İspaniyanın monarx konsortlarının siyahısı

Portreti Gerbi Adı Valideynləri Doğum tarixi Evlilik tarixi Konsort olma tarixi Konsortluqdan ayrılma tarixi Ölüm tarixi Konsortu olduğu monarx
La emperatriz Isabel de Portugal, por Tiziano.jpg
Coat of Arms of Isabella of Portugal, Holy Roman Empress and Queen Consort of Spain.svg
Portuqaliyalı İzabella Portuqaliya kralı I Manuel & Araqonlu Mariya 24 oktyabr 1503 11 mart 1526 1 may 1539 V Karl
Anthonis Mor 001.jpg
Coat of Arms of England (1554-1558).svg
Mariya Tüdor İngiltərə kralı VIII Henri & Araqonlu Ketrin 18 fevral 1516 25 iyul 1554 16 yanvar 1556

ərinin taxta çıxışıyla

17 noyabr 1558 II Filipp
Isabel de Valois2..jpg
Coat of Arms of Elisabeth of France (1545-1568), Queen Consort of Spain.svg
Valualı Elizabet Fransa kralı II Henri & Yekaterina Mediçi 2 aprel 1545 22 iyun 1559 3 oktyabr 1568
Ana de Austria2.jpg
Coat of Arms of Anna of Austria (1549-1580), Queen Consort of Spain.svg
Avstriyalı Anna Müqəddəs Roma imperatoru II Maksimilyan & Avstriyalı Mariya 2 noyabr 1549 4 may 1570 26 oktyabr 1580
Margaret of austria 1609.jpg
Coat of Arms of Margaret of Austria (1584-1611), Queen Consort of Spain.svg
Avstriyalı Marqarita Avstriya hersoqu II Karl & Bavariyalı Anna Mariya 25 dekabr 1584 18 aprel 1599 3 oktyabr 1611 III Filipp
Rodrigo de Villandrando - Isabel of France - WGA25100.jpg
Coat of Arms of Elisabeth of France (1602-1644), Queen Consort of Spain.svg
Fransalı Elizabet Fransa kralı IV Henri & Mariya Mediçi 22 noyabr 1602 25 noyabr 1615 31 mart 1621

ərinin taxta çıxışıyla

6 oktyabr 1644 IV Filipp
Diego Velázquez 067.jpg
Coat of Arms of Mariana of Austria, Queen Consort of Spain.svg
Avstriyalı Mariya Anna Müqəddəs Roma imperatoru III Ferdinand & Mariya Anna 24 dekabr 1634 7 oktyabr 1649 17 sentyabr 1665

ərinin vəfatıyla

16 may 1696
Marie-Louise d'Orléans, reine d'Espagne.jpg
Coat of Arms of Marie Louise of Orléans, Queen Consort of Spain.svg
Orleanlı Mariya Luiza Fransa vəliəhdi Burbonlu Filipp & Henretta Stüart 26 mart 1662 19 noyabr 1679 12 fevral 1689 II Karl
Maria Anna, Countess Palatine of the Rhine in Neuburg, Queen of Spain.jpg
Coat of Arms of Mariana of Neuburg, Queen Consort of Spain.svg
Düsseldorflu Mariya Anna Palatin elektoru Filipp Uilyam & Elizabet Amaliya 28 oktyabr 1667 14 may 1690 1 noyabr 1700

ərinin vəfatıyla

16 iyul 1740
Miguel Jacinto Meléndez - Maria Luisa of Savoy, pair.png
Coat of Arms of Maria Luisa of Savoy, Queen Consort of Spain.svg
Mariya Luiza Qabriella Sardiniya kralı II Viktor Amadeus & Orleanlı Anna Mariya 17 sentyabr 1688 2 noyabr 1701 14 fevral 1714 V Filipp
Isabel de Farnesio.jpg
Coat of Arms of Elisabeth Farnese, Queen Consort of Spain.svg
Elizabet Farnesi Parma vəliəhdi Odoardo Farnesi & Düsseldorflu Doroteya Sofiya 25 oktyabr 1692 24 dekabr 1714 14 yanvar 1724

ərinin taxtdan endirilməsiylə

11 iyul 1766
Jean Ranc – Luisa Isabel de Orleans.jpg
Coat of Arms of Louise Élisabeth d'Orléans, as Queen Consort of Spain.svg
Orleanlı Luiza Elizabet Orlean hersoqu II Filipp & Burbonlu Fransiska Mariya 9 dekabr 1709 20 yanvar 1722 15 yanvar 1724 31 avqust 1724 16 iyun 1742 I Lüdovik
Isabel de Farnesio.jpg
Coat of Arms of Elisabeth Farnese, Queen Consort of Spain.svg
Elizabet Farnesi Parma vəliəhdi Odoardo Farnesi & Düsseldorflu Doroteya Sofiya 25 oktyabr 1692 24 dekabr 1714 6 sentyabr 1724

ərinin yenidən taxta çıxışıyla

9 iyul 1746

ərinin vəfatıyla

11 iyul 1766 V Filipp
Maria Barbara de Braganza.jpg
Coat of Arms of Barbara of Portugal, Queen Consort of Spain.svg
Portuqaliyalı Barbara Portuqaliya kralı V Con & Avstriyalı Mariya Anna 4 dekabr 1711 20 yanvar 1729 9 iyul 1746

ərinin taxta çıxışıyla

27 avqust 1758 VI Ferdinand
Ritratto di Maria Amalia di Sassonia - Madrid, Museo del Prado.jpg
Coat of Arms of Maria Amalia of Saxony, Queen Consort of Spain.svg
Saksoniyalı Mariya Amaliya Reç Pospolita kralı III Avqust & Avstriyalı Mariya Jozefina 24 noyabr 1724 31 oktyabr 1737 10 avqust 1759

ərinin taxta çıxışıyla

27 sentyabr 1760 III Karl
Mengs - Maria Luisa of Parma, Prado.jpg
Coat of Arms of Maria Luisa of Parma, Queen Consort of Spain.svg
Parmalı Mariya Luiza Parma hersoqu Filipp & Burbonlu Luiza Elizabet 9 dekabr 1751 4 sentyabr 1765 4 dekabr 1788

ərinin taxta çıxışıyla

19 mart 1808

ərinin taxtdan endirilməsiylə

2 yanvar 1819 IV Karl
Julie Clary - enfants.jpg
Coat of Arms of Julie Clary as Queen Consort of Spain.svg
Julya Klari Fransisk Klari & Roza Fransiska Klari 26 dekabr 1771 1 avqust 1794 8 iyun 1808

ərinin taxta çıxışıyla

11 dekabr 1813

ərinin taxtdan endirilməsiylə

7 aprel 1845 Jozef Bonapart
Maria Isabel of Braganza.jpg
Coat of Arms of Maria Isabel of Portugal, Queen Consort of Spain.svg
Mariya İzabella Braqanza Portuqaliya kralı VI Con & İnfanta Şarlotta 19 may 1797 29 sentyabr 1816 26 dekabr 1818 VII Ferdinand
La reina María Josefa Amalia de Sajonia. (Museo del Prado).jpg
Coat of Arms of Maria Josepha of Saxony, Queen Consort of Spain.svg
Mariya Jozefina Amaliya Saksoniyalı Maksimilyan & Parmalı Karolina 7 dekabr 1803 20 oktyabr 1819 18 may 1829
María Cristina de Borbón-Dos Sicilias, reina de España.jpg
Coat of Arms of Maria Christina of the Two Sicilies, Queen Consort of Spain.svg
Siciliyalı Mariya Kristina İki Siciliya kralı I Fransisk & Mariya İzabella 27 aprel 1806 11 dekabr 1829 29 sentyabr 1833

ərinin vəfatıyla

22 avqust 1878
F. de Madrazo - 1852, El rey Francisco de Asís, vestido de Paisano (Palacio Real de Madrid, 142 x 101 cm).jpg
Greater Coat of Arms of Francis, King Consort of Spain.svg
Fransisko Asis Burbon İnfant Fransisk Paul & Siciliyalı Luiza Şarlotta 13 may 1822 10 oktyabr 1846 30 sentyabr 1868

xanımının devrilməsiylə

17 aprel 1902 II İzabella
Мария Виттория даль Поццо, королева Испании.jpg
Coat of Arms of Maria Vittoria dal Pozzo as Queen Consort of Spain.svg
Mariya Viktoriya dal Pozzo Karlo Emmanuel dal Pozzo & Louiza Merode 9 avqust 1847 30 may 1863 16 noyabr 1870

ərinin taxta çıxışıyla

11 fevral 1873

ərinin taxtdan endirilməsiylə

8 noyabr 1876 I Amadeus
Portrait painting of María de las Mercedes de Orleans (wife of King Alfonso XII of Spain) by José Denis Belgrano.jpg
Coat of Arms of Mercedes of Orléans, Queen Consort of Spain.svg
Orleanlı Mariya Mersedes Orleanlı Antuan & İnfanta Luiza Ferdinanda 24 iyun 1860 23 yanvar 1878 26 iyun 1878 XII Alfonso
María Cristina de Habsburgo-Lorena, reina de España (Museo del Prado).jpg
Coat of Arms of Maria Christina of Austria, Queen Consort of Spain.svg
Avstriyalı Mariya Kristina Avstriyalı Karl Ferdinand & Avstriyalı Elizabet Fransiska 21 iyul 1858 29 noyabr 1879 25 noyabr 1885

ərinin vəfatıyla

6 fevral 1929
Queen Victoria Eugenie by Philip de László.png
Coat of Arms of Victoria Eugenie of Battenberg, Queen Consort of Spain.svg
Battenberqli Viktoriya Evgeniya 24 oktyabr 1887 31 may 1906 14 aprel 1931

ərinin taxtdan endirilməsiylə

15 aprel 1969 XIII Alfonso
Karaliene Sofija (cropped).jpg
Personal Coat of arms of Sofia, Queen of Spain.svg
Danimarkalı Sofiya Yunanıstan kralı I Pavel & Hannoverli Frederika 2 noyabr 1938 14 may 1962 22 noyabr 1975

ərinin taxta çıxışıyla

19 iyun 2014

ərinin taxtdan endirilməsiylə

- I Xuan Karlos
Queen Letizia - 2019 (cropped).jpg
Coat of Arms of Letizia Ortiz, Queen of Spain.svg
Letisiya Ortiz Rocasolano Jesus Xose Ortiz Alvarez & Maria de la Paloma Rocasolano Rodriqez 15 sentyabr 1972 22 may 2004 19 iyun 2014

ərinin taxta çıxışıyla

davam edir - VI Filipp

Həmçinin baxınRedaktə