSRİ
1963
[5][6]
  İsay Abramaşvili   SSRİ
1964
[7]
  Vladimir Şuvalov   SSRİ
1965
Futbol üzrə SSRİ ikinci liqası [8]
  Əli Əbilzadə   SSRİ
1966
[9][10]
  Vladimir Şuvalov   SSRİ
1967
Futbol üzrə SSRİ birinci liqası [11][12]
  Viktor Çistoxvalov   SSRİ
1968
[13][14]
  Aleksandr Timakov   SSRİ 1969 1970 [15][16][17]
  İqor Zöhrabbəyov   SSRİ
1970
[18]
  Hamlet Zeynalov   SSRİ 1971 1972 [19][20]
  Vaqif Abbasov   SSRİ
1974
[21]
  Müzəffər Qasımov   SSRİ 1976 1977 [22][23]
  Vladimir Şuvalov   SSRİ 1978 1979 [24][25]
  Qabil Qoşqarov   SSRİ
1979
[25]
  Anatoli Pivnenko   SSRİ
1983
[26]
  Müzəffər Qasımov   SSRİ
1984
[27]
  Zahid Hüseynov   SSRİ
1985
[28]
  Sergey Kramarenko   SSRİ 1986 1987 [29][30]
  Şamil Heydərov   SSRİ
1988
[31]
  Yusif Məhərrəmov   SSRİ
1989
[32]
  Müzəffər Qasımov   SSRİ
1989
[32]
  Yusif Məhərrəmov   SSRİ
1990
[33]
  Zahid Hüseynov   SSRİ 1990 1991 [34][35]
  Şahmir Hüseynov   Azərbaycan
1992
[36]
  Mübariz Zeynalov   Azərbaycan
1993
[36]
  Mehman Allahverdiyev   Azərbaycan 1993 2003 3 Azərbaycan Premyer Liqası
4 Azərbaycan Kuboku
[36]
  Fuad İsmayılov   Azərbaycan
2003
[36]
  Arzu Mirzəyev   Azərbaycan 2003 2004 [36]
  Fuad İsmayılov   Azərbaycan
2004
[36]
  Şahin Diniyev   Azərbaycan 2004 2005 [36]
  Fuad İsmayılov   Azərbaycan
2006
[36]
  Fuad İsmayılov   Azərbaycan 2009 2011 Azərbaycan Birinci Liqası [37][38]
  Mehman Allahverdiyev   Azərbaycan
2011
[36]
  Mirbağır İsayev   Azərbaycan
2011
[36][39]
  Fuad İsmayılov   Azərbaycan 2011 2012 [36][39]
  Mahmud Qurbanov   Azərbaycan 2012 2013 [36]
  Vidadi Rzayev   Azərbaycan 2013 2015 [40][41]
  Şahin Diniyev   Azərbaycan 2015 2017 [36]
  Yunis Hüseynov   Azərbaycan 2017 2018 [36]
  Etibar İbrahimov   Azərbaycan 2018 2019 [42][43]
  Yaşar Vahabzadə   Azərbaycan 2019 2022 [44]
  Tərlan Əhmədov   Azərbaycan 2022 2023 [45]
  Azər Məmmədov   Azərbaycan
2023
[46]
  Adil Şükürov   Azərbaycan 2023 h.h. [47]

Həmçinin bax

redaktə

Qeydlər

redaktə
  1. 1961, 1973, 1975, 1980, 1981 və 1982-ci illərdə komandaya kimin baş məşqçilik etməsi barədə hər hansı mənbə tapılmadığından, həmin illər siyahıda qeyd olunmayıb.
  2. 2002-2003 mövsümündə əksər klublar ilə Azərbaycan Futbol Federasiyaları Assosiasiyası arasında münaqişə olduğundan, çempionat baş tutmayıb. 2006-2007, 2007-2008 və 2008-2009 mövsümlərində "Kəpəz" fəaliyyət göstərməyib.

İstinadlar

redaktə
  1. ""Tekstilşik" Kirovabad — 1959". sportline.az. 2017-09-13 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-17.
  2. ""Ağlıma da gətirməzdim ki, o, prezident olar"". qafqazinfo.az. 2022-12-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-17.
  3. "Yaşar Babayev". neftchi.az. 2022-12-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-17.
  4. "Кубки Кубок СССР 1962 31 июля 1962 Знамя Труда (Орехово-Зуево) - Динамо (Кировабад) 1:0 1/4". fc-dynamo.ru. 2022-12-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-17.
  5. "Кубки Кубок СССР 1963 25 мая 1963 Лучафэрул (Тирасполь) - Динамо (Кировабад) 2:0". fc-dynamo.ru. 2022-12-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-17.
  6. "Мамедов Сабир Юнисович - ФУТБОЛЬНАЯ ДЕЯТЕЛЬНОСТЬ". footballfacts.ru. 2022-12-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-18.
  7. "Кубки Кубок СССР 1964 6 мая 1964 Динамо old (Ставрополь) - Динамо (Кировабад) 2:1 1/512 РСФСР-4 1/4". fc-dynamo.ru. 2022-12-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-17.
  8. "Кубки Кубок СССР 1965-1966 24 апреля 1965 Лори (Кировакан) - Динамо (Кировабад) 3:0". fc-dynamo.ru. 2020-07-01 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-17.
  9. "Кубки Кубок СССР 1965-1966 26 августа 1966 Кайрат (Алма-Ата) - Динамо (Кировабад) 2:1 1/8". fc-dynamo.ru. 2021-07-24 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-17.
  10. "Ростсельмаш Ростов на Дону-Динамо Кировабад 1966". favoritmarket.ru. 2023-07-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-17.
  11. "Кубки Кубок СССР 1966-1967 26 марта 1967 Динамо (Кировабад) - Торпедо (Томск) 2:0 1/64". fc-dynamo.ru. 2022-12-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-17.
  12. "Динамо Кировабад - Шахтёр Караганда, 30.10.1967". favoritmarket.ru. 2023-07-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-17.
  13. "Кубки Кубок СССР 1967-1968 27 июня 1968 СКА (Киев) - Динамо (Кировабад) 1:0 1/16". fc-dynamo.ru. 2022-12-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-17.
  14. "Динамо Киев - Динамо Кировабад. 05.09.1968". favoritmarket.ru. 2023-07-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-17.
  15. "Кубки Кубок СССР 1969 23 марта 1969 Даугава-РЭЗ (Рига) - Динамо (Кировабад) +:- неявка 1/64 Подгруппа-4 1/2". fc-dynamo.ru. 2020-07-13 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-17.
  16. "Даугава Рига - Динамо Кировабад- 1969". favoritmarket.ru. 2023-07-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-17.
  17. "Кубки Кубок СССР 1970 4 апреля 1970 Динамо (Батуми) - Динамо (Кировабад) 2:0 1/128 Зона-2 1/4 (доп. матч)". fc-dynamo.ru. 2022-12-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-17.
  18. "Программа. Шинник Ярославль - Динамо Кировабад. 1970 год". favoritmarket.ru. 2023-07-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-17.
  19. "Программа. СТРОИТЕЛЬ Уфа – ДИНАМО Кировабад 27.09.1971". favoritmarket.ru. 2023-07-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-17.
  20. "Программа. Спартак Кострома - Динамо Кировабад 1972". favoritmarket.ru. 2023-07-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-17.
  21. "Аббасов Вагиф Микаэлович - ФУТБОЛЬНАЯ ДЕЯТЕЛЬНОСТЬ". footballfacts.ru. 2022-12-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-18.
  22. "Futbolumuzun Maşallahı". hafta.az. 2022-12-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-18.
  23. "Программа. Сокол Саратов - Прогресс Кировабад - 1977 год. (14.06.77.)". favoritmarket.ru. 2022-12-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-18.
  24. "Программа. СТРОИТЕЛЬ Уфа – ПРОГРЕСС Кировабад 10.05.1978". favoritmarket.ru. 2022-12-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-18.
  25. 1 2 "Программа. «Гастелло» Уфа – ПРОГРЕСС Кировабад 28.04.1979" (PDF). wildstat.ru. 2016-04-11 tarixində arxivləşdirilib (PDF). İstifadə tarixi: 2022-12-18.
  26. "Пивненко Анатолий Петрович - ФУТБОЛЬНАЯ ДЕЯТЕЛЬНОСТЬ". footballfacts.ru. 2022-12-18 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-18.
  27. "Касумов (Гасымов) Музаффар Мадатович". footballfacts.ru. 2022-12-18 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-18.
  28. "Azərbaycanın ilk derbisi... 31 il əvvəl "Avtomobilçi" - "Kəpəz" oyununda nələr yaşanmışdı?". sportal.az. 2022-12-18 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-18.
  29. "Кяпаз Кировобад - Торпедо Кутаиси - 1986 г. Кубок СССР". favoritmarket.com. 2022-12-18 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-18.
  30. "Крамаренко Сергей Сергеевич - ФУТБОЛЬНАЯ ДЕЯТЕЛЬНОСТЬ". footballfacts.ru. 2022-12-18 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-18.
  31. "Программа. СОКОЛ Саратов – КЯПАЗ Кировабад 12.06.1988". favoritmarket.ru. 2022-12-18 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-17.
  32. 1 2 "Состав команды «Кяпаз» Гянджа в сезоне 1989". footballfacts.ru. 2023-07-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-18.
  33. "Программа. ДИНАМО Брянск - КЯПАЗ Гянджа 20.04.1990". favoritmarket.ru. 2023-07-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-18.
  34. "Программа. Волгарь(Астрахань) - Кяпаз(Гянджа) - 12.10.1990". favoritmarket.ru. 2022-12-18 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-18.
  35. "Программа. КИМ(Витебск) - Динамо(Гянджа) - 1991 - 09.05.1991". favoritmarket.ru. 2022-12-18 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-18.
  36. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 "Peşəkar Futbol Liqası (arxiv)". pfl.az. 2022-12-18 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-18.
  37. "Gəncə futbola qayıdır". qarabagh.com. 2022-12-18 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-19.
  38. "Gəncə`də şok qərar: Fuad İsmayılovu Mehman Allahverdiyev əvəzlədi". azerisport.com. 2022-12-18 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-19.
  39. 1 2 "Fuad İsmayılov yenidən "Kəpəz"in sükanı arxasına keçdi". trend.az. 2022-12-18 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-19.
  40. "Vidadi Rzayev Kəpəzə baş məşqçi təyin olundu". azerisport.com. 2022-12-19 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-19.
  41. "Vidadi Rzayev "Kəpəz"dən gedir? Çalışdırıcı saytımıza danışdı". sportarena.az. 2023-07-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-19.
  42. "Etibar İbrahimov "Kəpəz"in baş məşqçisi oldu". yenigence.com. 2022-12-19 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-19.
  43. ""Kəpəz"dən ayrılan Etibar İbrahimov ölkə xaricinə yollana bilər". football-plus.az. 2022-12-19 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-19.
  44. "Yaşar Vahabzadə istefaya göndərildi". sportline.az. 2022-12-19 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-19.
  45. "Tərlan Əhmədov "Kəpəz"in yeni baş məşqçisi oldu". azvision.az. 2022-12-19 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-12-19.
  46. ""Kəpəz" Azər Məmmədovla müqavilə imzaladı". qol.az. 2023-07-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2023-06-12.
  47. ""Kəpəz" yeni baş məşqçisinin adını rəsmən AÇIQLADI". oxu.az. 2023-11-13 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2023-11-13.