Formula-1 konstruktorların siyahısı

Aşağıda Formula-1 sinifində avtodromda dünya çempionatına qatılan və ya qatılacaq konstruktorların siyahısı verilmişdir.

Bu siyahı 2012-ci il martın 1-dən etibarən düzgündür. Mövcud komandaların daha ətraflı siyahısı 2019 mövsümündə Formula-1 2022 mövsümündə tapıla bilər.

Konstruktorların adları mənşə ölkəsinin dövlət dilinin transkripsiyası ilə verilir.

Konstruktorlar və komandalarRedaktə

Konstruktorlar Çempionatına qatılan konstruktorlar şassi istehsalçısı və mühərrik istehsalçısından ibarətdir (məsələn, McLaren-Mercedes dizaynerdir). Komanda bir il üçün müxtəlif istehsalçılardan mühərrik istifadə edirsə, şassi-mühərrik birləşmələri kubokda müxtəlif dizaynerlər hesab edilir. Sonuncu hadisə 1991-ci ildə meydana gəldi, Porsche 3.5 litr V12 mühərrik Footwork qrupu üçün problem yaradıb. Mövsümün ortalarından etibarən komanda Cosworth DFR mühərriklərini istifadə edərək geri qayıdıb 1993-cü ildə Designers Cup-Footwork-Porsche və Footwork-Cosworth nəticələrində iki giriş var.

Bir komanda hər yarışa avtomobilləri və yarışçıları gətirən və onları idarə edən bir təşkilatdır (məsələn, McLaren — komanda).

Formula-1 2012 mövsümünün konstruktorlarıRedaktə

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Caterham   2010-2012 6 38 0 0 (13) 0 (13) 0 0 0 0 Bəhreyn Qran-prisi 2010
Ferrari   1950-2012 101 835 (831) 5765,78 216 205 229 653 15 14 Monako Qran-prisi 1950
Force India   2008-2012 5 73 150 0 (2) 1 1 1 0 0 Avstraliya Qran-prisi 2008
HRT   2010-2012 8 38 (37) 0 0 (13) 0 (18) 0 0 0 0 Bəhreyn Qran-prisi 2010
Lotus   2012 0 0 0 0 0 0 0 0 0 Avstraliya Qran-prisi 2012
Marussia   2012 0 0 2 0 0 0 0 0 0 Avstraliya Qran-prisi 2012
McLaren   1966-2012 57 707 (703) 4650,5 175 147 149 470 8 12 Monako Qran-prisi 1966
Mercedes   1954-1955, 2010-2012 10 51 (50) 518,14 9 8 9 20 0 2 Fransa Qran-prisi 1954
Red Bull   2005-2012 6 127 (126) 1404,5 27 38 22 66 2 2 Avstraliya Qran-prisi 2005
Sauber   1993-2012 20 256 (253) 283 0 (2) 0 (2) 0 0 0 0 Cənubi Afrika Qran-prisi 1993
Toro Rosso   2006-2012 8 108 110 1 1 0 1 0 0 Bəhreyn Qran-prisi 2006
Williams   1978-2012 39 558 2674 113 126 130 296 9 7 Argentina Qran-prisi 1978

Keçmişin Formula-1 konstruktorlarıRedaktə

ARedaktə

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Adams   1950-1951 4 2(1) 0 0 (27) 0 (17) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1951
AFM   1952-1953 7 4 0 0 (9) 0 (9) 0 0 0 0 İsveç Qran-prisi 1952 İtaliya Qran-prisi 1953
AGS   1986-1991 10 80(47) 2 0 (6) 0 (10) 0 0 0 0 İtaliya Qran-prisi 1986 İspaniya Qran-prisi 1991
Alfa Romeo   1950-1951, 1963, 1965, 1979-1985 19 113 (112) 214 10 12 14 26 0 2 Böyük Britaniya Qran-prisi 1950 Avstraliya Qran-prisi 1985
Alta   1950-1952 4 5 0 0 (9) 0 (12) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1950 Böyük Britaniya Qran-prisi 1952
Amon   1974 2 4 (1) 0 0 (NF) 0 (20) 0 0 0 0 İspaniya Qran-prisi 1974 İtaliya Qran-prisi 1974
Andrea Moda   1992 2 9 (1) 0 0 0 (26) 0 0 0 0 Braziliya Qran-prisi 1992 Belçika Qran-prisi 1992
Apollon   1977 1 1 (0) 0 0 (KVO) 0 (KVO) 0 0 0 0 İtaliya Qran-prisi 1977 İtaliya Qran-prisi 1977
Arrows[1]   1978-1990, 1997-2002 29 296 (290) 142 0 (2) 1 1[2] 8 0 0 Braziliya Qran-prisi 1978 İtaliya Qran-prisi 2002
Arzani Volpini   1955 1 1 (0) 0 0 (NS) 0 (NS) 0 0 0 0 İtaliya Qran-prisi 1955 İtaliya Qran-prisi 1955
Aston   1952 2 4 (2) 0 0 (НФ) 0 (15) 0 0 0 0 Belçika Qran-prisi 1952 İtaliya Qran-prisi 1952
Aston Martin   1959-1960 3 6 (5) 0 0 (6) 0 (2) 0 0 0 0 Niderland Qran-prisi 1959 Böyük Britaniya Qran-prisi 1960
ATS   1963 2 5 0 0 (11) 0 (13) 0 0 0 0 Belçika Qran-prisi 1963 Meksika Qran-prisi 1963
ATS   1977-1984 14 107 (89) 7 0 (5) 0 (4) 0 0 0 0 Argentina Qran-prisi 1978 Portuqaliya Qran-prisi 1984

BRedaktə

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
BAR   1999-2005 7 118 (117) 227 0 (2) 2 0 15 0 0 Avstraliya Qran-prisi 1999 Çin Qran-prisi 2005
Bardazon   1950-1951 3 2 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1951
Behra-Porsche   1959-1960 3 3 (2) 0 0 (10) 0 (14) 0 0 0 0 Monako Qran-prisi 1959 İtaliya Qran-prisi 1960
Bellasi   1970-1971 1 6 (2) 0 0 (NF) 0 (22) 0 0 0 0 Niderland Qran-prisi 1970 İtaliya Qran-prisi 1971
Benetton[3]  -  1986-2001 17 260 861,5 27 15 36 102 1 2 Braziliya Qran-prisi 1986 Yaponiya Qran-prisi 2001
BMW[4]   1952, 1969, 2006-2009 12 76 (75) 308 1 1 2 17 0 0 Almaniya Qran-prisi 1952 Əbu-Dabi Qran-prisi 2009
Boro   1976-1977 2 8 (6) 0 0 (8) 0 (13) 0 0 0 0 İspaniya Qran-prisi 1976 İtaliya Qran-prisi 1977
Brabham   1962-1992 86 402 (394) 983 35 39 42 124 2 4 Almaniya Qran-prisi 1962 Macarıstan Qran-prisi 1992
Brawn   2009 2 17 172 8 5 4 15 1 1 Avstraliya Qran-prisi 2009 Əbu-Dabi Qran-prisi 2009
BRM   1951-1977 71 208 (197) 537,5 17 11 15 61 1 1 Böyük Britaniya Qran-prisi 1951 İtaliya Qran-prisi 1977
Bromme   1950-1954 6 5 (4) 0 0 (22) 0 (11) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1954
BRP   1963-1964 2 14 (13) 11 0 (4) 0 (7) 0 0 0 0 Belçika Qran-prisi 1963 Meksika Qran-prisi 1964
Bugatti   1956 1 1 0 0 (NF) 0 (18) 0 0 0 0 Fransa Qran-prisi 1956 Fransa Qran-prisi 1956

CRedaktə

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Cantarano   1950 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1950
Christensen   1959-1960 2 2 0 0 (18) 0 (14) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1959 500 mil İndianapolis 1960
Christie   1953 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1953 500 mil İndianapolis 1953
Cisitalia   1952 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 İtaliya Qran-prisi 1952 İtaliya Qran-prisi 1952
Clemons   1953 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1953 500 mil İndianapolis 1953
Coloni[5]   1987-1991 8 65 (13) 0 0 (8) 0 (15) 0 0 0 0 İtaliya Qran-prisi 1987 Avstraliya Qran-prisi 1991
Connaught   1952-1959 29 18 (17) 17 0 (3) 0 (5) 0 1 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1952 ABŞ Qran-prisi 1959
Connew   1972 1 2 (1) 0 0 (NF) 0 (25) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1972 Avstriya Qran-prisi 1972
Cooper   1950-1969 114 129 494,5 16 11 14 58 2 2 Monako Qran-prisi 1950 Monako Qran-prisi 1969
Cornis   1959 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1959 500 mil İndianapolis 1959
Curtis   1956-1960 1 5 (1) 0 0 (15) 0 (21) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1956 500 mil İndianapolis 1960

DRedaktə

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Dallara   1988-1992 6 80 (78) 15 0 (3) 0 (3) 0 2 0 0 Braziliya Qran-prisi 1988 Avstraliya Qran-prisi 1992
De Tomaso   1961-1963, 1970 9 15 (10) 0 0 (НF) 0 (9) 0 0 0 0 Fransa Qran-prisi 1961 ABŞ Qran-prisi 1971
Deidt   1950-1953 9 4 (3) 10 0 (2) 0 (3) 0 2 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1953
Del Roy   1953 1 1 0 0 (32) 0 (33) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1953 500 mil İndianapolis 1953
Derrington-Francis   1964 1 1 0 0 (НF) 0 (19) 0 0 0 0 İtaliya Qran-prisi 1964 İtaliya Qran-prisi 1964
Dunn   1957-1960 3 4 (3) 0 0 (13) 0 (23) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1957 500 mil İndianapolis 1960

ERedaktə

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Eagle   1966-1969 7 26 (25) 17 1 0 (2) 2 2 0 0 Belçika Qran-prisi 1966 Kanada Qran-prisi 1969
Eifelland   1972 1 8 0 0 (10) 0 (14) 0 0 0 0 Cənubi Afrika Qran-prisi 1972 Avstriya Qran-prisi 1972
Elder   1959 1 1 0 0 (23) 0 (32) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1959 500 mil İndianapolis 1959
Emeryson   1956, 1961-1962 8 8 (4) 0 0 (11) 0 (19) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1956 İtaliya Qran-prisi 1962
EMW   1953 1 1 0 0 (НF) 0 (24) 0 0 0 0 Almaniya Qran-prisi 1953 Almaniya Qran-prisi 1953
ENB   1962 1 1 0 0 (16) 0 (25) 0 0 0 0 Almaniya Qran-prisi 1962 Almaniya Qran-prisi 1962
Ensign   1973-1982 26 134 (98) 19 0 (4) 0 (3) 1 0 0 0 Fransa Qran-prisi 1973 Sizars-pelas Qran-prisi 1982
Epperly   1959 13 6 (5) 44 2 0 (7) 2 5 0 0 500 mil İndianapolis 1955 500 mil İndianapolis 1960
ERA   1950-1952 7 7 0 0 (6) 0 (10) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1950 Niderland Qran-prisi 1952
EuroBrun    1988-1990 5 46 (14) 0 0 (11) 0 (15) 0 0 0 0 Braziliya Qran-prisi 1988 İspaniya Qran-prisi 1990
Ewing   1950-1956, 1960 11 8 (2) 0 0 (17) 1 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1960

FRedaktə

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Ferguson   1961 2 1 0 0 (НF) 0 (20) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1961 Böyük Britaniya Qran-prisi 1961
Fittipaldi[6]   1975-1982 7 120 (103) 44 0 (2) 0 (5) 0 3 0 0 Argentina Qran-prisi 1975 Sizars-pelas Qran-prisi 1982
Fondmetal   1991-1992 4 29 (19) 0 0 (10) 0 (10) 0 0 0 0 ABŞ Qran-prisi 1991 İtaliya Qran-prisi 1992
Footwork[1]   1991-1996 11 97 (91) 25 0 (3) 0 (6) 0 1 0 0 ABŞ Qran-prisi 1991 Yaponiya Qran-prisi 1996
Forti   1995-1996 4 27 (21) 0 0 (7) 0 (19) 0 0 0 0 Braziliya Qran-prisi 1995 Böyük Britaniya Qran-prisi 1996
Frazer-Nash   1952 2 4 3 0 (4) 0 (7) 0 0 0 0 İsveç Qran-prisi 1952 Niderland Qran-prisi 1952
Fry   1959 1 1 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1959 Böyük Britaniya Qran-prisi 1959
FWRC[7]   1972-1976 17 61 (58) 2 0 (6) 0 (10) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1972 Yaponiya Qran-prisi 1976

GRedaktə

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Gdula   1950-1951 2 2 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1951
Gerhardt   1960 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1951
Gilby   1961-1963 2 6 (3) 0 0 (15) 0 (19) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1961 İtaliya Qran-prisi 1963
Gordini   1950-1956 26 48 (47) 30,14 0 (3) 0 (3) 1 2 0 0 Monako Qran-prisi 1950 İtaliya Qran-prisi 1956

HRedaktə

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Hesketh   1974-1978 15 60 (52) 48 1 0 (2) 1 7 0 0 Cənubi Afrika Qran-prisi 1974 Belçika Qran-prisi 1978
Hill   1975 6 11 (10) 3 0 (5) 0 (6) 0 0 0 0 İspaniya Qran-prisi 1975 ABŞ Qran-prisi 1975
Hill   1951 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1951 500 mil İndianapolis 1951
Hillegass   1959 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1959 500 mil İndianapolis 1959
Honda   1964-1968, 2006-2008 8 88 156 3 2 2 9 0 0 Almaniya Qran-prisi 1964 Braziliya Qran-prisi 2008
HWM   1951-1955 15 16 (14) 2 0 (5) 0 (6) 0 0 0 0 İsveç Qran-prisi 1951 Monako Qran-prisi 1955

JRedaktə

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Jaguar[8]   2000-2004 8 85 49 0 (3) 0 (2) 0 2 0 0 Avstraliya Qran-prisi 2000 Braziliya Qran-prisi 2004
JBW   1959-1961 1 6 (5) 0 0 (13) 0 (7) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1959 İtaliya Qran-prisi 1961
Johnson   1953 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1953 500 mil İndianapolis 1953
Jordan   19912005 30 250 291 4 2 2 19 0 0 ABŞ Qran-prisi 1991 Çin Qran-prisi 2005

KRedaktə

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Kauhsen   1979 1 2 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 İspaniya Qran-prisi 1979 Belçika Qran-prisi 1979
Klenk   1954 1 1 0 0 (НФ) 0 (21) 0 0 0 0 Almaniya Qran-prisi 1954 Almaniya Qran-prisi 1954
Koehnle   1952 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1952 500 mil İndianapolis 1952
Kojima   1976-1977 3 2 0 0 (11) 0 (10) 1 0 0 0 Yaponiya Qran-prisi 1976 Yaponiya Qran-prisi 1977
Kupiec   1952 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1952 500 mil İndianapolis 1952
Kurtis Kraft   1950-1960 128 12 131 5 6 7 16 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1960
Kuzma   1951-1960 41 10 24 1 0 (2) 0 3 0 0 500 mil İndianapolis 1951 500 mil İndianapolis 1960

LRedaktə

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Lamborghini   1991 2 16 (6) 0 0 (7) 0 (17) 0 0 0 0 ABŞ Qran-prisi 1991 Avstraliya Qran-prisi 1991
Lancia   1954-1955 4 5 (4) 9 0 (2) 2 1 1 0 0 İspaniya Qran-prisi 1954 İtaliya Qran-prisi 1955
Langley   1950 1 1 0 0 (16) 0 (31) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1950
Larrousse   1992-1994 9 48 6 0 (5) 0 (9) 0 0 0 0 Cənubi Afrika Qran-prisi 1992 Avstraliya Qran-prisi 1994
LDS   1962-1963, 1965, 1967-1968 3 5 0 0 (11) 0 (14) 0 0 0 0 Cənubi Afrika Qran-prisi 1962 Cənubi Afrika Qran-prisi 1968
LEC   1977 1 5 (3) 0 0 (13) 0 (19) 0 0 0 0 İspaniya Qran-prisi 1977 Böyük Britaniya Qran-prisi 1977
Lesovsky   1950-1960 22 11 (9) 10 0 (3) 1 1 1 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1960
Leyton House   1990-1991 3 32 (30) 8 0 (2) 0 (7) 0 1 0 0 ABŞ Qran-prisi 1990 Avstraliya Qran-prisi 1991
Life   1990 2 14 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 ABŞ Qran-prisi 1990 İspaniya Qran-prisi 1990
Ligier[9]   1976-1996 28 330 (325) 388 9 9 9 50 0 0 Braziliya Qran-prisi 1976 Yaponiya Qran-prisi 1996
Lola   1962-1963, 1967-1968, 1974-1975, 1985-1991, 1993, 1997 30 154 (149) 43 0 (2) 1 0 3 0 0 Niderland Qran-prisi 1962 Avstraliya Qran-prisi 1997
Lotus   1958-1994 125 493 (491) 1514 79 107 71 172 7 6 Monako Qran-prisi 1958 Avstraliya Qran-prisi 1994
Lyncar   1974-1975 1 2 (1) 0 0 (17) 0 (26) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1974 Böyük Britaniya Qran-prisi 1975

MRedaktə

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Maki   1974-1976 3 8 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1974 Yaponiya Qran-prisi 1976
March   1970-1978, 1981-1982, 1987-1990, 1992 53 210 (197) 185 3 5 7 21 0 0 Cənubi Afrika Qran-prisi 1970 Avstraliya Qran-prisi 1992
Marchese   1950-1951 2 2 0 0 (11) 0 (16) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1951
Martini   1978 1 7 (4) 0 0 (9) 0 (18) 0 0 0 0 Cənubi Afrika Qran-prisi 1978 Niderland Qran-prisi 1978
Maserati   1950-1960 104 77 (70) 313,42 9 10 17 37 0 2 Böyük Britaniya Qran-prisi 1950 ABŞ Qran-prisi 1960
Matra   1966-1972 8 63 (62) 184 9 4 12 21 1 1 Almaniya Qran-prisi 1966 ABŞ Qran-prisi 1972
McGuire   1972 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1972 Böyük Britaniya Qran-prisi 1972
Merzario   1978-1979 3 31 (9) 0 0 (НКL) 0 (20) 0 0 0 0 Argentina Qran-prisi 1978 ABŞ Qran-prisi 1979
Meskowski   1960 2 1 0 0 (8) 0 (21) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1960 500 mil İndianapolis 1960
Meyer   1950-1952 4 3 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1952
Midland   2006 2 18 0 0 (9) 0 (14) 0 0 0 0 Bəhreyn Qran-prisi 2006 Braziliya Qran-prisi 2006
Milano   1950-1951 2 2 (1) 0 0 (НФ) 0 (15) 0 0 0 0 İtaliya Qran-prisi 1950 Fransa Qran-prisi 1951
Miller   1950-1951 5 2 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1951
Minardi[10]   1985-2005 37 346 (340) 38 0 (4) 0 (2) 0 0 0 0 Braziliya Qran-prisi 1985 Çin Qran-prisi 2005
Moore   1950-1951, 1953-1954, 1959-1960 8 6 (3) 0 0 (6) 0 (7) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1960

ORedaktə

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Olson   1950 1 1 0 0 (23) 0 (30) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1950
Onyx[11]   1989-1990 4 26 (17) 6 0 (3) 0 (11) 0 1 0 0 Braziliya Qran-prisi 1989 Macarıstan Qran-prisi 1990
OSCA   1951-1953, 1958 5 7 (4) 0 0 (9) 0 (10) 0 0 0 0 İtaliya Qran-prisi 1951 Monako Qran-prisi 1958
Osella[12]   1980-1990 17 172 (129) 5 0 (4) 0 (8) 0 0 0 0 Argentina Qran-prisi 1980 Avstraliya Qran-prisi 1990

PRedaktə

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Pacific   1994-1995 5 33 (22) 0 0 (8) 0 (19) 0 0 0 0 Braziliya Qran-prisi 1994 Avstraliya Qran-prisi 1995
Pankratz   1952-1955 4 4 (2) 0 0 (17) 0 (7) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1952 500 mil İndianapolis 1955
Parnelli   1974-1976 1 16 6 0 (4) 0 (3) 0 0 0 0 Kanada Qran-prisi 1974  1976
Pawl   1951-1955 6 5 (3) 0 0 (16) 0 (13) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1951 500 mil İndianapolis 1955
Penske   1974-1977 7 41 (40) 23 1 0 (2) 0 3 0 0 Kanada Qran-prisi 1974 Kanada Qran-prisi 1977
Phillips   1954-1960 3 7 7 0 (3) 0 (6) 0 1 0 0 500 mil İndianapolis 1954 500 mil İndianapolis 1960
Porsche   1957-1964 15 35 (32) 50 1 1 0 5 0 0 Almaniya Qran-prisi 1957 Almaniya Qran-prisi 1964
Prost   1997-2001 9 83 35 0 (2) 0 (3) 0 3 0 0 Avstraliya Qran-prisi 1997 Yaponiya Qran-prisi 2001
Protos   1967 2 1 0 0 (НF) 0 (23) 0 0 0 0 Almaniya Qran-prisi 1967 Almaniya Qran-prisi 1967

RRedaktə

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
R Miller   1950, 1952 2 2 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1952
Rae   1950, 1952 2 2 (1) 0 0 (22) 0 (29) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1952
RAM   1983-1985 8 44 (31) 0 0 (8) 0 (14) 0 0 0 0 Braziliya Qran-prisi 1983 Avropa Qran-prisi 1985
Rassey   1951 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1951 500 mil İndianapolis 1951
Rebaque   1979 1 3 0 0 (НФ) 0 (22) 0 0 0 0 İtaliya Qran-prisi 1979 ABŞ Qran-prisi 1979
Renault   1977-1985, 2002-2011 20 303 (300) 1318 35 51 31 100 2 2 Böyük Britaniya Qran-prisi 1977 Braziliya Qran-prisi 2011
Rial   1988-1989 6 32 (20) 6 0 (4) 0 (12) 0 0 0 0 Braziliya Qran-prisi 1988 Avstraliya Qran-prisi 1989
Rounds   1950 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1950
Russo/Nichels   1950, 1952 4 3 (2) 0 0 (9) 0 (4) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1954

SRedaktə

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Scarab   1960 4 5 (2) 0 0 (10) 0 (15) 0 0 0 0 Monako Qran-prisi 1960 ABŞ Qran-prisi 1960
Schroeder   1951-1957 17 7 (4) 2 0 (5) 0 (4) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1951 500 mil İndianapolis 1957
Scirocco   1963-1964 3 7 (5) 0 0 (8) 0 (18) 0 0 0 0 Belçika Qran-prisi 1963 Almaniya Qran-prisi 1964
Scopa   1950-1952, 1955 4 4 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1955
Shadow   1973-1980 21 112 (104) 68,5 1 3 2 7 0 0 Cənubi Afrika Qran-prisi 1973 Fransa Qran-prisi 1980
Shannon   1966 1 1 0 0 (НФ) 0 (18) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1966 Böyük Britaniya Qran-prisi 1966
Shilala   1957 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1957 500 mil İndianapolis 1957
Silnes   1951, 1954, 1956 3 5 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1951 500 mil İndianapolis 1956
Silnes/Sherman   1951-1953, 1955 3 4 (2) 3 0 (4) 0 (13) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1951 500 mil İndianapolis 1955
Simtek   1994-1995 7 21 (20) 0 0 (9) 0 (14) 0 0 0 0 Braziliya Qran-prisi 1994 Monako Qran-prisi 1995
Snowberger   1950, 1952-1953, 1957-1958 6 5 (1) 0 0 (26) 0 (22) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1958
Spirit   1983-1985 3 25 (23) 0 0 (7) 0 (13) 0 0 0 0  1983 San-Marino Qran-prisi 1985
Spyker   2007 4 17 1 0 (8) 0 (19) 0 0 0 0 Avstraliya Qran-prisi 2007 Braziliya Qran-prisi 2007
Stebro   1963 1 1 0 0 (7) 0 (21) 0 0 0 0 ABŞ Qran-prisi 1963 ABŞ Qran-prisi 1963
Stevens   1950-1956 17 7 0 0 (8) 1 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1956
Stewart   1997-1999 4 49 47 1 1 0 5 0 0 Avstraliya Qran-prisi 1997 Yaponiya Qran-prisi 1999
Super Aguri   2006-2008 5 39 4 0 (6) 0 (10) 0 0 0 0 Bəhreyn Qran-prisi 2006 İspaniya Qran-prisi 2008
Surtees   1970-1978 39 119 (116) 54 0 (2) 0 (2) 3 2 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1970 Kanada Qran-prisi 1978
Sutton   1959 1 1 0 0 (30) 0 (31) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1959 500 mil İndianapolis 1959
Szalai   1951 1 1 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1951 500 mil İndianapolis 1951

TRedaktə

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Talbot-Lago   1950-1951 18 13 25 0 (3) 0 (4) 0 2 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1950 İspaniya Qran-prisi 1951
Tec-Mec   1959 1 1 0 0 (НФ) 0 (17) 0 0 0 0 ABŞ Qran-prisi 1959 ABŞ Qran-prisi 1959
Tecno   1969, 1972-1973 4 14 (11) 1 0 (6) 0 (12) 0 0 0 0 Almaniya Qran-prisi 1969 Avstriya Qran-prisi 1973
Templeton   1955-1956 2 2(0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1955 500 mil İndianapolis 1956
Theodore   1978, 1981-1983 10 51 (33) 2 0 (6) 0 (11) 0 0 0 0 Argentina Qran-prisi 1978 Avropa Qran-prisi 1983
Token   1974 3 4 (3) 0 0 (14) 0 (20) 0 0 0 0 Belçika Qran-prisi 1974 Avstriya Qran-prisi 1974
Toleman[13]   1981-1985 9 70 (57) 26 0 (2) 1 2 3 0 0 San-Marino Qran-prisi 1981 Avstraliya Qran-prisi 1985
Toyota   2002-2009 9 140 (139) 278,5 0 (2) 3 3 13 0 0 Avstraliya Qran-prisi 2002 Əbu-Dabi Qran-prisi 2009
Trevis   1951-1955, 1960 5 5 (4) 1 0 (6) 0 (7) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1951 500 mil İndianapolis 1960
Trojan   1974 1 8 (6) 0 0 (10) 0 (19) 0 0 0 0 İspaniya Qran-prisi 1974 İtaliya Qran-prisi 1974
Turner   1953-1954 2 2 (1) 0 0 (21) 0 (23) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1953 500 mil İndianapolis 1954
Tyrrell[14]   1970-1998 47 434 (430) 711 23 14 20 77 1 2 Cənubi Afrika Qran-prisi 1970 Yaponiya Qran-prisi 1998

VRedaktə

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Vanwall   1954-1960 12 29 (28) 108 9 7 6 13 1 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1954 Fransa Qran-prisi 1960
Veritas   1951-1953 15 6 0 0 (7) 0 (7) 0 0 0 0 İsveç Qran-prisi 1951 Almaniya Qran-prisi 1953
Virgin    2010-2011 6 38 0 0 (14) 0 (16) 0 0 0 0 Bəhreyn Qran-prisi 2010 Braziliya Qran-prisi 2011
Voelker   1953 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1953 500 mil İndianapolis 1953

WRedaktə

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Watson   1951-1953, 1956-1960 15 9 36 3 2 1 5 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1960
Watts   1957 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1957 500 mil İndianapolis 1957
Weidel   1950 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1950
Wetteroth   1950 2 1 0 0 (24) 0 (28) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1950
Wolf   1977-1979 4 48 (47) 79 3 1 2 13 0 0 Argentina Qran-prisi 1977 ABŞ Qran-prisi 1979

ZRedaktə

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Zakspeed   1985-1989 7 74 (53) 2 0 (5) 0 (13) 0 0 0 0 Portuqaliya Qran-prisi 1985 Avstraliya Qran-prisi 1989

Şəxsi komandalarRedaktə

Aşağıda öz şassi tikilməmiş və bu səbəbdən konstruktor olmayan qruplar göstərilmişdir:

İstinadlarRedaktə

  1. 1 2 Footwork — yeni sahibinə satılan və yenidən adlandırılan Oklar. 1996-cı ilin mövsümünün sonunda komanda əvvəlki sahibinə satılmışdı və Oxlar adını qaytarıb.
  2. Rəsmi olaraq, 1980-ci ildə Monako QPsinin ən yaxşı dövrü Oklar pilotu Riccardo Patrese ilə, ancaq bəzi qaynaqlar yolda hava şərtlərinə uyğun gəlmədikləri üçün bu nəticəni tanımırlar.
  3. 1986-cı ildən 1995-ci ilədək Benetton 1996-cı ildən 2001-ci ilədək Britaniya lisenziyası ilə lisenziyalaşdırılmışdır.
  4. Balsa BMW Eigenbau, BMW Eigenbau, Greifzu BMW, Heck BMW Eigenbau və Reif BMW şirkətlərinin xüsusi şassi və 2006–2009-cu illərdə Sauber komandasının bazasında tikilmiş BMW zavod komandasının çıxışları nəzərə alınır.
  5. Koloni daha sonra Andrea Moda kimi çıxış etdi
  6. Avtomobil Fittipaldi 1975–79-cu illərdə bəzi qaynaqlarda ayrı bir konstruktor Copersucar'a aid sayılır.
  7. Frank Williams Racing Cars konstruktorlara Polyoys (1972), Iso Marlboro (1973–1974) və Wolf-Williams (1976) kimi avtomobillər fəaliyyət göstərir. 1972-ci ilə qədər bu komanda 1976-cı ildən sonra müştəri avtomobillərində çıxış etdi Wolf.
  8. позднее команда Ягуар выступала как Ред Булл Рейсинг
  9. позднее команда Лижье была куплена Аленом Простом и была переименована в "Prost"
  10. команда Минарди позднее выступала как Scuderia Toro Rosso
  11. Автомобили конструктора Onyx на двух последних гонках выставлялись под маркой Monteverdi.
  12. команда Озелла также известна как Фондметал
  13. Sonra Toulmen Benetton kimi iştirak etdi, daha sonra isə Renault iştirak etdi
  14. Sonra Tyrrell BAR komandasına çevrildi, sonda Honda komandası kimi iştirak etdi

Xarici keçidlərRedaktə