Müqəddəs Roma imperatorlarının siyahısı

Müqəddəs Roma imperatorlarının siyahısı — Roma imperiyasının imperatorları.

Otto sülaləsiRedaktə

# Şəkli İmperatorun adı Kral İmperator Hakimiyyətinin sonu Möhrü Qeydlər
1. I. Otto 7 avqust 936 2 fevral 962 7 may 973 | 961-ci ildə Müqəddəs Roma İmperatoru olaraq taxta çıxmışdır.
2. II. Otto 26 may 961 25 dekabr 967 7 dekabr 983   I Ottonun oğlu;
3. III Otto 25 dekabr 983 21 may 996 21 yanvar 1002 II Ottonu oğlu
4. II. Henrix 7 iyun 1002 26 aprel 1014 13 iyul 1024 | I Henrixin nəvəsi .

Salyer sülaləsiRedaktə

# Şəkil İmperatorun adı Kral İmperator Hakimiyyətinin sonu Möhrü Qeydlər
5. II. Konrad 8 sentyabr 1024 26 mart 1027 4 iyun 1039   I. Ottonun nəticəsi (nəvəsinin nəvəsi)
6. III. Henrix 14 aprel 1028 25 dekabr 1046 5 oktyabr 1056 II. Konradın oğlu
7. IV. Henrix 17 iyul 1054 21 mart 1084 31 dekabr 1105 III. Henrixin oğlu
8. V. Henrix 6 yanvar 1099 13 aprel 1111 23 may 1125 IV. Henrixin oğlu

Supplinburger sülaləsiRedaktə

# Şəkil İmperatorun adı Kral İmperator Hakimiyyətinin sonu Möhrü Qeydlər
9. III. Lothar 30 avqust 1125 4 iyun 1133 4 dekabr 1137  

Hohenştaufen SülaləsiRedaktə

# Şəkil İmperatorun adı Kral İmperator Hakimiyyətinin sonu Möhrü Qeydlər
10. I. Fredrix 4 mart 1152 18 iyun 1155 10 iyun 1190 III. Konradın qardaşı oğlu
11. VI. Henrix 15 avqust 1169 14 aprel 1191 28 sentyabr 1197 I. Fredrixin oğlu

Velf sülaləsiRedaktə

# Şəkil İmperatorun adı Kral İmperator Hakimiyyətinin sonu Möhrü Qeydlər
12. IV. Otto 29 mart 1198 4 oktyabr 1209 5 iyul 1215 II. Fredrix ilə aralarında hakimiyyət uğrunda mübarizə olmuşdur.


Hohenştaufen SülaləsiRedaktə

# Şəkil İmperatorun adı Kral İmperator Hakimiyyətinin sonu Möhrü Qeydlər
13. II. Fredrix 5 dekabr 1212 22 noyabr 1220 26 dekabr 1250 VI. Henrixin oğlu

Luksemburq sülaləsiRedaktə

# Şəkil İmperatorun adı Kral İmperator Hakimiyyətinin sonu Möhrü Qeydlər
14. VII. Henrix 27 noyabr 1308 13 iyun 1311 24 avqust 1313  

Vitelsbax sülaləsiRedaktə

# Şəkil İmperatorun adı Kral İmperator Hakimiyyətinin sonu Möhrü Qeydlər
15. IV. Lüdviq 20 oktyabr 1314 17 yanvar 1328 11 oktyabr 1347 I. Rudolfun nəvəsi

Luksemburq sülaləsinin bərpa edilməsiRedaktə

# Şəkil İmperatorun adı Kral İmperator Hakimiyyətinin sonu Möhrü Qeydlər
16. IV. Karl 11 iyul 1346 5 aprel 1355 29 noyabr 1378 VII. Henrixin oğlu
17. Sigismund 20 sentyabr 1410 3 may 1433 9 dekabr 1437 IV. Karlın oğlu

Habsburqlar sülaləsiRedaktə

# Şəkil İmperatorun adı Kral İmperator Hakimiyyətinin sonu Möhrü Qeydlər
18. III. Fredrix 2 fevral 1440 16 mart 1452 19 avqust 1493
19. I. Maximilian 16 fevral 1486 4 fevral 1508 12 yanvar 1519 III. Friedrich'in oğlu
20. V. Karl 28 iyun 1519 24 fevral 1530 21 sentyabr 1556 I. Maximilianın nəvəsi
21. I. Ferdinand 5 yanvar 1531 14 mart 1558 25 iyul 1564 I. Maximilianın nəvəsi
22. II. Maximilian 22 noyabr 1562 25 iyul 1564 12 oktyabr 1576 I. Ferdinandın oğlu
23. II. Rudolf 27 oktyabr 1575 2 noyabr 1576 20 yanvar 1612 II. Maximilianın oğlu
24. Matthias 13 iyun 1612 13 iyun 1612 20 mart 1619 II. Maximilianın oğlu
25. II. Ferdinand 28 avqust 1618 20 mart 1619 15 fevral 1637 I. Ferdinandın nəvəsi
26. III. Ferdinand 22 dekabr 1636 15 fevral 1637 2 aprel 1657 II. Ferdinandın oğlu
27. I. Leopold 18 iyul 1658 18 iyul 1658 5 may 1705 III. Ferdinandın oğlu
28. I. Yozef I. Leopoldın oğlu
29. VI. Karl 27 oktyabr 1711 27 oktyabr 1711 20 oktyabr 1740 I. Leopoldın oğlu

Vitelsbax sülaləsiRedaktə

# Şəkil İmperatorun adı Kral İmperator Hakimiyyətinin sonu Möhrü Qeydlər
30. VII. Karl 14 yanvar 1742 14 yanvar 1742 20 yanvar 1745 Maria Amalianın əri

Lorreyn sülaləsiRedaktə

# Şəkil İmperatorun adı Kral İmperator Hakimiyyətinin sonu Möhrü Qeydlər
31. I. Franz 13 sentyabr 1745 13 sentyabr 1745 18 avqust 1765 Maria Terezanın əri

Habsburq - Lorreyn sülaləsiRedaktə

# Şəkil İmperatorun adı Kral İmperator Hakimiyyətinin sonu Möhrü Qeydlər
32. II. Joseph 27 mart 1764 18 avqust 1765 20 fevral 1790 I. Frans və Maria Terezanın oğlu
33. II. Leopold 30 sentyabr 1790 30 sentyabr 1790 1 mart 1792 I. Frans və Maria Terezanın oğlu
34. II Frans 7 iyun 1792 7 iyun 1792 6 avqust 1806 II. Leopoldun oğlu və sonuncu imperator.