Əsas menyunu aç

Avropa Çempionlar Kuboku və UEFA Çempionlar Liqası finallarının siyahısı

UEFA Çempionlar Liqası (1955-56 mövsümündən 1990-91 mövsümünə qədər Avropa Çempionlar Kuboku adlanılıb) — 1955-ci ildən etibarən hər il baş tutan futbol turniri. UEFA Çempionlar Liqası turnirinə, öz futbol çempionatı olmayan Lixtenşteyn istisna olmağla, UEFA-ya (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqı) üzv olan dövlətlərin futbol çempionatlarının qalibləri, habelə Almaniya, İngiltərəİspaniya çempionatlarında 2-ci, 3-cü və 4-cü yerlərinin sahibləri və ötən mövsümün UEFA Avropa Liqası qalibi qatılır.

UEFA Çempionlar Liqasının son qalibi - Uelsin Kardiff şəhərinin Millennium Stadionunda, 2017-ci il 3 iyunda baş tutan finalda İtaliya "Yuventus"-unu 4:1 hesabı ilə məğlub edən İspaniyanın "Real Madrid" futbolçularıdır.

UEFA Çempionlar Liqasının, 5 dəfə qalibi olan və ya 3 dəfə ardıcıl qalibi olan komandaya, turnirin trofeyini əbədi saxlamağ hüququ verilir. Hal-hazırda, 5 komanda UEFA Çempionlar Liqasının trofeyini əbədi saxlayır: "Real" Madrid, "Bayern" Münhen, "Milan", "Liverpul""Barselona".

Finalların siyahısıRedaktə

* Finalın qalibi, əlavə vaxtda məlum olub.
** Finalın qalibi, 2 oyunda məlum olub.
Sıra Mövsüm Çempion Hesab Finalçı Ev sahibi stadion İst.
1 1955-56   Real Madrid
(İspaniya)
4—3 Reyms
(Fransa)
  Park de Prens,   Paris [1]
2 1956-57   Real Madrid
(İspaniya)
2—0 Fiorentina
(İtaliya)
  Santiaqo Bernabeu Stadionu,   Madrid [2]
3 1957-58   Real Madrid
(İspaniya)
3—2* Milan
(İtaliya)
  Heysel Stadionu,   Brüssel [3]
4 1958-59   Real Madrid
(İspaniya)
2—0 Reyms
(Fransa)
  Nekkar Stadionu,   Ştutqart [4]
5 1959-60   Real Madrid
(İspaniya)
7—3 Ayntraxt
(Almaniya)
  Hampden Park,   Qlazqo [5]
6 1960-61   Benfika
(Portuqaliya)
3—2 Barselona
(İspaniya)
  Vankdorf Arena,   Bern [6]
7 1961-62   Benfika
(Portuqaliya)
5—3 Real Madrid
(İspaniya)
  Olimpiya Stadionu,   Amsterdam [7]
8 1962-63   Milan
(İtaliya)
2—1 Benfika
(Portuqaliya)
  Uembli Stadionu,   London [8]
9 1963-64   İnter Milan
(İtaliya)
3—1 Real Madrid
(İspaniya)
  Prater Stadionu,   Vyana [9]
10 1964-65   İnter Milan
(İtaliya)
1—0 Benfika
(Portuqaliya)
  San Siro Stadionu,   Milan [10]
11 1965-66   Real Madrid
(İspaniya)
2—1 Partizan
(Yuqoslaviya)
  Heysel Stadionu,   Brüssel [11]
12 1966-67   Seltik
(Şotlandiya)
2—1 İnter Milan
(İtaliya)
  Milli Stadion,   Lissabon [12]
13 1967-68   Mançester Yunayted
(İngiltərə)
4—1* Benfika
(Portuqaliya)
  Uembli Stadionu,   London [13]
14 1968-69   Milan
(İtaliya)
4—1 Ayaks
(Niderland)
  Santiaqo Bernabeu Stadionu,   Madrid [14]
15 1969-70   Feyenoord
(Niderland)
2—1* Seltik
(Şotlandiya)
  San Siro Stadionu,   Milan [15]
16 1970-71   Ayaks
(Niderland)
2—0 Panatinaykos
(Yunanıstan)
  Uembli Stadionu,   London [16]
17 1971-72   Ayaks
(Niderland)
2—0 İnter Milan
(İtaliya)
  De Kuip Stadionu,   Rotterdam [17]
18 1972-73   Ayaks
(Niderland)
1—0 Yuventus
(İtaliya)
  Srvena Zvezda Stadionu,   Belqrad [18]
19 1973-74   Bayern Münhen
(Almaniya)
4—0** Atletiko Madrid
(İspaniya)
  Heysel Stadionu,   Brüssel
20 1974-75   Bayern Münhen
(Almaniya)
2—0 Lids Yunayted
(İngiltərə)
  Park de Prens,   Paris
21 1975-76   Bayern Münhen
(Almaniya)
1—0 Sent-Etyen
(Fransa)
  Hampden Park,   Qlazqo
22 1976-77   Liverpul
(İngiltərə)
3—1 Borussiya Münhenqladbax
(Almaniya)
  Olimpiya Stadionu,   Roma
23 1977-78   Liverpul
(İngiltərə)
1—0 Brügge
(Belçika)
  Uembli Stadionu,   London
24 1978-79   Nottinqem Forest
(İngiltərə)
1—0 Malmö
(İsveç)
  Olimpiya Stadionu,   Münhen
25 1979-80   Nottinqem Forest
(İngiltərə)
1—0 Hamburq
(Almaniya)
  Santiaqo Bernabeu Stadionu,   Madrid
26 1980-81   Liverpul
(İngiltərə)
1—0 Real Madrid
(İspaniya)
  Park de Prens,   Paris
27 1981-82   Aston Villa
(İngiltərə)
1—0 Bayern Münhen
(Almaniya)
  De Kuip Stadionu,   Rotterdam
28 1982-83   Hamburq
(Almaniya)
1—0 Yuventus
(İtaliya)
  Olimpiya Stadionu,   Afina
29 1983-84   Liverpul
(İngiltərə)
1—1 (4:2) Roma
(İtaliya)
  Olimpiya Stadionu,   Roma
30 1984-85   Yuventus
(İtaliya)
1—0 Liverpul
(İngiltərə)
  Heysel Stadionu,   Brüssel
31 1985-86   Styaua Buxarest
(Rumıniya)
0—0 (2:0) Barselona
(İspaniya)
  Ramon Sançez Pisxuan Stadionu,   Sevilya
32 1986-87   Portu
(Portuqaliya)
2—1 Bayern Münhen
(Almaniya)
  Prater Stadionu,   Vyana
33 1987-88   PSV Eyndhoven
(Niderland)
0—0 (6:5) Benfika
(Portuqaliya)
  Nekkar Stadionu,   Ştutqart
34 1988-89   Milan
(İtaliya)
4—0 Styaua Buxarest
(Rumıniya)
  Kamp Nou Stadionu,   Barselona
35 1989-90   Milan
(İtaliya)
1—0 Benfika
(Portuqaliya)
  Prater Stadionu,   Vyana
36 1990-91   Srvena Zvezda
(Yuqoslaviya)
0—0 (5:3) Marsel
(Fransa)
  San Nikola Stadionu,   Bari
37 1991-92   Barselona
(İspaniya)
1—0* Sampdoriya
(İtaliya)
  Uembli Stadionu,   London
38 1992-93   Marsel
(Fransa)
1—0 Milan
(İtaliya)
  Olimpiya Stadionu,   Münhen
39 1993-94   Milan
(İtaliya)
4—0 Barselona
(İspaniya)
  Olimpiya Stadionu,   Afina
40 1994-95   Ayaks
(Niderland)
1—0 Milan
(İtaliya)
  Ernst-Happel Stadionu,   Vyana
41 1995-96   Yuventus
(İtaliya)
1—1 (4:2) Ayaks
(Niderland)
  Olimpiya Stadionu,   Roma
42 1996-97   Borussiya Dortmund
(Almaniya)
3—1 Yuventus
(İtaliya)
  Olimpiya Stadionu,   Münhen
43 1997-98   Real Madrid
(İspaniya)
1—0 Yuventus
(İtaliya)
  Amsterdam Arena,   Amsterdam
44 1998-99   Mançester Yunayted
(İngiltərə)
2—1 Bayern Münhen
(Almaniya)
  Kamp Nou Stadionu,   Barselona
45 1999-00   Real Madrid
(İspaniya)
3—0 Valensiya
(İspaniya)
  Stad de Frans,   Paris
46 2000-01   Bayern Münhen
(Almaniya)
1—1 (5:4) Valensiya
(İspaniya)
  San Siro Stadionu,   Milan
47 2001-02   Real Madrid
(İspaniya)
2—1 Bayer Leverkusen
(Almaniya)
  Hampden Park,   Qlazqo
48 2002-03   Milan
(İtaliya)
0—0 (3:2) Yuventus
(İtaliya)
  Old Trafford Stadionu,   Mançester
49 2003-04   Portu
(Portuqaliya)
3—0 Monako
(Fransa)
  Veltins-Arena,   Gelzenkirxen
50 2004-05   Liverpul
(İngiltərə)
3—3 (3:2) Milan
(İtaliya)
  Atatürk Olimpiya Stadionu,   İstanbul
51 2005-06   Barselona
(İspaniya)
2—1 Arsenal
(İngiltərə)
  Stad de Frans,   Paris
52 2006-07   Milan
(İtaliya)
2—1 Liverpul
(İngiltərə)
  Olimpiya Stadionu,   Afina
53 2007-08   Mançester Yunayted
(İngiltərə)
1—1 (6:5) Çelsi
(İngiltərə)
  Lujniki stadionu,   Moskva
54 2008-09   Barselona
(İspaniya)
2—0 Mançester Yunayted
(İngiltərə)
  Olimpiya Stadionu,   Roma [19]
55 2009-10   İnter Milan
(İtaliya)
2—0 Bayern Münhen
(Almaniya)
  Santiaqo Bernabeu Stadionu,   Madrid [20]
56 2010-11   Barselona
(İspaniya)
3—1 Mançester Yunayted
(İngiltərə)
  Uembli Stadionu,   London [21]
57 2011-12   Çelsi
(İngiltərə)
1—1 (4:3) Bayern Münhen
(Almaniya)
  Allianz Arena,   Münhen [22]
58 2012-13   Bayern Münhen
(Almaniya)
2—1 Borussiya Dortmund
(Almaniya)
  Uembli Stadionu,   London [23]
59 2013-14   Real Madrid
(İspaniya)
4—1* Atletiko Madrid
(İspaniya)
  Da Luz Stadionu,   Lissabon [24]
60 2014-15   Barselona
(İspaniya)
3—1 Yuventus
(İtaliya)
  Olimpiya Stadionu,   Berlin [25]
61 2015-16   Real Madrid
(İspaniya)
1—1 (5:3) Atletiko Madrid
(İspaniya)
  San Siro Stadionu,   Milan [26]
62 2016-17   Real Madrid
(İspaniya)
4—1 Yuventus
(İtaliya)
  Millennium Stadionu,   Kardiff [27]
63 2017-18   Real Madrid
(İspaniya)
3—1 Liverpul
(İngiltərə)
  Olimpiya Stadionu,   Kiyev
64 2018-19 Metropolitano Stadionu,   Madrid
65 2019-20 Atatürk Olimpiya Stadionu,   İstanbul

Komandalar üzrəRedaktə

Komanda Çempion Finalçı Çempion olduğu illər Finalçı olduğu illər
  Real Madrid 13 3 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000,
2002, 2014, 2016, 2017, 2018
1962, 1964, 1981
  Milan 7 4 1963, 1969, 1989, 1990, 1994, 2003, 2007 1958, 1993, 1995, 2005
  Bayern Münhen 5 5 1974, 1975, 1976, 2001, 2013 1982, 1987, 1999, 2010, 2012
  Barselona 5 3 1992, 2006, 2009, 2011, 2015 1961, 1986, 1994
  Liverpul 5 2 1977, 1978, 1981, 1984, 2005 1985, 2007
  Ayaks 4 2 1971, 1972, 1973, 1995 1969, 1996
  İnter Milan 3 2 1964, 1965, 2010 1967, 1972
  Mançester Yunayted 3 2 1968, 1999, 2008 2009, 2011
  Yuventus 2 7 1985, 1996 1973, 1983, 1997, 1998, 2003, 2015, 2017
  Benfika 2 5 1961, 1962 1963, 1965, 1968, 1988, 1990
  Nottinqem Forest 2 0 1979, 1980
  Portu 2 0 1987, 2004
  Seltik 1 1 1967 1970
  Hamburq 1 1 1983 1980
  Styaua Buxarest 1 1 1986 1989
  Marsel 1 1 1993 1991
  Borussiya Dortmund 1 1 1997 2013
  Çelsi 1 1 2012 2008
  Feyenoord 1 0 1970
  Aston Villa 1 0 1982
  PSV Eyndhoven 1 0 1988
  Srvena Zvezda 1 0 1991
  Atletko Madrid 0 3 1974, 2014, 2016
  Reyms 0 2 1956, 1959
  Valensiya 0 2 2000, 2001
  Fiorentina 0 1 1957
  Ayntraxt 0 1 1960
  Partizan 0 1 1966
  Panatinaykos 0 1 1971
  Lids Yunayted 0 1 1975
  Sent-Etyen 0 1 1976
  Borussiya Münhenqladbax 0 1 1977
  Brügge 0 1 1978
  Malmö 0 1 1979
  Roma 0 1 1984
  Sampdoriya 0 1 1992
  Bayer Leverkusen 0 1 2002
  Monako 0 1 2004
  Arsenal 0 1 2006

Ölкələr üzrəRedaktə

Ölкə Çempion Finalçı
  İspaniya 18 11
  İtaliya 12 16
  İngiltərə 12 8
  Almaniya 7 10
  Niderland 6 2
  Portuqaliya 4 5
  Fransa 1 5
  Şotlandiya 1 1
  Rumıniya 1 1
  Yuqoslaviya 1 1
  Yunanıstan 0 1
  Belçika 0 1
  İsveç 0 1

Həmçinin baxRedaktə

İstinadlarRedaktə

  1. "1955-56 mövsümü: "Real" Madrid - "Reyms" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). 2017-06-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  2. "1956-57 mövsümü: "Real" Madrid - "Fiorentina" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). 2017-06-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  3. "1957-58 mövsümü: "Real" Madrid - "Milan" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). 2017-06-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  4. "1958-59 mövsümü: "Real" Madrid - "Reyms" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). 2017-06-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  5. "1959-60 mövsümü: "Real" Madrid - "Ayntraxt" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). 2017-06-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  6. "1960-61 mövsümü: "Benfika" - "Barselona" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). 2017-06-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  7. "1961-62 mövsümü: "Benfika" - "Real" Madrid final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). 2017-06-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  8. "1962-63 mövsümü: "Milan" - "Benfika" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). 2017-06-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  9. "1963-64 mövsümü: "İnter" Milan - "Real" Madrid final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). 2017-06-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  10. "1964-65 mövsümü: "İnter" Milan - "Benfika" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). 2017-06-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  11. "1965-66 mövsümü: "Real" Madrid - "Partizan" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). 2017-06-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  12. "1966-67 mövsümü: "Seltik" - "İnter" Milan final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). 2017-06-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  13. "1967-68 mövsümü: "Mançester Yunayted" - "Benfika" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). 2017-06-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  14. "1968-69 mövsümü: "Milan" - "Ayaks" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). 2017-06-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  15. "1969-70 mövsümü: "Feyenoord" - "Seltik" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). 2017-06-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  16. "1970-71 mövsümü: "Ayaks" - "Panatinaykos" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). 2017-06-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  17. "1971-72 mövsümü: "Ayaks" - "İnter" Milan final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). 2017-06-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  18. "1972-73 mövsümü: "Ayaks" - "Yuventus" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). 2017-06-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  19. "2008-09 mövsümü: "Barselona" - "Mançester Yunayted" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). 2017-06-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  20. "2009-10 mövsümü: "İnter" Milan - "Bayern" Münhen final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). 2017-06-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  21. "2010-11 mövsümü: "Barselona" - "Mançester Yunayted" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). 2017-06-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  22. "2011-12 mövsümü: "Çelsi" - "Bayern" Münhen final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). İstifadə tarixi: 14 iyun 2017. (#archive_url)
  23. "2012-13 mövsümü: "Bayern" Münhen - "Borussiya" Dortmund final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). 2017-06-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  24. "2013-14 mövsümü: "Real" Madrid - "Atletiko" Madrid final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). İstifadə tarixi: 14 iyun 2017. (#archive_url)
  25. "2014-15 mövsümü: "Barselona" - "Yuventus" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). 2017-06-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  26. "2014-15 mövsümü: "Real" Madrid - "Atletiko" Madrid final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). 2017-06-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  27. "2014-15 mövsümü: "Real" Madrid - "Yuventus" final oyununun nəticəsi.  (rus.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). 2017-06-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.