Vətən Müharibəsi Qəhrəmanlarının siyahısı

Bu siyahı Vətən Müharibəsi Qəhrəmanı adına layiq görülən 83 nəfərin adı və hərbi xidməti barədə qısa məlumatı əhatə edir.

Azərbaycan Prezidenti İlham Əliyev Vətən müharibəsində qəhrəmanlıq nümunəsi göstərən və nəticədə "Vətən Müharibəsi Qəhrəmanı" adı, "Zəfər" ordeni"Qarabağ" ordeni ilə təltif olunan hərbi qulluqçularla görüşü zamanı (12 aprel 2021-ci il)

TarixRedaktə

Azərbaycanın ərazi bütövlüyünün bərpa edilməsində xüsusi xidmətlərinə və işğal olunmuş ərazilərin azad olunması zamanı düşmənin məhv edilməsi üzrə qarşıya qoyulmuş döyüş tapşırığını yerinə yetirən zaman göstərdiyi qəhrəmanlıq nümunəsinə görə, həmçinin hərbi qulluq vəzifəsini yerinə yetirən zamanı igidliyin və mərdliyin nümayiş etdirilməsinə görə Azərbaycan Prezidenti İlham Əliyevin 09.12.2020-ci il tarixli Sərəncamına əsasən 83 nəfərə Vətən Müharibəsi Qəhrəmanı adı verildi.[1] Onlardan 49 nəfəri sağlığında, 34 nəfəri isə ölümündən sonra.

Vətən Müharibəsi Qəhrəmanı adı alan 83 nəfərdən 2 nəfəri general-leytenant, 3 nəfəri general-mayor, 10 nəfəri polkovnik, 1 nəfəri 1-ci dərəcəli kapitan, 13 nəfəri polkovnik-leytenant, 18 nəfəri mayor, 13 nəfəri kapitan, 6 nəfəri baş leytenant, 6 nəfəri baş gizir, 2 nəfəri gizir, 5 nəfəri kiçik gizir, 1 nəfəri kiçik miçman, 3 nəfəri isə əsgərdir.

Vətən Müharibəsi Qəhrəmanı adı alan 83 nəfərdən 36 nəfəri Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin, 21 nəfəri Quru Qoşunlarının, 12 nəfəri Sərhəd Qoşunlarının, 7 nəfəri Hərbi Hava Qüvvələrinin, 4 nəfəri Daxili Qoşunların, 2 nəfəri isə Hərbi Dəniz Qüvvələrinin hərbi qulluqçusudur. Digər 1 hərbi qulluqçunun xidmətdə olunduğu silahlı dəstə isə gizli saxlanılır.

Vətən Müharibəsi QəhrəmanlarıRedaktə

Vətən Müharibəsi Qəhrəmanı
Foto
Rütbəsi
Qoşun növü
Xidməti
İlham İsmayıl oğlu Mehdiyev
(1965—)
 
 
General-leytenant
  Sərhəd Qoşunları
Dövlət Sərhəd Xidmətinin rəis müavini olan İlham Mehdiyev Xudafərin KörpüsününZəngilan şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşləri idarə edən zaman qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][3]
Hikmət İzzət oğlu Mirzəyev
(—)
 
 
General-leytenant
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin Komandiri olan Hikmət Mirzəyev Murov zirvəsinin, Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərinin, Qubadlı şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşləri idarə edən zaman zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][5][6][7]
Namiq Sərəfruz oğlu İslamzadə
(1974—)
 
 
General-mayor
  Hərbi Hava Qüvvələri
Hərbi Hava Qüvvələrinin Kürdəmir aviabazasının Komandiri olan Namiq İslamzadə Hadrut qəsəbəsiFüzuli şəhəri istiqamətlərində gedən döyüşlər zamanı "Su-25" hücum təyyarəsində qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][4][8]
Zaur Sabir oğlu Məmmədov
(—)
 
 
General-mayor
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin Dəstə Komandiri olan Zaur Məmmədov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][4][6]
Kənan Əlihüseyn oğlu Seyidov
(—)
 
 
General-mayor
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin Komandir müavini olan Kənan Seyidov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][6]
Ələkbər Məhəmməd oğlu Cahangirov
(—)
 
 
Polkovnik
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin zabiti olan Ələkbər Cahangirov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][6]
Babək Mürsəl oğlu Ələkbərov
(1987—)
 
 
Polkovnik
  Sərhəd Qoşunları
Sərhəd Qoşunlarının zabiti olan Babək Ələkbərov Xudafərin KörpüsününZəngilan şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və azad olunma xəbərini Azərbaycan Prezidenti İlham Əliyevə məruzə edib.[1][2][3]
Telman Əsgər oğlu Hüseynov
(—)
 
 
Polkovnik
  Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının zabiti olan Telman Hüseynov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininQubadlı şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][5]
Raqif İbadulla oğlu İsrayılov
(—)
 
 
Polkovnik
  Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının zabiti olan Raqif İsrayılov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərinin, Zəngilan şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][3][4][6]
Babək Vahid oğlu Qurbanov
(—)
 
 
Polkovnik
  Sərhəd Qoşunları
Sərhəd Qoşunlarının zabiti olan Babək Qurbanov Xudafərin KörpüsününZəngilan şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][3]
Nizami Bəydəmir oğlu Mövlanov
(—)
 
 
Polkovnik
  Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının zabiti olan Nizami Mövlanov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərinin, Hadrut qəsəbəsininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][6][8]
Zaur İsmayıl oğlu Nudirəliyev
(1978—2020)
 
 
Polkovnik
  Hərbi Hava Qüvvələri
Hərbi Hava Qüvvələrinin USTA dərəcəli pilotu olan Zaur Nudirəliyev Füzuli şəhəriCəbrayıl şəhəri istiqamətlərində gedən döyüşlər zamanı "Su-25" hücum təyyarəsində qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][4]
Vüsal Eynulla oğlu Sultanov
(—)
 
 
Polkovnik
  Sərhəd Qoşunları
Sərhəd Qoşunlarının zabiti olan Vüsal Sultanov Xudafərin Körpüsümüm azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2]
Zəfər Qəzənfər oğlu Yusibov
(—)
 
 
Polkovnik
  Daxili Qoşunlar
Daxili Qoşunların "Şahin" Xüsusi Təyinatlı Dəstəsinin Komandiri olan Zəfər Yusibov Murov zirvəsinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][7]
Zaur İlham oğlu Zeynalov
(—)
 
 
Polkovnik
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin zabiti olan Zaur Zeynalov Murov zirvəsinin, Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][6][7]
Zaur Hikmət oğlu Quliyev
(—)
 
 
1-ci dərəcəli Kapitan
  Hərbi Dəniz Qüvvələri
Hərbi Dəniz Qüvvələrinin "Su Altı Hücum" Xüsusi Təyinatlı Dəstəsinin Komandiri olan Zaur Quliyev Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərinin, Hadrut qəsəbəsininQubadlı şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşləri idarə edən zaman zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][5][8]
Əfqan Ağasəf oğlu Abdurahmanov
(1976—2020)
 
 
Polkovnik-leytenant
  Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının zabiti olan Əfqan Abdurahmanov Madagiz qəsəbəsinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][9]
Səxavət Mamed oğlu Baxışov
(1978—)
 
 
Polkovnik-leytenant
  Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının zabiti olan Səxavət Baxışov Madagiz qəsəbəsinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][9]
Ceyhun Fikrət oğlu Camalov
(1982—)
 
 
Polkovnik-leytenant
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin zabiti olan Ceyhun Camalov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][6]
Ramiz Sübhan oğlu Cəfərov
(1974—2020)
 
 
Polkovnik-leytenant
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin zabiti olan Ramiz Cəfərov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2][6]
Orxan Nadir oğlu Əkbərov
(1982—2020)
 
 
Polkovnik-leytenant
  Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının zabiti olan Orxan Əkbərov Füzuli şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][4]
Anar Vaqif oğlu Əliyev
(1980—2020)
 
 
Polkovnik-leytenant
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Naxçıvan Əlahiddə Ümumqoşun Ordunun Xüsusi Təyinatlı Bölməsinin Komandiri olan Anar Əliyev Xocavənd rayonun Tuğ qəsəbəsinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][6]
Xaliq Arif oğlu İbrahimov
(1985—)
 
 
Polkovnik-leytenant
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin zabiti olan Xaliq İbrahimov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərinin, Hadrut qəsəbəsininQubadlı şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşləri idarə edən zaman zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][5][8]
Füzuli Şiraslan oğlu İmrəliyev
(—)
 
 
Polkovnik-leytenant
  Daxili Qoşunlar
Daxili Qoşunların "Kobra" Xüsusi Təyinatlı Dəstəsinin Komandiri olan Füzuli İmrəliyev Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşləri idarə edən zaman zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][4][6]
Faiq Qaçay oğlu Qasımov
(1974—2020)
 
 
Polkovnik-leytenant
  Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının zabiti olan Faiq Qasımov Füzuli şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][4]
Ramiz Vaqif oğlu Qasımov
(1975—2020)
 
 
Polkovnik-leytenant
  Hərbi Hava Qüvvələri
Hərbi Hava Qüvvələrinin USTA dərəcəli pilotu olan Ramiz Qasımov Madagiz qəsəbəsi istiqamətlərində gedən döyüşlər zamanı "Mi-17" hücum vertolyotu qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1]
Elnur Ceerov oğlu Qebedov
(1978—)
 
 
Polkovnik-leytenant
  Hərbi Hava Qüvvələri
Hərbi Hava Qüvvələrinin Hava Hücumundan Müdafiə Qoşunlarının Hərbi Hissə Komandiri olan Elnur Qebedov dinc əhalinin yaşadığı şəhər və rayonlarda, xüsusilə Mingəçevir SES istiqamətində erməni təxribatlarının qarşısını alan zaman qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1]
Anar Mehman oğlu Mirzəyev
(—)
 
 
Polkovnik-leytenant
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin zabiti olan Anar Mirzəyev Xocavənd şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][8]
Rəşad Soltanağa oğlu Nadirov
(1982—)
 
 
Polkovnik-leytenant
  Hərbi Hava Qüvvələri
Hərbi Hava Qüvvələrinin USTA dərəcəli pilotu olan Rəşad Nadirov Füzuli şəhəriCəbrayıl şəhəri istiqamətlərində gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][8]
Vüqar Əhməd oğlu Ağayev
(1972—2020)
 
 
Mayor
  Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Vüqar Ağayev Qubadlı şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][5]
Mirdamət Səristan oğlu Bağıyev
(1986—)
 
 
Mayor
  Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Mirdamət Bağıyev Madagiz qəsəbəsinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][9]
Elbrus Eyvaz oğlu Bayramov
(1986—2020)
 
 
Mayor
  Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Elbrus Bayramov Füzuli şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][4]
Amid Rəbbil oğlu Heydərov
(1988—2020)
 
 
Mayor
  Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Amid Heydərov Cəbrayıl şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2]
Saleh Valeh oğlu Həsənov
(—)
 
 
Mayor
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Saleh Həsənov Murov zirvəsinin, həmçinin Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərinin, Hadrut qəsəbəsininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][6][7]
Şahin Yusif oğlu Hüseynquliyev
(—)
 
 
Mayor
  Sərhəd Qoşunları
Sərhəd Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Şahin Hüseynquliyev Füzuli şəhərinin, Hadrut qəsəbəsininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][6][8]
Zaur Rahat oğlu Hüseynov
(—)
 
 
Mayor
Zaur Hüseynov Cəbrayıl şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][6]
Şıxamir Oruc oğlu Qaflanov
(1986—2020)
 
 
Mayor
  Daxili Qoşunlar
Daxili Qoşunların "Bəbir" Xüsusi Təyinatlı Dəstəsinin Komandiri olan Şixamir Qaflanov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininHadrut qəsəbəsinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2]
Anar Misir oğlu Qasımov
(—)
 
 
Mayor
  Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Anar Qasımov Murov zirvəsinin, həmçinin Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərinin, Hadrut qəsəbəsininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][6][7]
Röyal İlham oğlu Quliyev
(—)
 
 
Mayor
  Sərhəd Qoşunları
Sərhəd Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Röyal Quliyev Xudafərin KörpüsününZəngilan şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][3]
Səfər Qurban oğlu Qurbanov
(—)
 
 
Mayor
  Hərbi Hava Qüvvələri
Hərbi Hava Qüvvələrinin USTA dərəcəli pilotu olan Səfər Qurbanov Füzuli şəhəriCəbrayıl şəhəri istiqamətlərində gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4]
Elçin Elşən oğlu Mansurov
(1984—2020)
 
 
Mayor
  Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Elçin Mansurov Füzuli şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][4]
Anar İbrahim oğlu Məmmədov
(—)
 
 
Mayor
  Sərhəd Qoşunları
Sərhəd Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Anar Məmmədov Xudafərin KörpüsününZəngilan şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][3]
İlqar Rəhman oğlu Orucov
(1984—)
 
 
Mayor
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan İlqar Orucov Cəbrayıl şəhərininFüzuli şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][3]
Gündüz Ağəmməd oğlu Səfərli
(—)
 
 
Mayor
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Gündüz Səfərli Cəbrayıl şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][6]
Elvin Sərraf oğlu Səfərov
(—)
 
 
Mayor
  Sərhəd Qoşunları
Sərhəd Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Elvin Səfərov Füzuli şəhərinin, Hadrut qəsəbəsininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][6][8]
Elnur Ramiz oğlu Şirinov
(—)
 
 
Mayor
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Elnur Şirinov Şuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][6]
Anar Mehman oğlu Şükürov
(1977—2020)
 
 
Mayor
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu və "Həmlə" Taborunun Komandiri olan Anar Şükürov Madagiz qəsəbəsinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][9]
Rəşad Arif oğlu Abdullayev
(1991—2020)
 
 
Kapitan
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Rəşad Abdullayev Murovdağ zirvəsinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][7]
Nihad Akif oğlu Babayev
(1988—2020)
 
 
Kapitan
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Nihad Babayev Füzuli şəhərininHadrut qəsəbəsinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][8]
Qəzənfər Kərim oğlu Bağırlı
(—)
 
 
Kapitan
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Qəzənfər Bağırlı Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][6]
Nicad Mehman oğlu Bədəlov
(—)
 
 
Kapitan
  Daxili Qoşunlar
Daxili Qoşunların hərbi qulluqçusu olan Nicad Bədəlov Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][4][6]
Fərid Vaqif oğlu Əliyev
(—)
 
 
Kapitan
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Fərid Əliyev Madagiz qəsəbəsinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][9]
Ceyhun Aydın oğlu Həsənov
(1985—2020)
 
 
Kapitan
  Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Ceyhun Həsənov Füzuli şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][4]
Ramazan İzzət oğlu Hudulov
(—)
 
 
Kapitan
  Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Ramazan Hudulov FüzulininQubadlı şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][4][5]
Rəşad Məzahir oğlu Qasımlı
(1991—)
 
 
Kapitan
  Hərbi Hava Qüvvələri
Hərbi Hava Qüvvələrinin USTA dərəcəli pilotu olan Rəşad Qasımlı Madagiz qəsəbəsinin, Füzuli şəhəriCəbrayıl şəhəri istiqamətlərində gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][9]
Cavid Hilal oğlu Mahmudov
(1988—2020)
 
 
Kapitan
  Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Cavid Mahmudov Cəbrayıl şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2]
Veysəl Yadulla oğlu Musibov
(1988—2020)
 
 
Kapitan
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Veysəl Musibov Murov zirvəsinin, Cəbrayıl şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2][7]
Surxay Əbdül oğlu Noçuyev
(1988—2020)
 
 
Kapitan
  Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Surxay Noçuyev Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərinin, Qubadlı şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][5]
İsmayıl Məhəmməd oğlu Səmədov
(1990—2020)
 
 
Kapitan
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan İsmayıl Səmədov Cəbrayıl şəhərininFüzuli şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2]
Renat Güləmməd oğlu Şıxnəbiyev
(1990—)
 
 
Kapitan
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Renat Şıxnəbiyev Şuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1]
Qəzənfər Mahmud oğlu Ağayev
(1996—)
 
 
Baş leytenant
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Qəzənfər Ağayev Madagiz qəsəbəsinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][9]
İzzət Zair oğlu Balacayev
(—)
 
 
Baş leytenant
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan İzzət Balacayev Cəbrayıl şəhərininFüzuli şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4]
Cavid Ədalət oğlu Behbudov
(—)
 
 
Baş leytenant
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan İzzət Balacayev Cəbrayıl şəhərininFüzuli şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4]
Valeh Vahid oğlu Bədəlov
(1990—2020)
 
 
Baş leytenant
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Valeh Bədəlov Murov zirvəsinin, həmçinin Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininHadrut qəsəbəsinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2][7]
Azad Arif oğlu Hümbətov
(1996—2020)
 
 
Baş leytenant
  Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Azad Hümbətov Füzuli şəhərinin, Hadrut qəsəbəsinin, Qubadlı şəhərininLaçın dəhlizinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][4][8]
Adil Asəf oğlu İbrahimli
(1992—2020)
 
 
Baş leytenant
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Adil İbrahimli Murov zirvəsinin, həmçinin Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərinin, Hadrut qəsəbəsininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][6][7]
Şahin Hüseynbala oğlu Allahyarov
(1992—2020)
 
 
Baş gizir
  Sərhəd Qoşunları
Sərhəd Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Şahin Allahyarov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][6]
Sübhan Rahim oğlu Cəbrayılov
(1982—2020)
 
 
Baş gizir
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Sübhan Cəbrayılov Cəbrayıl şəhərininQubadlı şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2]
Yaşar Əhəd oğlu Hüseynov
(1980—)
 
 
Baş gizir
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Yaşar Hüseynov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərinin, Hadrut qəsəbəsininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][6]
Camal Vidadi oğlu İsmayılov
(1984—2020)
 
 
Baş gizir
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Camal İsmayılov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərinin, Hadrut qəsəbəsininLaçın şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2]
Mehrab Söhrab oğlu Niftəliyev
(1985—2020)
 
 
Baş gizir
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Mehrab Niftəliyev Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2][6]
Azər Nazim oğlu Yusifli
(1994—2020)
 
 
Baş gizir
  Sərhəd Qoşunları
Sərhəd Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Azər Yusifli Xudafərin KörpüsününZəngilan şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2]
İntiqam Bayram oğlu Əsgərli
(1990—2020)
 
 
Gizir
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan İntiqam Əsgərli Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][6]
Elyar Arif oğlu Vəliyev
(1991—2020)
 
 
Gizir
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Elyar Vəliyev Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2]
Orxan Rövşən oğlu Cabbarov
(1995—2020)
 
 
Kiçik gizir
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Orxan Cabbarov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2][6]
Yaşar Mirağa oğlu Əhmədov
(—)
 
 
Kiçik gizir
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Yaşar Əhmədov Cəbrayıl şəhərininFüzuli şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4]
Əli Rəşid oğlu Hüseynov
(—)
 
 
Kiçik gizir
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Əli Hüseynov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][6]
Nail Nəriman oğlu İbrahimli
(1994—2020)
 
 
Kiçik gizir
  Sərhəd Qoşunları
Sərhəd Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Nail İbrahimli Füzuli şəhərinin, Zəngilan şəhərinin, Qubadlı şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][6]
Amin Tacəddin oğlu Novruzov
(1996—2020)
 
 
Kiçik gizir
  Sərhəd Qoşunları
Sərhəd Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Amin Novruzov Füzuli şəhərininZəngilan şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][3]
Fəqan Amil oğlu Zalov
(1997—2020)
 
 
Kiçik miçman
  Hərbi Dəniz Qüvvələri
Hərbi Dəniz Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu olan Fəqan Zalov Cəbrayıl şəhərinin, Hadrut qəsəbəsinin, Füzuli şəhərinin, Qubadlı şəhərininXocavənd şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2][4][5][8]
Azər Rizvan oğlu Abdullazadə
(2001—)
 
 
Əsgər
  Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Azər Abdullazadə Cəbrayıl şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2]
Murad İlyas oğlu Əflətov
(—)
 
 
Əsgər
  Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Murad Əflətov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][6]
Vüsal Elşən oğlu Yaqubov
(2001—)
 
 
Əsgər
  Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Vüsal Yaqubov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][6]

Həmçinin baxRedaktə

İstinadlarRedaktə

  1. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 Azərbaycan Prezidentinin saytı (09.12.2020). "Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularına "Vətən Müharibəsi Qəhrəmanı" adının verilməsi haqqında Azərbaycan Prezidentinin 09.12.2020-ci il tarixli Sərəncamı". www.president.az(azərb.)). 2020-12-09 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 08.12.2020.
  2. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Normativ hüquqi sənədlərin vahid internet bazası (24.12.2020). "Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularının "Cəbrayılın azad olunmasına görə" medalı ilə təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Prezidentinin 24.12.2020-ci il tarixli Sərəncamı". www.e-qanun.az(azərb.)). 2020-12-24 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 24.12.2020.
  3. 1 2 3 4 5 6 7 8 Normativ hüquqi sənədlərin vahid internet bazası (25.12.2020). "Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularının "Zəngilanın azad olunmasına görə" medalı ilə təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Prezidentinin 25.12.2020-ci il tarixli Sərəncamı". e-qanun.az(azərb.)). 2020-12-25 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 25.12.2020.
  4. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Normativ hüquqi sənədlərin vahid internet bazası (25.12.2020). "Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularının "Füzulinin azad olunmasına görə" medalı ilə təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Prezidentinin 25.12.2020-ci il tarixli Sərəncamı". www.e-qanun.az(azərb.)). 2020-12-25 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 25.12.2020.
  5. 1 2 3 4 5 6 7 8 Normativ hüquqi sənədlərin vahid internet bazası (29.12.2020). "Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularının "Qubadlının azad olunmasına görə" medalı ilə təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Prezidentinin 29.12.2020-ci il tarixli Sərəncamı". e-qanun.az(azərb.)). 2020-12-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 29.12.2020.
  6. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Normativ hüquqi sənədlərin vahid internet bazası (29.12.2020). "Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularının "Şuşanın azad olunmasına görə" medalı ilə təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Prezidentinin 29.12.2020-ci il tarixli Sərəncamı". www.e-qanun.az(azərb.)). 2021-12-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 29.12.2020.
  7. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Normativ hüquqi sənədlərin vahid internet bazası (29.12.2020). "Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularının "Kəlbəcərin azad olunmasına görə" medalı ilə təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Prezidentinin 29.12.2020-ci il tarixli Sərəncamı". www.e-qanun.az(azərb.)). 2021-12-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 29.12.2020.
  8. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Normativ hüquqi sənədlərin vahid internet bazası (25.12.2020). "Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularının "Xocavəndin azad olunmasına görə" medalı ilə təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Prezidentinin 25.12.2020-ci il tarixli Sərəncamı". www.e-qanun.az(azərb.)). 2020-12-25 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 25.12.2020.
  9. 1 2 3 4 5 6 7 Normativ hüquqi sənədlərin vahid internet bazası (29.12.2020). "Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularının "Suqovuşanın azad olunmasına görə" medalı ilə təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Prezidentinin 29.12.2020-ci il tarixli Sərəncamı". www.e-qanun.az(azərb.)). 2021-12-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 29.12.2020.