TCP və UDP port nömrələrinin siyahısı

TCP və UDP port nömrələrinin siyahısı — Bu, şəbəkə tətbiqlərinin işləməsi üçün protokolların istifadə edildiyi TCP və UDP port nömrələrinin siyahısıdır.

TCP və UDP-nin iki istiqamətli trafik üçün yalnız bir porta ehtiyacı var. Əgər varsa, müvafiq TCP və ya UDP tətbiqinin xidmətlərinə uyğun port nömrələrindən istifadə edirlər.

İnternet Təyin edilmiş Nömrələr Təşkilatı (IANA), xüsusi istifadə üçün liman nömrələrinin rəsmi təyinatlarının saxlanmasından məsuldur.[1] Bununla birlikdə, həm tanınmış, həm də qeydiyyatdan keçmiş liman nömrələrinin bir çox qeyri-rəsmi istifadəsi praktikada baş verir. Eynilə, bir çox rəsmi tapşırıq heç vaxt istifadə edilməyən və ya artıq istifadə edilməyən protokollara aiddir.

Çox bilinən portlarRedaktə

TCP və UDP port nömrələrinin siyahısı
Port TCP UDP SCTP DCCP Açıqlama
0 Qorunur Qorunur
M/D Proqramlaşdırma API-lərində (hostlar arasında ünsiyyətdə deyil), sistem tərəfindən ayrılmış (dinamik) bir port tələb olunur[2]
1 Bəlkə TCP Port Service Multiplexer (TCPMUX). Həm TCP, həm də UDP IANA tərəfindən TCPMUX-a təyin edilmişdir, lakin dizayn baxımından yalnız TCP göstərilmişdir.[3]
5 Bəlkə Bəlkə RJE[4] soket 5-i köhnə soket şəklində istifadə edirdi, MIB PIM isə onu TCP/5 olaraq təyin etdi və IANA ona həm TCP, həm də UDP 5 təyin etdi.[5]
7 Echo protokolu[6][7]
9 [8] Discard protokolu[9]
Yox Qeyri-Rəsmi Wake-on-LAN[10]
11 Active Users (systat servisi)[11][12]
13 Daytime protokolu[13]
15 Qeyri-Rəsmi Yox Keçmiş netstat servisi[14][11]
17 QOTD (Günün sitatı)[15]
18 MSP (Mesaj göndərmə protokolu)[16][17]
19 CGP[18]
20 Bəlkə [8] FTP protokolu[7]
21 Bəlkə [8] FTP idarəsi[7][8][19][20]
22 Bəlkə [8] SSH[7] təhlükəsiz girişlər, fayl transferi (SFTPSCP) və port yönləndirmələri
23 Bəlkə Telnet protokolu (şifrrələnmiş[7][21]
25 Bəlkə SMTP[7][22] poçt serverləri arasında e-poçt yönləndirilməsi üçün istifadə olunur
28 Qeyri-Rəsmi Palo Alto Networks-un Panorama Yüksək Mövcudluğunun (YM) şifrəli portunu sinxronlaşdırır.[23]
37 Time protokolu[24]
42 Bəlkə Host Name Server Protokolu[25]
43 Bəlkə WHOIS protokolu[26][27][28]
47 Qorunur Qorunur
49 Qorunur TACACS giriş hostu protokolu.[29] TACACS+, TACACS -in təkmilləşdirilmiş, lakin fərqli bir versiyası olan, yalnız TCP 49 istifadə olunur.[30]
51 Qorunur Qorunur Keçmişdə IMP (internet mesajlaşma protokolu) üçün istifadə olunurdu[31]
52 Bəlkə Bəlkə XNS protokolu.Bu portun IANA tərəfindən təyin edilməsinə baxmayaraq, xidmət TCP/IP yerinə SPP və SPX üzərində işləmək üçündür.[32]
53 DNS[33][7]
54 Bəlkə Bəlkə XNS[32]
56 Bəlkə Bəlkə XNS[32]
58 Bəlkə Bəlkə XNS[32]
61 Qorunur Qorunur NIFTP protokolu[34][35][14]
67 Bəlkə BOOTP (Bootstrap protokolu) serveri[7].Həmçinin DHCP üçün də istifadə olunur.
68 Bəlkə [7] DHCP protokolu
69 Bəlkə TFTP protokolu[7][36][37][38]
70 Bəlkə Gopher protokolu[39]
71–74 NETRJS protokolu[40][41][42]
79 Bəlkə Finger protokolu[7][43][44]
80 [8] HTTP[45][46]

1.x və 2 versiyalarında TCP istifadə edir,[47] HTTP/3 isə QUIC nəqliyyat protokolundan istifadə edir.

81 Qeyri-Rəsmi TorPark onion yönləndirməsi
82 Qeyri-Rəsmi TorPark idarəsi
83 Bəlkə MIT ML, internet fayl sistemi[48]
88 Kerberos protokolu[7][49][50] doğrulama sistemi
90 Qeyri-Rəsmi Qeyri-Rəsmi PointCast[14]
95 Bəlkə SUPDUP,terminal vasitəsi ilə uzaqdan giriş

[51]

101 Bəlkə NIC host adı

[52]

102 Bəlkə ISO və TSAP[53]

[54]

104 DICOM (həmçinin 11112 portu)
105 CCSO serveri[55]
107 Rtelnet protokolu[56]
108 IBM ağ keçidi giriş serveri
109 Bəlkə POP2[57]
110 Bəlkə POP3[7]

[58][59]

111 ONERPC (bəzən SunRPC)
113 Yox Ident,IRC tərəfindən istifadəçilərin şəxsiyyətini bilmək üçün hazırlanmıs identifikasiya xidməti/identifikasiya protokolu,[7]

[60]

Doğrulama Xidməti, identifikasiya protokolunun sələfi. İstifadəçinin müəyyən bir TCP bağlantısının şəxsiyyətini təyin etmək üçün istifadə olunur.

[61]

115 Bəlkə SFTP[7]

[62]

117 UUCP[mənbə göstərin]
118 (SQL) Servisləri
119 Bəlkə NNTP[7] xəbər mesajlarının alınması[63]

[64]

123 Bəlkə NTP, zaman sinxronizasiyası üçün istifadə olunur[7]
126 Əvvəllər Unisys Uniter tərəfindən NXEdit olaraq dəyişdirildi. Unisys MCP proqram inkişafı üçün IDE olan Clearpath MCP üçün Unisys Programmer's Workbench tərəfindən istifadə olunur.
135 DCE
Microsoft EPMAP (həmçinin DCE/RPC olaraq da tanınır) Yer axtarış servisi,[65] uzaqdan DHCP serverlərini, DNS serverini və WINS idarə etmək üçün istifadə edilir. Həmçinin DCOM tərəfindən istifadə edilir.
137 NetBIOS Ad servisi, qeydiyyat üçün istifadə edilir[66][67]
138 Bəlkə NetBIOS Dataqram Servisi[7][66][67]
139 Bəlkə NetBIOS Sessiya servisi[66][67]
143 Bəlkə IMAP,[7] elektron maillərin serverdə idarəsi[68]
152 BFTP[69]
153 SGMP, şlüz idarəetmə məlumatlarının uzaqdan yoxlanılması və dəyişdirilməsi üçün bir protokol[70]
156 (SQL) Servisi
158 DMSP, bəzən Pcmail kimi də işlənilir

[71]

161 Bəlkə SNMP

[72][mənbə göstərin][7]

162 SNMPTRAP[72]

[73][mənbə göstərin]

170 Network PostScript
177 X Display Manager Control Protocol (XDMCP), uzaqdan X Display Manager serverinə giriş üçün istifadə edilir

[74]

179 Bəlkə [8] BGP,[75] İnternet də muxtar sistemlər arasında marşrutlaşdırma və məlumatı mübadiləsi üçün istifadə olunur.
194 IRC[76]
199 SNMP (SMUX)[77]
201 AppleTalk yönləndirməsi
209 Bəlkə QMTP[78]
210 ANSI Z39.50
213 IPX
218 MPP protokolu
220 IMAP protokolu 3-cü versiyası
225–241 Qorunur Qorunur
249–255 Qorunur Qorunur
259 ESRO protokolu
262 Arcisdms
264 BGMP protokolu
280 http-mgmt
300 Qeyri-Rəsmi ThinLinc veb icazəsi
308 Novastor Online Backup
311 Bəlkə macOS Server Admini[7] rəsmi olaraq AppleShare IP veb administrasiyası[14]
318 TSP protokolu
319 PTP protokolu
320 PTP ümumi mesajlar
350 MATIP A tipi
351 MATIP B tipi
356 cloanto-net-1 (Virtual Maşınlar üçün işlənilir)
366 ODMR
369 Rpc2portmap
370 Coda identifikasiyası
securecast1, NAI-nin "SecureCast" serverlərinə gedən paketlər[79]
371 ClearCase
376 Amiga Elçi Şəbəkə Sorğu Protokolu
383 HP məlumat siqnalizasiya meneceri
384 Uzaq Şəbəkə Server Sistemi
387 AURP (AppleTalk Update-based Routing Protocol)[80]
388 Bəlkə LDM real-vaxta yaxın məlumat paylama protokolu[81][82]
389 Bəlkə LDAP[7]
399 DECnet+
401 UPS
427 SLP[7]
433 NNTP, Şəbəkə Xəbərləri Transfer Protokolunun bir hissəsi
434 Mobil İnternet Protokolu
443 [8] HTTPS[45][46] TCP-nin 1.0x və 2x versiyalarında işləyən, HTTP/3 uses QUIC,[47] UDP üzərində bir nəqliyyat protokolu.
444 SNPP (RFC 1568)
445 Microsoft-DS (kataloq xidməti) [83]
Bəlkə Microsoft-DS (Directory Services) SMB[7] file sharing
464 Kerberos Parol dəyişmə/qurma
465 Yox Cisco protokolu
Yox Doğrulanmış SMTP[7] [84]
475 tcpnethaspsrv
476–490 Qeyri Rəsmi Qeyri Rəsmi Centro Software ERP portları
491 Qeyri Rəsmi GO-Globa
497 Retrospect
500 Bəlkə ISAKMP (IKE)[7]
502 Modbus Protokolu
504 Citadel, Citadel qrup proqram sistemi üçün xüsusi müştərilər üçün çoxsaylı xidmət protokolu
510 FCP, FirstClass müştəri/server qrup proqram sistemi tərəfindən istifadə olunur
512 RPE
comsat, Biff ilə birgə
513 rlogin
Who protokolu[85]
514 Qeyri Rəsmi Remote Shell, uzaq bir sistemdə interaktiv olmayan əmrləri yerinə yetirmək üçün istifadə olunur
Yox Syslog,[7] sistem qeydləri üçün istifadə olunur
515 Bəlkə LPD,[7] çap xidməti
517 Talk proqramı
518 NTalk
520 efs, (uzadılmış fayl adı serveri)
RIP protokolu
521 RIPng (RIP-in inkişaf etdirilmiş forması)
524 NCP əsas NetWare server mənbələrinə daxil olmaq, Zaman Sinxronizasiyası və s. kimi müxtəlif şeylər üçün istifadə olunur.
525 Timed serveri
530 RPC
532 Bəlkə netnews[7]
533 netwall, Təcili Yayımlar Üçün
540 UUCP
542 commerce
543 klogin, Kerberos girişləri
544 kshell, Kerberos Remote shell-i
546 DHCPv6 klienti
547 DHCPv6 serveri
548 Bəlkə Apple Filing Protocol, TCP üzərində protokol[7]
550 new-rwho[85]
554 RTSP[7]
556 Remotefs (rfs_server)
560 rmonitor, Uzaqdan monitorun idarə edilməsi
561 monitor
563 NNTP, TLS üzərində protokol
564 Qeyri Rəsmi 9P protokolu
585 Yox Yox Əvvəllər TLS (IMAPS) üzərində IMAP istifadə üçün təyin edilmişdi, indi 993 portu lehinə qeydiyyatdan keçdi.[86]
587 Bəlkə SMTP [7][87]
591 FileMaker 6.0 versiyası
593 HTTP RPC Ep xəritəsi
601 Etibarlı Syslog Servisi— sistem qeydləri üçün istifadə olunur
604 TUNNEL profili, [88] BEEP PtP üçün tətbiq qatı (tunel) yaratmaq üçün protokol
623 ASF & IPMI
625 Qeyri Rəsmi Yox ODProxy[7]
631 IPP[7]
Qeyri Rəsmi Qeyri Rəsmi CUPS administrasiya konsolu (IPP-nin uzadılması)
635 RLZ DBase
636 Bəlkə LDAPS[7]
639 MSDP
641 SupportSoft Nexus Uzaqdan Komanda (nəzarət/dinləmə), uzaqdan idarə trafikini birləşdirən bir proxy şəbəkə keçidi
643 SANity
646 LDP
647 DHCP protokol[89]
648 RRP protokolu[90]
651 IEEE-MMS
653 SupportSoft Nexus Uzaqdan Komanda (məlumat), uzaqdan idarə trafikini birləşdirən bir proxy şəbəkə keçidi
654 MMS və ya digər adı ilə MMP[91]
655 TINC protokolu
657 IBM RMC prokololu[92]
660 Bəlkə macOS Server administrasiyası[14] version 10.4 and earlier[7]
666 Doom
Qeyri Rəsmi airserv-ng, aircrack-ng-ın simsiz cihazları uzaqdan idarə etmək üçün serveri
674 ACAP
688 REALM-RUSD
690 Velneo Tətbiq Transfer Protokolu (VATP)
691 Microsoft Exchange Serveri
694 Linux-HA
695 IEEE, SSL üzərindən Media İdarəetmə Sistemi (IEEE-MMS-SSL)[93]
698 OLSR
700 EPP, domen adı qeydləri ilə qeydiyyatçılar arasında əlaqə üçün protokol (RFC 5734)
701 LMP[94]
702 IRIS[95][96][97] (RFC 3983)
706 SILC protokolu
711 Cisco protokolu[98][99][100]—being replaced by the MPLS Label Distribution Protocol[101]
712 TBRPF; RFC 3684, Topoloji Yayım tərs istiqamətdə yönləndirmə protokoluna əsaslanır
749 Kerberos administrasiyası[7]
750 kerberos-iv, kerberos-un 5-ci versiyası
751 Qeyri Rəsmi Qeyri Rəsmi kerberos_master, Kerberos identifikasiyası
752 Qeyri Rəsmi passwd_server, Kerberos parol (kpasswd) serveri
753 RRH[102]
Qeyri Rəsmi userreg_server, Kerberos userreg serveri
754 danış-göndər
Qeyri Rəsmi krb5_prop
760 Qeyri Rəsmi Qeyri Rəsmi krbupdate [kreg], Kerberos qeydiyyatı
782 Qeyri Rəsmi Conserver konsol idarəetmə serveri
783 Qeyri Rəsmi SpamAssassin
800 mdbs-daemon
802 MODBUS[103]
808 Qeyri Rəsmi Microsoft Net.TCP Port Paylaşım Xidməti
829 Bəlkə CMP[104]
830 NETCONF
831 NETCONF amma BEEP üzərində
832 SOAP üçün NETCONF
833 BEEP üzərində SOAP (NETCONF)
843 Qeyri Rəsmi Adobe Flash[105]
847 DHCP protokolu
848 GDOI Protokolu
853 DNS
860 iSCSI (RFC 3720)
861 OWAMP idarəsi (RFC 4656)
862 TWAMP idarəsi (RFC 5357)
873 rsync fayl sinxronizasiya protokolu
888 Qeyri Rəsmi cddbp, CD DataBase (CDDB) protokolu (CDDBP)
Qeyri Rəsmi IBM EMRC
897 Qeyri Rəsmi Qeyri Rəsmi SMI-S RPC
898 Qeyri Rəsmi Qeyri Rəsmi Brocade SMI-S RPC SSL
902 Qeyri Rəsmi Qeyri Rəsmi VMware ESXi[106][107]
903 Qeyri Rəsmi VMware ESXi[106][107]
953 Qorunur BIND[108][109]
981 Qeyri Rəsmi Daxili Check Point VPN-1 proqramını işləyən firewall cihazları üçün uzaqdan HTTPS-nin idarə edilməsi[110]
987 Qeyri Rəsmi Sony PlayStation WON
Qeyri Rəsmi MS RWW[111]
989 FTPS Protokolu
990 FTPS Protokolu (idarə)
991 Netnews Administrasiya Sistemi[112]
992 TLS üzərində Telnet
993 Bəlkə IMAPS[7]
994 Qorunur Qorunur IRCS, qeyri-əsas istifadələr üçün işlənir.
995 POP3S[7]
1010 Qeyri-Rəsmi ThinLinc (veb üçün administasiya interfeysi)[113]
1011–1020 Qorunur Qorunur
1023 Qorunur Qorunur [14]
Qeyri-Rəsmi Qeyri-Rəsmi NFS[76][77][114]

Lisenziyalı portlarRedaktə

Registered ports
Port TCP UDP SCTP DCCP Açıqlama
1024 Qorunur Qorunur Qorunur
1027 Qorunur Qorunur
IPv4-IPv4 NAT Müştəri Binası Cihazının arxasındakı IPv6 (6a44)[115]
1028 Qorunur[14]
1029 Qeyri-Rəsmi Microsoft DCOM servisləri
1058 nim (IBM AIX)
1059 nimreg
1080 SOCKS
1085 WebObjects[7]
1098 rmiactivation
1099 bəlkə rmiregistry
1109 Qorunur Qorunur Qorunur
Qeyri-Rəsmi KPOP (Kerberos) [mənbə göstərin]
1113 bəlkə
[note 1][116]
[117] LTP
1119 Battle.net-in mesajlaşma protokolu[118]
1167 Cisco
1194 OpenVPN
1198 Java -da pulsuz dinamik şəffaf paylanmış cajo layihəsi
1214 Kazaa
1220 bəlkə QuickTime Streaming Server administrasiyası[7]
1234 Infoseek axtarış agenti
Qeyri-Rəsmi VLC proqramında UDP/RTP üçün defolt port
1241 Qeyri-Rəsmi Qeyri-Rəsmi Nessus
1270 SCOM (keçmişdə Microsoft Əməliyyat Meneceri MOM)
1293 IPSec
1311 Windows əməliyyat sistemində işlənən RxMon.exe
Qeyri-Rəsmi Dell OpenManage HTTPS[119]
1314 Qeyri-Rəsmi FSSS serveri[120]
1319 AMX ICSP (AMX idarəetmə qurğuları ilə əlaqə protokolu)
1337 Men&Mice DNS[121]
Qeyri-Rəsmi neo4j-shell[mənbə göstərin]
Qeyri-Rəsmi Strapi[122]
Qeyri-Rəsmi Sails.js-nin defolt portu[123]
Qeyri-Rəsmi WASTE , şifrələnmiş fayl transfer protokolu
1341 Qubes MES
1344 ICAP
1352 IBM-in RPC protokolu
1360 Mimer SQL
1414 WebSphere MQ
1417 Timbuktu Servisi 1-ci Port
1418 Timbuktu Servisi 2-ci Port
1419 Timbuktu Servisi 3-cü Port
1420 Timbuktu Servisi 4-cü Port
1431 RGTP, Kembric Universitetinin Phoenix sistemində tətbiq olunan GROGGS bülleten lövhəsinə daxil olmaq üçün istifadə olunur.
1433 MSSQL məlumatlar idarəetmə serveri
1434 MSSQL verilənlər bazası
1481 AIRS məlumat mübadiləsi.
1492 Qeyri-Rəsmi Sid Meier's CivNet[mənbə göstərin]
1494 Qeyri-Rəsmi Qeyri-Rəsmi Citrix (ICA)[124]
1500 Qeyri-Rəsmi IBM Tivoli Saxlama meneceri serveri[125]
1501 Qeyri-Rəsmi IBM Tivoli Storage Manager müştəri planlayıcısı[125]
1503 Qeyri-Rəsmi Qeyri-Rəsmi Windows Live Messenger[126]
1512 WINS
1513 Qeyri-Rəsmi Qeyri-Rəsmi Garena oyun müştərisi[mənbə göstərin]
1521 nCUBE
Qeyri-Rəsmi Oracle verilənlər bazası[127] official port 2483 (TCP/IP) and 2484 (TCP/IP with SSL)
1524 ingreslock
1527 SQL*Net[128]
Qeyri-Rəsmi Apache Derby Network Server[129]
1533 IBMs VPC
1534 Yox Qeyri-Rəsmi Eclipse Hədəf Rabitə Çərçivəsi[130]
1540 Qeyri-Rəsmi Qeyri-Rəsmi 1C:Enterprise ragent[131][132]
1541 Qeyri-Rəsmi Qeyri-Rəsmi 1C:Enterprise rmngr[131]
1542 Qeyri-Rəsmi Qeyri-Rəsmi 1C:Enterprise konfiqurasiya serveri[131]
1545 Qeyri-Rəsmi Qeyri-Rəsmi 1C:Enterprise cluster administration server (RAS)[131]
1547 Laplink
1550 Qeyri-Rəsmi Qeyri-Rəsmi 1C:Enterprise debug server[131]
Qeyri-Rəsmi Gadu-Gadu (direct client-to-client)[mənbə göstərin]
1560–1590 Qeyri-Rəsmi Qeyri-Rəsmi 1C:Enterprise cluster working processes[131]
1581 Combat-net radio
Qeyri-Rəsmi IBM Tivoli Storage Manager veb klienti[125]
1582–1583 Qeyri-Rəsmi IBM Tivoli Storage Manager serverinin veb interfeysi[125]
1583 Qeyri-Rəsmi Pervasive PSQL[133]
1589 VQP
1604 Qeyri-Rəsmi Qeyri-Rəsmi DarkComet[mənbə göstərin]
1626 Qeyri-Rəsmi iSketch[134]
1627 Qeyri-Rəsmi iSketch[134]
1628 LonTalk normal olaraq
1629 LonTalk
1645 Yox Qeyri-Rəsmi RFC standartlaşdırılmasından əvvəl RADIUS -un erkən yerləşdirilməsi UDP port nömrəsi 1645 istifadə edilməklə hazırlandı. Cisco və Juniper Networks RADIUS serverlərində standart olaraq uyğunluq səbəbləri ilə aktivləşdirildi.[135] Rəsmi port 1645-dir.TCP portu isə 1645ş[136]
1646 Yox Qeyri-Rəsmi Köhnə radacct portu[135]Rəsmi portu 1813-dür[136]
1666 Qeyri-Rəsmi Perforce[137]
1677 Novell GroupWise
1688 Qeyri-Rəsmi KMS Windows əməliyyat sistemləri üçün aktivasiya[138]
1701 L2F
bəlkə L2TP[7]
1707 Windward Studios oyunları
Qeyri-Rəsmi L2TP/IPsec, ilkin əlaqə qurmaq üçün işlənilən protokol[139]
1716 Qeyri-Rəsmi MMO[140]
1719 H.323 qeydiyyat və alternativ ünsiyyət
1720 H.323 zəng siqnalı
1723 bəlkə PPTP[7]
1755 MMS
1761 Qeyri-Rəsmi Qeyri-Rəsmi Novell ZENworks[141][142]
1776 FEMIS
1783 Qorunur Port 04/14/00, ms[14]
1801 MMQ
1812 RADIUS identifikasiya protokolu radius
1813 RADIUS mühasibat uçotu, radius-acct
1863 MSNP, Microsoft Mesajlaşma Serverində işlənir
1880 Qeyri-Rəsmi Node-RED[143]
1883 MQTT (keçmişdə MQ Telemetry Transport)
1900 bəlkə SSDP[7]
1935 Macromedia Flash
Qeyri-Rəsmi Qeyri-Rəsmi RTMP (real vaxt mesajlaşma protokolu) [mənbə göstərin], Hal hazırda Adobe Flash proqramında işlənir[144]
1965 Qeyri-Rəsmi Yox Gemini, Gopher və HTTP arasındakı boşluğu doldurmağa çalışan yüngül, birgə dizaynlı bir protokol[145]
1967 Qeyri-Rəsmi Cisco IOS IP[mənbə göstərin]
1970 Netop Remote Control (NRC)
1972 InterSystems Caché
1984 Big Brother
1985 bəlkə HSRP[146]Şablon:Self-published source
1998 Cisco x.25 TCP
2000 SCCP
2010 Qeyri-Rəsmi Artemis: Spaceship Bridge Simulator[147]
2033 Qeyri-Rəsmi Qeyri-Rəsmi Civilization IV[148]
2049 NFS[7]
2056 Qeyri-Rəsmi Qeyri-Rəsmi Civilization IV[148]
2080 Autodesk
2082 Qeyri-Rəsmi cPanel defoltu[149]
2083 radsec
Qeyri-Rəsmi cPanelin defolt SSL-i[149]
2086 GNUnet
Qeyri-Rəsmi WHM[149]
2087 Qeyri-Rəsmi WebHost-un defolt ssl meneceri[149]
2095 cPanel-in defolt veb poçtu[149]
2096 Qeyri-Rəsmi cPanelin defolt SSL veb poçtu[149]
2100 Qeyri-Rəsmi Warzone 2100 protokolu[mənbə göstərin]

İstinadlarRedaktə

  1. "Service Name and Transport Protocol Port Number Registry". Internet Assigned Numbers Authority. İstifadə tarixi: 28 March 2021.
  2. "Linux/net/ipv4/inet_connection_sock.c". LXR. 2015-04-02 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2015-01-17.
  3. Lottor, M. TCP Port Service Multiplexer (TCPMUX). IETF. November 1988. pp. 1–2. doi:10.17487/RFC1078. RFC 1078. İstifadə tarixi: 2016-09-28.
  4. Bressler, Rober; Guida, Richard; McKenzie, Alex. Remote Job Entry Protocol. IETF. 16 October 1972. doi:10.17487/RFC0407. RFC 407. İstifadə tarixi: 2018-04-08.
  5. Bierman, A.; Bucci, C.; Iddon, R. Remote Network Monitoring MIB Protocol Identifier Macros. IETF. August 2000. doi:10.17487/RFC2896. RFC 2896. İstifadə tarixi: 2018-07-13.
  6. Postel, J. Echo Protocol. IETF. May 1983. p. 1. doi:10.17487/RFC0862. STD 20. RFC 862. İstifadə tarixi: 2016-09-28.
  7. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 "TCP and UDP ports used by Apple software products". Support. Apple (2016-02-05 tarixində nəşr olunub). 2014-11-08. 2016-09-13 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-09-13.
  8. 1 2 3 4 5 6 7 8 Stewart, Randall R., ed.Stream Control Transmission Protocol. IETF. September 2007. pp. 135–136. doi:10.17487/RFC4960. RFC 4960. İstifadə tarixi: 2016-09-27.
  9. Postel, J. Discard Protocol. IETF. May 1983. p. 1. doi:10.17487/RFC0863. STD 21. RFC 863. İstifadə tarixi: 2016-10-07.
  10. "How to Configure the Ports Used for Wake On LAN". Microsoft TechNet. n.d. 2016-09-27 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-09-27. ... The default port for the wake-up transmission is UDP port 9. ...
  11. 1 2 "systat and netstat". eTutorials. ... The ps -ef and netstat -a commands are bound to TCP ports 11 and 15, respectively.  ...
  12. Postel, J. Active Users. IETF. May 1983. doi:10.17487/RFC0866. STD 24. RFC 866.
  13. Postel, J. Daytime Protocol. IETF. May 1983. p. 1. doi:10.17487/RFC0867. STD 25. RFC 867. İstifadə tarixi: 2016-09-27.
  14. 1 2 3 4 5 6 7 8 Sitat səhvi: Yanlış <ref> teqi; IANA adlı istinad üçün mətn göstərilməyib
  15. Postel, J. Quote of the Day Protocol. IETF. May 1983. p. 1. doi:10.17487/RFC0865. STD 23. RFC 865. İstifadə tarixi: 2016-09-27.
  16. Nelson, Russell. Message Send Protocol. IETF. June 1990. p. 1. doi:10.17487/RFC1159. RFC 1159. İstifadə tarixi: 2016-09-27.
  17. Nelson, Russell; Arnold, Geoff. Message Send Protocol 2. IETF. April 1992. pp. 3–4. doi:10.17487/RFC1312. RFC 1312. İstifadə tarixi: 2016-09-27.
  18. Postel, J. Character Generator Protocol. IETF. May 1983. p. 1. doi:10.17487/RFC0864. STD 22. RFC 864. İstifadə tarixi: 2016-09-27.
  19. Postel, J. File Transfer Protocol specification. IETF. June 1980. p. 57. doi:10.17487/RFC0765. RFC 765. IEN 149. İstifadə tarixi: 2016-09-27.
  20. Postel, J.; Reynolds, J. File Transfer Protocol. IETF. October 1985. p. 59. doi:10.17487/RFC0959. STD 9. RFC 959. İstifadə tarixi: 2016-09-27.
  21. Postel, J.; Reynolds, J. Telnet Protocol Specification. IETF. May 1983. p. 15. doi:10.17487/RFC0854. STD 8. RFC 854. İstifadə tarixi: 2016-09-28.
  22. Postel, Jonathan B. Simple Mail Transfer Protocol. IETF. August 1982. p. 44. doi:10.17487/RFC0821. STD 10. RFC 821. İstifadə tarixi: 2016-09-28.
  23. Postel, J.; Harrenstien, K. Time Protocol. IETF. May 1983. pp. 1–2. doi:10.17487/RFC0868. STD 26. RFC 868. İstifadə tarixi: 2016-09-28.
  24. Postel, J. Internet Name Server. IETF. August 1979. IEN 116. İstifadə tarixi: 2016-09-28.
  25. Harrenstien, Ken; White, Vic. NICNAME/WHOIS. IETF. 1982-03-01. p. 1. doi:10.17487/RFC0812. RFC 812. İstifadə tarixi: 2016-09-28.
  26. Harrenstien, K.; Stahl, M.; Feinler, E. NICNAME/WHOIS. IETF. October 1985. p. 2. doi:10.17487/RFC0954. RFC 954. İstifadə tarixi: 2016-09-28.
  27. Daigle, Leslie. WHOIS Protocol Specification. Ran Atkinson, Ken Harrenstien, Mary Stahl, Elizabeth Feinler. IETF. September 2004. p. 2. doi:10.17487/RFC3912. RFC 3912. İstifadə tarixi: 2016-09-28.
  28. Finseth, Craig A. An Access Control Protocol, Sometimes Called TACACS. IETF. July 1993. p. 7. doi:10.17487/RFC1492. RFC 1492. İstifadə tarixi: 2016-09-28.
  29. TACACS+ Team. The TACACS+ Protocol. IETF. 15 April 2018. I-D opsawg-tacacs-10. İstifadə tarixi: 2018-07-18.
  30. Malis, Andrew G. "IMP Logical Addressing Implementation Specification, report 5256" (PDF). BBN - Bolt Beranek and Newman Inc. May 1983. İstifadə tarixi: 2018-07-18.
  31. 1 2 3 4 IBM Corp. "AIX 5.2 Communications Programming Concepts, Chapter 12. Xerox Network System". 14 September 2002. İstifadə tarixi: 2018-07-25.
  32. Mockapetris, P. DNS Implementation and Specification. IETF. November 1987. doi:10.17487/RFC1035. RFC 1035. İstifadə tarixi: 2018-07-18.
  33. Reynolds, J.; Postel, J. Assigned Numbers. IETF. March 1990. p. 9. doi:10.17487/RFC1060. RFC 1060. İstifadə tarixi: 2018-07-24.
  34. Bennett, C. J. "A Simple NIFTP-Based Mail System". INDRA. January 1981. İstifadə tarixi: 2018-07-18.
  35. Sollins, Karen R. The TFTP Protocol. IETF. 1980-01-29. p. 6. IEN 133. İstifadə tarixi: 2016-10-16.
  36. Sollins, K.R. TFTP Protocol (revision 2). Noel Chiappa, Bob Baldwin, Dave Clark, Steve Szymanski, Larry Allen, Geoff Cooper, Mike Greenwald, Liza Martin, David Reed. IETF. June 1981. pp. 6, 14, 16. doi:10.17487/RFC0783. RFC 783. İstifadə tarixi: 2016-10-16.
  37. Sollins, Karen R. The TFTP Protocol (Revision 2). IETF. July 1992. pp. 4–5, 9, 10. doi:10.17487/RFC1350. STD 33. RFC 1350. İstifadə tarixi: 2016-10-16.
  38. [sic], Farhad; McCahill, M.; Lindner, Paul; Johnson, David; Torrey, Daniel; Alberti, Bob. The Internet Gopher Protocol (a distributed document search and retrieval protocol). IETF. March 1993. pp. 1, 4–5, 7, 11–13. doi:10.17487/RFC1436. RFC 1436. İstifadə tarixi: 2016-10-16. ... This protocol assumes a reliable data stream; TCP is assumed. Gopher servers should listen on port 70 (port 70 is assigned to Internet Gopher by IANA). ...
  39. Braden, R. NETRJS: A third level protocol for Remote Job Entry. IETF. 1971-01-13. doi:10.17487/RFC0088. RFC 88. İstifadə tarixi: 2016-10-16.
  40. Braden, R. NETRJS Protocol. IETF. 1977-11-22. p. 3. doi:10.17487/RFC0740. RFC 740. İstifadə tarixi: 2016-10-16.
  41. Postel, Jon; Vernon, J. Assigned Numbers. IETF. January 1983. p. 10. doi:10.17487/RFC0820. RFC 820. İstifadə tarixi: 2016-10-16.
  42. Karrenstien, K. NAME/FINGER Protocol. IETF. 1977-12-30. p. 1. doi:10.17487/RFC0742. RFC 742. İstifadə tarixi: 2016-10-16.
  43. Zimmerman, David Paul. Flow of events // The Finger User Information Protocol. IETF. December 1991. p. 4. sec. 2.1. doi:10.17487/RFC1288. RFC 1288. İstifadə tarixi: 2016-10-16. ... Finger is based on the Transmission Control Protocol, using TCP port 79 decimal ...
  44. 1 2 Fielding, Roy T.; Reschke, Julian F., eds.Hypertext Transfer Protocol (HTTP/1.1): Message Syntax and Routing. IETF. June 2014. pp. 11, 17, 19, 42–43, 50. doi:10.17487/RFC7230. RFC 7230. İstifadə tarixi: 2016-10-16.
  45. 1 2 Belshe, Mike; Peon, Roberto. Starting HTTP/2 // In Thomson, Martin (ed.). Hypertext Transfer Protocol Version 2 (HTTP/2). IETF. May 2015. p. 7. sec. 3. doi:10.17487/RFC7540. RFC 7540. İstifadə tarixi: 2016-10-16. ... HTTP/2 uses the same "http" and "https" URI schemes used by HTTP/1.1. HTTP/2 shares the same default port numbers: 80 for "http" URIs and 443 for "https" URIs. ...
  46. 1 2 Iyengar, J.; Thomson, M. QUIC: A UDP-Based Multiplexed and Secure Transport. IETF. I-D ietf-quic-transport. İstifadə tarixi: 2018-07-25.
  47. "ASSIGNED NUMBERS". IETF. 1978-09-28. İstifadə tarixi: 2019-09-24.
  48. Kohl, John; Neuman, B. Clifford. IP transport // The Kerberos Network Authentication Service (V5). IETF. September 1993. pp. 81–82. sec. 8.2.1. doi:10.17487/RFC1510. RFC 1510. İstifadə tarixi: 2016-10-16. ... When contacting a Kerberos server (KDC) ... the client shall send a UDP datagram containing only an encoding of the request to port 88 (decimal) at the KDC's IP address ...
  49. Neuman, Clifford; Yu, Tom; Hartman, Sam; Raeburn, Kenneth. The Kerberos Network Authentication Service (V5). Acknowledgements to John Kohl et al. in section 11 "Acknowledgements", pages 121–122. IETF. July 2005. pp. 102–103, 105. doi:10.17487/RFC4120. RFC 4120. İstifadə tarixi: 2016-10-16. ... Kerberos servers (KDCs) supporting IP transports MUST accept TCP ... UDP requests and SHOULD listen for them on port 88 (decimal) ...
  50. Crispin, Mark. SUPDUP Protocol. IETF. 7 October 1977. pp. 15. doi:10.17487/RFC0734. RFC 734. İstifadə tarixi: 2019-09-24.
  51. Harrenstien, K.; Stahl, M.; Feinler, E. HOSTNAME SERVER. IETF. October 1985. pp. 1. doi:10.17487/RFC953. RFC 953. İstifadə tarixi: 2018-07-26.
  52. Cass, D. E.; Rose, M. T. ISO Transport Services on Top of the TCP. IETF. April 1986. pp. 5, 8, 12–13, 23–24. doi:10.17487/RFC0983. RFC 983. İstifadə tarixi: 2016-10-17. ... A TSAP server begins by LISTENing on TCP port 102. ...
  53. Rose, Marshall T.; Cass, Dwight E. ISO Transport Service on top of the TCP Version: 3. IETF. May 1987. pp. 1, 13. doi:10.17487/RFC1006. STD 35. RFC 1006. İstifadə tarixi: 2016-10-17. ... TCP port 102 is reserved for hosts which implement this standard. ...
  54. Hedberg, Roland; Pomes, Paul. Basic Operation // The CCSO Nameserver (Ph) Architecture. IETF. September 1998. p. 4. sec. 2. doi:10.17487/RFC2378. RFC 2378. İstifadə tarixi: 2016-10-17. ... Initially, the server host starts the Ph service by listening on TCP port 105. ...
  55. Postel, Jon. The Remote User Telnet Service. IETF. November 1982. p. 1. doi:10.17487/RFC0818. RFC 818. İstifadə tarixi: 2016-10-17. ... the specific service of User Telnet may be accessed (on hosts that choose to provide it) by opening a connection to port 107 (153 octal). ...
  56. Butler, M.; Postel, J.; Chase, D.; Goldberger, J.; Reynolds, J. K. Post Office Protocol: Version 2. IETF. February 1985. p. 1. doi:10.17487/RFC0937. RFC 937. İstifadə tarixi: 2016-10-17. ... This protocol assumes a reliable data stream such as provided by TCP or any similar protocol. When TCP is used, the POP2 server listens on port 109 ...
  57. Rose, Marshall. Post Office Protocol: Version 3. IETF. November 1988. pp. 2, 13. doi:10.17487/RFC1081. RFC 1081. İstifadə tarixi: 2016-10-17. ... the server host starts the POP3 service by listening on TCP port 110. ...
  58. Myers, John G.; Rose, Marshall T. Post Office Protocol - Version 3. IETF. May 1996. pp. 3, 19. doi:10.17487/RFC1939. STD 53. RFC 1939. İstifadə tarixi: 2016-10-17. ... the server host starts the POP3 service by listening on TCP port 110. ...
  59. St. Johns, Michael C. Overview // Identification Protocol. Acknowledgement is given to Dan Bernstein in section 7, "Acknowledgements", page 8. IETF. February 1993. p. 113. sec. 2. doi:10.17487/RFC1413. RFC 1413. İstifadə tarixi: 2016-10-17. ... The Identification Protocol (a.k.a., "ident", a.k.a., "the Ident Protocol") ... listens for TCP connections on TCP port 113 (decimal). ...
  60. St. Johns, Michael C. Authentication Server. IETF. January 1985. p. 1. doi:10.17487/RFC0931. RFC 931. İstifadə tarixi: 2016-10-17. ... The Authentication Server Protocol provides a means to determine the identity of a user of a particular TCP connection. ... A server listens for TCP connections on TCP port 113 (decimal). ...
  61. Lottor, Mark K. Postel, Jon (ed.). Simple File Transfer Protocol. IETF. September 1984. p. 1. doi:10.17487/RFC0931. RFC 913. İstifadə tarixi: 2016-10-17. ... SFTP is used by opening a TCP connection to the remote hosts' SFTP port (115 decimal). ...
  62. Kantor, Brian; Lapsley, Phil. Network News Transfer Protocol. IETF. February 1986. pp. 5, 20–23. doi:10.17487/RFC0977. RFC 977. İstifadə tarixi: 2016-10-17. ... NNTP specifies a protocol for the distribution, inquiry, retrieval, and posting of news articles ... When used via Internet TCP, the contact port assigned for this service is 119. ...
  63. Feather, Clive D.W. Reading and Transit Servers // Network News Transfer Protocol (NNTP). Acknowledgements to NNTP Working Group (Russ Allbery, Ned Freed), Brian Kantor, Phil Lapsley et al.) in section 13, "Acknowledgements", pages 107–109. IETF. October 2006. p. 21. sec. 3.4.1. doi:10.17487/RFC3977. RFC 3977. İstifadə tarixi: 2016-10-17. ... Network News Transfer Protocol (NNTP) ... is used for the distribution, inquiry, retrieval, and posting of Netnews articles using a reliable stream-based mechanism. ... The official TCP port for the NNTP service is 119. ...
  64. "COM Fundamentals - Guide - COM Clients and Servers - Inter-Object Communications - Microsoft RPC". microsoft.com. İstifadə tarixi: 2014-05-27.
  65. 1 2 3 NetBIOS Working Group. Protocol standard for a NetBIOS service on a TCP/UDP transport: Concepts and methods. Acknowledgements to Internet Activities Board's End-to-End Services Task Force et al. in section 2, "Acknowledgements", page 6. IETF. March 1987. doi:10.17487/RFC1001. STD 19. RFC 1001. İstifadə tarixi: 2016-10-17.
  66. 1 2 3 NetBIOS Working Group. Protocol standard for a NetBIOS service on a TCP/UDP transport: Detailed specifications. Acknowledgements to Internet Activities Board in section 2, "Acknowledgements", page 4. IETF. March 1987. doi:10.17487/RFC1002. STD 19. RFC 1002. İstifadə tarixi: 2016-10-17.
  67. Crispin, Mark R. INTERNET MESSAGE ACCESS PROTOCOL - VERSION 4rev1. IETF. March 2003. doi:10.17487/RFC3501. RFC 3501. İstifadə tarixi: 2016-10-17. ... The Internet Message Access Protocol ... allows a client to access and manipulate electronic mail messages on a server. ... The IMAP4rev1 protocol assumes a reliable data stream such as that provided by TCP. When TCP is used, an IMAP4rev1 server listens on port 143. ...
  68. DeSchon, A.; Braden, R. Background File Transfer Program (BFTP). IETF. August 1988. pp. 4, 14, 20, 24. doi:10.17487/RFC1068. RFC 1068. İstifadə tarixi: 2016-10-17. ... The BFTP program ... can be executed as a remotely-accessible service that can be reached via a Telnet connection to the BFTP well-known port (152). ...
  69. Davin, J.; Case, J.; Fedor, M; Schoffstall, M. The Authentication Protocol // Simple Gateway Monitoring Protocol. IETF. November 1987. p. 10. sec. 4. doi:10.17487/RFC1028. RFC 1028. İstifadə tarixi: 2016-10-17. ... This memo defines a simple application-layer protocol by which management information for a gateway may be inspected or altered by logically remote users. ... An authentication protocol entity responds to protocol messages received at UDP port 153 on the host with which it is associated. ...
  70. Lambert, M. PCMAIL: A distributed mail system for personal computers. IETF. June 1988. p. 8. doi:10.17487/RFC1056. RFC 1056. İstifadə tarixi: 2016-10-17. ... Pcmail is a distributed mail system providing mail service to an arbitrary number of users ... The TCP contact port for DMSP has been designated 158. ...
  71. 1 2 Case, J.; Fedor, M.; Schoffstall, M.; Davin, C. Protocol Specification // Simple Network Management Protocol (SNMP). Acknowledgements to IETF SNMP Extensions working group in section 6, "Acknowledgements", page 33. IETF. May 1990. p. 15. sec. 4. doi:10.17487/RFC1157. RFC 1157. İstifadə tarixi: 2016-10-17. ... A protocol entity receives messages at UDP port 161 on the host ... Messages which report traps should be received on UDP port 162 for further processing. ...
  72. "Understanding Simple Network Management Protocol (SNMP) Traps". Support. Cisco (2006-10-10 tarixində nəşr olunub). n.d. 2016-10-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-10-17.
  73. Packard, Keith. X Display Manager Control Protocol (Version 1.1). The Open Group. 2004. 2016-01-09 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-10-17. ... The purpose of the X Display Manager Control Protocol (XDMCP) is to provide a uniform mechanism for an autonomous display to request login service from a remote host. ... When XDMCP is implemented on top of the Internet User Datagram Protocol (UDP), port number 177 is to be used. ...
  74. Rekhter, Yakov; Li, Tony; Hares, Susan, eds.A Border Gateway Protocol 4 (BGP-4). Acknowledgements to Kirk Lougheed et al. in section 2, "Acknowledgements", pages 6–7. IETF. January 2006. pp. 8, 47–48, 51–52. doi:10.17487/RFC4271. RFC 4271. İstifadə tarixi: 2016-10-17. ... BGP listens on TCP port 179. ...
  75. 1 2 Hartmann, Hartmann. Default Port for Internet Relay Chat (IRC) via TLS/SSL. IETF. August 2014. p. 2. doi:10.17487/RFC7194. RFC 7194. İstifadə tarixi: 2016-10-06. ... Although system port assignments exist for IRC traffic that is plain text (TCP/UDP port 194) or TLS/SSL encrypted (TCP/UDP port 994), it is common practice amongst IRC networks not to use them for reasons of convenience and general availability on systems where no root access is granted or desired. ...
  76. 1 2 SNMP MUX Protocol and MIB. IETF. May 1991. p. 8. doi:10.17487/RFC1227. RFC 1227. İstifadə tarixi: 2019-10-15. When using the TCP to provide the transport-backing for the SMUX protocol, the SNMP agent listens on TCP port 199.
  77. Bernstein, Daniel B. "Quick Mail Transfer Protocol (QMTP)". İstifadə tarixi: 2018-04-18. ... A QMTP client connects to a QMTP server, as discussed in section 7, over a reliable stream protocol allowing transmission of 8-bit bytes. ... QMTP may be used on top of TCP. A QMTP-over-TCP server listens for TCP connections on port 209. ... }
  78. "Virus Alerts -- SecureCastFAQ". nai.com. Santa Clara, CA, USA: Network Associates, Inc., now McAfee. 2000. 2000-03-03 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2013-10-26.
  79. "RFC 1504 - Appletalk Update-Based Routing Protocol: Enhanced App". faqs.org. İstifadə tarixi: 16 March 2015.
  80. steve. LDM Preinstallation Steps // LDM Reference. 6.13.6. Unidata. 2005-07-12. 2018-11-21 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-11-21. ... In order for the LDM system to send data to a downstream LDM, the firewall rules must allow incoming TCP connections to the port on which the LDM server is listening (the default is 388). ...
  81. "The Unidata LDM and Network Security". Unidata. 2018-11-21 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-11-21. ... Use of the LDM requires that any host listed in its access control list be allowed a TCP connection to port 388 on the localhost. If the localhost is behind a firewall, the firewall must allow TCP access to port 388. ...Şablon:Self-published source
  82. "Active Directory and Active Directory Domain Services Port Requirements". Microsoft TechNet (2014-03-28 tarixində nəşr olunub). n.d. 2017-08-02 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2017-08-02.
  83. Chirgwin, Richard. "Who can save us? It's 2018 and some email is still sent as cleartext". The Register. Situation Publishing. 2018-02-01. 2018-02-01 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-04-18.
  84. 1 2 "RFC 1340, Assigned Numbers". IETF. İstifadə tarixi: 2014-05-27.
  85. Zwicky, Elizabeth D.; Cooper, Simon; Chapman, D. Brent. Internet Message Access Protocol (IMAP) // Building Internet Firewalls (Second). O'Reilly. June 2000 [1st pub. 1995]. 16.7. ISBN 978-1-56592-871-8. İstifadə tarixi: 2016-10-27. ... IMAP over SSL currently uses port 993, but an earlier convention uses port 585. ...
  86. "RFC 4409, Message Submission for Mail". IETF. İstifadə tarixi: 2014-05-27.
  87. "RFC 3620, The TUNNEL Profile". IETF. İstifadə tarixi: 2014-05-27.
  88. INTERNET DRAFT, DHCP Failover Protocol (expired: September 2003)
  89. "RFC 3632, VeriSign Registry Registrar Protocol (RRP) Version 2.0.0". IETF. İstifadə tarixi: 2014-05-27.
  90. "IEEE Standard (1244.3-2000) for Media Management System (MMS) Media Management Protocol (MMP)". IEEE. 2001-04-26. İstifadə tarixi: 2014-05-27.
  91. "Integrated Virtualization Manager on IBM System p5" (PDF). IBM. İstifadə tarixi: 2014-05-27.
  92. "IEEE Standard (1244.2-2000) for Media Management Systems (MMS) Session Security, Authentication, Initialization Protocol (SSAIP)". IEEE. 2000-12-07. İstifadə tarixi: 2014-05-27.
  93. "RFC 4204, Link Management Protocol". IETF. İstifadə tarixi: 2014-05-27.
  94. "RFC 3981, IRIS: The Internet Registry Information Service (IRIS) Core Protocol". IETF. İstifadə tarixi: 2014-05-27.
  95. Internet Registry Information Service (IRIS) Arxivləşdirilib fevral 1, 2009, at the Wayback Machine
  96. "Internet-Draft, Using the Internet Registry Information Service (IRIS) over the Blocks Extensible Exchange Protocol (BEEP)". IETF. İstifadə tarixi: 2014-05-27.
  97. "Tag Distribution Protocol Internet-Draft". IETF. 1997-05-27. İstifadə tarixi: 2014-05-27.
  98. "United States Patent 7286529, Discovery and tag space identifiers in a tag distribution protocol (TDP)". Patentstorm.us. 2012-09-19 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2014-05-27.
  99. Cisco IOS Software Release 11.1CT New Features Arxivləşdirilib yanvar 18, 2012, at the Wayback Machine
  100. Cisco IOS Software Releases 12.0 S, MPLS Label Distribution Protocol (LDP)[ölü keçid]
  101. "ARRANGEMENT IN A ROUTER OF A MOBILE NETWORK FOR OPTIMIZING USE OF MESSAGES CARRYING REVERSE ROUTING HEADERS". WIPO (2004-07-01 tarixində nəşr olunub). 2003-12-11. 2017-05-19 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2017-05-19.
  102. "MODBUS/TCP Security Protocol Specification" (PDF). Modbus Organisation Inc. İstifadə tarixi: 2019-07-25.
  103. Adams, Carlisle; Farrell, Stephen; Kause, Tomi; Mononen, Tero. Internet X.509 Public Key Infrastructure Certificate Management Protocol (CMP). IETF. September 2005. doi:10.17487/RFC4210. RFC 4210. İstifadə tarixi: 2017-11-10.
  104. "Setting up a socket policy file server". Adobe.com. 2008-04-14. İstifadə tarixi: 2014-05-27.
  105. 1 2 "vCenter Server 4.1 network port requirements". VMware Knowledge Base. 2014-07-29. 2016-10-06 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-10-06.
  106. 1 2 "Required ports for configuring an external firewall to allow ESX/ESXi and vCenter Server traffic". VMware Knowledge Base. 2014-08-01. 2016-10-06 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-10-06.
  107. Using rndc // Red Hat Enterprise Linux Deployment Guide (5.0.0-19). Red Hat (2007-01-23 tarixində nəşr olunub). 2006. 16.4. 2016-10-06 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-10-06. ... default TCP port 953 ... allow rndc commands ...
  108. Şablon:Man. "... TCP port ... BIND 9's default control channel port, 953. ..."
  109. "NG FAQ - Ports used by Check Point VPN-1/FireWall-1 Next Generation". FW-1.de (2007-01-02 tarixində nəşr olunub). n.d. 2016-10-06 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-10-06. ... 981 /tcp ... remote administration from external using HTTPS ...
  110. "Managing Windows Small Business Server 2008 Remote Web Workplace". Microsoft TechNet (2009-10-08 tarixində nəşr olunub). n.d. 2017-07-05 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2017-07-05. ...Şablon:Unordered list...
  111. RFC 4707
  112. Appendix A. TCP Ports Used by ThinLinc // ThinLinc Administrator's Guide for ThinLinc 4.6.0. Cendio AB (2016 tarixində nəşr olunub). n.d. 2016-10-06 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-10-06. ... By default, ThinLinc's web-based administration interface is available on TCP port 1010. ...
  113. Setting up reserved (privileged) ports // z/OS Network File System Guide and Reference (PDF) (Version 2 Release 3). IBM. səh. 178. 2018-04-20 tarixində orijinalından (PDF) arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-04-20. ... The z/OS client attempts to use reserved port 1023 and if that port is not available, the z/OS client will subtract one from 1023 until a [sic] port is available. ... When specifying secure(udp) or proto(udp), the z/OS client uses the privileged UDP ports to communicate with the NFS servers. When specifying proto(tcp) the z/OS client uses the privileged TCP ports to communicate the MOUNT RPC or UNMOUNT RPC with the NFS server. However, the z/OS client uses the ephemeral TCP ports to communicate NFS RPC with the NFS server. ...
  114. Carpenter, Brian; Dan, Wing; Jiang, Sheng Jiang. Despres, Remi (ed.). Native IPv6 behind IPv4-to-IPv4 NAT Customer Premises Equipment (6a44). IETF. October 2012. doi:10.17487/RFC6751. ISSN 2070-1721. RFC 6751. İstifadə tarixi: 2016-08-28.
  115. Ramadas, Manikantan; Burleigh, Scott C.; Farrell, Stephen. Licklider Transmission Protocol - Specification. IETF. p. 23. sec. 5. doi:10.17487/RFC5326. RFC 5326.
  116. Ramadas, Manikantan; Burleigh, Scott C.; Farrell, Stephen. Licklider Transmission Protocol - Specification. IETF. p. 51. sec. 10.1. doi:10.17487/RFC5326. RFC 5326.
  117. Sitat səhvi: Yanlış <ref> teqi; blizzard adlı istinad üçün mətn göstərilməyib
  118. "Dell OpenManage Version 8.0.1 Port Information Guide" (PDF). Dell. 2014. səh. 15. İstifadə tarixi: 2016-08-27.
  119. Basic command line options // The Festival Speech Synthesis System – System documentation. The Centre for Speech Technology Research (1.4). University of Edinburgh (1999-06-19 tarixində nəşr olunub). 1999-06-17. 7.1. 2016-08-28 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-10-27. ... Festival waits for clients on a known port (the value of server_port, default is 1314). ...
  120. "IANA - Service Name and Transport Protocol Port Number Registry".
  121. "Strapi Documentation". strapi.io (ingilis). İstifadə tarixi: 2020-06-26.
  122. Shahid, Shaikh. Chapter 4, Developing REST API Using Sails.js // Sails.js Essentials. Birmingham, UK: Packt. 2016. səh. 35. ISBN 9781783554546. OCLC 944986529 – Google Books (Preview) vasitəsilə. ...

    To run our code, type the following command in the terminal:

    sails lift

    Your app will be running on localhost:1337. Let's test it. ...

    ...
  123. Sitat səhvi: Yanlış <ref> teqi; citrixblogger adlı istinad üçün mətn göstərilməyib
  124. 1 2 3 4 "Open communication ports required by IBM Tivoli Storage Manager for Virtual Environments 6.4". Support. IBM. IBM. 2016-05-09. 2016-08-27 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-08-27.
  125. Şablon:KB
  126. "Recommended Port Numbers". Oracle. İstifadə tarixi: 2015-11-27.
  127. Hilker, Steve. Oracle Default Port Numbers // Oracle Wiki. Toad World. 2013-03-13. 2016-08-27 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-08-27.Şablon:User-generated source
  128. "Start Network Server". The Apache DB Project. Derby Tutorial. Apache Software Foundation (2016-03-23 tarixində nəşr olunub). 2008-04-30. 2016-08-27 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-08-27. Start the Network server by executing the startNetworkServer.bat (Windows) or startNetworkServer (UNIX) script. This will start the Network Server up on port 1527 ...
  129. "eclipse.org". İstifadə tarixi: 26 June 2018.
  130. 1 2 3 4 5 6 "1C:Enterprise System Requirements". 1c-dn.com. İstifadə tarixi: 6 June 2018.
  131. "1C:Enterprise Administrator Guide". 1c-dn.com. İstifadə tarixi: 6 June 2018.
  132. "Pervasive PSQL Vx Server 11 SP3 Release Notes". Pervasive PSQL. 2013. İstifadə tarixi: 2016-08-27. ... Pervasive PSQL Vx Server 11 SP3 communicates via the following ones: 3351 for the transactional interface, 1583 for the relational interface, and 139 for named pipes. ...
  133. 1 2 "FAQ: Frequently Asked Questions". iSketch. n.d. Connection problems. 2016-08-27 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-08-27. ... allow TCP/IP connections on port 1626 & 1627 (1627 only needed for sending sketches.)
  134. 1 2 "RADIUS Overview". juniper.net. İstifadə tarixi: 16 March 2015.
  135. 1 2 DeKok, Alan. Assigned Ports for RADIUS/TCP // RADIUS over TCP. IETF. May 2012. p. 7. doi:10.17487/RFC6613. ISSN 2070-1721. RFC 6613.
  136. "P4PORT". Perforce. 2012. 2016-08-27 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-08-27. ... Valid communications protocols are tcp (plaintext over TCP/IP) or ssl (SSL over TCP/IP).
  137. "How to troubleshoot the Key Management Service (KMS)". TechNet. Microsoft. n.d. 2016-03-25 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-08-27. ... 1688 is the default TCP port used by the clients to connect to the KMS host. ...
  138. Patel, Baiju V.; Aboda, Bernard; Dixon, William; Zorn, Glen; Booth, Skip. Securing L2TP using IPsec. Thanks to Gurdeep Singh Pall, David Eitelbach, Peter Ford, Sanjay Anand, John Richardson, Rob Adams. IETF. November 2001. pp. 8–14, 23–26. doi:10.17487/RFC3193. RFC 3193. İstifadə tarixi: 2016-08-28.
  139. Jleeke; Tickner, Patrick. Linux Server // AAManual (America's Army Game Manual). 2006-10-04. 2016-08-16 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-08-27. ... The port the server will listen on. The default port is 1716.
  140. "Ports used by some ZENworks products". Novell Support Knowledgebase. Micro Focus (2007-04-18 tarixində nəşr olunub). 2012-04-30. 2016-08-27 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-08-27.
  141. "TCP and UDP Ports Used by ZENworks Primary Servers". ZENworks 11 SP4 Primary Server and Satellite Reference. Novell (2016-05-31 tarixində nəşr olunub). 2016-06-16. 2016-08-27 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-08-07.
  142. Configuration // Node-RED Documentation. IBM Emerging Technologies. n.d. 2016-09-09 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-09-09.
  143. "Ports and firewalls". Support. Adobe (2015-12-14 tarixində nəşr olunub). 2015-02-10. 2016-08-27 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-08-27. ... Flash Media Server listens for RTMP/E requests on port 1935/TCP. ... Flash Media Server listens for RTMFP requests on port 1935/UDP. ...
  144. "Gemini protocol specification". 2020-07-02. İstifadə tarixi: 2020-08-27. When Gemini is served over TCP/IP, servers should listen on port 1965 (the first manned Gemini mission, Gemini 3, flew in March '65). This is an unprivileged port, so it's very easy to run a server as a "nobody" user, even if e.g. the server is written in Go and so can't drop privileges in the traditional fashion
  145. "Hot Standby Router Protocol (HSRP): Frequently Asked Questions". Cisco Support. Cisco Systems (2017-10-19 tarixində nəşr olunub). 2014-09-19. 2014-02-23 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-04-27. Q: Are HSRP messages TCP or UDP? A: UDP, since HSRP runs on UDP port 1985.Şablon:Self-published source
  146. Doyle, Michael; Substelny, Mike. Artemis Spaceship Bridge Simulator – Terran Star Naval Academy Tactical Manual 1.70 (PDF) (Windows). səh. 8. 2017-06-30 tarixində orijinalından (PDF) arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2017-06-30. ... This screen allows the Bridge Crew to connect to the Artemis Simulator. ... The network must also be configured to forward port 2010 to the server machine’s local address. ...
  147. 1 2 "Which ports are required to play Civilization 4 online?". Support. 2K. 2016-07-17. 2016-08-27 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-08-27.
  148. 1 2 3 4 5 6 "How to Log in to Your Server or Account". cPanel Knowledge Base (2016-08-22 tarixində nəşr olunub). 2014-06-24. 2016-08-27 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-08-27.


Sitat səhvi: <ref> tags exist for a group named "note", but no corresponding <references group="note"/> tag was found