Neft hasilatına görə ölkələrin siyahısı

OPEK-in neft hasilatı üçün ölkələrin siyahısıNeft İxrac Edən Ölkələr Birliyi (OPEK) 2017 İllik Statistik bülletenində dərc edilmiş hesablamalara əsaslanır. Ölkədə neft hasilatı günlük min barellə verilir.

Dünya ölkələri üzrə neft hasilatı

Neft hasilatı üçün ölkələrin siyahısı Britaniyanın BP şirkətinin Dünya Enerji 2017 illik statistik icmalında dərc edilmiş hesablamalara əsaslanır. Ölkədə neft hasilatı milyonlarla tonda və adambaşına düşən neft istehsalı ilə verilmişdir.

CədvəlRedaktə

Ölkə Neft hasilatı
2019 (gün/barel)
Adambaşına neft hasilatı
2017 (gün/1 milyon adam)
- Dünya hasilatı 80,622,000 10,798
01 ABŞ  ABŞ[1] 15,043,000 35,922
02 Səudiyyə Ərəbistanı  Səudiyyə Ərəbistanı (OPEK) 12,000,000 324,866
03 Rusiya  Rusiya 10,800,000 73,292
04 İraq  İraq (OPEK) 4,451,516 119,664
05 İran  İran (OPEK) 3,990,956 49,714
06 ÇXR  ÇXR 3,980,650 2,836
07 Kanada  Kanada 3,662,694 100,931
08 BƏƏ  BƏƏ (OPEK) 3,106,077 335,103
09 Küveyt  Küveyt (OPEK) 2,923,825 721,575
10 Braziliya  Braziliya 2,515,459 12,113
11 Venesuela  Venesuela (OPEK) 2,276,967 69,914
12 Meksika  Meksika 2,186,877 17,142
13 Nigeriya  Nigeriya (OPEK) 1,999,885 10,752
14 Anqola  Anqola (OPEK) 1,769,615 61,417
15 Norveç  Norveç 1,647,975 313,661
16 Qazaxıstan  Qazaxıstan 1,595,199 88,686
17 Qətər  Qətər 1,522,902 500,000
18 Əlcəzair  Əlcəzair (OPEK) 1,348,361 33,205
19 Oman  Oman 1,006,841 217,178
20 Liviya  Liviya (OPEK) 1,003,000 159,383
21 Böyük Britaniya  Böyük Britaniya 939,760 14,284
22 Kolumbiya  Kolumbiya 897,784 18,452
23 İndoneziya  İndoneziya 833,667 3,192
24 Azərbaycan  Azərbaycan 833,538 85,710
25 Hindistan  Hindistan 715,459 554
26 Malayziya  Malayziya 661,240 21,202
27 Ekvador  Ekvador (OPEK) 548,421 33,470
28 Argentina  Argentina 510,560 11,644
29 Rumıniya  Rumıniya 504,000 25,469
30 Misir  Misir 490,000 5,166
31 Konqo Respublikası  Konqo Respublikası (OPEK) 308,363 60,168
32 Vyetnam  Vyetnam 301,850 3,194
33 Avstraliya  Avstraliya 289,749 12,010
34 Tailand  Tailand 257,525 3,667
35 Sudan  SudanCənubi Sudan  Cənubi Sudan 255,000 4,932
36 Türkmənistan  Türkmənistan 230,779 40,759
37 Ekvatorial Qvineya  Ekvatorial Qvineya (OPEK) 227,000 125,068
38 Qabon  Qabon (OPEK) 210,820 106,528
39 Danimarka  Danimarka 140,637 24,369
40 Çad  Çad 110,156 7,393
41 Bruney  Bruney 109,117 257,959
42 Qana  Qana 100,549 3,564
43 Kamerun  Kamerun 93,205 3,983
44 Pakistan  Pakistan 80,000 400
45 İtaliya  İtaliya 70,675 1,189
46 Şərqi Timor  Şərqi Timor 60,661 47,839
47 Trinidad və Tobaqo  Trinidad və Tobaqo 60,090 44,054
48 Boliviya  Boliviya 58,077 5,334
49 Papua-Yeni Qvineya  Papua-Yeni Qvineya 56,667 7,013
50 Özbəkistan  Özbəkistan 52,913 1,682
51.5 Bəhreyn  Bəhreyn 50,000 36,000
51.5 Kuba  Kuba 50,000 4,357
53 Türkiyə  Türkiyə 49,497 622
54 Tunis  Tunis 48,757 4,275
55 Almaniya  Almaniya 46,839 571
56 Peru  Peru 40,266 1,267
57 Yeni Zelandiya  Yeni Zelandiya 35,574 7,633
58 Ukrayna  Ukrayna 31,989 720
59.5 Kot-d'İvuar  Kot-d'İvuar 30,000 1,265
59.5 Suriya  Suriya 30,000 1,627
61 Belarus  Belarus 25,000 2,637
62 Monqolustan  Monqolustan 23,426 7,739
63 Albaniya  Albaniya 22,915 7,901
64 Yəmən  Yəmən 22,000 797
65 Polşa  Polşa 20,104 525
67 Konqo Demokratik Respublikası  Konqo Demokratik Respublikası 20,000 254
67 Filippin  Filippin 20,000 193
67 Serbiya  Serbiya 20,000 2,272
69 Niderland  Niderland 18,087 1,070
70 Surinam  Surinam 17,000 30,465
71 Fransa  Fransa 16,418 253
72 Avstriya  Avstriya 15,161 1,742
73 Myanma  Myanma 15,000 284
74 Macarıstan  Macarıstan 13,833 1,426
75 Xorvatiya  Xorvatiya 13,582 3,223
76 Niger  Niger 13,000 631
77 Qvatemala  Qvatemala 8,977 544
78 Mavritaniya  Mavritaniya 5,000 1,162
79 Çili  Çili 4,423 247
80 Banqladeş  Banqladeş 4,189 25
81 Yaponiya  Yaponiya 3,918 30
82 Yunanıstan  Yunanıstan 3,172 285
83 İspaniya  İspaniya 2,667 57
84 Çexiya  Çexiya 2,333 220
86 Beliz  Beliz 2,000 5,464
86 Litva  Litva 2,000 689
86 Cənubi Afrika Respublikası  Cənubi Afrika Respublikası 2,000 35
89 Barbados  Barbados 1,000 3,521
89 Bolqarıstan  Bolqarıstan 1,000 140
89 Qırğızıstan  Qırğızıstan 1,000 169
91 Gürcüstan  Gürcüstan 400 102
92 İsrail  İsrail 390 47
93 Slovakiya  Slovakiya 200 37
94 Tayvan  Tayvan 196 8
95 Tacikistan  Tacikistan 180 20
96 Mərakeş  Mərakeş 160 4

İstinadlarRedaktə

  1. "U.S. becomes world's largest oil producer". ExpressNews.com (ingilis). 2018-11-02. İstifadə tarixi: 2018-11-03.