Azərbaycan Respublikasının xalq rəssamlarının siyahısı

“Xalq rəssamı” fəxri adının döş nişanı

1992Redaktə

  1. Nadir Sadıq oğlu Qasımov — 04.03.1992[1]
  2. Davud Mehdi oğlu Kazımov — 04.03.1992[1]
  3. Rafiq Mahmud oğlu Mehdiyev — 04.03.1992[1]
  4. Güllü Hacı qızı Mustafayeva — 04.03.1992[1]
  5. Oqtay Seyidhüseyn oğlu Sadıqzadə — 04.03.1992[1]
  6. Elcan Seyfulla oğlu Şamilov — 04.03.1992[1]
  7. Oqtay Yusif oğlu Şıxəliyev — 04.03.1992[1]
  8. Kamil Əliabbas oğlu Xanlarov — 04.03.1992[1]

2000Redaktə

  1. Ağabəyov Mais Əlişir oğlu — 18.12.2000[2]
  2. Hüseynov Məmmədağa Hüseynağa oğlu — 18.12.2000[2]
  3. İsmayılov Rafiz Rza oğlu — 18.12.2000[2]

2002Redaktə

  1. Ələkbərov Kamal Camal oğlu — 30.05.2002[3]
  2. Əliyev Hüseynqulu Əli oğlu — 30.05.2002[3]
  3. Hacıyev Altay Əmir oğlu — 30.05.2002[3]
  4. Xəlilov Fərhad Qurban oğlu — 30.05.2002[3]
  5. Nəcəfov Fazil İmamverdi oğlu — 30.05.2002[3]
  6. Qasımov Cabbar Ağadadaş oğlu — 30.05.2002[3]
  7. Mehdiyev Ağa Cəfər oğlu — 30.05.2002[3]
  8. Müfidzadə Cəmil Miryusif oğlu — 30.05.2002[3]
  9. Rüstəmov Cahangir Mahmud oğlu — 30.05.2002[3]
  10. Salayev Fuad Məmmədəmin oğlu — 30.05.2002[3]

2005Redaktə

  1. Cəlil Qafar oğlu Hüseynov — 28.12.2005[4]
  2. Natiq Kamal oğlu Əliyev — 28.12.2005[5]

2006Redaktə

  1. Ağababayev Tofiq Məmmədəli oğlu — 29.12.2006[6]
  2. Bəykişiyev Nazim Zöhrab oğlu — 29.12.2006[6]
  3. Əhmədov Xanlar Əhməd oğlu — 29.12.2006[6]
  4. Hüseynov Arif Şahbaz oğlu — 29.12.2006[6]
  5. İbrahimov Ağali Müsəllim oğlu — 29.12.2006[6]
  6. Məmmədov Salxab İsa oğlu — 29.12.2006[6]
  7. Zeynalov Mirnadir Mirəli oğlu — 29.12.2006[6]

2007Redaktə

  1. Rafiq Əliş oğlu Nəsirov — 01.08.2007[7]

2013Redaktə

  1. Tairov Tair Rəşid oğlu — 25.06.2013[8]

2015Redaktə

  1. İbadullayev Əli Əziz oğlu — 30.12.2015[9]
  2. Yunusov Qəyyur Habil oğlu — 30.12.2015[9]

2018Redaktə

  1. Əsgərov Akif İzzətulla oğlu — 27.05.2018[10]
  2. Əzizov Arif Möhübəli oğlu — 27.05.2018[10]
  3. Heybətov Əşrəf Nazir oğlu — 27.05.2018[10]
  4. Qazıyev Arif Şamil oğlu — 27.05.2018[10]
  5. Məmmədov Sakit Qulam oğlu — 27.05.2018[10]
  6. Mikayılzadə Eldar Hidayət oğlu — 27.05.2018[10]
  7. Mirzəzadə Sirus Yədulla oğlu — 27.05.2018[10]

İstinadlarRedaktə

  1. 1 2 3 4 5 6 7 8 "Təsviri sənət xadimlərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Fərmanı". e-qanun.az. 4 mart 1992. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  2. 1 2 3 "Azərbaycan Respublikasının kino xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Fərmanı". e-qanun.az. 18 dekabr 2000. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  3. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 "Təsviri sənət xadimlərinə Azərbaycan Respublikası fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Fərmanı". e-qanun.az. 30 may 2002. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  4. "C.Q. Hüseynova "Xalq rəssamı" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 28 dekabr 2005. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  5. "N.K.Əliyevə "Xalq rəssamı" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 28 dekabr 2005. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  6. 1 2 3 4 5 6 7 "Azərbaycan rəssamlarına Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 29 dekabr 2006. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  7. "Azərbaycan kino xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 1 avqust 2007. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  8. "Azərbaycan Respublikasının teatr xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 25 iyun 2013. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  9. 1 2 "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 30 dekabr 2015. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  10. 1 2 3 4 5 6 7 "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 27 may 2018. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.