Qitələrarası kubok qazanan baş məşqçilərin siyahısı

Kuboku üç dəfə qazanan yeganə baş məşqçi Karlos Byanki.

Qitələrarası kubok qazanan baş məşqçilərin siyahısı1960-2004-cü illərdə CONMEBOLUEFA tərəfindən təşkil edilən və UEFA Çempionlar Liqası çempionu ilə Libertadores Kuboku çempionunun qarşılaşdığı Qitələrarası Kubokda çempion olan futbol komandalarının baş məşqçilərinin siyahısı. Qitələrarası kubok qazanan ilk komanda "Real Madrid", ilk baş məşqçi isə Miqel Munos olub. İlk 18 oyun cüt oyunlu sistemlə keçirilib. 1980-ci ildə baş məşqçisi Xuan Martin Muxika olan "Nasyonal" komandası, "Nottingem Forest" komandasını ilk tək oyunlu sistemlə keçirilən çempionatda məğlub edərək yeni sistemdəki ilk çempion oldu. Sonuncusu 2003-cü ildə keçirilən kubokun isə son çempionu olan "Porto" komandasının baş məşqçisi Viktor Fernandez idi.

Argentinalı Karlos Byanki 1994-cü ildə "Veles Sarsfild" komandasının, 20002003-cü illərdə "Boka Xuniors" komandasının baş məşqçisi ikən kuboku başı üzərinə qaldırdı və turnirdə 3 çempionluq qazanan ilk və tək baş məşqçi oldu. Dörd baş məşqçi bu kuboku bir dəfədən artıq qazanmaq uğuru əldə etsə də, dördü də bu uğuru eyni komanda ilə iki il ardıcıl çempion olmaqla əldə etmişdi. "Santos" komandasının baş məşqçisi ikən 19621963-cü illərdə kuboku qazanan Luis Peres (ləqəbi — Lula) turnir tarixində həm iki dəfə çempion olan, həm də ardıcıl iki dəfə çempion olan ilk baş məşqçi olmuşdu. Elenio Errera "İnter Milan" komandasının baş məşqçisi ikən 19641965-ci illərdə komandasına çempionluq qazandırdı. Arriqo Sakki 19891990-cı illərdə "Milan" komandası ilə kuboku qazandı. Son olaraq Tele Santana "San Paulu" ilə 19921993-cü illərdə bu sevinci yaşadı.

8 fərqli adla 11 çempionluq əldə edən argentinalılar ölkə baxımından ən yaxşı nəticə göstərən baş məşqçilər oldular. Turnir tarixində 9 baş məşqçi — İtaliya klubu "İnter Milan" komandasının argentinalı baş məşqçisi Elenio Errera, Hollandiya klubu "Feyenoord" komandasının avstriyalı baş məşqçisi Ernst Happel, Hollandiya klubu "Ayaks" komandasının baş məşqçisi Rumen Ştefan Kovaç, Paraqvay klubu "Olimpiya"nın uruqvaylı baş məşqçisi Luis Kubilya, Portuqaliya klubu "Porto"nun xorvat baş məşqçisi Tomislav İviş, Almaniya klubu "Borussiya Dortmund" komandasının italyan baş məqçisi Nevio Skala, İspaniya klubu "Real Madrid"in holland baş məşqçisi Quus Hiddink, İngiltərə klubu "Mançester Yunayted"in şotland baş məşqçisi Aleks Ferqyuson və "Porto"nun baş məşqçisi Viktor Fernandes öz ölkəsindən olmayan klubla turnirin qalibi oldu.

İllərə görəRedaktə

 
19621963-cü ildə çempion olan Luis Peres.
 
19641965-ci ildə çempion olan Elenio Errera.
 
19891990-cı ildə çempion olan Arriqo Sakki.
 
19921993-cü ildə çempion olan Tele Santana.
İl Millət Baş məşqçi Ölkə Klub İstinad
1960 İspaniya  İspaniya Munos, MiqelMiqel Munos İspaniya  İspaniya Real Madrid [1]
1961 Uruqvay  Uruqvay Skarone, RobertoRoberto Skarone Uruqvay  Uruqvay Penyarol [2]
1962 Braziliya  Braziliya Luis Peres Braziliya  Braziliya Santos [3]
1963 Braziliya  Braziliya Luis Peres Braziliya  Braziliya Santos [3]
1964 Argentina  Argentina Errera, ElenioElenio Errera İtaliya  İtaliya İnter Milan [4]
1965 Argentina  Argentina Errera, ElenioElenio Errera Argentina  Argentina İnter Milan [4]
1966 Uruqvay  Uruqvay Maspoli, RokeRoke Maspoli Uruqvay  Uruqvay Penyarol [5]
1967 Argentina  Argentina Pissuti, XuanXuan Pissuti Argentina  Argentina Rasinq [6]
1968 Argentina  Argentina Subeldiya, OsvaldoOsvaldo Subeldiya Argentina  Argentina Estudiantes La Plata [7]
1969 İtaliya  İtaliya Rokko, NereoNereo Rokko İtaliya  İtaliya Milan [8]
1970 Avstriya  Avstriya Xappel, ErnstErnst Xappel Niderland  Niderland Feyenoord [9]
1971 Uruqvay  Uruqvay Etçamendi, VaşinqtonVaşinqton Etçamendi Uruqvay  Uruqvay Nasyonal [10]
1972 Rumıniya  Rumıniya Kovaç, ŞtefanŞtefan Kovaç Niderland  Niderland Ayaks [11]
1973 Argentina  Argentina Ferreyro, RobertoRoberto Ferreyro Argentina  Argentina İndependente [12]
1974 İspaniya  İspaniya Araqones, LuisLuis Araqones İspaniya  İspaniya Atletiko Madrid [13]
1975 [A] [14]
1976 Almaniya  Almaniya Kramer, DettmarDettmar Kramer Almaniya  Almaniya Bayern Münhen [15]
1977 Argentina  Argentina Lorenso, Xuan KarlosXuan Karlos Lorenso Argentina  Argentina Boka Xuniors [16]
1978 [14]
1979 Uruqvay  Uruqvay Kubilya, LuisLuis Kubilya Paraqvay  Paraqvay Olimpiya Asunson [17]
1980 Uruqvay  Uruqvay Muxika, XuanXuan Muxika Uruqvay  Uruqvay Nasyonal [18]
1981 Braziliya  Braziliya Karpejiyani, PauloPaulo Karpejiyani Braziliya  Braziliya Flamenqo [19]
1982 Uruqvay  Uruqvay Banıyulo, UqoUqo Banıyulo Uruqvay  Uruqvay Penyarol [20]
1983 Braziliya  Braziliya Espinoza, ValdirValdir Espinoza Braziliya  Braziliya Qremio [21]
1984 Argentina  Argentina Pastorisa, XoseXose Pastorisa Argentina  Argentina İndependente [22]
1985 İtaliya  İtaliya Trapattoni, CovanniCovanni Trapattoni İtaliya  İtaliya Yuventus [23]
1986 Argentina  Argentina Veyra, EktorEktor Veyra Argentina  Argentina River Pleyt [24]
1987 Xorvatiya  Xorvatiya[A] İviç, TomislavTomislav İviç Portuqaliya  Portuqaliya Porto [25]
1988 Uruqvay  Uruqvay Fleytas, RobertoRoberto Fleytas Uruqvay  Uruqvay Nasyonal [26]
1989 İtaliya  İtaliya Sakki, ArriqoArriqo Sakki İtaliya  İtaliya Milan [27]
1990 İtaliya  İtaliya Sakki, ArriqoArriqo Sakki İtaliya  İtaliya Milan [27]
1991 Serbiya  Serbiya[B] Popoviç, VladiçaVladiça Popoviç Serbiya  Serbiya[B] Srvena Zvezda [28]
1992 Braziliya  Braziliya Santana, TeleTele Santana Braziliya  Braziliya San Paulu [29]
1993 Braziliya  Braziliya Santana, TeleTele Santana Braziliya  Braziliya San Paulu [29]
1994 Argentina  Argentina Byanki, KarlosKarlos Byanki Argentina  Argentina Velez Sarsfield [30]
1995 Niderland  Niderland van Qaal, LuisLuis van Qaal Niderland  Niderland Ayaks [31]
1996 İtaliya  İtaliya Lippi, MarçelloMarçello Lippi İtaliya  İtaliya Yuventus [32]
1997 İtaliya  İtaliya Skala, NevioNevio Skala Almaniya  Almaniya Borussiya Dortmund [33]
1998 Niderland  Niderland Hiddink, QusQus Hiddink İspaniya  İspaniya Real Madrid [34]
1999 Şotlandiya  Şotlandiya Ferqyuson, AleksAleks Ferqyuson İngiltərə  İngiltərə Mançester Yunayted [35]
2000 Argentina  Argentina Byanki, KarlosKarlos Byanki Argentina  Argentina Boka Xuniors [36]
2001 Almaniya  Almaniya Hitsfeld, OtmarOtmar Hitsfeld Almaniya  Almaniya Bayern Münhen [37]
2002 İspaniya  İspaniya del Boske, VisenteVisente del Boske İspaniya  İspaniya Real Madrid [38]
2003 Argentina  Argentina Byanki, KarlosKarlos Byanki Argentina  Argentina Boka Xuniors [39]
2004 İspaniya  İspaniya Fernandes, ViktorViktor Fernandes Portuqaliya  Portuqaliya Porto [40]

Mükafatların sayına görəRedaktə

Nömrə Milləti Baş məşqçi Qazanma sayı Qazandığı illər Qazandığı klublar
1   Argentina Karlos Byanki 3 1994, 2000, 2003 Veles Sarsfild, Boka Xuniors
2   Braziliya Luis Peres 2 1962, 1963 Santos
  Argentina Elenio Errera 2 1964, 1965 İnter Milan
  İtaliya Arriqo Sakki 2 1989, 1990 Milan
  Braziliya Tele Santana 2 1992, 1993 San-Paulu

Millətə görəRedaktə

Millət Qazanma sayı
  Argentina 11
  Uruqvay 7
  Braziliya 6
  İtaliya 6
  İspaniya 4
  Almaniya 2
  Niderland 2
  Avstriya 1
  Xorvatiya 1
  Şotlandiya 1
  Rumıniya 1
  Serbiya 1

QeydlərRedaktə

A. ^ 1975-ci ildə təşkil edilən kubok, Bayern Münhen komandası ilə İndependente komandasının oyun tarixi ilə əlaqədar mübahisəsi; 1978-ci ildə baş tutacaq kubok, Boka Xuniors komandası ilə Liverpul komandasının bir biri ilə oynamaq istəməməsi səbəbi ilə təşkil edilmədi.

B. ^ Serb olan Vladiça Popoviç, kuboku qazandığı vaxt, Serbiya müstəqil olmadığı üçün, o vaxt ölkənin bağlı olduğu Yuqoslaviya vətəndaşı idi. Serb komandası olan Srvena Zvezda komandasıda Yuqoslaviya komandası olaraq mübarizə aparırdı.

İstinadlarRedaktə

  1. "Intercontinental Cup 1960". FİFA. 7 noyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 25 aprel 2018.
  2. "Intercontinental Cup 1961". FIFA. 11 mart 2013 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 25 aprel 2018.
  3. 1 2 "Intercontinental Cups 1962 and 1963". FIFA. 7 noyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 25 aprel 2018.
  4. 1 2 "Intercontinental Cups 1964 and 1965". FIFA. 12 mart 2013 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 25 aprel 2018.
  5. "Intercontinental Cup 1966". FIFA. 12 mart 2013 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 25 aprel 2018.
  6. "Intercontinental Cup 1967". FIFA. 12 mart 2013 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 25 aprel 2018.
  7. "Intercontinental Cup 1968". FIFA. 6 noyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 25 aprel 2018.
  8. "Intercontinental Cup 1969". FIFA. 21 oktyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 25 aprel 2018.
  9. "Intercontinental Cup 1970". FIFA. 7 noyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  10. "Intercontinental Cup 1971". FIFA. 24 oktyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  11. "Intercontinental Cup 1972". FIFA. 7 noyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 25 aprel 2018.
  12. "Intercontinental Cup 1973". FIFA. 4 noyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  13. "Intercontinental Cup 1974". FIFA. 6 noyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  14. 1 2 "Intercontinental Club Cup". RSSSF. 30 aprel 2005. 5 mart 2016 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  15. "Intercontinental Cup 1976". FIFA. 7 noyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  16. "Intercontinental Cup 1977". FIFA. 30 noyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  17. "Intercontinental Cup 1979". FIFA. 23 oktyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  18. "Toyota Cup 1980". FIFA. 7 noyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  19. "Toyota Cup 1981". FIFA. 26 oktyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  20. "Toyota Cup 1982". FIFA. 4 noyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  21. "Toyota Cup 1983". FIFA. 5 oktyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  22. "Toyota Cup 1984". FIFA. 7 oktyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  23. "Toyota Cup 1985". FIFA. 16 dekabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  24. "Toyota Cup 1986". FIFA. 7 oktyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel.
  25. "Toyota Cup 1987". FIFA. 7 oktyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  26. "Toyota Cup 1988". FIFA. 26 noyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  27. 1 2 "Toyota Cups 1989 and 1990". FIFA. 26 noyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  28. "Toyota Cup 1991". FIFA. 18 dekabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel.
  29. 1 2 "Toyota Cups 1992 and 1993". FIFA. 5 noyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  30. "Toyota Cup 1994". FIFA. 4 noyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  31. "Toyota Cup 1995". FIFA. 2 noyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel.
  32. "Toyota Cup 1996". FIFA. 11 mart 2013 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  33. "Toyota Cup 1997". FIFA. 2 noyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  34. "Toyota Cup 1998". FIFA. 23 oktyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-01-06.
  35. "Toyota Cup 1999". FIFA. 7 noyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  36. "Toyota Cup 2000". FIFA. 30 noyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  37. "Toyota Cup 2001". FIFA. 25 oktyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  38. "Toyota Cup 2002". FIFA. 23 oktyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  39. "Toyota Cup 2003". FIFA. 26 oktyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  40. "Toyota Cup 2004". FIFA. 26 oktyabr 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.

Həmçinin baxRedaktə

Xarici keçidlərRedaktə

Şablon:UEFA Kuboklar Kuboku-illər