Şəxslər haqqında Azərbaycan poçt markalarının siyahısı

Şəxslər haqqında Azərbaycan poçt markalarının siyahısı — Şəxslər ilə əlaqədar olaraq dövriyyəyə buraxılan Azərbaycan poçt markaları. Bu markalar adətən şəxsin yubileyinə həsr olunmuşdur. Həmçinin, idman yarışları və ölkələrarası münasibətlərlə bağlı olaraq da poçt markaları üzərində şəxslər təsvir olunmuşdur. Üzərində şəxsin təsviri olan ilk Azərbaycan poçt markası 1993-cü ildə dövriyyəyə buraxılmışdır. Həmin marka Heydər Əliyevin 70 illiyinə həsr olunmuşdur.

İllər üzrəRedaktə

1993Redaktə

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
200   Heydər Əliyev 23.09.1993 25 manat 36×40 25 000[1] Heydər Əliyevin 70 illiyinə həsr olunmuşdur.

1994Redaktə

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
209   Məhəmməd Füzuli 17.01.1994 10 manat 33×50 20 000[2] Məhəmməd Füzulinin 500 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
222   Cəlil Məmmədquluzadə 21.05.1994 20 manat 31×52 100 000[3] Yazıçı Cəlil Məmmədquluzadənin 125 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
223   Məhəmməd Əmin Rəsulzadə 27.05.1994 15 manat 40×40 100 000[4] Məhəmməd Əmin Rəsulzadənin 110 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
227   Lüdviq Nobel, Robert Nobel, Peter von Bilderlinq, Alfred Nobel 10.06.1994 50 manat 52×31 50 000[5] Neft istehsalı üzrə Nobel qardaşları şirkətinin yaradılmasının 115 illiyinə həsr olunmuşdur.
263   Heydər Əliyev 28.10.1994 150 manat 100×70 70 000[6] Azərbaycan Prezidenti Heydər Əliyevin təntənəli olaraq vəzifəyə başlamasının il dönümünə həsr olunmuşdur.
281   Pyer de Kuberten 15.12.1994 100 manat 45,5×30 30 000[7] Beynəlxalq Olimpiya Komitəsinin 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.

1995Redaktə

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
296   Aleksey Urmanov .1995 10 manat 1994 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
297   Nensi Kerriqan .1995 25 manat 1994 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
298   Bonni Bleyer .1995 40 manat 1994 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
299   Takanori Kono .1995 50 manat 1994 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
300   Filip Laroş .1995 80 manat 1994 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
301   Almaniyanın bobsley dördlüyünün üzvü Harald Çuday .1995 100 manat 1994 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
302   Katya Seyzinqer .1995 200 manat 1994 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
303   Meri Kliv 21.02.1995 100 manat 28,45×42,58 125 000[8] "Apollon 11" kosmik gəmisinin uçuşu və Ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
304   Valentina Tereşkova 21.02.1995 100 manat 28,45×42,58 125 000[8] "Apollon 11" kosmik gəmisinin uçuşu və Ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
305   Tamara Çerniqan 21.02.1995 100 manat 28,45×42,58 125 000[8] "Apollon 11" kosmik gəmisinin uçuşu və Ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
306   Vendi Laurens 21.02.1995 100 manat 28,45×42,58 125 000[8] "Apollon 11" kosmik gəmisinin uçuşu və Ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
307   Mai Cemison 21.02.1995 100 manat 28,45×42,58 125 000[8] "Apollon 11" kosmik gəmisinin uçuşu və Ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
308   Kedi Koulman 21.02.1995 100 manat 28,45×42,58 125 000[8] "Apollon 11" kosmik gəmisinin uçuşu və Ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
309   Ellen Şulman 21.02.1995 100 manat 28,45×42,58 125 000[8] "Apollon 11" kosmik gəmisinin uçuşu və Ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
310   Meri Veber 21.02.1995 100 manat 28,45×42,58 125 000[8] "Apollon 11" kosmik gəmisinin uçuşu və Ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
328   Üzeyir Hacıbəyov 30.06.1995 250 manat 31×48 50 000[9] Üzeyir Hacıbəyovun anadan olmasının 110 illiyinə həsr olunmuşdur.
329   Əliağa Vahid 30.06.1995 400 manat 31×48 50000[9] Əliağa Vahidin anadan olmasının 100 illiyinə həsr olunmuşdur.
347   Heydər ƏliyevButros Butros Qali 15.09.1995 250 manat 42,6×28,5 36 000[10] BMT-nin 50 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
369   Con Lennon 08.12.1995 500 manat 42,5×28,6 800 000[11] Markanın üzərində Con Lennonun çəkdiyi şəkil və onun öz portreti təsvir olunmuşdur.[11]

1996Redaktə

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
380   Mustafa Topçubaşov 01.02.1996 300 manat 42,6×28,5 40 000[12] Dahi tibb işçisi, alim, ictimai xadim Mustafa Ağa bəy oğlu Topçubaşova həsr olunmuşdur.
382   Karl Lüis 09.04.1996 50 manat 42,6×28,5 400 000[13] 1996 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
383   Məhəmməd Əli 09.04.1996 100 manat 42,6×28,5 200 000[13] 1996 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
384   Li Nin 09.04.1996 150 manat 42,6×28,5 40 000[13] 1996 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
385   Səid Auita 09.04.1996 200 manat 42,6×28,5 40 000[13] 1996 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
386   Olqa Korbut 09.04.1996 250 manat 42,6×28,5 40 000[13] 1996 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
387   Nadya Komaneçi 09.04.1996 300 manat 42,6×28,5 40 000[13] 1996 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
388   Qreq Luqanis 09.04.1996 400 manat 42,6×28,5 40 000[13] 1996 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
389   Nazim Hüseynov 09.04.1996 500 manat 74×104 25 000[13] 1996 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır. Markanın üzərində 1992-ci ildə Barselonada keçirilən olimpiya oyunlarının dzudo üzrə qızıl medalçısı Nazim Hüseynovun portreti təsvir olunmuşdur.
392   Rəşid Behbudov 22.04.1996 100 manat 48×31 50 000[14]
393   Yusif Məmmədəliyev 22.04.1996 100 manat 48×31 50 000[15]

1997Redaktə

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
439   İlyas Əfəndiyev 25.03.1997 250 manat 48,3×31,8 40.000[16]
440   Əziz Əliyev 25.03.1997 250 manat 48,3×31,8 40.000[16]
441   Fətəli xan Xoyski 25.03.1997 250 manat 48,3×31,8 40.000[16]
442   Nəriman Nərimanov 25.03.1997 250 manat 48,3×31,8 40.000[16]
487   Xaqani Şirvani 12.09.1997 250 manat 30,6×48,3 40.000[17]
491   Hüseyn Rəsulbəyov 06.10.1997 250 manat 42,6×28,5 40.000[18]
492   İtaliya milli futbol komandasının heyəti 15.10.1997 250 manat 51,3×38,5 50.000[19]
493   Argentina milli futbol komandasının heyəti 15.10.1997 250 manat 51,3×38,5 50.000[19]
494   Uruqvay milli futbol komandasının heyəti 15.10.1997 250 manat 51,3×38,5 50.000[19]
495   Braziliya milli futbol komandasının heyəti 15.10.1997 250 manat 51,3×38,5 50.000[19]
496   İngiltərə milli futbol komandasının heyəti 15.10.1997 250 manat 51,3×38,5 50.000[19]
497   Almaniya milli futbol komandasının heyəti 15.10.1997 250 manat 51,3×38,5 50.000[19]
498   Tofiq Bəhramov 15.10.1997 1500 manat 51,3×38,5 50.000[19]

1998Redaktə

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
510   Həsən Əliyev 23.03.1998 500 manat 42,6×28,5 40 000[20]
512   Heydər Əliyev 10.05.1998 500 manat 51×37,5 50 000[21] Heydər Əliyevin 75 illiyinə həsr olunmuşdur.
518   Aşıq Ələsgər 02.06.1998 250 manat 42,6×28,5 40 000[22]
511   Bəhram Gur 03.04.1998 100 manat 22,1×24,4 1 000 000[23]
519   Bülbül 07.07.1998 500 manat 28,5×42,6 25 000[24]
508   Diana, Uels şahzadəsi 04.02.1998 400 manat 42,6×28,5 240 000[25]
509   Diana, Uels şahzadəsi 04.02.1998 400 manat 42,6×28,5 240 000[26]
517   Qara Qarayev 02.06.1998 250 manat 42,6×28,5 40 000[22] Qara Qarayevin 80 illiyinə həsr olunmuşdur.
499   Katerina Vit 13.01.1998 250 manat 42,6×28,5 50 000[27] 1998 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı olaraq buraxılmışdır.
500   Elvis Stoyko 13.01.1998 250 manat 42,6×28,5 50 000[27] 1998 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı olaraq buraxılmışdır.
501   Milori İto 13.01.1998 250 manat 42,6×28,5 50 000[27] 1998 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı olaraq buraxılmışdır.
504   Kristi Amaquçi 13.01.1998 250 manat 42,6×28,5 50 000[27] 1998 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı olaraq buraxılmışdır.
505   Con Kari 13.01.1998 250 manat 42,6×28,5 50 000[27] 1998 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı olaraq buraxılmışdır.
506   Çen Lu Çin 13.01.1998 250 manat 42,6×28,5 50 000[27] 1998 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı olaraq buraxılmışdır.
507   Yekaterina Qordeyeva və Sergey Qrinkov 13.01.1998 500 manat 42,6×28,5 50 000[27] 1998 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı olaraq buraxılmışdır.
516   Məhəmmədhüseyn Şəhriyar 02.06.1998 250 manat 42,6×28,5 40 000[22]

1999Redaktə

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
539   Heydər Əliyev 11.10.1999 1000 manat 28×40 125 000[28] Coupling stamps
  Cəfər Cabbarlı 20.10.1999 250 manat 42×30 100 000[29] Dedicated to Jabbarly's centenary

2000Redaktə

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
582   Sabit Rəhman 17.11.2000 1000 manat 48×30 100 000[30] Sabit Rəhmanın 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
576   Rəsul Rza 28.09.2000 250 manat 40×30 25 000[31] Rəsul Rzanın 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.

2001Redaktə

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
584   Namiq Abdullayev 26.01.2001 1000 manat 42×28 25 000[32] 2000 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
585   Zemfira Meftəhəddinova 26.01.2001 1000 manat 42×28 25 000[33] 2000 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
586   Vüqar Ələkbərov 26.01.2001 1000 manat 42×28 25 000[34] 2000 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
596   Heydər Əliyev 01.12.2001 5000 manat 32×51 10 000[35] Dedicated to the 10th anniversary of Azerbaijan's independence. The first Azerbaijan postage stamp produced with genuine 22 carat gold[35]
  Heydər ƏliyevVladimir Putin 20.12.2001 1000 manat 42×28 20 000[36]
595   Yuri Qaqarin 06.11.2001 3000 manat 42×28 20 000[37] Issued for the 40th anniversary of the first human spaceflight
  Nəsirəddin Tusi 07.09.2001 3000 manat 60×48 25 000[38] Issued for the 800th anniversary of Tusi

2002Redaktə

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
  Heydər ƏliyevTsyan Tsemin 27.03.2002 1000 manat 40×30 170 000[39] Dedicated to the 10th anniversary of the establishment of Azerbaijani-Chinese relations
  II İoann PavelHeydər Əliyev 18.09.2002 1500 manat 42×28 20 000[40] Dedicated to the visit of John Paul II to Baku on May 22–23, 2002
620   Rauf Hacıyev 18.09.2002 5000 manat 40×28 25 000[41] Dedicated to the 80th anniversary of Hajiyev
  Türkiyə milli futbol komandasının heyəti .2002 5000 manat

2003Redaktə

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
642   Heydər Əliyev .2003 1000 manat
  Zərifə Əliyeva 28.04.2003 3000 manat 40×28 25 000[42]

2004Redaktə

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
677   Heydər Əliyev[43]. 10.05.2004 500 manat 28×30 500.000
684   Heydər Əliyev[44]. 10.12.2004 10000 manat 28×40 10.000
668   Molla Cümə[45]. 25.03.2004 500 manat 28×40 100.000

2005Redaktə

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
  II İoann Pavel .2005 3000 manat
700   Heydər Əliyev 18.04.2005 1000 manat 28×30 1 000 000[46]
723   Heydər Əliyev 18.11.2005 60 qəpik 28×30 250 000[47]

2006Redaktə

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
729   Cəlil Məmmədquluzadə 01.01.2006 20 qəpik 31×52 58 880[48] Yazıçı Cəlil Məmmədquluzadənin 125 illik yubileyinə həsr olunmuş Kataloq nömrəsi 222 olan poçt markasının uzərində yeni nominal 20 qəp qara rəng ilə mətbəə üsulu ilə çap olunub.
741   Süleyman Rüstəm 16.03.2006 20 qəpik 28×40 5 000[49]
742   Səməd Vurğun 16.03.2006 10 qəpik 28×40 15 000[49]

2007Redaktə

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
803   Hüseyn Cavid 19.09.2007 20 qəpik 40×28 100 000[50]
810   Məhəmməd Əmin Rəsulzadə 28.11.2007 10 qəpik 40×40 000 Məhəmməd Əmin Rəsulzadənin 110 illik yubileyinə həsr olunmuş kataloq nömrəsi 223 olan poçt markaları üzərinə mətbəə üsulu ilə yeni nominalın vurulması[51].
813   Kərim Kərimov 30.12.2007 1 manat 28x40 mm 20 000[52] Kərim Kərimovun 90 illiyi

2008Redaktə

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
823   Zərifə Əliyeva 28.04.2008 1 manat 28×40 12 280[53] Zərifə Əliyevanın 85 illiyinə həsr olunmuşdur.
824   Zərifə Əliyeva 28.04.2008 1 manat 28×40 12 280[54] Zərifə Əliyevanın 85 illiyinə həsr olunmuşdur.
825   Heydər Əliyev 02.05.2008 1 manat 28×40 15 360[55] Heydər Əliyevin 85 illiyinə həsr olunmuşdur.
826   Heydər Əliyev 02.05.2008 1 manat 28×40 15 360[56] Heydər Əliyevin 85 illiyinə həsr olunmuşdur.
827   Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin qurucuları 28.05.2008 20 qəpik 40×28 20450[57][58] Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin 90 illiyinə həsr olunmuşdur.
828   Mikayıl Müşfiq 06.06.2008 20 qəpik 40×28 100 720[59] Mikayıl Müşfiqin 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
833   Həsən Abdullayev 21.07.2008 20 qəpik 40×28 100 720[60] Akademik Həsən Abdullayevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
834   Lev Landau 21.07.2008 20 qəpik 40×28 100 720[60] Lev Landaunun 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
847   Mir Cəlal Paşayev 17.12.2008 60 qəpik 40×28 200 720[61] Mir Cəlal Paşayevin 100 illiyinə həsr olunmuşdur.

2009Redaktə

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
871   Cəlil Məmmədquluzadə 10.07.2009 20 qəpik 28×40 100 000[62] Cəlil Məmmədquluzadənin anadan olmasının 140 illiyinə həsr olunmuşdur.
872   Leyla Məmmədbəyova 19.09.2009 20 qəpik 40×28 100 000[63] Azərbaycanlı ilk təyyarəçi qadın Leyla Məmmədbəyovanın anadan olmasının 100 illiyinə həsr olunmuşdur.
861   Nəsirəddin Tusi 13.04.2009 20 qəpik 28×40 50 000[64] Astronomiyaya həsr olunmuşdur.

2010Redaktə

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
908   Ələsgər Ələkbərov 18.06.2010 20 qəpik 40×28 100 000[65] Ələsgər Ələkbərovun 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
  Şəfaət Mehdiyev 05.11.2010 60 qəpik 40×28 100 000[66] Şəfaət Mehdiyevin 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.

2011Redaktə

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
949   Hüseyn Əliyev 22.04.2011 60 qəpik 28×40 100 000[67] Azərbaycan rəssamı Hüseyn Əliyevin 100 illiyinə həsr olunmuşdur.
954   Eldar QasımovNigar Camal .2011 1 manat 28×40 15 000[68] Azərbaycanın 2011 Avroviziya Mahnı Müsabiqəsindəki qələbəsinə həsr olunmuşdur.
956   Behbud ağa Şahtaxtinski .2011 60 qəpik 40×28 25 000[69] Behbud ağa Şahtaxtinskinin anadan olmasının 130 illiyinə həsr olunmuşdur.
985   Nizami Gəncəvi 21.09.2011 30 qəpik 30×52 50 000[70] Dahi Azərbaycan şairi Nizami Gəncəvinin 870 illiyinə həsr həsr olunmuşdur.
986   Nizami Gəncəvi 21.09.2011 30 qəpik 30×52 50 000[71] Dahi Azərbaycan şairi Nizami Gəncəvinin 870 illiyinə həsr həsr olunmuşdur.
994   Heydər Əliyev 11.10.2011 2 manat 74×108 5 000[72] Azərbaycan Respublikasının Dövlət Müstəqilliyinin bərpasının 20-ci ildönümünə həsr olunmuşdur.
1005   Abbas Zamanov 01.12.2011 60 qəpik 28×40 100 000[73] Abbas Zamanovun 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1014   Rabitə Bakı 26.12.2011 1 manat 28×40 15 000[74] "Rabitə Bakı" voleybol klubunun 2011-ci il FIVB klublararası dünya çempionu olması münasibətilə buraxılmışdır.

2012Redaktə

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
1017   Bəhruz Kəngərli 01.03.2012 20 qəpik 28×40 100 000[75] Azərbaycan rəssamı Bəhruz Kəngərlinin 120 illiyinə həsr olunmuşdur.
1044   Mirzə Fətəli Axundzadə 30.06.2012 20 qəpik 28×40 100 000[76] Mirzə Fətəli Axundzadənin 200 illiyinə həsr olunmuşdur.
1045   Mirzə Ələkbər Sabir 10.07.2012 20 qəpik 28×40 100 000[77] Mirzə Ələkbər Sabirin 150 illiyinə həsr olunmuşdur.
1047   Müslüm Maqomayev 17.08.2012 50 qəpik 28×40 100 000[78] Müslüm Maqomayevin 70 illiyinə həsr olunmuşdur.
1048   Məmməd Səid Ordubadi 17.08.2012 50 qəpik 28×40 100 000[79] Məmməd Səid Ordubadinin 140 illiyinə həsr olunmuşdur.
1054   Hüseyn Cavid 24.10.2012 20 qəpik 28×40 100 000[80] Hüseyn Cavidin 130 illiyinə həsr olunmuşdur.
1057   Uzun Həsən 29.10.2012 60 qəpik 28×40 13 125[81] Azərbaycan-Polşa diplomatik əlaqələrinin 540 illiyinə həsr olunmuşdur.
1058   Kazimir IV Yaqellon 29.10.2012 60 qəpik 28×40 13 125[82] Azərbaycan-Polşa diplomatik əlaqələrinin 540 illiyinə həsr olunmuşdur.

2013Redaktə

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
1085   İslam Səfərli 19.04.2013 20 qəpik 28×40 100000[83] İslam Səfərlinin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1086   Əlimərdan bəy Topçubaşov 19.04.2013 20 qəpik 40×28 100000[83] Əlimərdan bəy Topçubaşovun 150 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1087   Hökümə Qurbanova 19.04.2013 20 qəpik 100000[83] 40×28 Hökümə Qurbanovanın 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1088   Nigar Rəfibəyli 19.04.2013 20 qəpik 40×28 100000[83] Nigar Rəfibəylinin 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1091   Zərifə Əliyeva 28.04.2013 1 manat 32×52 7000[84] Zərifə Əliyevanın 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1092   Heydər Əliyev 06.05.2013 50 qəpik 52×37 49000[85] Müqəddəs Apostol Andrey Pervozvanni Ordeninin Kavaleri Heydər Əliyev
1093   Heydər Əliyev 10.05.2013 50 qəpik 32×52 7000[86] Heydər Əliyev 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1094   Heydər Əliyev 10.05.2013 50 qəpik 32×52 7000[86] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1095   Heydər Əliyev 10.05.2013 50 qəpik 32×52 7000[86] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1096   Heydər Əliyev 10.05.2013 50 qəpik 32×52 7000[86] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1097   Heydər Əliyev 10.05.2013 50 qəpik 7000[86] 32×52 Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1098   Heydər Əliyev 10.05.2013 50 qəpik 32×52 7000[86] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1099   Heydər ƏliyevSüleyman Dəmirəl 10.05.2013 50 qəpik 52×32 7000[86] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1100   Heydər ƏliyevBil Klinton 10.05.2013 50 qəpik 52×32 7000[86] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1101   Heydər ƏliyevHelmut Kol 10.05.2013 50 qəpik 52×32 7000[86] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1102   Heydər ƏliyevVladimir Putin 10.05.2013 50 qəpik 52×32 7000[86] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1103   Heydər ƏliyevJak Şirak 10.05.2013 50 qəpik 52×32 7000[86] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1104   Heydər ƏliyevinTsyan Tsemin 10.05.2013 50 qəpik 52×32 7000[86] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1105   Heydər Əliyev 10.05.2013 1 manat 32×52 7000[86] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1106   Məhsəti Gəncəvi 14.05.2013 60 qəpik 28×40 200000[87] Məhsəti Gəncəvinin yaradıcılığının 900 illiyinə həsr olunmuşdur.
1110   Valentina Tereşkova 16.06.2013 1 manat 28×40 20000[88] Qadının ilk dəfə olaraq kosmosa uçuşunun 50 illiyinə həsr olunmuşdur.
1119   Məmməd Araz 10.09.2013 20 qəpik 28×40 200000[89] Məmməd Arazın 80 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1130   Mehdi Hüseynzadə 12.12.2013 60 qəpik 28×40 100000[90] Mehdi Hüseynzadənin 95 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.

2014Redaktə

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
1040   Məhəmməd Əmin Rəsulzadə 31.01.2014 20 qəpik 28×40 200000[91] Məhəmməd Əmin Rəsulzadənin 130 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1045   Heydər Əliyev .2014 20 qəpik Sumqayıt şəhərinin 65 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1157   İlyas Əfəndiyev 26.05.2014 20 qəpik 40 x 28 200 000[92] İlyas Əfəndiyevin 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1186   Molla Pənah Vaqif .2014 50 qəpik Qarabağın görkəmli xadimləri mövzusuna həsr olunmuşdur.
1187   Xurşidbanu Natəvan .2014 50 qəpik Qarabağın görkəmli xadimləri mövzusuna həsr olunmuşdur.
1188   Bülbül .2014 50 qəpik Qarabağın görkəmli xadimləri mövzusuna həsr olunmuşdur.
1189   Üzeyir Hacıbəyov .2014 50 qəpik Qarabağın görkəmli xadimləri mövzusuna həsr olunmuşdur.
1190   Xan Şuşinski .2014 50 qəpik Qarabağın görkəmli xadimləri mövzusuna həsr olunmuşdur.
1191   Əbdürrəhim bəy Haqverdiyev .2014 50 qəpik Qarabağın görkəmli xadimləri mövzusuna həsr olunmuşdur.

2015Redaktə

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
1199   Əziz Şərif 29.03.2015 50 qəpik Əziz Şərifin 120 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1200   I Viktoriya 01.04.2015 20 qəpik Qara penninin buraxılışının 175 illiyinə həsr olunmuşdur.
1224   Cəmşid Naxçıvanski 11.08.2015 20 qəpik Cəmşid Naxçıvanskinin 120 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1238   Rəşid Behbudov .2015 50 qəpik Rəşid Behbudovun 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.

QeydlərRedaktə

İstinadlarRedaktə

  1. "1993, September, 23. The 70th Anniversary of Heydar Aliyev, a Public and Political Man of Azerbaijan". Azermarka. 2012-07-19 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  2. "1994, January, 17. The 500 Anniversary of Muhammed Fizuli, the poet". Azermarka. 2012-07-30 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-07-27.
  3. "1994, May, 21. The 125th Anniversary of the writer J. Mammadguluzadeh". Azermarka. 2012-07-22 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-07-27.
  4. "1994, May, 27. The 110th Anniversary of M.A. Rasulzadeh". Azermarka. 2013-01-15 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-07-27.
  5. "1994, June, 10. The Anniversary of Brothers Nobel Company". Azermarka. 2012-07-19 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-07-27.
  6. "1994, October, 28. The Ann. of inauguration of the President of Azerbaijan". Azermarka. 2010-02-20 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-07-27.
  7. "15 Dekabr, 1994. Beynəlxalq Olimpiya Komitəsinin 100 illik yubileyi". Azermarka. 2012-07-23 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-07-27.
  8. 1 2 3 4 5 6 7 8 "21 Fevral, 1995. Kosmonavt qadınlar. "Apollo 11" kosmik gəmisinin uçuşu və ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyi". Azərmarka. 2013-11-01 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2013-11-01.
  9. 1 2 "1995, June, 30. Men of culture of Azerbaijan". Azermarka. 2013-01-15 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  10. "15 Sentyabr, 1995. BMT-nin 50 illik yubileyi". Azərmarka. 2013-11-01 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2013-11-01.
  11. 1 2 "8 dekabr, 1995 Con Lennon". Azərmarka. 2018-07-07 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2013-11-01.
  12. "1996, February, 1. The 100th Anniversary of an academician M.A. Topchubashev". Azermarka. 2012-08-01 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  13. 1 2 3 4 5 6 7 8 "1996, April, 9. Atlanta Olympic Games-96". Azermarka. 2013-01-15 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  14. "1996, April, 22. Rashid Beybutov—80". Azermarka. 2012-07-19 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  15. "1996, April, 22. The 90th Anniversary of academician Yusif Mammadaliyev". Azermarka. 2012-07-22 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  16. 1 2 3 4 "1997, March, 25. Political and outstanding figures of Azerbaijan" (ingilis). Azermarka. 2018-07-07 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-07-07.
  17. "1997, September, 12. The great Azerbaijan poet Xagani Shirvani" (ingilis). Azermarka. 2018-07-07 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-07-07.
  18. "1997, October, 6. Rasulbayov—80" (ingilis). Azermarka. 2018-07-07 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-07-07.
  19. 1 2 3 4 5 6 7 "1997, October, 15. World Football Championship "France-98"" (ingilis). Azermarka. 2018-07-07 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-07-07.
  20. "1998, April, 3. Hasan Aliyev—90". Azermarka. 2012-07-20 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  21. "1998, May, 10. Heydar Aliyev 75". Azermarka. 2012-07-20 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  22. 1 2 3 "1998, June, 2. The jubilee of Azerbaijan art figures". Azermarka. 2013-01-15 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  23. "1998, March, 23. Bahram Gur". Azermarka. 2012-07-18 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  24. "1998, July, 7. Bul-Bul-100". Azermarka. 2012-07-30 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  25. "4 Fevral, 1998. Şahzadə Diana". Azermarka. 2012-07-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2012-03-03.
  26. "4 Fevral, 1998. Şahzadə Diana". Azermarka. 2012-07-29 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2012-03-03.
  27. 1 2 3 4 5 6 7 "1998, January, 13. Winter Olympic Games in Nagano". Azermarka. 2013-01-15 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-09-30.
  28. "1999, October, 11. Nakhchivan Autonomic Republic—75". Azermarka. 2012-07-19 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  29. "1999, October, 20. Jafar Jabbarli—100". Azermarka. 2012-07-24 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  30. "2000, November, 17. Sabit Rahman-90". Azermarka. 2012-08-01 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  31. "2000, September, 28. The 90th Anniversary of Rasul Rza". Azermarka. 2012-07-22 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  32. "2001, January, 26. Azerbaijan winners of summer olympic XXVII games". Azermarka. 2012-08-01 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  33. "2001, January, 26. Azerbaijan winners of summer olympic XXVII games". Azermarka. 2012-08-01 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  34. "2001, January, 26. Azerbaijan winners of summer olympic XXVII games". Azermarka. 2012-08-01 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  35. 1 2 "2001, December, 1. The 10th Ann. of Independence of Azerbaijan". Azermarka. 2013-01-15 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  36. "2001, December, 20. Friendly relations between Azerbaijan and Russia". Azermarka. 2012-04-06 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  37. "2001, November, 6. The 40th Ann. of the human's first flight to Space". Azermarka. 2012-07-19 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  38. "2001, September, 7. Nasraddin Tusi – 800". Azermarka. 2012-07-18 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  39. "2002, March, 27. The 10th Anniversary of Azerbaijan-China relationship". Azermarka. 2012-07-28 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  40. "2002, September, 18. The visit of Pope John Paul II to Azerbaijan". Azermarka. 2012-07-19 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  41. "2002, September, 18. The 80th Anniversary of Rauf Hajiyev". Azermarka. 2012-09-07 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  42. "2003, April, 28. The 80th Anniversary of academician Zarifa Aliyeva". Azermarka. 2012-07-18 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  43. "2004, May 10. Heydar Aliyev" (ingilis). Azermarka. 2011-07-24 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-07-16.
  44. "2004, December, 10. The National Azerbaijan leader H. Aliyev" (ingilis). Azermarka. 2011-07-24 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-07-16.
  45. "2004, March 25. The 150th Anniversary of Molla Djuma" (ingilis). Azermarka. 2018-07-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-07-16.
  46. "2005, April 18. Heydar Aliyev". Azermarka. 2011-07-24 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  47. "18.11.2005 "H.Aliyev"". Azermarka. 2011-07-24 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  48. "01.01.2006, Kataloq N 222 "yazıçı C. Məmmədquluzadənin anadan olmasının 125 illiyi" poçt markasının uzərində yeni nominal". Azərmarka. 2012-07-23 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2006-01-01.
  49. 1 2 "16.03.2006 "The centenary of National Azerbaijan poets: Samed Vurgun and Suleyman Rustam". Azermarka. 2013-01-15 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  50. "19.09.2007. "Huseyn Javid"". Azermarka. 2012-07-22 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  51. 28.11.2007. Yeni nominalın vurulması. Arxivləşdirilib 2016-03-04 at the Wayback Machine  (az.)
  52. 30.12.2007. "Kərim Kərimovun 90 illiyi". Arxivləşdirilib 2018-07-14 at the Wayback Machine  (az.)
  53. "28.04.2008. Akademik Zərifə Əliyeva. 85 illiyi". Azermarka. 2016-03-04 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-09-14.
  54. "28.04.2008. Akademik Zərifə Əliyeva. 85 illiyi". Azermarka. 2016-03-04 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-09-14.
  55. "02.05.2008. Heydər Əliyev. 85 illiyi". Azermarka. 2018-07-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-09-14.
  56. "02.05.2008. Heydər Əliyev. 85 illiyi". Azermarka. 2018-07-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-09-14.
  57. "28.05.2008. Azərbaycan Demokratik Respublikası, 90 il". Azərmarka. 2016-03-05 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2013-11-01.
  58. AZ014.08 wnsstamps.ch Arxivləşdirilib 2016-03-04 at the Wayback Machine  (ing.)
  59. "06.06.2008. The 100th Anniversary of Mikayil Mushvig". Azermarka. 2017-09-27 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  60. 1 2 "21.07.2008. Akademiklər L.Landau və H.Abdullayev". Azərmarka. 2016-03-05 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2013-11-01.
  61. "17.12.2008. Görkəmli Azərbaycan yazıçısı Mir Cəlalın (Mir Cəlal Əli oğlu Paşayev) 100 illiyinə həsr olunmuş poçt markası". Azermarka. 2016-03-04 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-09-14.
  62. "10.07.2009. Yazıçı C. Məmmədquluzadə - 140 illik". Azərmarka. 2016-03-05 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2013-11-01.
  63. "19.09.2009. İlk təyyarəçi qadın Leyla Məmmədbəyova 100 il". Azərmarka. 2016-03-05 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2013-11-01.
  64. "13.04.2009. Avropa 2009. Astronomiya. Buklet". Azərmarka. 2016-03-05 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2013-11-01.
  65. "18.06.2010. The 100th Ann. of the outstanding Azerbaijan actor A.Alekperov". Azermarka. 2017-10-10 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  66. "05.11.2010. Academician Sh. Mehdiyev". Azermarka. 2017-10-10 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  67. "22.04.2011. The stamps dedicated to the 100th anniversary of outstanding azerbaijan painter Huseyn Aliyev". Azermarka. 2017-10-10 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-07-07.
  68. "Eurovision – 2011". 2016-03-04 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-07-27.
  69. "Nakhchivan Autonomus Republic". 2016-04-20 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-07-27.
  70. "21.09.2011. Nizami Gəncəvinin 870 illiyinə həsr edilmiş marka". Azərmarka. 2016-03-04 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-09-29.
  71. "21.09.2011. Nizami Gəncəvinin 870 illiyinə həsr edilmiş marka". Azərmarka. 2016-03-04 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-09-29.
  72. "11.10.2011. Azərbaycan Respublikasının Dövlət Müstəqilliyinin bərpasının 20-ci ildönümünə həsr olunmuş marka". Azərmarka. 2016-03-04 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-10-18.
  73. "01.12.2011. A.Zamanovun 100 illiyinə həsr olunmuş marka". Azərmarka. 2018-07-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-12-05.
  74. "26.12.2011. "Rabita Baku" volleyball club - FIVB clubs world champions 2011". Azərmarka. 2016-03-04 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2012-03-05.
  75. "01.03.2012. Bəhruz Kəngərlinin 120 illiyinə həsr olunmuş marka". Azermarka. 2012-06-25 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2012-04-30.
  76. "30.06.2012. M.F.Axundzadənin 200 illiyinə həsr edilmiş marka". Azermarka. 2018-07-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2012-07-16.
  77. "10.07.2012. M.Ə.Sabirin 150 illiyinə həsr olunmuş marka". Azermarka. 2016-03-04 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2012-07-16.
  78. "17.08.2012. Müslüm Maqomayevin 70 illiyinə həsr olunmuş marka". Azermarka. 2016-03-04 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2012-08-13.
  79. "17.08.2012. Məmməd Səid Ordubadinin 140 illiyinə həsr olunmuş marka". Azermarka. 2018-07-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2012-08-13.
  80. "24.10.2012. Hüseyn Cavidin 130 illik yubileyinə həsr olunmuş marka". Azermarka. 2017-11-09 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2012-11-02.
  81. "29.10.2012. Azərbaycan-Polşa diplomatik əlaqələri". Azermarka. 2017-11-09 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2012-11-02.
  82. "29.10.2012. Azərbaycan-Polşa diplomatik əlaqələri". Azermarka. 2017-11-09 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2012-11-02.
  83. 1 2 3 4 "19.04.2013. Azərbaycanın görkəmli şəxsiyyətləri". 2018-11-30 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2013-11-01.
  84. "28.04.2013. Akademik Zərifə Əliyevanın 90 illiyinə həsr olunmuş marka". 2016-03-05 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2013-11-01.
  85. 06.05.2013. Müqəddəs Apostol Andrey Pervozvanni Ordeninin Kavaleri - Görkəmli Dövlət və Siayasi xadim Azərbaycan Respublikasının Prezidenti Heydər Əliyev. Arxivləşdirilib 2018-11-30 at the Wayback Machine  (az.)
  86. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 "10.05.2013. Ümummilli lider Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr edilmiş marka". 2016-03-05 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2013-11-01.
  87. "14.05.2013. Məhsəti Gəncəvinin 900 illiyinə həsr olunmuş marka". 2016-03-05 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2013-11-01.
  88. "16.06.2013. Qadının ilk dəfə olaraq kosmosa uçuşunun 50 illiyinə həsr olunmuş marka". 2018-11-30 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2013-11-01.
  89. "10.09.2013. Xalq şairi Məmməd Arazın 80 illik yubileyinə həsr olunmuş marka". 2018-11-30 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2013-11-01.
  90. "12.12.2013. Mehdi Hüseynzadənin 95 illiyinə həsr olunmuş marka. Azərbaycan Sloveniya birgə buraxılışı". 2016-03-05 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2013-12-23.
  91. "31.01.2014. Məhəmməd Əmin Rəsulzadənin 130 illiyinə həsr olunmuş marka". 2017-12-18 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2014-02-08.
  92. "26.05.2014. İlyas Əfəndiyevin 100 illiyinə həsr olunmuş marka". Azərmarka. 2016-03-04 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2014-08-05.

Həmçinin baxRedaktə

Xarici keçidlərRedaktə