Ən yaxşı ali məktəblərin siyahısı (THE–QS, 2004)

Bu siyahıda 2004-cü ilin "Times Higher Education–QS World University Rankings" siyahısında olan dünyanın ən nüfuzlu 200 ali məktəbi göstərilib.

Top 200[1]Redaktə

Yer Ali məktəb Ölkə
1 Harvard Universiteti   ABŞ
2 Berkli Kaliforniya Universiteti   ABŞ
3 Massaçusets Texnologiya İnstitutu   ABŞ
4 Kaliforniya Texnologiya İnstitutu   ABŞ
5 Oksford Universiteti   Böyük Britaniya
6 Kembric Universiteti   Böyük Britaniya
7 Stenford Universiteti   ABŞ
8 Yel Universiteti   ABŞ
9 Prinston Universiteti   ABŞ
10 İsveçrə Federal Texnologiya İnstitutu   İsveçrə
11 London İqtisadiyyat və Siyasi Elmlər Məktəbi   Böyük Britaniya
12 Tokio Universiteti   Yaponiya
13 Çikaqo Universiteti   ABŞ
14 London İmperial Kolleci   Böyük Britaniya
15 Ostin Texas Universiteti   ABŞ
16 Avstraliya Milli Universiteti   Avstraliya
17 Pekin Universiteti   ÇXR
18 Sinqapur Milli Universiteti   Sinqapur
19 Kolumbiya Universiteti   ABŞ
20 San-Fransisko Kaliforniya Universiteti   ABŞ
21 MakGill Universiteti   Kanada
22 Melburn Universiteti   Avstraliya
23 Kornel Universiteti   ABŞ
24 San-Diyeqo Kaliforniya Universiteti   ABŞ
25 Con Hopkins Universiteti   ABŞ
26 Los-Anceles Kaliforniya Universiteti   ABŞ
27 Fransa Politexnik Məktəbi   Fransa
28 Pensilvaniya Universiteti   ABŞ
29 Kyoto Universiteti   Yaponiya
30 Paris Ali Normal Məktəbi   Fransa
31 Miçiqan Universiteti   ABŞ
32 Lozanna Federal Politexnik Məktəbi   İsveçrə
33 Monaş Universiteti   Avstraliya
34 London Universitet Kolleci   Böyük Britaniya
35 Urbana-Şampeyn İllinoys Universiteti   ABŞ
36 Yeni Cənubi Uels Universiteti   Avstraliya
37 Toronto Universiteti   Kanada
38 Karnegi Mellon Universiteti   ABŞ
39 Honkonq Universiteti   Honkonq
40 Sidney Universiteti   Avstraliya
41 Hindistan Texnologiya İnstitutu   Hindistan
42 Honkonq Elm və Texnologiya Universiteti   Honkonq
43 Mançester Universiteti   Böyük Britaniya
44 Şərq və Afrika Tədqiqatları Məktəbi   Böyük Britaniya
45 Massaçusets Universiteti   ABŞ
46 Britaniya Kolumbiyası Universiteti   Kanada
47 Heydelberq Universiteti   Almaniya
48 Edinburq Universiteti   Böyük Britaniya
49 Kvinslend Universiteti   Avstraliya
50 Nanyanq Universiteti   Sinqapur
51 Tokio Texnologiya İnstitutu   Yaponiya
52 Dyuk Universiteti   ABŞ
53 Louvain Universiteti   Belçika
54 Brüssel Azad Universiteti   Belçika
55 RMIT Universiteti   Avstraliya
56 Adelaida Universiteti   Avstraliya
57 Paris 06 – Piyer və Mariya Küri Universiteti   Fransa
58 Sussex Universiteti   Böyük Britaniya
59 Perdyu Universiteti   ABŞ
60 Berlin Texniki Universiteti   Almaniya
61 Braun Universiteti   ABŞ
62 Tsinxua Universiteti   ÇXR
63 Kopenhagen Universiteti   Danimarka
64 Rotterdam Erasmus Universiteti   Niderland
65 Corciya Texnologiya İnstitutu   ABŞ
66 Viskonsin Universiteti   ABŞ
67 Oklənd Universiteti   Yeni Zelandiya
68 Makkuori Universiteti   Avstraliya
69 Osaka Universiteti   Yaponiya
70 Sent-Endryus Universiteti   Böyük Britaniya
71 Paris Universiteti   Fransa
72 Santa-Barbara Kaliforniya Universiteti   ABŞ
73 Şimal-Qərb Universiteti   ABŞ
74 Vaşinqton Universiteti   ABŞ
75 Boston Universiteti   ABŞ
76 Kurtin Universiteti   Avstraliya
77 Vyana Texniki Universiteti   Avstriya
78 Delft Texnologiya Universiteti   Niderland
79 Nyu-York Universiteti   ABŞ
80 Uorvik Universiteti   Böyük Britaniya
81 Yeşiva Universiteti   ABŞ
82 Minnesota Universiteti   ABŞ
83 Eyndhoven Texnologiya Universiteti   Niderland
84 Honkonq Çin Universiteti   Honkonq
85 Göttingen Universiteti   Almaniya
86 Roçester Universiteti   ABŞ
87 Dublin Triniti Kolleci   İrlandiya
88 Keyza Qərbi Ehtiyat Universiteti   ABŞ
89 Malaya Universiteti   Malayziya
90 Alabama Universiteti   ABŞ
91 Bristol Universiteti   Böyük Britaniya
92 Moskva Dövlət Universiteti   Rusiya
93 Qüds Yəhudi Universiteti   İsrail
94 Vyana Universiteti   Avstriya
95 Münhen Texniki Universiteti   Almaniya
96 Qərbi Avstraliya Universiteti   Avstraliya
97 London Kral Kolleci   Böyük Britaniya
98 Amsterdam Universiteti   Niderland
99 Münhen Lüdviq-Maksimilian Universiteti   Almaniya
100 London Kraliça Meri Universiteti   Böyük Britaniya
101 Oslo Universiteti   Norveç
102 Tayvan Milli Universiteti   Çin Respublikası
103 Bat Universiteti   Böyük Britaniya
104 Tafts Universiteti   ABŞ
105 Texas A&M Universiteti   ABŞ
106 Ayova Universiteti   ABŞ
107 Kolorado Universiteti   ABŞ
108 Massey Universiteti   Yeni Zelandiya
109 Sent-Luis Vaşinqton Universiteti   ABŞ
110 Çalmers Texnologiya Universiteti   İsveç
111 Malayziya Elm Universiteti   Malayziya
112 Qlazqo Universiteti   Böyük Britaniya
113 Sidney Technologiya Universiteti   Avstraliya
114 Otaqo Universiteti   Yeni Zelandiya
115 Brandeys Universiteti   ABŞ
116 Miçiqan Ştat Universiteti   ABŞ
117 Çapel-Hill Şimali Karolina Universiteti   ABŞ
118 Virciniya Universiteti   ABŞ
119 Seul Milli Universiteti   Cənubi Koreya
120 Utrext Universiteti   Niderland
121 Paris 11 – Paris Cənub Universiteti   Fransa
122 Kral Texnologiya İnstitutu   İsveç
123 Maastrixt Universiteti   Niderland
124 Stutqart Universiteti   Almaniya
125 Berlin Humboldt Universiteti   Almaniya
126 Birmingem Universiteti   Böyük Britaniya
127 Orhus Universiteti   Danimarka
128 Durham Universiteti   Böyük Britaniya
129 Helsinki Universiteti   Finlandiya
130 Pensilvaniya Ştat Universiteti   ABŞ
131 Leyden Universiteti   Niderland
132 Strasburq Universiteti   Fransa
133 Lids Universiteti   Böyük Britaniya
134 Merilend Universiteti   ABŞ
135 Bonn Universiteti   Almaniya
136 Stoni Bruk Universiteti   ABŞ
137 York Universiteti   Böyük Britaniya
138 Dartmut Kolleci   ABŞ
139 Stokholm Universiteti   İsveç
140 Uppsala Universiteti   İsveç
141 Yutah Universiteti   ABŞ
142 La Trobe Universiteti   Avstraliya
143 Vaterloo Universiteti   Kanada
144 Tuluza Universiteti   Fransa
145 Danimarka Texniki Universiteti   Danimarka
146 Rays Universiteti   ABŞ
147 Hamburq Universiteti   Almaniya
148 MakMaster Universiteti   Kanada
149 Kiel Universiteti   Almaniya
150 Şeffild Universiteti   Böyük Britaniya
151 Liverpul Universiteti   Böyük Britaniya
152 Karlsrue Texniki İnstitutu   Almaniya
153 Tohoku Universiteti   Yaponiya
154 Çin Elm və Texnologiya Universiteti   ÇXR
155 Monpelye 1 Universiteti   Fransa
156 Vanderbilt Universiteti   ABŞ
157 Frankfurt Göte Universiteti   Almaniya
158 Texnion - İsrail Texnoloji İnstitutu   İsrail
159 Madrid Muxtar Universiteti   İspaniya
160 Koreya Qabaqcıl Elmlər və Texnologiyalar İnstitutu   Cənubi Koreya
161 Tasmaniya Universiteti   Avstraliya
162 Roma Sapienza Universiteti   İtaliya
163 Pohanq Elm və Texnologiya Universiteti   Cənubi Koreya
164 İnsbruk Universiteti   Avstriya
165 Corctaun Universiteti   ABŞ
166 Alberta Universiteti   Kanada
167 Naqoya Universiteti   Yaponiya
168 Dandi Universiteti   Böyük Britaniya
169 Vürzburq Universiteti   Almaniya
170 Nottingem Universiteti   Böyük Britaniya
171 Lund Universiteti   İsveç
172 Darmştadt Texniki Universiteti   Almaniya
173 Emori Universiteti   ABŞ
174 İndiana Universiteti   ABŞ
175 Santa-Kruz Kaliforniya   ABŞ
176 Helsinki Texnologiya Universiteti   Finlandiya
177 Monreal Universiteti   Kanada
178 Frayburq Universiteti   Almaniya
179 Nyukasl Universiteti   Böyük Britaniya
180 Cənubi Kaliforniya Universiteti   ABŞ
181 Lankaster Universiteti   Böyük Britaniya
182 Deyvis Kaliforniya Universiteti   ABŞ
183 Arizona Universiteti   ABŞ
184 RWTH Aaxen   Almaniya
185 Belfast Kvins Universiteti   Böyük Britaniya
186 Bolonya Universiteti   İtaliya
187 Norveç Elm və Texnologiya Universiteti   Norveç
188 Tuleyn Universiteti   ABŞ
189 Lester Universiteti   Böyük Britaniya
190 Rutgers Universiteti   ABŞ
191 Neymegen Universiteti   Niderland
192 Nanjing Universiteti   ÇXR
193 Sauthempton Universiteti   Böyük Britaniya
194 Aberdin Universiteti   Böyük Britaniya
195 Meksika Milli Muxtar Universiteti   Meksika
196 Fudan Universiteti   ÇXR
197 Bremen Universiteti   Almaniya
198 Honkonq Şəhər Universiteti   Honkonq
199 Virciniya Politexnik Universiteti   ABŞ
200 Rensseler Politexnik İnstitutu   ABŞ

Regional reytinqlər (top 10)Redaktə

Asiya və AvstraliyaRedaktə

Yer Yer
(dünya üzrə)
Ali məktəb Ölkə
1 12 Tokio Universiteti   Yaponiya
2 16 Avstraliya Milli Universiteti   Avstraliya
3 17 Pekin Universiteti   ÇXR
4 18 Sinqapur Milli Universiteti   Sinqapur
5 22 Melburn Universiteti   Avstraliya
6 29 Kyoto Universiteti   Yaponiya
7 33 Monaş Universiteti   Avstraliya
8 36 Yeni Cənubi Uels Universiteti   Avstraliya
9 39 Honkonq Universiteti   Honkonq
10 40 Sidney Universiteti   Avstraliya

AvropaRedaktə

Yer Yer
(dünya üzrə)
Ali məktəb Ölkə
1 5 Oksford Universiteti   Böyük Britaniya
2 6 Kembric Universiteti   Böyük Britaniya
3 10 İsveçrə Federal Texnologiya İnstitutu   İsveçrə
4 11 London İqtisadiyyat və Siyasi Elmlər Məktəbi   Böyük Britaniya
5 14 London İmperial Kolleci   Böyük Britaniya
6 27 Fransa Politexnik Məktəbi   Fransa
7 30 Paris Ali Normal Məktəbi   Fransa
8 32 Lozanna Federal Politexnik Məktəbi   İsveçrə
9 34 London Universitet Kolleci   Böyük Britaniya
10 43 Mançester Universiteti   Böyük Britaniya

Şimali AmerikaaRedaktə

Yer Yer
(dünya üzrə)
Ali məktəb Ölkə
1 1 Harvard Universiteti   ABŞ
2 2 Berkli Kaliforniya Universiteti   ABŞ
3 3 Massaçusets Texnologiya İnstitutu   ABŞ
4 4 Kaliforniya Texnologiya İnstitutu   ABŞ
5 7 Stenford Universiteti   ABŞ
6 8 Yel Universiteti   ABŞ
7 9 Prinston Universiteti   ABŞ
8 13 Çikaqo Universiteti   ABŞ
9 15 Ostin Texas Universiteti   ABŞ
10 19 Kolumbiya Universiteti   ABŞ

İstinadlarRedaktə

  1. timeshighereducation.co.uk