Ölkə paytaxtlarının siyahısı



A B C Ç D E Ə F G H X  İ   J  K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


ARedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Azərbaycan Bakı
2   Almaniya Berlin
3   Albaniya Tirana
4   Andorra Andorra la Vella
5   Avstriya Vyana
6   Avstraliya Kanberra
7   Argentina Buenos Ayres
8   Akrotiri və Dekeliya Episkopi
9   Anqola Luanda
10   Aland adaları Mariehamn
11   Aruba Oranjestad
12   Amerika Samoası Paqo Paqo
13   Antiqua və Barbuda Sent Cons
14   Amerika Virgin adaları Şarlotta-Amaliya
15   Angilya Valley
16   Abxaziya Suxumi
17   Azad Kəşmir Müzəffərabad

BRedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Böyük Britaniya London
2   Belçika Brüssel
3   Bolqarıstan Sofiya
4   Bosniya və Herseqovina Sarayevo
5   Belarus Minsk
6   Bruney Bandar Səri Bəgavan
7   Beliz Belmopan
8   Barbados Brictaun
9   Burundi Qiteqa
10   Banqladeş Daka
11   BƏƏ Əbu-Dabi
12   Bermud adaları Hamilton
13   Botsvana Qaborone
14   Bəhreyn Manama
15   Baham adaları Nassau
16   Burkina-Faso Uaqaduqu
17   Benin Porto-Novo
18   Britaniya Vircin adaları Roud Taun
19   Boliviya Sukre (şəhər) (konstitusional, məhkəmə), La Pas (inzibati)
20   Butan Thimphu
21   Braziliya Braziliya (şəhər)

ÇRedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Çexiya Praqa
2   Çad Ncamena
3   ÇXR Pekin
4   Çili Santyaqo (rəsmi), Valparaiso (qanunverici)

CRedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Cəbəli-Tariq Cəbəli-Tariq
2   Cibuti Cibuti
3   CAR Pretoriya (rəsmi və inzibati), Keyptaun (qanunverici), Blumfonteyn (məhkəmə)
4   Cersi Sent Helier
5   Cənubi Koreya Seul
6   Cənubi Sudan Cuba

DRedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Danimarka Kopenhagen
2   Dominika Rozo
3   Dominikan Respublikası Santo Dominqo

ERedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Efiopiya Əddis-Əbəbə
2   Eritreya Asmera
3   Ekvador Kito
4   Ekvatorial Qvineya Malabo
5   Estoniya Tallin
6   Ermənistan İrəvan

ƏRedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Əlcəzair Əlcəzair
2   Əfqanıstan Kabil

FRedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Finlandiya Helsinki
2   Fransa Paris
3   Fələstin Dövləti Ramallah
4   Farer adaları Torshavn
4   Fici Suva

GRedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Gürcüstan Tbilisi
2   Gernsi Sent Piter Port

HRedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Honkonq Honkonq
2   Hindistan Dehli
3   Haiti Port-o-Prins
4   Honduras Tequsiqalpa

XRedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Xorvatiya Zaqreb

İRedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   İsrail Tel-Əviv , Yerusəlim , Qüds (mübahisəli)
2   İspaniya Madrid
3   İtaliya Roma
4   İsveç Stokholm
5   İsveçrə Bern
6   İrlandiya Dublin
7   İslandiya Reykyavik
8   İraq Bağdad
9   İndoneziya Cakarta
10   İran Tehran
11   İordaniya Amman

KRedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Kipr Nikosiya
2   Kanada Ottava
3   Kolumbiya Boqota
4   Kuk adaları Avarua
5   Konqo Respublikası Brazzavil
6   Kot-d'İvuar Yamusukro
7   Kiribati Cənubi Tarava
8   Kayman adaları Corctaun
9   Kamboca Pnompen
10   Kuba Havana
11   Küveyt Küveyt
12   KDR Kinşasa
13   Komor adaları Moroni
14   Keniya Nayrobi
15   KXDR Pxenyan
16   Kokos adaları Uest Aylend
17   Kamerun Yaunde

QRedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Qazaxıstan Astana
2   Qırğızıstan Bişkek
3   Qambiya Banjul
4   Qvineya-Bisau Bisau
5   Qətər Doha
6   Qvineya Konakri
7   Qvatemala Qvatemala
8   Qrenlandiya Nuuk
9   Qabon Librevil
10   Qrenada Sent Corces

LRedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Lüksemburq Lüksemburq
2   Lixtenşteyn Vaduts
3   Latviya Riqa
4   Litva Vilnüs
5   Lesoto Maseru
4   Liviya Tripoli
6   Laos Vyentyan

MRedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Monako Monako
2   Malta La Valletta
3   Macarıstan Budapeşt
4   Şimali Makedoniya Skopye
5   Monteneqro Podqoritsa
6   Moldova Kişinyov
7   Madaqaskar Antananarivu
8   Mali Bamako
9   MAR Bangi
10   Müqəddəs Yelena, Askenson və Tristan-da-Kunya adaları Ceymstaun
11   Men adası Duqlas
12   Malayziya Kuala Lumpur (rəsmi), Putracaya (inzibati)
13   Misir Qahirə
14   Malavi Lilonqve
15   Marşall adaları Macuro
16   Makao Makao
17   Maldiv adaları Male
18   Mayotta Mamudzu
19   Mozambik Maputu
20   Meksika Mexiko
21   Myanma Naypyida
22   Mavritaniya Nuakşot
23   Montserrat Plimut(rəsmi),Breyds(faktiki)
24   Mavriki Port Luiz
25   Mərakeş Rabat
26   Monqolustan Ulan-Bator
27   Mikroneziya Palikir

NRedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Norveç Oslo
2   Niderland Amsterdam (rəsmi), Haaqa (inzibati, qanunverici və məhkəmə)
3   Nigeriya Abuca
4   Niue Alofi
5   Nepal Katmandu
6   Norfolk adası Kinqston (rəsmi), Ban Pain (faktiki)
7   Nikaraqua Manaqua
8   Niger Niamey
9   Niderland Antil adaları Villemştad
10   Namibiya Vindhuk
11   Nauru Yaren

ORedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Oman Maskat

ÖRedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Özbəkistan Daşkənd

PRedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Portuqaliya Lissabon
2   Polşa Varşava
3   Pitkern adaları Adamstaun
4   Paraqvay Asunsyon
5   Pakistan İslamabad
6   Peru Lima
7   Panama Panama
8   Papua-Yeni Qvineya Port Morsbi
9   Puerto-Riko San Xuan
10   Palau Nqerulmud

RRedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Rumıniya Buxarest
2   Ruanda Kiqali
3   Rusiya Moskva

SRedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Serbiya Belqrad
2   Slovakiya Bratislava
3   Sloveniya Lyublyana
4   San-Marino San Marino (şəhər)
5   Samoa Apia
6   Sent-Kits və Nevis Baster
7   Sent-Lüsiya Kastris
8   Seneqal Dakar
9   Suriya Dəməşq
10   Səudiyyə Ərəbistanı Ər-Riyad
11   Syerra-Leone Fritaun
12   Solomon adaları Honiara
13   Sudan Xartum
14   Sent-Vinsent və Qrenadin Kinqstaun
15   Sen-Bartelemi Qustaviya
16   Sen-Marten Mariqo
17   Esvatini Mbabane (rəsmi, inzibati), Lobamba (kral və qanunverici orqan)
18   Somali Moqadişo
19   Surinam Paramaribo
20   Salvador San Salvador
21   San-Tome və Prinsipi San Tome
22   Sen-Pyer və Mikelon Sent Pyer
23   Sinqapur Sinqapur
24   Seyşel adaları Viktoriya

ŞRedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Şərqi Timor Dili
2   Şri-Lanka Kolombo (qismən), Şri Cayavardenepura Kotte (rəsmi)
3   Şpisbergen və Yan-Mayen Lonqyirbyuen
4   Şimali Marian adaları Saypan

TRedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Türkiyə Ankara
2   Türkmənistan Aşqabad
3   Tailand Banqkok
4   Tanzaniya Dodoma (rəsmi), Dar əs Salam (inzibati)
5   Tacikistan Düşənbə
6   Tuvalu Funafuti
7   Törks və Kaykos adaları Kobərn Taun
8   Toqo Lome
9   Tonqa Nukualofa
10   Tokelau Nukunonu
11   Trinidad və Tobaqo Port of Speyn
12   Çin Respublikası Taybey

URedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Ukrayna Kiyev
2   Uqanda Kampala
3   Uollis və Futuna Mata-Utu
4   Uruqvay Montevideo

VRedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Vatikan Vatikan
2   Vyetnam Hanoy
3   Venesuela Karakas
4   Vanuatu Port Vila

YRedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Yunanıstan Afina
2   Yeni Kaledoniya Numea
3   Yəmən Səna
4   Yaponiya Tokio
5   Yeni Zelandiya Vellinqton
6   Yamayka Kinqston

ZRedaktə

Ölkələr Paytaxt
1   Zimbabve Harare
2   Zambiya Lusaka

Kursivlə yazılmış ölkələr asılı ərazilərdir.

Həmçinin baxRedaktə