İqtisadiyyat üzrə Nobel mükafatı laureatlarının siyahısı

2008-ci ildə Stokholmda iqtisadiyyat üzrə Nobel mükafatının elanı. O ilin qalibi Pol Kruqman oldu.

Rəsmi adı Alfred Nobelin xatirəsinə İqtisadi Elmlər üzrə Sveriges Riksbank Mükafatı (isv. Sveriges riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne) olan İqtisadiyyat üzrə Nobel mükafatı İsveç Kral Elmləri Akademiyası tərəfindən hər il iqtisadi elmlər sahəsində araşdırma aparan tədqiqatçılara verilir.[1] İlk mükafatın qalibləri 1969-cu ildə Raqnar FrişYan Tinberqen olmuşdur.[2]Hər bir laureat medal, diplom və miqdarı hər il dəyişən pul mükafatı alır.[3] 1969-cu ildə Tinberqen və Frişə 375,000 İsveç kronu verilmişdi(bu pul 2007-ci ildə 2,871,041 İsveç kronudur). Mükafat Stokholmda Alfred Nobelin vəfatının ildönümü olan dekabrın 10-da illik mərasimdə təqdim olunur[4]

2018-ci ildəki mükafatla birlikdə 50 İqtisadiyyat üzrə Nobel mükafatı 81 şəxsə verildi.[5] 2007-ci ilə qədər 9 mükafatla ən çox mükafatın əldə edildiyi sahə makroiqtisadiyyatdır.[6] 2018-in oktyabrından etibarən ən çox laureata sahib universitet 32 laureatla Çikaqo Universiteti olmuşdu.[7] 2009-cu ilə qədər bu mükafatı qazanan tək qadın iqtisadiyyatçı Elinor Ostrom idi.[8] 2019-cu ildə Ester Duflo bu mükafatı qazanaraq tarixdəki ikinci qadın İqtisadiyyat üzrə Nobel mükafatı laureatı oldu.[9]

LaureatlarRedaktə

il Laureat Ölkə Mükafatı alma səbəbi Fəlsəfə doktoru olduğu universitet Mükafatı aldığı zaman işlədiyi qurum
1969   Raqnar Friş   Norveç "dinamik modelləri təkmilləşdirərək iqtisadi analizlərə uyğunlaşdıran tədqiqatlarına görə"[2] Oslo Universiteti Oslo Universiteti
  Yan Tinberqen   Niderland Leyden Universiteti Erasmus Universiteti
1970   Paul Samuelson   ABŞ "statik və dinamik iqtisadi nəzəriyyədə və iqtisadiyyat elmində analiz səviyyəsinin yüksəldilməsində fəal çalışdığı elmi işə görə"[10] Harvard Universiteti Massaçusets Texnologiya İnstitutu
1971   Saymon Kuznes   ABŞ "yeni və dərinləşmiş iqtisadi-sosial quruluşa və inkişaf prosesinə səbəb olan iqtisadi böyümənin empirik şəkildə izah edilmiş şərhinə görə"[11] Kolumbiya Universiteti Harvard Universiteti
1972   Con Hikk   Böyük Britaniya " ümumi müvazinət nəzəriyyəsindərifah iqtisadiyyatında ilk kəşf edici işlərinə görə"[12] Oksford Universiteti Oksford Universiteti
  Kennet Errou   ABŞ Kolumbiya Universiteti Harvard Universiteti
1973   Vasili Leontyev   SSRİ
  ABŞ
" giriş-çıxış təhlili və cədvəllərinin inkişaf etdirilməsi və bunların iqtisadi problemlərə tətbiq edilməsindəki töhfəsinə görə"[13] Berlin Universiteti Harvard Universiteti
1974   Qunnar Myurdal   İsveç "pul, iqtisadi tsikllar və bunların iqtisadi, sosial və təşkilati bağlılıqlarını öyrənən tədqiqatlarına görə."[14] Stokholm Universiteti Stokholm Universiteti
  Fridrix fon Hayek   Avstraliya
  Böyük Britaniya
Vyana Universiteti London İqtisadiyyat və Siyasi Elmlər Məktəbi, Çikaqo Universiteti
1975   Leonid Kantoroviç   SSRİ " Optimallaşdırma və resurslardan səmərəli istifadənin nəzəriyyəsindəki töhfəsinə görə"[15] Leninqrad Dövlət Universiteti Novosibirsk Dövlət Universiteti
  Tyallinq Kupmans   Niderland
  ABŞ
Leyden Universiteti Çikaqo Universiteti, Yel Universiteti
1976   Milton Fridmen   ABŞ "istehlak təhlili, pul tarixi və nəzəriyyəsi sahəsindəki uğurlarına və sabitləşmə siyasətinin mürəkkəbliyini nümayiş etdirdiyinə görə"[16] Kolumbiya Universiteti Çikaqo Universiteti
1977   Bertil Ulin   İsveç "beynəlxalq ticarət nəzəriyyəsinə və beynəlxalq kapital hərəkatına verdiyi töhfələrə görə"[17] Stokholm Universiteti Stokholm İqtisadiyyat Məktəbi
  Ceyms Mid   Böyük Britaniya Kembric Universiteti Kembric Universiteti
1978   Herbert Saymon   ABŞ "iqtisadi təşkilatlar içərisində qərar qəbul etmə prosesində etdiyi ilk araşdırma üçün"[18] Çikaqo Universiteti Karneq Mellon Universiteti
1979   Teodor Şults   ABŞ "Xüsusilə inkişaf etməkdə olan ölkələrin problemlərini nəzərə alaraq iqtisadi inkişaf tədqiqatlarında öncül tədqiqatlarına görə"[19] Viskonsin-Madison Universiteti Çikaqo Universiteti
  Artur Lyuis   Sent-Lüsiya
  Böyük Britaniya
London İqtisadiyyat və Siyasi Elmlər Məktəbi


Prinston Universiteti
1980   Lorens Kleyn   ABŞ "ekonometrik modellərin qurulması, bunların iqtisadi tsikllar və iqtisadi siyasətlərə uyğunlaşdırılması sahəsində olan tədqiqatlarına görə"[20] Massaçusets Texnologiya İnstitutu Pensilvaniya Universiteti
1981   Ceyms Tobin   ABŞ "maliyyə bazarlarını və onların xərc qərarları, məşğulluq, istehsal və qiymətlərlə olan münasibətlərini təhlil etdiyi üçün"[21] Harvard Universiteti Yel Universiteti
1982   Corc Stiqler   ABŞ "sənaye quruluşlarını, bazarların fəaliyyətini və ictimai tənzimlənmənin səbəb və təsirlərini tədqiq etdiyinə görə"[22] Çikaqo Universiteti Çikaqo Universiteti
1983   Cerard Debre   Fransa "yeni analitik metodları iqtisadi nəzəriyyəyə daxil etdiyinə və ümumi tarazlıq nəzəriyyəsini ciddi şəkildə islah etdiyinə görə"[23] Paris Ali Normal Məktəbi
Paris Universiteti
Berkli Kaliforniya Universiteti
1984   Riçard Stoun   Böyük Britaniya " iqtisadi fəaliyyətlərin qeydiyyatını izləmək üçün iqtisadi və sosial mühasibat sistemini təkmilləşdirdiyinə görə"[24] Kebric Universiteti Kembric Universiteti
1985   Franko Modilyani   İtaliya "əmanət və maliyyə bazarlarının öncül təhlillərinə görə"[25] Sosyal Tədqiqatlar üçün Yeni Məktəb Massaçusets Texnologiya İnstitutu
1986   Ceyms Byukenen   ABŞ "iqtisadi və siyasi qərar qəbul etmə nəzəriyyəsinin müqavilə və konstitusiya əsaslarını inkişaf etdirdiyinə görə"[26] Çikaqo Universiteti Corc Meyson Universiteti
1987   Robert Solou   ABŞ "iqtisadi böyümə nəzəriyyəsinə verdiyi əvəzsiz töhfələrə görə"[27] Harvard Universiteti Massaçusets Texnologiya İnstitutu
1988   Moris Allays   Fransa "bazarlar nəzəriyyəsinə və mənbələrdən səmərəli istifadəyə verdiyi önəmli töhfələrə görə"[28] Fransa Politexnik Məktəbi Paris Universiteti
1989   Trüqve Hovelmu   Norveç "ekonometrikada ehtimal nəzəriyyəsinin əsaslarını izah etdiyinə və eyni vaxtda baş verən iqtisadi strukturların təhlilinə görə"[29] Oslo Universiteti Oslo Universiteti
1990   Harri Markovits   ABŞ "maliyyə iqtisadiyyatı nəzəriyyəsində qabaqcıl işlərinə görə"[30] Çikaqo Universiteti Nyu-York Şəhər Universiteti
  Merton Miller Con Hopkins University Karneq Mellon Universiteti, Çikaqo Universiteti
  Uilyam Şarp Los-Anceles Kaliforniya Universiteti Stenford Universiteti
1991   Ronald Kouz   Böyük Britaniya "iqtisadiyyatın strukturu və işləməsi üçün olan əməliyyat xərclərini və mülki hüququn əhəmiyyətini ortaya çıxardığına görə"[31] London İqtisadiyyat və Siyasi Elmlər Məktəbi Çikaqo Universiteti, London İqtisadiyyat və Siyasi Elmlər Məktəbi
1992   Hari Bekker   ABŞ "mikroiqtisadi təhlil sahəsini insan davranışı və qarşılıqlı əlaqələrinə, o cümlədən, qeyri-bazar davranışına qədər genişləndirdiyinə görə"[32] Çikaqo Universiteti Çikaqo Universiteti
1993   Robert Fogel   ABŞ "İqtisadi və nəzəri dəyişmələri izah etmək üçün iqtisadi nəzəriyyə və kəmiyyət metodları tətbiq edərək iqtisadi tarix mövzusundakı tədqiqatları yenilədiklərinə görə"[33] Con Hopkins University Çikaqo Universiteti
  Duqlas Nort Berkli Kaliforniya Universiteti Sent-Luis Vaşinqton Universiteti
1994   Con Xarsani   Macarıstan
  ABŞ
"kooperativ olmayan oyunlar nəzəriyyəsindəki tarazlıqları öncül təhlil etdiklərinə görə."[34] Stenford Universiteti Berkli Kaliforniya Universiteti
  Con Neş   ABŞ Prinston Universiteti Prinston Universiteti
  Reynhard Zelten   Almaniya Frankfurt Göte Universiteti Bonn Universiteti
1995   Robert Lukas   ABŞ "Rasional gözləntilər fərziyyəsi üzərində çalışaraq makroiqtisadi təhlil və iqtisadi siyasət anlayışını dərinləşdirdiyinə görə"[35] Çikaqo Universiteti Çikaqo Universiteti
1996   Ceyms Mirrlis   Böyük Britaniya "asimmetrik informasiya altında iqtisadi təşviq nəzəriyyəsinə verdiyi fundamental töhfələrə görə"[36] Kembric Universiteti Oksford Universiteti, Kembric Universiteti
  Uilyam Vikri   Kanada
  ABŞ
Kolumbiya Universiteti Kolumbiya Universiteti
1997   Robert Merton   ABŞ "bazarların dəyərini müəyyənləşdirmək üçün təkmilləşdirdikləri yeni metoda görə."[37] Massaçusets Texnologiya İnstitutu Massaçusets Texnologiya İnstitutu
  Mayron Skoulz   Kanada
  ABŞ
Çikaqo Universiteti Massaçusets Texnologiya İnstitutu
1998   Amartya Sen   Hindistan "rifah iqtisadiyyatına verdiyi töhfələrə görə"[38] Kembric Universiteti Harvard Universiteti, Kembric Universiteti
1999   Robert Mandell   Kanada "Fərqli məzənnə rejimləri altında pul və maliyyə siyasətini və optimal valyuta sahələrini təhlil etdiyinə görə"[39] Massaçusets Texnologiya İnstitutu Kolumbiya Universiteti
2000   Ceyms Hekman   ABŞ "seçici nümunələrin analizi nəzəriyyəsi və metodlarını inkişaf etdirdiyinə görə"[40] Prinston Universiteti Çikaqo Universiteti
  Deniel Makfadden   ABŞ "kəsikli seçkilərin analizi üçün nəzəriyyə və metodlar təkmilləşdirdiyinə görə"[40] Minnesota Universiteti Berkli Kaliforniya Universiteti, Massaçusets Texnologiya İnstitutu
2001   Corc Akerlof   ABŞ "bazarı asimmetrik informasiya prinsiplərinə əsasən təhlil etdiklərinə görə"[41] Massaçusets Texnologiya İnstitutu Corctaun Universiteti, Berkli Kaliforniya Universiteti
  Maykl Spens Harvard Universiteti Harvard Universiteti
  Cozef Stiqlits Massaçusets Texnologiya İnstitutu Prinston Universiteti, Kolumbiya Universiteti
2002   Deniel Kaneman   İsrail
  ABŞ
"psixoloji tədqiqatlardan iqtisadi elmə, xüsusən də qeyri-müəyyənlik altında insanın mühakiməsi və qərar qəbul etməsinə dair fikirləri birləşdirdiyinə görə"[42] Berkli Kaliforniya Universiteti Prinston Universiteti, Britiş Kolumbiya Universiteti
  Vernon Smit   ABŞ "Empirik iqtisadi analizdə, xüsusən, alternativ bazar mexanizmlərinin öyrənilməsində bir vasitə kimi laboratoriya təcrübələrini qurduğuna görə"[42] Harvard Universiteti Arizona Universiteti
2003   Robert İnql   ABŞ "Tarazlığı zamana bağlı olaraq dəyişən iqtisadi zaman tsikllarının modelləşdirilməsi metodunu (ARCH) inkişaf etdirdiyinə görə"[43] Kornel Universiteti Kaliforniya Universiteti, San-Diyeqo
  Kliv Qrendjer   Böyük Britaniya "ümumi tendensiyaları olan iqtisadi zaman seriyalarının təhlili metodlarına görə"[43] Nottinqem Universiteti Kaliforniya Universiteti, San-Diyeqo
2004   Finn Kidland   Norveç "dinamik makroiqtisadiyyata-iqtisadi siyasətin zamana uyğunluğu və biznes dövrlərinin hərəkətverici qüvvələrinə verdiyi töhfələrə görə:."[44] Carnegie Mellon University Carnegie Mellon University
  Edvard Preskott   ABŞ Karneq Mellon Universiteti Karneq Mellon Universiteti
2005   Robert Aumann   ABŞ
  İsrail
"oyunlar nəzəriyyəsi təhlili ilə münaqişə və əməkdaşlıq haqqında anlayışımızı artırdığına görə."[45] Massaçusets Texnologiya İnstitutu Yerusəlim Yəhudi Universiteti
  Tomas Şellinq   ABŞ Harvard Universiteti Yel Universiteti, Harvard Universiteti
2006   Edmund Felps   ABŞ "makroiqtisadi siyasətdəki aralıq ticarət dövriyyələrini təhlil etdiyinə görə"[46] Yel Universiteti Kolumbiya Universiteti
2007   Leonid Qurvits   Polşa
  ABŞ
"mexanizm dizayn nəzəriyyəsinin təməllərini qoyduğuna görə"[47] London İqtisadiyyat və Siyasi Elmlər Məktəbi Minnesota Universiteti, Iowa State University
  Erik Meskin   ABŞ Harvard Universiteti Harvard Universiteti
  Rocer Mayerson Harvard Universiteti Şimal-Qərb Universiteti
2008   Pol Kruqman   ABŞ "ticarət nümunələri və iqtisadi fəaliyyət yeriylə bağlı nəzəriyyələrinə görə"[48] Massaçusets Texnologiya İnstitutu Prinston Universiteti
2009   Elinor Ostrom   ABŞ "ümumi iqtisadi idarəetmənin təhlilinə verdiyi töhfələrə görə"[8] Los-Anceles Kaliforniya Universiteti İndiana Universiteti
  Oliver Uilyamson "iqtisadi idarəetməni, xüsusən firmanın sərhədlərini təhlil etdiyinə görə"[8] Karneq Mellon Universiteti Pensilvaniya Universiteti, Berkli Kaliforniya Universiteti
2010   Piter Daymond   ABŞ "qoşalaşdırma nəzəriyyəsinə verdiyi töhfələrə görə"[49] Massaçusets Texnologiya İnstitutu Massaçusets Texnologiya İnstitutu
  Deyl Martinsen Karneq Mellon Universiteti Şimal-Qərb Universiteti
  Xristofor Pisserides   Kipr London İqtisadiyyat və Siyasi Elmlər Məktəbi London İqtisadiyyat və Siyasi Elmlər Məktəbi
2011   Tomas Sercent   ABŞ "makroiqtisadiyyatda səbəb və təsirlə bağlı empirik tədqiqatlarına görə"[50] Harvard Universiteti Huver İnstitutu, Minnesota Universiteti
  Xristofor Sims Harvard Universiteti Minnesota Universiteti
2012   Elvin Rot   ABŞ "sabit bölgülər nəzəriyyəsi və bazar dizaynının tətbiqinə görə."[51] Stenford Universiteti Stenford Universiteti, Harvard Universiteti
  Lloyd Şepli Prinston Universiteti Los-Anceles Kaliforniya Universiteti
2013   Eqini Fema   ABŞ "aktiv qiymətlərinin empirik analizinə görə."[52] Çikaqo Universiteti Çikaqo Universiteti
  Lars Piter Hansen Minnesota Universiteti Çikaqo Universiteti
  Robert Şiller Massaçusets Texnologiya İnstitutu Yel Universiteti
2014   Jan Tirol   Fransa "bazar gücü və tənzimlənməsi ilə bağlı təhlillərinə görə".[53] Massaçusets Texnologiya İnstitutu Massaçusets Texnologiya İnstitutu
Tuluza İqtisadiyyat Məktəbi
Bəşəri Elmlər üzrə Ali Təhsil Məktəbi
2015   Enqus Diton   Böyük Britaniya
  ABŞ
"istehlak, yoxsulluq və rifahla bağlı təhlillərinə görə".[54] Kembric Universiteti Bristol Universiteti, Prinston Universiteti
2016   Oliver Hart   Böyük Britaniya
  ABŞ
"müqavilə nəzəriyyəsinə verdiyi töhfələrə görə".[55] Prinston Universiteti Massaçusets Texnologiya İnstitutu, Harvard Universiteti
  Benqt Holmström   Finlandiya Stenford Universiteti Massaçusets Texnologiya İnstitutu, Yel Universiteti
2017   Riçard Taler   ABŞ "davranış iqtisadiyyatına verdiyi töhfələrə görə".[56] Roçester Universiteti Kornel Universiteti, Çikaqo Universiteti
2018   Uilyam Nordhos   ABŞ "iqlim dəyişikliklərinin uzun müddətli makroiqtisadi təhlilə inteqrasına verdiyi töhfələrə görə"[57] Massaçusets Texnologiya İnstitutu Yel Universiteti
  Pol Romer "texnoloji yeniliklərin uzunmüddətli makroiqtisadi təhlilə inteqrasiyasına verdiyi töhfələrə görə" Çikaqo Universiteti Nyu York Universiteti
2019   Abirjit Banerji   ABŞ
  Hindistan
"qlobal yoxsulluğun həllində tətbiqi yanaşmalarına görə"[58] Harvard Universiteti Massaçusets Texnologiya İnstitutu
  Ester Düflo   ABŞ
  Fransa
Massaçusets Texnologiya İnstitutu Massaçusets Texnologiya İnstitutu
  Maykl Kremer   ABŞ Harvard Universiteti Harvard Universiteti

Ölkələr üzrə laureatların sayıRedaktə

Bu günə qədər 84 insan İqtisadiyyat üzrə Nobel mükafatını qazanmağa layiq olub. 84 insanın ölkələrə görə sayı aşağıdakı cədvəldə verilmişdir. İki vətəndaşlığı olan laureatların hər bir ölkəsinə 0,5 bal əlavə olunmuşdur. Yəni bir insan həm İsrail, həm də ABŞ vətəndaşıdırsa, onda hər iki ölkəyə 0,5 bal əlavə edilir.

Ölkələr qeyd olunarkən mükafatı alan insanın mükafat aldığı vaxtki vətəndaşlığı əsas götürülüb.

Ölkə Laureat sayı
  ABŞ 58
  Böyük Britaniya 7
  Norveç 3
  Fransa 2,5
  İsveç 2
  İsrail 1,5
  Almaniya 1
  Hindistan 1,5
  Kanada 1
  Niderland 1
  SSRİ 1
  Finlandiya 1
  Kipr 0,5

Həmçinin baxRedaktə

İstinadlarRedaktə

  1. "Nomination and Selection of the Laureates in Economics". Nobel Foundation. 2008-07-15 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-15.
  2. 1 2 "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1969". Nobel Foundation. 2008-07-06 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  3. "The Nobel Prize". Nobel Foundation. 2008-10-15 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-15.
  4. "The Nobel Prize Award Ceremonies". Nobel Foundation. 2008-08-22 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-07.
  5. "All Laureates in Economics". Nobel Foundation. 2013-06-01 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2014-10-17.
  6. "Economics Table". Nobel Foundation. 2009-02-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-15.
  7. "Nobel Laureates of UChicago". The University of Chicago. 2012-09-08 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-10-10.
  8. 1 2 3 "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2009". Nobel Foundation. 2009-10-15 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2009-10-12.
  9. "Tarixdə nobel mükafatı almış 6 cütlük".
  10. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1970". Nobel Foundation. 2008-06-11 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  11. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1971". Nobel Foundation. 2008-10-19 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  12. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1972". Nobel Foundation. 2008-10-22 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  13. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1973". Nobel Foundation. 2008-09-23 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  14. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1974". Nobel Foundation. 2008-09-28 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  15. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1975". Nobel Foundation. 2008-12-20 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  16. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1976". Nobel Foundation. 2008-04-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  17. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1977". Nobel Foundation. 2008-10-28 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  18. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1978". Nobel Foundation. 2008-11-04 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  19. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1979". Nobel Foundation. 2008-09-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  20. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1980". Nobel Foundation. 2008-12-07 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  21. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1981". Nobel Foundation. 2008-12-24 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  22. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1982". Nobel Foundation. 2008-11-04 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  23. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1983". Nobel Foundation. 2008-10-28 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  24. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1984". Nobel Foundation. 2008-11-04 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  25. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1985". Nobel Foundation. 2008-10-28 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  26. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1986". Nobel Foundation. 2008-10-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  27. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1987". Nobel Foundation. 2008-10-28 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  28. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1988". Nobel Foundation. 2008-10-28 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  29. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1989". Nobel Foundation. 2008-10-22 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  30. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1990". Nobel Foundation. 2008-10-11 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  31. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1991". Nobel Foundation. 2008-10-28 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  32. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1992". Nobel Foundation. 2008-10-28 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  33. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1993". Nobel Foundation. 2008-10-19 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  34. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1994". Nobel Foundation. 2008-10-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  35. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1995". Nobel Foundation. 2008-10-07 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  36. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1996". Nobel Foundation. 2008-10-28 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  37. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1997". Nobel Foundation. 2008-10-21 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  38. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1998". Nobel Foundation. 2014-10-11 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  39. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1999". Nobel Foundation. 2008-10-19 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  40. 1 2 "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2000". Nobel Foundation. 2008-10-19 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  41. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2001". Nobel Foundation. 2008-10-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  42. 1 2 "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2002". Nobel Foundation. 2008-10-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  43. 1 2 "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2003". Nobel Foundation. 2008-10-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  44. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2004". Nobel Foundation. 2008-10-19 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  45. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2005". Nobel Foundation. 2008-10-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  46. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2006". Nobel Foundation. 2008-10-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  47. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2007". Nobel Foundation. 2008-10-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  48. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2008". Nobel Foundation. 2008-10-14 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-10-14.
  49. "The Prize in Economic Sciences 2010". Nobel Foundation. 2010-10-08 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-10-11.
  50. "The Prize in Economic Sciences 2011". Nobel Foundation. 2011-10-06 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-10-10.
  51. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2012". Nobel Foundation. 2013-05-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-07-01.
  52. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2013". Nobel Foundation. 2017-06-02 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-07-01.
  53. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2014". Nobel Foundation. İstifadə tarixi: 2014-10-13.
  54. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2015". Nobel Foundation. 2015-10-05 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2015-10-12.
  55. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2016". Nobel Foundation. 2016-10-10 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-10-10.
  56. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2017". Nobel Foundation. 2017-10-02 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2015-10-09.
  57. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2018". Nobel Foundation. İstifadə tarixi: 2018-10-08.
  58. Nobel Prize 2019 nobelprize.org

MənbələrRedaktə

Xarici keçidlərRedaktə